cabik ..
bir kaç zamandır banka sınavları üstüne araştırma yapıyorum nette..
sorularına kısmen cevap verebilirim galiba..
1-Edebiyat mezunu olan bir adaya öncelikle,niye bankacılık diye soracaklar..çünkü malum tamamen bağlantısız bir sektör umudunu asla kırmak istemem ama matematik,biyoloji mezunlarını bile sırf bu sebepten elediklerini duydum.Yani az çok matematiğe,sayısal verilere ilgisi olan biri edebiyat okumaz.Kendi işini neden yapmıyorsun diyecekler,sende muhtemelen bankacı olmaya karar verdim veya alanımda iş bulamadım diyeceksin ki,iki halde de tatmin olmuyorlar.
Sende bir araştır forumları oku istersen,ona göre donanımlı git..
2-lisans mezunu olarak,lise mezunu alımının yapıldığı kadroya giriliyor.Ama bu halde sadece o branşa başvurmak zorunda kalınıyor.Yani ayna anda hem banko hem servis elemanına başvuramazsın.Bir tercih yapman gerekir.Ben lisans mezunuyum şansım artar diye banko mu seçsem diye düşündüm sonra Halkbank personeli beni uyardu.Mülakatta lise pozisyonuna başvurmuş bir lisans mezunu tahmininiz aksine iyi karşılanmaz dedi.Çünkü o pozisyonun hakkı,parası şartları lise mezununa göre.Bankanın bir politikası var sanırım..bilemiyorum ben servis görevlisine başvuracağım.
torpil dersen..yok dersem olmaz var dersem olmaz..Kaç insan tanıdım bileğimin hakkıyla girdim diyen,kaç insan duydum amcam banka müdürü ben kesin gireceğim diyen..bilemiyorum umutları kırmamak gerek..