• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılık İşe Alım Sınavları Ve Mülakatları Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar

60 puan taban puan..
sınavda başarılı olan kontenjan dahilinin 3 katı kadar aday çağırılıyor mülakata.
yani diyelim ki 30 kişi alınacak ilk başarılı 90 kişi çağırılıyor bu 90.kişinin puanı da 80..
burada bitiyor alt sınır,60 tamamen simgesel yani..
mesele sınava girenlerin başarı oranı.

halk bankasınınn bank snv için nasıl çalışmama gerek biri bana yardım etsin lüütttfeeennnnn

merhaba;
arkadaşlar benimde cevabını merak ettiğim iki soru var aklımda.bilenler yardımcı olur mu lütfen?

1- ben edebiyat mezunuyum.alan bilgisi gerektiren sınavlardan hiç anlamam ama girme hakkım var.diyelim ki girdim ve attım hadi tuttu.mülakatta bana ne soracaklar..yada torpil oynama olasılığı illaki vardır ama torpili olmayanın şansı ne kadardır

2- bu sorumun cevabı benm için daha önemli:
ben 4 yıllk fakülte mezunu olarak banko görevlisi sınavına giremiyor muyum?
girebilirsin diyenleer bir sorum daha olacak..başvuru yaparken 4 yıllık mezun olduğun seçeneğini işaretleyince banko görevlisi butonu aktif olmuyormuş.yani ozaman lise mezunuyum şıkkını mı işaretlemeliyim..
off yaaaa
yada hiç mi girmeyeyim..ne dersiniz..bi yardımmm...

cabik ..
bir kaç zamandır banka sınavları üstüne araştırma yapıyorum nette..
sorularına kısmen cevap verebilirim galiba..

1-Edebiyat mezunu olan bir adaya öncelikle,niye bankacılık diye soracaklar..çünkü malum tamamen bağlantısız bir sektör umudunu asla kırmak istemem ama matematik,biyoloji mezunlarını bile sırf bu sebepten elediklerini duydum.Yani az çok matematiğe,sayısal verilere ilgisi olan biri edebiyat okumaz.Kendi işini neden yapmıyorsun diyecekler,sende muhtemelen bankacı olmaya karar verdim veya alanımda iş bulamadım diyeceksin ki,iki halde de tatmin olmuyorlar.
Sende bir araştır forumları oku istersen,ona göre donanımlı git..

2-lisans mezunu olarak,lise mezunu alımının yapıldığı kadroya giriliyor.Ama bu halde sadece o branşa başvurmak zorunda kalınıyor.Yani ayna anda hem banko hem servis elemanına başvuramazsın.Bir tercih yapman gerekir.Ben lisans mezunuyum şansım artar diye banko mu seçsem diye düşündüm sonra Halkbank personeli beni uyardu.Mülakatta lise pozisyonuna başvurmuş bir lisans mezunu tahmininiz aksine iyi karşılanmaz dedi.Çünkü o pozisyonun hakkı,parası şartları lise mezununa göre.Bankanın bir politikası var sanırım..bilemiyorum ben servis görevlisine başvuracağım.

torpil dersen..yok dersem olmaz var dersem olmaz..Kaç insan tanıdım bileğimin hakkıyla girdim diyen,kaç insan duydum amcam banka müdürü ben kesin gireceğim diyen..bilemiyorum umutları kırmamak gerek..

cabik ..
bir kaç zamandır banka sınavları üstüne araştırma yapıyorum nette..
sorularına kısmen cevap verebilirim galiba..

1-Edebiyat mezunu olan bir adaya öncelikle,niye bankacılık diye soracaklar..çünkü malum tamamen bağlantısız bir sektör umudunu asla kırmak istemem ama matematik,biyoloji mezunlarını bile sırf bu sebepten elediklerini duydum.Yani az çok matematiğe,sayısal verilere ilgisi olan biri edebiyat okumaz.Kendi işini neden yapmıyorsun diyecekler,sende muhtemelen bankacı olmaya karar verdim veya alanımda iş bulamadım diyeceksin ki,iki halde de tatmin olmuyorlar.
Sende bir araştır forumları oku istersen,ona göre donanımlı git..

