• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bankacılarr

evet o lisansı almam lazım haklısın, bunu tekrar gündemime alacağım. Aranmayınca dedim heralde olmayacak bankacılık, uğraşmayayım demiştim ama evet uğraşıp almam lazım lisansı.Özel olmassa bir şey soracağım, mağazaclık tecrübem falan vardı ama bankacılık tecrübem yok. Başvuru yaparken yenimezunlar için sadece genel başvuru ilanı açılıyor ya da direkt satış-post satışı. direkt satış düşünmüyorum, genel başvurulara hep cv gönderdim ama direkt satış dışnda, yeni mezunlar bankalarda hangi görevlere alınıyor?bilmiyorumkismile

canım her bankada pozisyon isimleri farklıdır ama ben genel olarak bildiim kadarıyla söyliyim bir gişe memuru gişe görevlisi gişe asistanı veya iş akış yetkilisi yetkili yardımcısı denen pozisyon var ki bu bizim banko diye tabir ettiğimiz yerdir. bazı bankalarda banko görevlisi diyede geçer. bunların bir üst seviyesi vezne yetkilisi olarak görev alır vezne yetkilisinin bir üst kısmı genelde operasyon olarak geçer satış yada pazarlama dediğimiz kısım 2çeşit ticari ve bireysel birde bankaların genel müdürlük kısımları ve çağrı merkezi kısımları olur direkt satışı tavsiye etmem ki istanbula yeni gelmiş birisinn hayatta yapamazsınn :) ama vardiyeli çalışırım dersen çağrı merkezleri içinde başvuru yapabilirsin bankanın her imkanından faydalanırsın en azından içerde atama ihtimalin daha yüksek olur yada pozisyonlar arası geçiş diyim benim bildiğim bunlar var tabii birde bankaların iştirakleri var emeklilik sigorta gibi eğer şuebyele koordineli yaparım dersen bunlarıda düşünebilirsin

Bu sene içerisinde mutlaka bu iş meselesini halledip önüme bakmam lazım, işsizlik çok zor insan sabah yataktan kalkmak için neden bulamıyor işsiz olunca, ilk zamanlar güzel ama sonra bitmiyor gün :) birkaç bankaya gönderdiğim cv lerden aldığım yanıt, "krterleriniz uygun bulunmuştur, takiptesiniz" oldu. Bakalım, onlardan birkaç ay içerisinde cevap almassam banka işini askıya alıp başka işlere yöneleceğim. Umarım banka olur ama istiyordum çünkü. Geridönüşeri daha kısa olsaydı keşke ama heralde süreç böyle işliyor. Hemen cevapladığın için tekrar teşekkür ederim, eğer çağırlasa burada paylaşırım seninle, "mülakattan evvel" bir kaç tüyoya ihtiyacım olacaktır, zira ilk profosyonel mülakat deneyimim olacak :)

Bu sene içerisinde mutlaka bu iş meselesini halledip önüme bakmam lazım, işsizlik çok zor insan sabah yataktan kalkmak için neden bulamıyor işsiz olunca, ilk zamanlar güzel ama sonra bitmiyor gün :) birkaç bankaya gönderdiğim cv lerden aldığım yanıt, "krterleriniz uygun bulunmuştur, takiptesiniz" oldu. Bakalım, onlardan birkaç ay içerisinde cevap almassam banka işini askıya alıp başka işlere yöneleceğim. Umarım banka olur ama istiyordum çünkü. Geridönüşeri daha kısa olsaydı keşke ama heralde süreç böyle işliyor. Hemen cevapladığın için tekrar teşekkür ederim, eğer çağırlasa burada paylaşırım seninle, "mülakattan evvel" bir kaç tüyoya ihtiyacım olacaktır, zira ilk profosyonel mülakat deneyimim olacak :)

tabikii elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırımm ımmm banka haricinde finans ve factoring şirketlerinede başvurabilirsin ama bilindik faktoringler olsun birde muhakkak bankaların kendi sitelerinede bak bazı bankalar direk kendi sitesinden duyuruyor çünkü canım :) eğer herhangi bir sınava çağrılırsn az çok sınavlar hakkında da az çok bilgim var bana herzaman ulaşabilirsin ben biraz net bağımlısıyım daa :kedi: konuşalım sana sınavlar hakkındada bilgi vermeye çalışırım elimden geldiğince :)

