• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana yol gösterin kızlar

hazel_3500

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
54
0
36
Manisa
Ben çalışan biriyim manisada büyük bir fabrikada eşimle aynı işeyrindeyiz bölümlerimiz farklı o 16:00 24:00 arası çalışıyor. 2 senelik evliyiz.ben eşimin 2 katı maaş alıyorum çünkü daha önce girmiştim eşimden neyse asıl konu. Eşimin ailesinin durumu fazla iyi değil bizim normal evlenmeden önce evimize tadilat yaptırdık neyim varsa eşime destek çıktım aileme hiç çeyiz için para vermedim
Tek aşına yapıyor die yardım ettim hep. Neyse evlendik hemen hamile kaldım eşim işi dolayısı ile hiç yanımda olamadığı gibi desteğide hiç yoktu annem karşıladı bütün ihtiyaçlarımı ben çalışmıyordum o zaman neyse çocuğum 3 aylıkken başladım işe ben çalışmaya başladıktan sonra eşim eve hiç para vememeye başladı zaten daha öncede vermiyodu da hiç sorun etmemiştim çocuk olunca fark etmeye başladım evin kredisini elekt su tel ve yiyecek ihtiyaçlarını he ben karşılıyordum eşimde benim parama hiç karışmadı (tabi herşey ödeniyor niye karışsın ki)bir abisi laf arasında ona 1200 para verdiğini kaçırdı ağzından bir günde görümcemi telefonda konuşunken duydum işte kardeşime borcumuz var ödememiz gerekiyor falan diye ama benim hiçbirşeyden haberim yok ve daha neler duydu eşim bnde habersiz bütün ailesine para vermiş üstelik kendi kenarına milyarlar koymuş benim hiçbişeyden haberim yok öğrendiğimde sinir krizi geçirdim biz çalışıyoruz ama çok iyi değil üstelik kredi ödüyoruz ve eşimin eve hiç katkısı yok üstelik annesi sorumsuz patavatızın teki ailesi ile sürekli sorun yaşadım hiç beni korumadı annesi hakkında bana benim annem sorumsuz patavatsız düşüncesiz bişey bilmez diyen insan beni ailesine hep kötülemiş ve haklı olduğum halde haksiz çıkarmış biri aslında anlatcak çok şey var daha ama belki koonu ilerledikçe anlatılır yardımızı isteğim konu bu para meselesini bir türlü kafamdan atamıyorum kendimi enayi eşimide resmen dolandırıcı olarak görüyorum ve ona bunu mutlaka yaşatmalıyım ki beni anlasın nasıl neler yaşadığımı bu durumun ne kadar zor olduğunu aqnlayabilir (bu arada eşim verdiği tüm paraları inkar ediyor ve kardeşleri ile yüzleşmeyi istemiyor benim ailemle aramı bozmak istiyorsun diyor)

okuyunca çok sinir oldum.eşler arasında çıkan tartışmaların çoğu zaten maddiyata dayanıyor.senin ve çocuğunun rızkını neden böyle savuruyor anlayabilmiş değilim. Tamam ailesidir ama keşke seninde eşinin verdiklerinden haberin olsaydı. Bir de 50 değil 100 değil.milyardan bahsediyorsun.Ayrıca bu senin bildiklerin ve duydukların. Durduk yere güvenini sarsmış işte.Eminim bu konuyu açtığında çok sinirleniyordur kaçamak cevaplar veriyordur. Hiç bir zaman tatmin edici cevaplar alamzsın.Ciddi anlamda oturup konuşmalısın:(

Bu adamları anlamıyorum. tamam ailesinin durumu kötü. ama kendi evine, eşine ve çocuklarına da bakmak zorunda. kadın çalışsın, evin ihtiyaçlarını karşılasın. adamda çalışsın ama kendisi için. bu işte garip bir durum var. eskiden erkek çalışır ailesine bakardı. eğer erkek kadından para isterse, "karı parasımı yiyor" derlerdi. bu adamların kimyası değişti. noldu ya GDO'su bozuk yiyecekler yiye yiye adamlarında mı GDO'su bozuldu..