2-lisans mezunu olarak,lise mezunu alımının yapıldığı kadroya giriliyor.Ama bu halde sadece o branşa başvurmak zorunda kalınıyor.Yani ayna anda hem banko hem servis elemanına başvuramazsın.Bir tercih yapman gerekir.Ben lisans mezunuyum şansım artar diye banko mu seçsem diye düşündüm sonra Halkbank personeli beni uyardu.Mülakatta lise pozisyonuna başvurmuş bir lisans mezunu tahmininiz aksine iyi karşılanmaz dedi.Çünkü o pozisyonun hakkı,parası şartları lise mezununa göre.Bankanın bir politikası var sanırım..bilemiyorum ben servis görevlisine başvuracağım.

torpil dersen..yok dersem olmaz var dersem olmaz..Kaç insan tanıdım bileğimin hakkıyla girdim diyen,kaç insan duydum amcam banka müdürü ben kesin gireceğim diyen..bilemiyorum umutları kırmamak gerek..
CADIARZU a.s teşekkür ederim derinss
niye bankacılık diye bir soru sorma hakları var mı ki?madem soracan neden bana bu sınava girme hakkı veriyosun desem ne olur acaba :))

merhaba arkadaşlar aof iktisat 2.sınıf ögrencisiyim bankaya girebilirmiyim yardımcı olucaklar var ama olurmu bilmiyorum yardımcı olursanız cpk sevinirim..

merhaba arkadaşlar aof iktisat 2.sınıf ögrencisiyim bankaya girebilirmiyim yardımcı olucaklar var ama olurmu bilmiyorum yardımcı olursanız cpk sevinirim..

cnm şu an halkbank eleman alımı yapıyor.bir önceki sayfada bir arkadaşımız ilan metnini yayınlamış.ona başvurabilirsin.lise mezunu alım yapıyor çünkü.sanada uyuyor.bak bi istersen..

bende bu bankaya başvuru yapmayı düşnüyorum ama bir site de hiç iyi şeyler okumadım
arkadaşlar sizce ne yapmalıyım şansımı denemelimiyim biri bana yardımcı olsun
lütfen

Bende başvurcaktım bu banka ilanlarına fakat biraz araştırma yapınca vazgeçtim.Sizin gibi bende bir siteden çok kötü şeyler duydum.Gidip banka çalışanlarınla bizzat görüştüm,doğruymuş yazılanlar.:tomato:

kızlar peki ben hamileyim 2 ay sonra doğumum olacak giremem herhalde dimi :(( şansa bak .

kizlar halkbanka basvurmayi dusunuyordum ama kafamda soru isareti olustu..tercih ettigin yerden baska yere tayin isteyemeyecekmissin ayni zamanda banka seni hakli bir sebeple isten cikaririrsa veya sen istifa edersen tazminat ve egtim giderleri masrafini odeyecekmissin ne anladim ben bu isten???yaa beni kafalarina esip cikarirlarsa bunu da kanun maddesindeki bir sebebe dayandirip yaparlarsa ki boyl de olacak ben tazminat mi odeyecegim??

Son düzenleme:
kizlar halkbanka basvurmayi dusunuyordum ama kafamda soru isareti olustu..tercih ettigin yerden baska yere tayin isteyemeyecekmissin ayni zamanda banka seni hakli bir sebeple isten cikaririrsa veya sen istifa edersen tazminat ve egtim giderleri masrafini odeyecekmissin ne anladim ben bu isten???yaa beni kafalarina esip cikarirlarsa bunu da kanun maddesindeki bir sebebe dayandirip yaparlarsa ki boyl de olacak ben tazminat mi odeyecegim??

Evet canım tazminatı paşalar gibi ödetiyorlar valla.Verdikleri eğitimin herşeyin parasını alıyorlar.Dışardan işsiz kaldığımız için tercih ediyoruz ama dışardan göründüğü gibide değil çalışma şartları.

CADIARZU a.s teşekkür ederim derinss
niye bankacılık diye bir soru sorma hakları var mı ki?madem soracan neden bana bu sınava girme hakkı veriyosun desem ne olur acaba :))

Aslında her adaya soruyorlar(mış) neden bankacılık diye..?
Tatmin edici bir cevap vermek gerek ama tam olarak ne bilemiyorum.Hepimiz bu iş için uygun olan özelliğimizi sunmak zorundayız.Çünkü malum her türlü lisans mezununun başvurma hakkı var.Yani mesela beden eğitimi öğretmeni olup başvuran aday ne cevap verecek bu soruya bilemiyorum..fisfisfis

Sanki sınavı kazandık da mülakata geldik,dertleniyoruz kaydirigubbakcemile3
Bu arada geçen sene 150.000 kişi başvurmuş..
Bu sene bu rakamı aşacak gibi görünüyor..

Evet canım tazminatı paşalar gibi ödetiyorlar valla.Verdikleri eğitimin herşeyin parasını alıyorlar.Dışardan işsiz kaldığımız için tercih ediyoruz ama dışardan göründüğü gibide değil çalışma şartları.

kafalarina eser sirf tazminat icin cikarirlar.herzaman dikkatli olmak zorundasin yada iyi bir torpilin olmali.evliler,evlenecekler,yada esi sabit yerde calisanlar icin avantaj bence.bekarlar evlenince tayin isteyemez bu durumda.cok iyi dusunmek lazim..