ahh evettt ben 5 aydır hafta sonları bazen pazarları da dahil olmak üzere çalıştımm kızlarr akşamlarıı olmasada hafta sonları çalışmak eziyet verici ve revindellin dediği gibi stres stres stres öle huzur falan arayamayın müşterinin kartı çalınır size bağırır parasına az faiz verirsiniz size bağırır öbür şube başka işlem yapar size bağırır bi kere sabır taşı olmayı öğrenmeniz lazım öle her kızanda her bağıranda ağlamamayı öğrenmeniz lazım sakinleştirmeyi yatıştırmayı bilmeniz lazım bazen edilen hakartler karşısında haklısınız demeyi hazmetmeniz lazım bir şeyi anlattığınızda anlamayan müşterilere 5 kere aynı veya farklı cümlelerle anlatabilecek takatiniz olması lazım :)))) sizleri korkutmak yada ürkütmek değil amacım gerçekten çok sağlam bir sinir yapınızın olması lazım çoğu zaman lanet olsun deyip istifa etmeyi düşünürsünüz oda olmazz :) müdürünüzle anlaşamazsınız şubenizin yeri iyi olmaz vs. vs ama yinede ben herşeye rağmen bu işi yapmak istiyorum diyorsanızz umarım sizleride bir gün bankacı olarak görebiliriz :)))

Canım konuyu çok güzel özetlemişsin aslında vereliniortak Ben 21 yaşındayım göz altlarım kırıştı saçlarımda beyazlar var şu an (18 yaşında başladım bankada çalışmaya) hemde gişede felan da değilim yani arka ofisteyim operasyonda çalışıyorum.. Pazarlamacısı bir yandan bastırı hadi bu iş bitmedimi diye, müşterisi ayrı arar kaydirigubbakcemile3 Ben çok bilirim tuvalete ağlamaya kaçtığımı :mymeka: Benim başıma dün gelen bir olayı anlatayım mesela akreditif açıcaz dün bir firmaya ; muhasebecisi arıyor x maddeyi çıkaralım taslaktan diyor, diğer elemanı arıyor 5 dk sonra akreditifi iptal edelim diyor , 5 dk ilk arayan arkadaş arıyor x maddeyi çıkarmayalım gerek yok diyor , arkasından firma sahibi arıyor naptınız düzeltmeleri yaptınızmı diyor , arkadan diğer eleman arıyor talimat gönderdim iptal ettinizmi diyo kafamçokkarıştı kaydirigubbakcemile3 kesinlikle çok sağlam sinirleri olması lazım insanın herşeye gülüp geçebilmeli :dance: a.s

Bankacı arkadaşlar size bir sorum olacak eğer cevaplarsanız cok memnun olucam bır bankaya kefıl olan kısı baska bır bankada yıne bır baskası ıcın kefıllık yapabılırmı?

pinguucum her bankanın kredi için prosedürleri farklıdır kimi borçlanmasına bakar kimi ödeme performansına bakar kimi ssksına bakar ama kati surette bir bankada bi krediye kefilliği olan başka bankada veya aynı bankada başka krediye kefil olamaz diye bir şey yok ama banka yukarda saydığım prosedürleri çerçevesinde reddebilirde onay verebilirde

Canım konuyu çok güzel özetlemişsin aslında vereliniortak Ben 21 yaşındayım göz altlarım kırıştı saçlarımda beyazlar var şu an (18 yaşında başladım bankada çalışmaya) hemde gişede felan da değilim yani arka ofisteyim operasyonda çalışıyorum.. Pazarlamacısı bir yandan bastırı hadi bu iş bitmedimi diye, müşterisi ayrı arar kaydirigubbakcemile3 Ben çok bilirim tuvalete ağlamaya kaçtığımı :mymeka: Benim başıma dün gelen bir olayı anlatayım mesela akreditif açıcaz dün bir firmaya ; muhasebecisi arıyor x maddeyi çıkaralım taslaktan diyor, diğer elemanı arıyor 5 dk sonra akreditifi iptal edelim diyor , 5 dk ilk arayan arkadaş arıyor x maddeyi çıkarmayalım gerek yok diyor , arkasından firma sahibi arıyor naptınız düzeltmeleri yaptınızmı diyor , arkadan diğer eleman arıyor talimat gönderdim iptal ettinizmi diyo kafamçokkarıştı kaydirigubbakcemile3 kesinlikle çok sağlam sinirleri olması lazım insanın herşeye gülüp geçebilmeli :dance: a.s

ahhh bizdede kredisi onaylanmayıncaa bana koskoca banka kredi veremiyorrr pehhh diyip sinirlenenler oluyorr vallaa :D bende 3 senedir bu meslekteyim ama 30 yıldrı çalışıyorum sanki her gün birbirine benzioo :D

