• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Banyo sonrası saçlarınıza neler yapıyorsunuz?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
bu aralar saçlarımı dinlendiriyorum düzleştirici, maşa ve fön makinesi kullanmıyorum. ayrıca çok zorda kalmadıkça sprey veya köpük de kullanmıyorum. saçlarım zaten dalgalıdır banyo sonrasında saç seumlarımdan birini sürüp saçlarımı havluya sarıp yatıyorum. sabah kalktığımda dalgalarım daha belirgin oluyor :12::12:

banyodan önce sinamekili kür uyguluyorum iki saat bekletiyorum banyoda onu akıtıyorum sampuanlıyorum ardından kremimi sürüp tekrar duruluyorum . sonra onarıcı panten kremimi uclarına uyguluyorum onu yıkıyorum ardından cıkıyorum havluyla kuruluyorum hiç fön tutmuyorum cünkü yakıyor zaten ince telli. birde avondan kırık saç ucu onarıcı var onu sürüyorum ohhhh misss gibi oluyorum :D

Neredeyse hiçbir şey yapmıyroum banyo sonrası saçlarıma. Sadece Avon'un durulanmayan bakım kreminden sürerim, o da kokusu hoşuma gittiği için. Saçlarımın kendinden güzel duran bir dalgası var. Düzleştirici kesinlikle kullanmam (zaten o kadar çoklar ki düzleştiriciyle saatlerce uğraşırım). Fönü de 40 yılda bir çektiririm kuaföre gitmekten hiç hoşlanmam çünkü. Zaten düz saçı da yakıştırmıyor kimse bana. Saçlarımın banyo sonrası halini koyuyorum:

Bir gece geçip de biraz yatıştıktan sonra dalgaları daha belirgin ve güzel duruyor :)

Son düzenleme:
Neredeyse hiçbir şey yapmıyroum banyo sonrası saçlarıma. Sadece Avon'un durulanmayan bakım kreminden sürerim, o da kokusu hoşuma gittiği için. Saçlarımın kendinden güzel duran bir dalgası var. Düzleştirici kesinlikle kullanmam (zaten o kadar çoklar ki düzleştiriciyle saatlerce uğraşırım). Fönü de 40 yılda bir çektiririm kuaföre gitmekten hiç hoşlanmam çünkü. Zaten düz saçı da yakıştırmıyor kimse bana. Saçlarımın banyo sonrası halini koyuyorum:

Bir gece geçip de biraz yatıştıktan sonra dalgaları daha belirgin ve güzel duruyor :)

tam benim kafadansın bence de bir saçın en güzel hali hiçbir şey yapılmamış halidir. fön makinesi bile kullanmıyorum kışın bile sadece havluyla nemini alıyorum. havluyu saçın aralarından geçirince o arada taranmış da oluyor, tarak kullanmıyorum lüle açılmasın diye(tabii banyoda ıslakken önemli karışıklıklar açılmış oluyor sırf havluyla hayatta olmaz :D) benim saçım biraz daha kıvırcığa yakın dalgalı yalnız. bir de sanırım sen de katlı kesim kullanıyorsun?

tam benim kafadansın bence de bir saçın en güzel hali hiçbir şey yapılmamış halidir. fön makinesi bile kullanmıyorum kışın bile sadece havluyla nemini alıyorum. havluyu saçın aralarından geçirince o arada taranmış da oluyor, tarak kullanmıyorum lüle açılmasın diye(tabii banyoda ıslakken önemli karışıklıklar açılmış oluyor sırf havluyla hayatta olmaz :D) benim saçım biraz daha kıvırcığa yakın dalgalı yalnız. bir de sanırım sen de katlı kesim kullanıyorsun?

Evet canım birazcık kat var ama çok değil. Aynen öylee. Ben de hiçbir zaman makineyle kurutmam ve taramam da çıkınca yoksa dediğin gibi şekli gidiyor. Banyodan önce tarıyorum ben o yüzden problem olmuyor :)

peki bu bebe yağı dediğiniz tam olarak ne işe yarıyo? benim saçlarım su dalgası yani iri maşa yapılmış gibi duruyo aslında, çok fazla sıkıp jölelersem de kıvırcığa yakın oluyo ama ben iri dalgalı halini seviyorum genelde. Bu bebe yağı yumuşatıyomu yoksa elektriklenmeyi falanmı önlüyo dalgalı saçlar için kullanmak uygunmu?