Canım herşey düzeldi diyelim,eşinden sinirini hırsını çıkardın,eşin pişman oldu ayaklarına kapandı...
Sonra?
Tekrar eşine güvenebilecekemisin?
Hadi seni düşünüp düşünmemesi umrunda değil ama cocugunu bile düşünmeyen bir adamı nası affetceksin?
Evliliğin gereklerini yerine getirmeyen bir adama eşim denir mi?
Babalık vasıflarını yerine getirmeyen adama baba denir mi?
Ben konuyu okduğum kadarla senin eşine ne eş derim ne baba derim sadece ''ailesinin kuzucugu'' derim...Ve ben senin yerinde olsam ailesiylede arasına girmem.

Benim amacım paranın miktarı değil ama asla paracı biri olmadım herkese hediye alırım onun aileside hemde daha çok gücenmesinler diye ama hiç bir zman az maaş almasını yüzüne vurmadım karşılığı karısından gizli paera kaçırmaymış

aa sinir oldum eşine canım. olmaz öyle şey. ne kadar sinirlensen yeridir. hem çalış hem çocuk büyüt üste evi sen geçindir eşin de elini bir şeye atmasın senden gizli birikim yapsın. ayıptır günahtır hem. senin kocanın vazifesi senin çocuğunun yuvanızın ihtiyaçlarını karşılamak. he çalışır didinir adam yetişemez o ayrı. ne getirirse razı olacaksın. ama hiç bir şey getirmesin. evin erkeği sen misin o mu?

alışmış kocan belki de sen böyle alıştırdın. iyilikten maraz doğmuş. bir sürü kadın çalışmıyor ihtiyaçlarını kocaları karşılıyor. karşılayacak da vazifesi. adam çalışır kazandığını getirir yetmez o ayrı. ama evin kadını da erkeği de sen olmuşsun. olmaz öyle şey. kendi geleceğini mi düşünüyor. sen 3 aylıkken yavrundan ayrıl işe dön, o parasını ailesine versin. kardeşleri ailesi de sen ve çocuğu neyi?

çok sinirlendim inan. koy tavrını bu iş böyle gitmez. yarın işsiz kalırsın bir şey olur perişan olursun. ödeme fatura falan. koy önüne. ben kadınım evi geçindirmeyi görevim sandın sen. faturaları sen ödeyeceksin de. ödettir birşeyler. baktın ödemiyor mu. pes etme. kessinler elektriği... paşa paşa ödeyecek. bir erkek zor durumdaki ailesine tabiki yardım edecek. mesele o değil. hadi senden habersiz etti. o da olabilir belki mahçup etmek istememiştir kardeşini. ama sen çalış o yesin eve 5 kuruş katmasın olmaz öyle şey. daha niye evlendin o zaman. evi sen geçindir çocuğa sen bak eşine hanımlık yap.... oldu paşam.

koy tavrını güzelim ödeme fatura falan ödesin.

okuyunca çok sinir oldum.eşler arasında çıkan tartışmaların çoğu zaten maddiyata dayanıyor.senin ve çocuğunun rızkını neden böyle savuruyor anlayabilmiş değilim. Tamam ailesidir ama keşke seninde eşinin verdiklerinden haberin olsaydı. Bir de 50 değil 100 değil.milyardan bahsediyorsun.Ayrıca bu senin bildiklerin ve duydukların. Durduk yere güvenini sarsmış işte.Eminim bu konuyu açtığında çok sinirleniyordur kaçamak cevaplar veriyordur. Hiç bir zaman tatmin edici cevaplar alamzsın.Ciddi anlamda oturup konuşmalısın:(

konuşmayı çok denedim boşancam bile dedim işte sen paracısın para için evliliğini bozuyorsun diyor bilmiyor ki benim zorum para dğil onun yaptığı kaypaklık