Kızlar Halkbank sınavını bende dün öğrendim aman hemen başvurayım falan dedim.Ama şimdi netten yorumlar okudukça %90 vazgeçtim başvurmucam."Nıye Bankacılık" sorusu da amma saçma! Bana sorsa iş mi var kardeşim derim.Seçme şansı var mı bizim ülkemizde sanki 100 seçenek var da ben illa banka diyorum:oklava:
Tabii ben böyle deyince de büyük ihtimal naş derler :mymeka: Herneyse bankacılık gerçekten zor bir meslek iyi düşünmek lazım.Daha önce de ışbankasının sınavına girmiştim hayatımda öyle sınav görmedim pratik matematik zekası lazım yoksa asla olmaz
mülakat deneyimim hiç yok o konuda nedir ne değildir diye tırsıyorum.Ama dediğim gibi sınava başvurmayacağım vazgeçtim.Çalışma bölgeleri ve sınav yerleri bile benim ilime uymuyor sonradan vay niye yaptım diye pişman olmak istemem

Son düzenleme:
Bakın alım şartlarında aynen şöyle deniyor :
"Yapılacak mülakat sonucunda başarılı olan adaylar, sadece tercih ettikleri il’de
çalıştırılacak olup, başka bir il’e tayinleri mümkün olmayacaktır. Ayrıca; işe başlangıç
öncesinde adaylardan, Bankadan istifaen ayrılmaları ya da iş sözleşmesinin haklı
nedenlerle Bankaca feshi durumunda, eğitim giderleri ile Bankaca belirlenen tazminat
tutarını ödeyeceklerine dair Taahhütname alınacaktır. Adayların başvuru yaparken bu
hususları dikkate almaları, il tercihlerini buna göre yapmaları gerekmekte olup,
mülakata çağrılmaya hak kazanan adaylar bu şartları kabul etmiş sayılacaktır
.":1shok:

bende gircektim halkbankın sınavına fakat bi sitede bu sınavla ilgili hiç iyi şeyler okumadım torpili olan girsin diyolardı bende vazgectim parayı yoldan toplamıyoz ya..kafamçokkarıştı

İş Bankası sınav sonuçları bugün yani 15.02.2008 tarihi itibariyle İş Bankası'nın kendi sitesinde açıklandı arkadaşlar!!
Sınavda başarılı olmuşum , içime dolan , işe girebilme ihtimalinin mutluluğu kelimelerle ifade edilemez şu anda.
Bugün saat 17.00 saati itibariyle mülakat duyuruları da hem sitede olacak hem mail adreslerine gönderilecekmiş.
Haberiniz olsun.
Herkese bol şans.
Allah yardımcımız olsuuun!!

iyi geceler bende bu sene halk bankasının sınavına giricem bakalım hayırlısı artık 100 sorudan kaçını dogru yaparsak barajı geceriz yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden çok tşk edrim..

yok zatenn artık uğraşmıyorumm başka sektörlerde çalıştımm uzun bi süre kendi işyerimizde var ihtiyacım yok çok şükürrrr

neden bu mezun olunulan bölüm olayını bu kadar takıntı haline getirmişsinki anlayamadım??eğer bi banka verdiği ilanda 4 senelik üniversitelerin işletme,iktisat gibi bölümlerinden mezun olan birilerini alacağını söylemiyorsa,bu genel bi başvuruysa,her bölüme açıksa neden başvurmayalım??illa iktisat mezunu mu gişe memuru olur?ne sorucaklar sana orda?okulda okuduğun ekonomi dersleri anlatacak değilsin gelen müşteriye.önemli olan göstereceğin performans,pratik düşünebilme,hızlı hareket edebilme.bi işletme ya da iktisat mezunu yabancı dil bilmiyor olabilir,yapılacak iş içinde yabancı dil lazım.aynı bölüme bir müdendis ya da edebiyat mezunu birisi başvurdu,yabancı dil biliyor.sınavı,mülakatlarıda geçmiş.kimi tercih ederler?hangisine ihtiyaç varsa onu tercih ederler tabiki.
Herkes tecrübe kazanma,bir yerlere gelme,kendini geliştirme,bildiği bilgiyi kullanma,körelmeme derdinde ve ekmek derdinde.O kadar okuduk,o kadar çaba sarfettik,boşa mı gitsin?Genç yaşta evlerde mi çürüyelim?Bu durumda bencilleşmek saçma etrafındaki diğer iş arayan insanlara karşı.Ne bankalar bizim babamızın bankası,ne de torpille morpille bi yerlere gelemeye çalışıyoruz.

Back