Ben saçlarımı kabarık ve dalgalı seviyorum, o nedenle saçlarımı dultan sonra hafif jöleleyip tersten kurutuyorum, ardından dağınık topuz yaparcasına tel toka ile tokalıyorum, bu işlem gece ise saçım tokalı yatıyorum( sabah hazırlanmak kolay oluo ), gündüz ise tokalayıp, kerkürlerime fön çekiorum, mskyaj hazırlanmak derken çıkmaya yakın tokalarımı açıorum, dalgaso doğal ve kabarık oluo, tabi biraz yıpranıo, onun için de loreal in çıkardığı saç dökülmesne karşı spreyi kullanıyorum.

Bebe yağını mutlaka deneyeceğimm sadece uçlara mı sürüyoruz, saçın tamamına mı ? Kabarmaması için.

Kizlar saclarinizi orup yatinca ya da kurutunca, sac uclarinda toka taktiginiz yerler duz duz iz olmuyor mu? Kotu durmaz mi sac uclari? Hic denemedim ben merak ettim. Bi de mesela kac orgu yapiyosunuz? 2-3 yeterli mi?

benim saçlarm boya vs çok yıpranmıştı ,pantene serisi aldım , şampuan ,saç kremi , bakım kürü artı uçlar için yağı vardı..acayip canldırıyodu , mükemmel bayıldım..herkes imreniyodu..saçlar acayip toparlanıyo..geçen ay şampuan değiştirdim hani değiştirmek iyi olur derler ya o yüzden , lorealin kolajen serisini aldım artı argan yağı..Argan yağı yumuşatıyo ama ahım şahım bi etkisi yok..banyodan sonra ıslak saça sürüyorum , uçlarına da pantenenin bakım yağı var onu sürüyorum kırıklar için, tersten kurutuyorum bi de , saçlarım çok zaten , aslan yelesi gibi oluyo.. :37:

ama en kısa zamanda panteneye döneceğim , mükemmelllldii :37:

glis in turuncu spreyi bende bi fark yaratmıyor nedense sadece saçlarımı kolay açıyor taramayı kolaylaştırıyor bebek yağısa belki elektiriklenmeyi kabarmayı önledi ama saçlarımı yağdandırdı benim. başka önerisi olan :31:

benimde saçlarım berbat durumda , önceden dalgalıydı ama artık fön çektirmekten dalgası falan kalmadı, şimdi de fönsüz iğrenç oluyor yazdıklarınızı okudum ama bebek yağı dediğiniz şey ne

öncelikle sampuanda dikkat ediyorum silikonsuz olmasina, cünkü silikonlu sampuanlar saclara pek iyi degil.silikon bütün kurlarda ve saclarin kolay taranmasi icin olan seylerde icinde bulunuyo.basta sacin üstüne bi kouruyucu film gibi yapisiyormus ve parlaklik ve volume veriyormus, ama silikon yikamayla sactan cikmadigi icin, zamanla birikiyor saclar agfirlasiyo ve matt bi sekilde asagi sallaniyormus. kusura bakmayin almanyadanim ben, pek güzwel anlatamadim:)ama bi kimyager olarak olayi arastirdim ve bütün kuaförlerde silkinsuz shampuan öneriyor. eveett banyodan ciktitan sonrada sac uclarina zeytinyagini emistiriyorum yada badem yagi.fazla kimyasal madde kullanmak istemiyorum, dogal seyler daha iyi vede saclarima fönlerken soguk ayara aliyorum, ve saclarim mnashallah saglikli ve güzel;))) zeytin yagi kurude öneririrm yada hint yagi, ama hint yaglarindada yine paraffin var icinde dikkatli olmak lazim;)

Umarım bu mesajımı okursun...hint yağında parafin var demişsin.parafin ne? Paraben mi demek istedin? Paraben niye olsun ki yağda anlamadım? ???

Back