bankacılarr

calimenjero

bu aralar depresifim
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
125
0
96
42
İstanbul
herkese içinizde mezun olup bankacı olmak isteyen arkadaşlarımız varsa ben sınavlar ve bankalarla ilgili bildiğim bilgileri sizlerle paylaşmak isterim ve bankacı olan arkadaşlar varsa burdan dertleşebilirr ve bilgilerimizi paylaşabilirizz buyrunnnnnnnnn alkisalkisalkis vereliniortak

benim merak ettiğim sorulaırm va rcvplarsanız çok mutlu olurum:1rolleyes:ben öğretmenlik okuyorum fakat aynı zamanda da açıköğretimde işletme okuyorum .benim şimdi işletmeyi bitirince bankada çalışma imkanım nedir ve ne olarak çalışırım nereye kadar çıkarım teşekkür ederima.s

aöf mezunu olup bankalara girmek zorlaştı canım.. artık çoğu özel banka üniv. ayrımı yapıyor..

yani benim girebilmem için bi ünide ama iyi bi ünide işletme iktisat ekonomi matematik ya da istatistik gibi alanları bitirmem gerekiyor öyle mi

canım öncelikle eğer öğretmenlik okuyorsan ilk önce olabiliyorsan öğretmen ol derim hani klişe bir değim vardır öğretmenler rahat diye hakikaten bankacılara göre o konuda şanslılar bankacılık çok zor kimi zaman hafta sonlarından feragat ediyorsun kimi zaman akşam mesai bitimden sonra kalıyorsun düzensiz yani ama eğer bankacı olucaksan benim tavsiyem önce gişeden başla her şeyin temelini öğrenmek iyidir gişeyi öğrendikten sonra satış departmanında daha başarılı olursun ama zaman kaybı dersen satış departmanını öneririm ben sana en azından önü daha açık işletme mezunu olman tabiki avantaj ama artık bankalar spk lisansı dediğimiz lisanası arıyor ve kendi kurumları içinde bile bu lisansı almayı zorunlu tutuyor devlet bankası yada yarı devlet yada yarı vakıf olan bankaların ücretleri ve sosyal imkanları çok daha iyi özel bankalardanda bu statide olan bi kaç banka var bankaların ilaanlarını kendi sitelerinden veya iş ilanı veren sitelerden veya anlaşamalı oldukları danışmanlık şirketlerinin sitelerinden bulabilirsin her bankanın giriş şekli ve sistemi farklıdır. bu arada site ismi verilebiliyormu bilmiyorum o yüzden iş ilanı veren ve danışmanlık işi yapan sitelerin adını burdan yazamıyorum ve bankacılar için yada bankacı olmak isteyenler için özel bir site var ordanda girmek istediğin bankaya göre yardım alabilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir :)

zorlanmadan girmek için evet.. şahsen benm görev yaptığım banka üniv ayrımı yapıyordu. önceliği o üniv mezunlarına veriyorlar. aöf mezunları da giriyor tabi ama ,dediğim gibi ihtimal durumu biraz daha az.şansını zorlayacaksın her zaman benim gibi..

yani benim girebilmem için bi ünide ama iyi bi ünide işletme iktisat ekonomi matematik ya da istatistik gibi alanları bitirmem gerekiyor öyle mi

öyle bi şart olduğunu sanmıyorum ben mesela uluslararsı ilişkiler mezunuyum ama tarih mezunu olup arkeoloji mezunu ve kimya mezunu olupta bankacı olanlar da var sınavı geçtikten ve mülakatlarda kendini gösterdikten sonra olursun bence :) sadece gerçekten bu işi yapmak istediğini göstermen yeterli ama tabi bankasına göre de değişir

siz hangi departmandasınız? :) ben satıştayım vee 2 haftadır bir fiil çalışıyorum geçen hafta resmen ağlaya ağlaya gittim işeee

çok teşekkürler:)öğretmen olmak öyle zorki atama yapıldı 486kişi atanıyor benim okuduğum öğretmenliğe yani şaka gibi bir durum kpssden95üstü almam gerekiyor atanabilmem için o da kadro olursasenağlamaüniversitede kalmayıda düşünüyorum akademisyen olarak ya ben ne çok şey düşünüyorum ya oysa daha çok va rmezun olmama:teytey:ama napıyım şimdiden düşünmek lazımbenneyaptımki

canım herzaman iş sahanı geniş tutman gerekirr sadece tek bir işe adapte olma kendini sürekli geliştir en azından seçeneklerin çok olursa biri olmadığında okadarda hayal kırıklığına uğramamaış olursun ben ce bi sürü olasılık düşünmekle iyi yapıyorsun

yani şimdi bi dersanede etütçülük yapıyorum kendimi geliştirmek için çok erken keyfine bak diyorlar ama ben yapmak istiyorum yani ben böyle mutluyum:lepi:

selamm bende bankacılık okuyorumm çok güzel bir meslek gibi görünüyor uzaktan inşallah içine girincede öle olurr :teytey:

bende çok istiyorum bankada çalışmayı aylardır uğraşıyorum ama şu bankalarda maalesef kısa vadede geri dönüş olmuyo insanın resmen sabrını zorluyolar:gitme:

selamm bende bankacılık okuyorumm çok güzel bir meslek gibi görünüyor uzaktan inşallah içine girincede öle olurr :teytey:

