Bankacılar bi bakın hele..

canımcım bankalar genellikle 4 yıllık ünv.mezunu olanları alıyorlar fakat zaman zaman personel ihtiyacına göre 2 yıllık olanları da bankaya alabiliyorlar. bankaya ilk giriş şansına göre ya şubeci oluyorsun yada departmanda çalışıyorsun genellikle şubesi fazla bir banka ise şubeci oluyosun ve 3 ay gibi bir süre staj yapıyosun daha sonra gişeye otuyorsun ve yetkili olana kadar bankanın yapmış olduğu eğitimlere akabilinde de sınavlara giriyosun yükselmek için bu sınavlardan başarılı olman ve iyi performans göstermen gerekiyor yetkili olduktan sonraki terfilerde artık sınav olmuyor sadece performansla oluyor
ayrıca gişe yetkililiğinden sonra yetkili olunca müşteri temsilcisi,operasyon yetkilisi v.b. şubenin çeşitli bölümlerinde değişik isimler altıda çalışıyosun. departmanlarda da ,departmanın bünyesine göre yetkili olduktan sonra çeşitli birimlerinde çalışıyorsun. Bunun dışında bazı bankaların yaş sınırı 25 bazıların ki ise 28 dir. yine çok üzülerek söylemem gereken bir şey var ki bankalar da çok fazla torpil var biliyosunuz hep banka olarak telafuz ettiğimiz için aslında bankaların anonim şirket olduğunu düşünmeyiz yani ticari işletme ve türkiyedeki bankaların bir çoğu aslında aile şirketi dir dışarı açılsalar dahi aile şirketi olan bu bankaların yüzde elli bir hissesi hep kendilerindedir yine yönetim kurulundaki başkanları,yardımcıları,murakıplar hep aileden olanlardır. başvuru formunu doldururken bir bölüm var ki ( bankada çalışan yakınınız varmı kaçıncı dereceden akrabanız hangi birimde ve hangi ünvanla çalışmaktadır diye sorarlar) işte o bölüm sizin bankaya girip giremeyeceğinizi ve şubecimi yoksa memur mu olacağınızı yada departmanda mı çalışacağınızı belirler.her ne olursa olsun kardeşin bankaya başvurusunu yapsın umarım kardeşin çok başarılı bir bankacı olur.

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.öğrenmek istediğim herşeyi açıklamışsın.tabi diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.a.s.

arkadaşlar sizlere bir sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim, başvuranlar yol gösterebilir mi?
ben de bankacılık için başvurularda bulundum ama internet kanalı ile, ama hiç bir sonuç yok 3 hafta oldu başvuralı, şuan ingilizce kursuna gidiyorum kendimi hazırlıyorum ama bu şekilde başvurmayla olmuyo siz nasıl yaptınız bankalara gidip görüşme yapılabiliniyor mu? yardımcı olun ne olurfisfisfis

biz tüm başvuruları internet üzerinden yaptık.ztn gidip herhangi bir şubeye sorsan internetten başvurun diyolar.insan kaynakları sitelerinden ilanları bulabilirsin.şu sıralar biçok banka ilan vermiş durumda.çeşitli pozisyonlara eleman arıyolar.arama motorunda sektör kısmına banka yazınca tüm ilanlar çıkıyo.ve cv deki bilgilere göre çok kısa bir sürede de geri dönüyolar.biraz uzun iş tabi.sınav,mülakat bi dünya uğraştırıyolar.ama en azından ilgileniyolar.bu bile şaşırtıcı.umarım herşey gönlünce olur..

bi şey değil canım. lise yılarımda hep bankacı olmak istedim hatta takıntı haline geldi. olduktan sonra da bankacılığın tahmin ettiğim gibi olmadığını gördüm. bir süre sonrada çalıştığım bankanın çalışma politikasını beğenmediğimden istifa ettim iyikide etmişim, şuanda stajımı tamamladım ve mali müşavir oldum yoksa o malüm bankanın kimbilir hangi şubesinde sürünüyo olacaktım.çünkü çalıştığım şubede akrabası olmayan tek personel bendim diğerlerine göre iki kat daha fazla çalışmak zorunda kalıyodum.... o bankanın o şubesindeki bütün personel benim iyi arkadaşım olmasına rağmen, hiç biri de ne bana nede birbirlerine akrabasından bahsetmiyorlardı ama zamanla bi şekilde duydum. sonra kendimce bir araştırma yaptım tabi biraz zor oldu ama bişekilde başardım ve o bankada benim gibi toplam sadece 8 kişi olduğunu gördüm. umarım sende saplantı haline getirdiğin değil,asla pişman olmayacağın işi yaparsın canım.:teselli:
canım bendeki saplantı diil ama bankacı olmak güzel gibi gözüküyo ama tabi içine girmedem insan bilemiyo yardımcı oldugun için çok teşekkürler şimdiye kadar kimse banka hakkında bu kadar bilgi vermişti bana saol canım

Bir tanıdığım myo mezunu ama bireysel müşteri temsilciliği yapıyor 3yıldır

her bankanın çalışma politikası farklıdır.bazı bankalar bütün bölümlere eşit ağırlık verirken bazı bankalar da satış kısmına ağırlık verir.bireysel veya ticari müşteri temsilcileri bankanın satış elemanlarıdır. bankanın karlılığını onlar artıracakları için onların 4 yıllık eğitim almış olmaları banka için tercihtir böylece pazarlama veya satış konusunda uzmanlaşmaları daha kolay olacaktır.

Şu andaki uygulama nedir tam olarak bilmiyorum ama ben çalıştığım zamanlar(1998-2001) çay eksperi arkadaşım müşteri temsilcisiydi...Sonra şube yenilenince bireysel müşteri temsilcisi olarak görevine devam etti,muhtemelen şu an satış yönetmeni falandır...Ama dediğim gibi bu anlattıklarım finans sektörünün altın dönemlerini yaşadığı zamanlardı...

Arkadaşlar ben yakında Banka Sınavına gircem Halk Bankası yaf bu sınavlarda ne gibi bir sistem üzerinden soru soruluyor hiç birşey bilmedende sınava girmek istemiyorum hazır bir şans yakalamışım iyi değerlendirmek istiyorum lütfen bileniniz varsa bir yardım yerimseniben:enbuyukkk::enbuyukkk:

arkadaşlar başvuru bende yaptım ama bi sonuç çıkmadı bakalım hayırlısı neyse o olsun diyelim

merhaba arkadaşlar akbankası sınavına başvurdum.gise sınavalrında soru tarzı hakkında bilgi verirmisiniz yada bir kitap ismide olabilir

kızlar ben başkent ünv.de bankacılık okuyorum 3.sınıf. geçenlerde sunum ödevim vardı akbanka gittim müdürüyle röportaj yaptım, sorularımdan biride kimleri akbank bünyesine kabul ettikleriydi. artık veznede bile çalıştırmak için 4 yıllık ünv mezunu arıyorlarmış. önceden lise mezunu, 2 yıllık mezunu alırdık ama artık bu söz konusu değil dedi. ilk tercihimiz bankacılık mezunu olanlar,çünkü bu kişilere verdiğimiz eğitim daha rahat sonuçta bankacılık okuyanlar onun eğitimini alıp geliyorlar.

yani bankalara girmekte eskisi gibi kolay değil artık. ben bile bu bölümü okumama rağmen düşünüyorum, acabalarım var...hayırlısı..

X