Bu adamları anlamıyorum. tamam ailesinin durumu kötü. ama kendi evine, eşine ve çocuklarına da bakmak zorunda. kadın çalışsın, evin ihtiyaçlarını karşılasın. adamda çalışsın ama kendisi için. bu işte garip bir durum var. eskiden erkek çalışır ailesine bakardı. eğer erkek kadından para isterse, "karı parasımı yiyor" derlerdi. bu adamların kimyası değişti. noldu ya GDO'su bozuk yiyecekler yiye yiye adamlarında mı GDO'su bozuldu..

ailesinin durumu kötü ama 70 milyar çekip ev almasını bildiler bide böbürlene biz kendi yağımızla kavruluruz kimseye ihityacmız yok diye ayaklandılar ben onlara demiştim ki o zman bu kadar kredi çekmeyin 0 ev alcağınıza az borca girin eski ev olsun dedim bizi kıskanıyosun dediler bana ama kredinin taksitlerini ödeyemeyince kocamdan aldılar işte anasına verdiği benim bildiğim 4 milyar bilmedikerim

Canım herşey düzeldi diyelim,eşinden sinirini hırsını çıkardın,eşin pişman oldu ayaklarına kapandı...
Sonra?
Tekrar eşine güvenebilecekemisin?
Hadi seni düşünüp düşünmemesi umrunda değil ama cocugunu bile düşünmeyen bir adamı nası affetceksin?
Evliliğin gereklerini yerine getirmeyen bir adama eşim denir mi?
Babalık vasıflarını yerine getirmeyen adama baba denir mi?
Ben konuyu okduğum kadarla senin eşine ne eş derim ne baba derim sadece ''ailesinin kuzucugu'' derim...Ve ben senin yerinde olsam ailesiylede arasına girmem.

eşime asla güvenmiyorum bunu onada herkesede söylüyorum o kadar pişkin ki zmanla güvenirsin başta nasıl güvniyodun baana yine seversin güvenirsin diyor ailesi ile beni zaten hiç konuşturtmaz yeni şeyler öğrenirim diye

Valla canm Turamite katılıyorum.Ödeme faturaları falan.bırak ödesin.Bu ne böyle yaaaaa:((( bunun paracılıkla hiç bir alakası yok tabii ki de. sende bilirsin ailene para göndermeyi, yiyip içmeyi gezmeyi gününü gün etmeyi. ama göndermiyorsun, diyorsun faturalar var çocuk var borç var.yani siz bir ailesiniz ve sorumluluklarınız var. bu neden tek taraflı olsun neden hep sen düşünesin bunları. ahhhhhh buu erkeklerin sorumsuzluklarıııııı.............

cok sınır oldum dogrusu ve senın adına da gercekten uzuldum bu tarz erkekler cok ve nefret edıcı tıpler evlenıyorlar ama sadece kendı aılelerını dusunuyorlar sankı esı dusman arkadasımbence sen buna ıyı bır ders ver adam olmuyorsada kolay soyluyorsun deme ama bosan gıtsın ya en tahammul edemedıgım sey dogrusu benımde dururum senınkıne benzıyor ben memurum esım ozelde calısıyor ben deonun ıkı katı para alıyorum bır suru borcum var hepsı benım uzerıme ama esımın elındekı paranın hepsını alırım yada nereye ne verdıgını verırım takıp ederım oyle maasını vermeyıp koseye cekılmek varmı

aa sinir oldum eşine canım. olmaz öyle şey. ne kadar sinirlensen yeridir. hem çalış hem çocuk büyüt üste evi sen geçindir eşin de elini bir şeye atmasın senden gizli birikim yapsın. ayıptır günahtır hem. senin kocanın vazifesi senin çocuğunun yuvanızın ihtiyaçlarını karşılamak. he çalışır didinir adam yetişemez o ayrı. ne getirirse razı olacaksın. ama hiç bir şey getirmesin. evin erkeği sen misin o mu?