pinguucum her bankanın kredi için prosedürleri farklıdır kimi borçlanmasına bakar kimi ödeme performansına bakar kimi ssksına bakar ama kati surette bir bankada bi krediye kefilliği olan başka bankada veya aynı bankada başka krediye kefil olamaz diye bir şey yok ama banka yukarda saydığım prosedürleri çerçevesinde reddebilirde onay verebilirde

anladım canım tesekkurler cevap için kaydirigubbakcemile5

çok güzel bi başlık olmuş epey bi zamandır yazılmamış ama çok mutlu oldum böyle bir başlık olmasına çünkü bankcı bankacıdan başkası anlamaz :)

bankacı arkadaşlarım size bir sorum olucak ben bir bankaya cv gönderdim fakat benden daha ayrıntılı daha detaylı bi cv göndermemi istediler istediğim bölüm gişe sizce nasıl bir cv hazırlamalıyım lütfen yardımcıolursanız çok sevinirim

hazır bu topik hareketlenmişken işsiz bir genç olarak sormak isterim.
ışletme fakültesi mezunuyum.Çagrı merkezlerinde çalışıp yükselmekten ziyade banka sınavlarına girmek istiyorum.Bu konu hakkında araştırmama ragmen fazla bilgi edinemiyorum.
iş sitelerinde banka içi alımlar için herhangi bir ilana rastlamadım.
ikinci olarak bu sınavlarda ne tarz sorular sorulur.
Genel kültür yetenek mi yoksa meslege baglı bilgi soruları mı?
ışletme fakültesini başarıyla bitirmiş biri bu sınavı rahatlıkla geçebilir mi yoksa sınava çalışıp hazırlanmak mı gerekir?Çıkmış sorulara ulaşabilecegim bir kaynak bulabilir miyim?
Umarım bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar bulabilirim arkadaşlar.
sevgiler herkese...

Merhaba, hala sorun devam ediyormu bilmiyorum ama siteye yeni girdim ve şimdi gördüm. Benim sana tavsiyem çağrı merkezi olur.Çünkü bir çok bankada çağrı merkzinde çalışıp yükselme olanağı fazla. Bankalar genelde dışarıdan deneyimsiz elemanları almak istemiyor yerine çağrı merkezinden kaydırıyorlar. Hem bu şekilde bankayı daha iyi tanıyarak istedğin bölüme geçebilirsin.

Maskaraa , bende 3 senelik bankacıyım.. Birincisi sınavlarda genelde mantık soruları soruluyor yani sana gidip fizibilite etüdü sormazlar.. Mesela benim girdiğim sınav '' özel yetenek sınavı' ydı.. Mantık soruları vardı.. Bir arakdaşım başka bir bankanın sınavına girdi şu tip sorular gelmiş '' müşteri 50000 TL nakit istiyor? Para desterlerini nasıl verirsiniz? işte 200 tane 100 lük, 600 tane ellilik felan böyle şıklar varmış senin verdiğin cevaba göre pratikliğini ölçüyorlar sözde..

Ama şöyle bişey var bankalarda torpilin varsa yükselirsin.. Çağrı merkezindekiler yükseliyor diye bir kavram yok malesef.. Sürekli terfi sistemi değişiyor... zorlaştırılıyor.. sen istersen mükemmel bir eleman ol müdürünle aran iyi olmadığı sürece zor yükselirsin..

Kızlar benımde bir sorum olucak bankada çalışmak istediğim için dün başvuru yapmaya başlladım.Ama bir bankadan 3 sene önce aldığım ve kredisini ödeyemediğimiz için haciz yoluyla satılan bi arabamız vardı.Ve şuan hala benım o bankaya 15 mılyar cıvarında bı borcum var bundan dolayı önume cıkarmı acaba dıye bankalarda çalışmaya iş ilanlarına başvurmaya korkuyorum..sizce bu borç önume cıkarmı...

arkadaslar sıze bı sorum var bu konudakı cahılıgımı bagıslayın lutfen =)
ılk kez para bırıktırme ısıne gırıyorum.Bankada hesap acıp para yatırarak bırıktırmek ıstedım fakat her kafadan bı ses cıktı kesıntıler cart curt kart fılan bıcok forumu arastırdım ıyıce kafam bulandı bu sıcaklarda banka banka gezip koca gobegımle arastırma yapamıycam :(
onun ıcın bırınız bana bu ıslerın nasıl yurudugunu anlatırsa sevınırım.Amacım parama deger kazandırmak! bunu ne sekılde yapabılırım?

Son düzenleme:
Back