- 1 Mart 2007
- 288
- 37
canımcım bankalar genellikle 4 yıllık ünv.mezunu olanları alıyorlar fakat zaman zaman personel ihtiyacına göre 2 yıllık olanları da bankaya alabiliyorlar. bankaya ilk giriş şansına göre ya şubeci oluyorsun yada departmanda çalışıyorsun genellikle şubesi fazla bir banka ise şubeci oluyosun ve 3 ay gibi bir süre staj yapıyosun daha sonra gişeye otuyorsun ve yetkili olana kadar bankanın yapmış olduğu eğitimlere akabilinde de sınavlara giriyosun yükselmek için bu sınavlardan başarılı olman ve iyi performans göstermen gerekiyor yetkili olduktan sonraki terfilerde artık sınav olmuyor sadece performansla oluyor
ayrıca gişe yetkililiğinden sonra yetkili olunca müşteri temsilcisi,operasyon yetkilisi v.b. şubenin çeşitli bölümlerinde değişik isimler altıda çalışıyosun. departmanlarda da ,departmanın bünyesine göre yetkili olduktan sonra çeşitli birimlerinde çalışıyorsun. Bunun dışında bazı bankaların yaş sınırı 25 bazıların ki ise 28 dir. yine çok üzülerek söylemem gereken bir şey var ki bankalar da çok fazla torpil var biliyosunuz hep banka olarak telafuz ettiğimiz için aslında bankaların anonim şirket olduğunu düşünmeyiz yani ticari işletme ve türkiyedeki bankaların bir çoğu aslında aile şirketi dir dışarı açılsalar dahi aile şirketi olan bu bankaların yüzde elli bir hissesi hep kendilerindedir yine yönetim kurulundaki başkanları,yardımcıları,murakıplar hep aileden olanlardır. başvuru formunu doldururken bir bölüm var ki ( bankada çalışan yakınınız varmı kaçıncı dereceden akrabanız hangi birimde ve hangi ünvanla çalışmaktadır diye sorarlar) işte o bölüm sizin bankaya girip giremeyeceğinizi ve şubecimi yoksa memur mu olacağınızı yada departmanda mı çalışacağınızı belirler.her ne olursa olsun kardeşin bankaya başvurusunu yapsın umarım kardeşin çok başarılı bir bankacı olur.
canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.öğrenmek istediğim herşeyi açıklamışsın.tabi diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.a.s.