alışmış kocan belki de sen böyle alıştırdın. iyilikten maraz doğmuş. bir sürü kadın çalışmıyor ihtiyaçlarını kocaları karşılıyor. karşılayacak da vazifesi. adam çalışır kazandığını getirir yetmez o ayrı. ama evin kadını da erkeği de sen olmuşsun. olmaz öyle şey. kendi geleceğini mi düşünüyor. sen 3 aylıkken yavrundan ayrıl işe dön, o parasını ailesine versin. kardeşleri ailesi de sen ve çocuğu neyi?

çok sinirlendim inan. koy tavrını bu iş böyle gitmez. yarın işsiz kalırsın bir şey olur perişan olursun. ödeme fatura falan. koy önüne. ben kadınım evi geçindirmeyi görevim sandın sen. faturaları sen ödeyeceksin de. ödettir birşeyler. baktın ödemiyor mu. pes etme. kessinler elektriği... paşa paşa ödeyecek. bir erkek zor durumdaki ailesine tabiki yardım edecek. mesele o değil. hadi senden habersiz etti. o da olabilir belki mahçup etmek istememiştir kardeşini. ama sen çalış o yesin eve 5 kuruş katmasın olmaz öyle şey. daha niye evlendin o zaman. evi sen geçindir çocuğa sen bak eşine hanımlık yap.... oldu paşam.

koy tavrını güzelim ödeme fatura falan ödesin.

bu söylediklerinin hepisni denedim canım sen zamanında vermişsin şimdi ailen yardım etsni dedim olmaz nasıl versinler diyo biz 40 milyar kredi çekip ev aldık o verdikerimni geri alsaydın belki 10 milyar daha az kredi çekcektik şimdi bide alacağımız olan paranın faizini ödüyoruz

Pişkin ddiyorum kızlar pişkin herşeyi inkar ediyor vermedim diyor ee o zaman abin ablan niye öyle dedi diyorum onlara sor diyo onlara soruyorum koocana sor diyolar biraraya gelin konuşalım diyorum gelmiyorlar bide diyoki ben abime 1200 vermedim daha az verdim diyo bir tek bunu ititraf ediyor ama yalan bundan sonra yapmam dior kapat konuyu diyo bana ben yediremiyorum kendime hp aklımda ve aklımı kaçıracağım bana psikolaga git diyo bide terbiyesiz ancak öyle aşabilirmişim böyle olmamın sebebi kim acaba

cok sınır oldum dogrusu ve senın adına da gercekten uzuldum bu tarz erkekler cok ve nefret edıcı tıpler evlenıyorlar ama sadece kendı aılelerını dusunuyorlar sankı esı dusman arkadasımbence sen buna ıyı bır ders ver adam olmuyorsada kolay soyluyorsun deme ama bosan gıtsın ya en tahammul edemedıgım sey dogrusu benımde dururum senınkıne benzıyor ben memurum esım ozelde calısıyor ben deonun ıkı katı para alıyorum bır suru borcum var hepsı benım uzerıme ama esımın elındekı paranın hepsını alırım yada nereye ne verdıgını verırım takıp ederım oyle maasını vermeyıp koseye cekılmek varmı

Bunun işi şu şekilde taşeron şeklinde çalışıyor yani maaşının asagari ücret kısmı resmi bankaya yatıyor gerisini elden alıyor o işyerinin kadrosunda değil bende aldım maaş kartını ama gerçek maaşının hiçbir zaman bilemem ki eline ne kdar veriyorlar bana 270 lira kalıyor diyo ne dersin

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım allah sabır versin...

