bana yardımcı olurmusunuz ilaç yardımı %50 yemi indi yardım edin

haziran15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
424
3
merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz tedaviye başladım salı günü ilaçlarımı almak için eczaneye gittim ilk önce raporu yanlış verdikleri için 2 deneme için toplam 3000 ünite hakkım ve bunun 2500 ünitesini ilk hakkımda kullanmıştım şok oldum neyse başka bir eczaneye gittim 5 gonalF 450 3 menegon75 bir çatlatma iğnesi ve 1 lucrin bi hesap çıkardı 961 ytl şok oldum ne diyorsunuz siz dedim ben yapmıyorum sistem böyle neyse gonal f i paramız çıkışmadığından 3 kutu aldık ve 622 ytl ödedik. Kafama takıldı oturup hesap yaptım %20 sini ödemem gerekiyor toplam 1559 ytl lik ilaca benim hesaptan daha az ödemem gerekiyordu işin parasında değilim ama bugün eczaneye sordum neden böyle onlarda yeni kanunlarla böyle oldu ama ödeme konusunda bir değişiklik yok onu ben bilmem dedi. Arkadaşlar raporla bugünlerde ilaç alan arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz sizede aynı oranlarda %40-50 demi ödediniz.

merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz tedaviye başladım salı günü ilaçlarımı almak için eczaneye gittim ilk önce raporu yanlış verdikleri için 2 deneme için toplam 3000 ünite hakkım ve bunun 2500 ünitesini ilk hakkımda kullanmıştım şok oldum neyse başka bir eczaneye gittim 5 gonalF 450 3 menegon75 bir çatlatma iğnesi ve 1 lucrin bi hesap çıkardı 961 ytl şok oldum ne diyorsunuz siz dedim ben yapmıyorum sistem böyle neyse gonal f i paramız çıkışmadığından 3 kutu aldık ve 622 ytl ödedik. Kafama takıldı oturup hesap yaptım %20 sini ödemem gerekiyor toplam 1559 ytl lik ilaca benim hesaptan daha az ödemem gerekiyordu işin parasında değilim ama bugün eczaneye sordum neden böyle onlarda yeni kanunlarla böyle oldu ama ödeme konusunda bir değişiklik yok onu ben bilmem dedi. Arkadaşlar raporla bugünlerde ilaç alan arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz sizede aynı oranlarda %40-50 demi ödediniz.

canım zaten 3000 unıtenın 2500 kullanmıssın gerıyo 500 kalıyo onun yuzde 20 sını almıslar dıgerlerınıde paraylamı verdıler acaba

1 gonalf 450 ne kadra pıyasada

ben puregon kullanmısıtm puregon 600 luk aldım ıkı tane emeklı sandıgm 160 ytl odemıstım ıkı tanede çatlatma ıgnesı vardı içinde

hakkın kalmadıgı için ole olmustur

ilk seferde nasıl 2500 luk kullandın ve buna ne kadar para verdın

ben puregon kullanmısıtm puregon 600 luk aldım ıkı tane emeklı sandıgm 160 ytl odemıstım ıkı tanede çatlatma ıgnesı vardı içinde

hakkın kalmadıgı için ole olmustur

ilk seferde nasıl 2500 luk kullandın ve buna ne kadar para verdın

Canımcım cevabın için teşekkür ederim sorun şu büyük ihtimalle hastane bana yanlış rapor vermeye verdi 10 1 diyor oda genetik tanı gerektiren yani hastalık sebebi yada ailede kalıtsal genetik bir hastalık varsa bunun için kullanılıyor ilk denememde zaten bu şekilde çıkmış sorun olmadı puregon600 4 kutu kullandım ayrıca menegon 75 toplam yaptı 2475 ünite ama bendeki sorun tubal faktör olduğu için iki denemede toplam 6000 ünite olan tüp bebk uygulamasına giriyor 1 ekim 2008 terihinden sonra olmuş diyorlar ama ilaç ödeme ile ilgili herhangi bir yönetmelik çıkmadı. Benim sorum şu sizlerde yeni ilaç alan arkadaşlar siz ialaçları %20 ödeyerek mi yoksa %40-50 ödeyerek mi aldınız eğer %20ise benim raporda sorun var onu değiştireceğim ama eczacı sistem böyle diyor anlamadım

arkadşım ilac ödemesindede kanun degişti uzman dr lara katkı payı kesiyolar sadece saglık ocagı yazdıysa ilacınızı kesinti yok ama hastanede yazdırdıysanız ilacla beraber yüzde 50 yi buluyor bu tür ilacları illakie proflar uzmanlar yazıyo ödeyecez napalım ama antibiyotik vitamin agrı kesici gibi ilacları size en yakın saglık ocaklarından yazdırın bilginize kolay gelsin

arkadşım ilac ödemesindede kanun degişti uzman dr lara katkı payı kesiyolar sadece saglık ocagı yazdıysa ilacınızı kesinti yok ama hastanede yazdırdıysanız ilacla beraber yüzde 50 yi buluyor bu tür ilacları illakie proflar uzmanlar yazıyo ödeyecez napalım ama antibiyotik vitamin agrı kesici gibi ilacları size en yakın saglık ocaklarından yazdırın bilginize kolay gelsin

teşekkürler livaza bende uzunca araştırdıktan sonra neden böyle olduğunu buldum ilaçlara %20, ikinci denemem olduğu içinde %25 katkı payı (devletin ödediği 1240 ytl nin %25 biz ödüyoruz ) toplam % 45 oluyor yani ilaçları alırken sistem otomatik olarak hesap ediyor. HAyırlısı hepimiz için

neden boyle oluyomus kı ben 2 sefer aldım bole olmadı ama gecen sene almıstım ben

neden boyle oluyomus kı ben 2 sefer aldım bole olmadı ama gecen sene almıstım ben

1 ekim itibariyle cıktı bu yasa devlet 23 yas sınırı koydu asılama için bide hastanelere yıgılmayı azatmak için saglık ocaklarından ilac yazdırırsak daha az ödeyecegimizi bildirdiler artık 3üncü asılamayıda karsılamayacak buda bizim şansımıza rabbim yardımcımız olsun

evet canım gonal-f lerin yüzde 50 biz ödüyoruz ssk lı ve raporlu olarak o doğru 1 ekimde aşılamaya başlayanlar 3000 ünite ilaç alma hakları var yani 2 aşılama deneyebilir. ama ağustosta yada eylülde ilk aşılamaya başlayanlar 4500 ünite ilaç alabiliyorlar yani 3000 ünite kuralı 1 ekimden sonrakilerini bağlar öncekileri bağlamaz

X