• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Banu Çiftçi'yi takip eden var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bysgns

Sabır 🙏
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2019
826
505
53
32
instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Kimseyaai ilgilendirmez. İster Gebe kalırsın ister kalmazsın.. Rahat ol..

Evet bende takip ediyorum çokta başarılı gayet aklı başında bir doktor çokta doğru söylemiş hadi diyelim şimdi hamile kaldınız doğru düzgün ilgilenecek doktoru nerde bulacaksın bulsanız bile hastaneye giderken korkmayacak mısınız bu durumda hamilelik sürecinde yolunda gitmeyebilir kontrolle gitmek bile zor olur hassasiyetinizi anlıyorum ama bu durumdayken çok sıkıntı olmaz mı siz düşünün taşının bu durumda nasıl olur diye

Takip etmiyordum ama edeyim en iyisi, belli ki aklı selim bir insan.
Sizin de dediğiniz gibi sonu belli değil bu yolun. Duygularınızla değil mantığınızla karar verin, sadece kendinizi değil küçücük, size muhtaç bir yavruyu da tehlikeye atma riskiniz yüksek.

instgramda severek Banu Çiftçiyi takip ediyordum. Fakat son zamanlarda sürekli şu süreçte gebelik planlarını erteleyin, bu süreçte hamilelik düşünülmemeli gibi paylaşımlar yapıyor. Paylaşımların altına da insanlar şuursuzca evet bu durumda (korona) hamilelik düşünenler aptaldır , akıl işi değil gibi yorumlar yazıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ben aylarca denememe rağmen hamile kalamadım şimdi sonu belli olmayan bu süreçte ara vermek zamanı boşa harcamak gibi geliyor.
Fakat yine de düşünüyorum acaba şu an istediğim için mi böyle düşünüyorum, hamile kalsam hem psikolojik olarak hemde fiziken koronadan dolayı daha mı kötü olur durum.
Bana göre kimseyi ilgilendirmez ne şartlarda hamile kalinmali kalinmamali hele de özellikle hamilelik için tüm imkanlarını kullanan bu yolda canla başla uğraşan kadınlar için geçerli bence. Bence sen o kisiyi takip etme. Hamile kaldığında günlerce hastane kapılarında yatmiycaksin. Ayda 1 anca zaten kontrole gidiyorsun. Onada önlemini alıp gidersin... O kişide neye dayanarak bunu demiş anlmdm. Evet hepimiz için çok zor bir süreç ama kalkipta kimseye gebe kalmayin deme hakkına kimse sahip değil. Hiç denememis olsan korunuyorsunda bu ay korunmiycaksin gebelik dusunuyorsun o zaman yine bı düşün derim. Ama durumun farklı. HİCKİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ...

Valla bu zamanda doğum yapıcaz, 9 ay evvel bunu bilemezdik ama bu dönemin anneleri halden çok memnun değil. Az bekleyin bişey olmaz, bu stresten daha önemli değil 3-5 ay önce anne olmanız.

Banu hanım çok aklı başında bir doktor.Ayrıca gebelik konusunda da çok doğru söylemiş.

Ona mı kalmış bunları söylemek... Allah ne zaman isterse o zaman verir. Evet şu durumda hastaneye kontrole falan gitmek zor olur ama ne kadar korunursa korunsun insan, Allah vermişse bebeği kimse de bunu sorgulayamaz.

O kişide neye dayanarak bunu demiş anlmdm.
Di mi. Hayat normal şekilde ilerliyor no problem zamanlardayız

Birincisi onu ilgilendirmez bunu ilgilendirmez demeden önce sağlığı düşünmek gerek. O doktor kendi fikrini beyan etmiş. Hamile kalanıda kimse linç etmez merak etme.bu olayda Türkiye de yaşandı ayrıca

Birincisi onu ilgilendirmez bunu ilgilendirmez demeden önce sağlığı düşünmek gerek. O doktor kendi fikrini beyan etmiş. Hamile kalanıda kimse linç etmez merak etme.bu olayda Türkiye de yaşandı ayrıca

Yani bu konuda da kadın doğum doktoru fikir beyan etmeyip tavsiyede bulunmayacaksa kim bulunacak anlamadım, şaşırılmasına şaşırdım 🥴

Yani bu konuda da kadın doğum doktoru fikir beyan etmeyip tavsiyede bulunmayacaksa kim bulunacak anlamadım, şaşırılmasına şaşırdım 🥴
Merak edip soru yağmuruna tutan illaki çok kişi olmuştur. Düşüncesini belirtmiş. Katiyen olmamalı gibi kesin cümleler kurmamış. Yazısını anlayarak okuyan ne demek istediğini anlayacakta işte... :olamaz:

Herkesin kendi bilecegi is.
Ben seneye hamilelik dusunuyordum ondan bile vazgectim. Boyle bir dunyaya 2. Bir insan getirmek bilemiyorum... allah bilir artik....bu benim dusuncem.
O onun dusuncesi.
Digeri de sizin dusunceniz.
Kimseyi ilgilendirmez. Ben hamile kalsam suan hastaneye gitmeye korkarim
Surekli endiseli olurum... suanki durumu zor kaldiriyorum zaten bir de karnimda bebekle boyle bir durumu yasamak daha zor gelir bana.
2 kat psikolojim bozulur.

Açılan konuyu tekrar okumanı tavsiye ediyorum 👍

Merhaba, bende 2 aydır gebelik düşünürken korona çıktı. Eşim bu durumda hemen erteledi planı. Bende içimi rahatlatmak için fellik fellik doktor tavsiyesi ararken karşıma banu hanımın yazısı geldi. Ertelemek çok canımı sıkıyor, biyandan da böyle doktor tavsiyesi görünce ‘oh, doğru bi karar almışım’ diyorum. Sürekli korona ile yazılar haberler okumaktan kafayı yemek üzereyim, tez zamanda kurtuluruz inş bu virüsten

Ben de çok istiyordum ve tedavi için bu bahar diye konuşmuştuk eşimle. Şimdi erteledik çünkü ben o stresi kaldıramam. Doktorların bunu demesindeki sebep covid19 gebeliğin ilk dönemlerinde nasıl etkiliyor bilinmiyormuş, bir de ilk aylar kontrollerin en yoğun olduğu dönem olduğu için hastaneden mümkün oldukça uzakta tutmak istiyorlar.

Haataneler korona dışında büyük ölçüde hizmet dışı, randevulara baktığımda doktorlar haftada 2 gün çalışıyor. Özel kliniğe gitmeme rağmen doktorum sadece takipli gebelerini alıyor, diğer hastaları ve yeni hastaları kabul etmiyor. Hele ki devlet hastanelerini düşünemiyorum. O sebeple düşüncesine hak verdim açıkçası, ben yakında doğum yapacağım ve çok tedirginim.

Back