Bende senin gibi aynı durumdayım..Benim eşimde çok sorumsuz.Bizde ev kredisi çektik.
Bende, eşimde çalışıyoruz ama..o çok rahat ve gevşek.Benim ailem olmassa çoktan
sokağa düşmüştük.Yemeğimizi, faturalarımızı, çıkıştıramadığımız yerde nakit desteği hep
ailem sağladı bana..Onun ailesi hiç destek olmadı..Aksine siz kendiniz yaptığınız çekin cezanızı
havasındalardı..Ama eşim onlara hiç toz kondurmazdı,onları korurdu bana karşı..
Ama hiç onlara para desteği verdiğini zannetmiyorum,belkide yanılıyorum.Bilmiyorum.

Bence iyice düşünüp kafanı toplamalı ve iyi bir karar vermelisin..Çocuğunuda düşünmem lazım.
40 kere ölç,bir kere biç derim sana....

boşancam senden dedim ayaklandı ailesi resmen hiç bişeyde yanımızda olmayan insanlar para kaynağı gitmek isteyince anne baba aile ayaklarına yatıyorlar dertleri bizim ayrılmmız değil ben gidince oğlunun beş parasız kalması

cnm söylicekleri nolur yanlış anlama. senin durumunun aynısını yasayan bir ablam var. kız hafta sonu dahil çalışıyo. özel bir hastanede bas hemsire. ama gel gör kıymet bilenmi var . hersey onun üstünde sadece kredi 1300 tl azmı. artık boşan cekme diyoruz ama bakalım. ne olursa olsun kendini bu kadar kullandırma. tamam evlilik kutsal ama enayi yerine konmak bunu bile bile kendine yaptırmak değil cnm. tavrını koy yoksa zaman geçtikçe yapmadığına yanarsın

arkadaşım işte ben bu yüzden eşler arasında maaşların senın param benim param diye ayrım yapılmasın diyorum işte netice ortada.Sen herşeyi öde eşin hiç tınlamasın.Nereye ne verdiğini bilmeden sen herşeye göğüs ger.Olur mu öyle bi saçmalık.Ben de eşimle maaşlarımızı birleştirir nerde ne ödenecekse ödenir kalanı gideni biliriz.Valla eşinin yaptığı tamamen hak yemek hemde kul hakkı diye düşünüyorum.Ben çok sinirlendim kusura bakma.Bu konuda çok hassasım yani eşler arasında para mevzuusu hiç hoş değil.En iyi dostun arasına bile para girerse bi sıkıntı muhakkak yaşanır diye düşünyorum.Neyse Canım Allah sabırlıklar versin.Allah yardımcın olsun elbet eşinde yola gelir ve bu hatalarını telafi eder umarım.

NİYE YANLIŞ ANLAYAYIM Kİ biliyorum benim durumumda olan bir sürü insan var gücüme giden gerçekten bu kadar özverili olmama vehiç parayı kısıtlamama rağmen (ailesindende )bana söylemeden böyle bişey yapması zamanınsda kardeişinin ufak bir paraya ihtiyacı olmuştıu yenge 50 lira verebilirmisin abimin aberi olmasın sonra vericem dedi hemen verdim ayakkabı alamsı gerekiyormu ben aldım bunLARIN LAFI BİLE OLMAZ İSTEYERK ALDIM ama yapılan muamele çok çirkin

yakın çevremden birisi de senin gibiydi.. karı koca çalışır evin herşeyiyle kadın ilgilenirdi.. faturalar kirası vs.. gel zaman git zaman adam bu rahatlığa alıştı nasıl olsa karım çalışıyor eve bakıyor diye, çalışmamaya başladı.. bütün yük kadıncağızın sırtına bindi.. nihayetinde de üzücü bir sonla son buldu.. bende sen önce bu rahatlığı elinden al.. al karşına konuş şunu sen öde bunu ben ödeyeyim de.. en azından üzerine sorumluluk binsin.. senden saklayıp inkar etmesi de kabul edilir gibi değil.. bugün para konusunu saklayan yarın öbür gün başka şeyler de saklar

Back