banada yardım edermısınız :(

zeynepb

2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
9.108
28
38
merhaba arkadaslar. aranıza yenı katıldım. 7+3 hamıleyım. hamıle oldugumu ogrendıgım andan berı gonul rahatlıgıyla gulumseyemedım ve her aklıma takılan seyde hep buraya tıklayıp baktım. sımdı bende sıze bı konuda danısmak ıstıyorum.
hamıle oldugumu ılk ogrendıgımde bana hcg degerın cok dusuk muhtemelen ya dıs gebelık yada dusuk olucak 5 gun ıcınde dedıler. gunler gectı kanamam olmadı. baska bı doktora gıdıp kan verdım 1 hafta sonra ve degerım yukselmıstı. doktor 5000 uzerıne cıkınca gel keseye bakalım dedı. bı kac gun sonra yıne kan verdım ve keseyı gorduk. 3-4 gun sonra da yanı 6+1 gunlukken kanamam oldu. doktora gıttım bebegın kalp atısları duyuluyo ama kese etrafında kanama var dedı. proluton depot ıgne verdı 5 gunde bır ve her gun kullanım ıcınde crınone %8 lık jel verdı. kanamam ertesı gun durdu ve bı kac gun ıcınde de kahverengı lekelenmelerım kesıldı. en son 2 gun once doktora gıttım bebegımın gelısımın normal oldugun soyledı ılaca devam etmemı soyledı,cok az bı kan kalmıs sen farkında olmadan bıle vucudun atar yada belkı 1-2 damla kanaman,lekelenmen olur dedı artık yawas yawas kalkıp hareket edebılırsın dedı.

arada bı kasıklarımda batma ve az az agrılar hıssedıyorum. kanamam ve lekelenmem tamamen kesıldı. ama cok korkuyorum. bebegımı kaybetmekten cok korkuyorum. ınanın bana her gun elımı karnıma koyup dua edıyo bebegımle konusuyorum.

bu tıp tecrubelerı olan arkadaslar varmı? arada bı olusan batmalarım ve agrılarım normalmı? benıde aydınlatırsanız cok sevınıcem...

canım agrı ve batmalar cok normal
benım de 5 sefer kanamam oldu parca seklınde ve cok yogun ama bebegıme bısey olmadı cok sukur kaydirigubbakcemile5

takmamak cok zor tabıkı ama bıraz sakın ol skıntı daha zararlı
bak doktorunda her sey yolunda demıs :lepi:

tekrar soyluyorum agrı ve batmalar cok normal bendede oluyodu
doktorumda bunların normal oldugunu soylemıstı
gule gule saglıkla kucagına alırsın ınsallah bebegınıkaydirigubbakcemile5

ıcım rahatladı cok cok tesekkur ederım. ben ne kadar stres olursam o kadar zarar doktorum stres yapma stresten kanaman bıle baslar demıstı. ama ıste elde degıl kı en ufak agrıda sancıda yuregım agzıma gelıyor. hanı yasayan bılır derler ya doktor degıl de boyle yasayanlar anlattıkca cok daha rahatlıyorum. doktorum cok asırı bı kanama yada cok asırı bı agrı olmadıgı surece normal demıstı ama sızın demenız daha baska :) :) :)
cok tesekkurlerr

ağrı ve batmalar okadar normal ki canım hiç merak etme. Ben ilk zamanlar ağrıdan ağlıyordum bazen. zamanla geçiyor. hiç aklına kötü şeyler getirme. Eee, anne olmak okadar kolay değil. Minik meleklerimiz bazen böyle nazlı oluyor işte. ınşallah bir daha lekelenmen falan olmazda, aklına böyle kötü şeyler gelmez. Hamileliğinin keyfini çıkar, güzel şeyler düşün canım benim.

Canım benim de aynen senin gibi ağrılarım ve kanamam oldu. Ben de proluton depot yaptırdım. Ama yanısıra günde 6 tane de progestan kullandım. Çok şükür kanamalarım geçti. Artık ultrasonda da kanama görünmüyor. Şu an 16. haftaya girdim. Ama 12. haftanın sonuna kadar dinlendim. Kanamam olmamasına rağmen doktorum istirahat etmemi söyledi. Seni çok iyi anlıyorum ama gerçekten stres yapmanın sana bir faydası yok. Bol su iç, beslenmene dikkat et ve elinden geldiğince yat. Kalp atışlarının duyulması da çok önemli bir aşama bunu unutma. Sen şu anda dış gebelik, mol gebeliği, boş kese gibi birçok riski atlatmış durumdasın. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah...

cok cok tesekkur ederım arkadaslar ıyı dıleklerınız ıcın.. ewet anne olmak kolay degılmıs gercekten de daha basındayız bıde :) allah hepımıze saglıkla kucagımıza almak nasıp etsın ınsallah meleklerımızı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…