Bende özel bir bankada çalışıyorum 2,5 senedir, bir kere kendini sinir hastası olmaya hazırla.. Stresi çok öyle dışardan göründüğü gibi 5 te kapatıp çıkmıyorsun ki ben 10 lara kadar çalıştığımı ve hatta hafta sonları bile gelip çalıştığımı biliyorum.. Şimdiki aklım olsaydı asla girmezdim.. Hiç dışardan göründüğü gibi değil iyi düşünün.. hımmm benim için işyerinde huzur ikinci planda kalır ben maaşına bakarım diyorsan başka tabi.. (maaşlarda her bankada farklı canım ben 600 tl maaşla başladım)

calimenjero,

ııBF mezunu olmak, cv doldurmak işe yaramıyor heralde. Aylardır genel başvuru yapıyorum ama bir türlü geri dönüş yapmadılar.... işe de ihtiyacım var

calimenjero,

İİBF mezunu olmak, cv doldurmak işe yaramıyor heralde. Aylardır genel başvuru yapıyorum ama bir türlü geri dönüş yapmadılar.... işe de ihtiyacım var

canım genel başvuru yaptığında onlar senin cv havuzlarında tutuyolar ve açık olduğunda dönüyolar onun yerine belli bir pozisyon için olan ilanlara başvuru yap mesela gişe memuru der veya iş akış sorumlusu veya müşteri temsilcisi yardımcısı gibi vee belli ik siteleri var onları hergün takip et vede gazetleerin pazar günkü eklerinde esmacım inan banka içinde iibf mezunu olmayan bir sürü çalışan var o yüzden salt iibf mezunu olmak bunun için yeterli değil ve sana tavsiyem iş bulana kadar spk temel düzey lisansını almaya bak çünkü bankalar bu lisansı da artık istenilen bir şey olarak görmeye başladılar en azından donanımlı hale gelirsin bu arada ve umarım iyi birbankada hemen bir iş bulursun canım

ahh evettt ben 5 aydır hafta sonları bazen pazarları da dahil olmak üzere çalıştımm kızlarr akşamlarıı olmasada hafta sonları çalışmak eziyet verici ve revindellin dediği gibi stres stres stres öle huzur falan arayamayın müşterinin kartı çalınır size bağırır parasına az faiz verirsiniz size bağırır öbür şube başka işlem yapar size bağırır bi kere sabır taşı olmayı öğrenmeniz lazım öle her kızanda her bağıranda ağlamamayı öğrenmeniz lazım sakinleştirmeyi yatıştırmayı bilmeniz lazım bazen edilen hakartler karşısında haklısınız demeyi hazmetmeniz lazım bir şeyi anlattığınızda anlamayan müşterilere 5 kere aynı veya farklı cümlelerle anlatabilecek takatiniz olması lazım :)))) sizleri korkutmak yada ürkütmek değil amacım gerçekten çok sağlam bir sinir yapınızın olması lazım çoğu zaman lanet olsun deyip istifa etmeyi düşünürsünüz oda olmazz :) müdürünüzle anlaşamazsınız şubenizin yeri iyi olmaz vs. vs ama yinede ben herşeye rağmen bu işi yapmak istiyorum diyorsanızz umarım sizleride bir gün bankacı olarak görebiliriz :)))

Lisansı almayı istiyorum ama işsizlikten dolayı psikolojim bozuldu kendimde o sınava hazırlanacak cesaret bulamıyorum biliyormusun. tam bir kısır döngü oldu gidişatımohaoldumsmile direkt pozisyonlarada başvurdum ama hala ses seda yok zaten tanıdığım olmayan bu şehirde işsiz kaldım, bir tek eşim destek işte.

Cevabın için teşekkürler

canım nedemek ama bu biraz amaan alabiliyo ben bu işe başvurduumda şansım yaver gitmiş ve 1 ay içersinde sınavlar mülakatlar hepsi bitti başladım ama sınava çok önce giripta 6 ay gibi mesela bekleyenlerde vardı o yüzden sakın yılma istanbul burası ve burda herzaman açık olur umudunu yitirme ben taa ankaradan geldim girdim sınavlara geldim buralara :) sen bence umutsuzluğa kapılma ve o lisans sınavına hazırlanmaya çalış ve al elinde bu işe girmek için bir artının olması sana avantaj sağlar canım

evet o lisansı almam lazım haklısın, bunu tekrar gündemime alacağım. Aranmayınca dedim heralde olmayacak bankacılık, uğraşmayayım demiştim ama evet uğraşıp almam lazım lisansı.Özel olmassa bir şey soracağım, mağazaclık tecrübem falan vardı ama bankacılık tecrübem yok. Başvuru yaparken yenimezunlar için sadece genel başvuru ilanı açılıyor ya da direkt satış-post satışı. direkt satış düşünmüyorum, genel başvurulara hep cv gönderdim ama direkt satış dışnda, yeni mezunlar bankalarda hangi görevlere alınıyor?bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…