• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka borçlarından kurtulma

7. Sınıf kendi bakımını ve kardeşinin bakımını yapabilecek yaş. Annen işe başlamalı.
Başınız sağolsun. Bu durumla erken yaştan uğraştığın için üzgünüm ama annen çalışmalı başka şekilde toplu para bulma şansın yok. Borcunu yapılandır

Anneniz paşa paşa girecek çalışacak kundakta bebeği yok ya neden çalışmıyor? Size bakmak zorunda olan anneniz sen bu kadar düşünürsen işin iş. Annen ya iş bulacak ya tekrar evlenecek başka türlü bu devirde geçimini sağlayamaz. Millet 3aylık bebeğini bırakıp işe gidiyor, gerekirse temizliğe gitsin markete girsin fabrikalara yemek servisine girebilir kendi sigortasıda olur. Evde oturup çocuğundan medet ummak nedir.

1 yıldır çalışıyorum babamın vefatından sonra akrabalardan kimse destek olmadı 2 kardeşim ve anneme bakmak zorunda olduğumdan bankalara borca battım toplu bir şekilde nereden para bulabilirim ya da nasıl bu borçları ödeyebilirim ?
Toplu para hiçbir yerden bulamazsınız. Daha fazla borç açmayın, olan borcunuzu taksitlendirin, harcamalarınızı ihtiyaç dahilinde yeniden şekillendirin. Bir üre sıkıntı çekin borçlar bitince yola devam edin. Ayrıca annenizde bir zahmet çalışsın. Benimde geçen sene 2. sınıftı çocuğum hatta diğeri de 1 yaşındaydı paşa paşa çalıştımmm.
Evet zor bir süreç ama geçecek. Toplu, hızlı, tamamen kapatıp önüne bakma gibi yollar, yöntemler yok maalesef.

Tek başına yetisemiyorsaniz annenizde evden örgü işleri yemek pasta yapsın yada çocuğa baksın yazık size de

Annenizin herhangi bir engeli yoksa çalışmalı yoksa bu borç yükü dönmez üstelik maaşınızın çoğu borca gidiyordur. Eğer işe girmek istemiyorsa evden para kazanacağı şeyler yapmalı yemek, lif örmek yada bebek örüp satanda çok. şimdi internette her şeyin yapımı var örgü örüp satmak daha mantıklı çorbada tuzu olması sizin de yükünüzü hafifletecek.

Başınız sağ olsun.

Maaş durumunuzu ve borç miktarınızı bilmeden doğru yorum yapamam ama bu borçları kapatmak için alacağınız toplu paranın da bir ödemesi olacak. Durumuzunu anlık olarak kurtarıp sonraki ayları sıkıştırmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Ben de herkes gibi düşünüyorum. Anneniz çalışmak zorunda. Tek başına tüm fedakarlığı siz yapamazsınız.

Kusura bakmayın ama anneniz tembelliğe almışmış 2. Sınıfa giden çocuk evde yalnız durmayacak üstelikevde büyük abi de var öyle mi? Anneniz çalışmak istemiyor. Türkiye’de çok var maalesef böyle kadın. Annenizle benzer durumlarda olan düzenli yardım ettiğimiz bir kadın vardı bebeğimize bakmasını teklif ettiğimizde küçük çocuğum var bakamam dedi oysa oğlu 10 yaşında 4. Sınıf öğrencisiydi. Ben 6 aylık bebemi bırakıp çalışacaktım ama o 10 yaşındaki oğlunu bırakamadı yersen.. tembelliğine kılıf işte. Sizin annenizin durumu da pek farklı değil

Rahmetli teyzem bu şekilde 3 çocuk büyütüp, onları güzelce evlendirdi yuvalarını da kurdu. Daha sonra parasını biriktirip umreye bile gitti ama hiç boş durmadı.
Patik,yelek,hırka vs örüp sattı, mantı ve sarma yaparak onları çalışan bayanlara sattı. Evden çıkmadan öyle güzel çalışıp çocuklarına baktı ki hala akrabalar arasında teyzemin kimseye muhtaç olmadan çocuklarına bakması,büyütmesi vs. övgüyle konuşulur.
O yüzdendir ki ben çocuklarım küçük, bir şey yapamam, çaresizim diyen insanlara kızıyorum. Meşhur bir söz var ya hani '' Çaresizseniz çare sizsiniz'' diye çok hoşuma gider. Çare sizsiniz yani anneniz.
Siz borçları ödeyip anneniz de evin geçimini rahatlıkla sağlayabilir.

Gelecek planı ne annenin, bu çocukların okulu dersanesi yemesi içmesi üniversitesi sana mı güveniyor, akrabalara emanet etsin çocukları gidip çalışsın başka bir yolu yok, senin tek başına gücünün yeteceği şeyler değil bunlar, kaldı ki senin sorumluluğun da değil, tabi eve destek olursun ama herşeyi kendi sırtına alma

Annede işe girecek sakın tek başına yüklenme her şeyi baban düşünmemişte sana ne oluyor? Çalışıyorsan olduğu kadar ödenir yapacak bir şey yok annende ödesin çalışsın çocukları bahane edemez yaşları büyük

Back