- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
-
- Konu Sahibi DepresifPolyanna
ben inanıyorum dep'im hiçbir şey çıkmayacak, kesinlikle yaş ile ilgili bir risk bu..
Insallah office im... dostluğun destegin olmasa nasıl geçerdi bugünlerim.
Allah iki evladını da sana bağışlasın.Benimde bu gebeligim riskliydi baştan 9. Haftada cok yoğun bir kanama gecirdim. Hemde su filmlerde gördüğümüz gibi 13. Haftaya kadar hep yattim progestan kullandım sürekli. Tam bebek tutundu rahatladım derken bu ikili test sonucu böyle çıktı. 12 yaşında bir oğlum var onun hamileliği cok rahat geçmişti. Test sonuçları falan hep güzeldi. Aradan bu kadar zaman geçince sanki ilk gebelikmis gibi acemiyim sanki.
Bir biyolog olarak ve prenatal test yapan bir firmada bizzat çalışmış birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki çok daha yüksek risklerden çok şükür sağlıklı gebelikler olduğunu gördüm. Kafanıza takıp stres yapmayın.
Çok rahatlattiniz beni. Teşekkür ederim.
Ben oyle dusundum doktoruma da soyledim paraniz varsa cok mantikli dedi. Sonra esimin patronuna gittim bu konuyu konusmaya o da ikili testte risk yuksek cikmazsa para vermeye gerek yok, yuksek cikarsa direk amniyosentez yapalim dedi. Zaten bir kac gune cikiyormus peki dedik kaldi ama benim esim hep genetik test yapalim hic ikiliydi ucluydu ugrasmayalim derdindeydi.Koalina sende 2li 3lu test yerine prenatal test mi düşünüyorsun peki?
Esimde arastirmis keske en basta bu testi yaptirsaydik bu kadar gerilmezdik diyor.
O prenatal testlerde de yanlışlıklar olabiliyor mu demek istediniz?Bir biyolog olarak ve prenatal test yapan bir firmada bizzat çalışmış birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki çok daha yüksek risklerden çok şükür sağlıklı gebelikler olduğunu gördüm. Kafanıza takıp stres yapmayın.
Benim doktorumda çok ısrar etti. Oysaki usg de bir sorun yoktu. O firmada bu işi yapan çok yakın bir arkadasıymıs. İstersen 2 defa bile yaptırırz emin olmak için dedi. Hasta gönderdiği kişi basına para mı alıyorlarmış? Bende öyle tahmin ettimAyrıca bu korkutulmayı anlamıyorum ben. Maddi durumunuz iyiyse elbette prenatal test yaptırın güvenilir bi firmada. İnsanların duygularıyla bu kadar kolay oynanmasını anlamıyorum cidden ben de çok fazla şeye şahit oldum her şey söylenmiyor ama drların pireyi deve yaptığını prenatal testlerden ek ücretler aldıklarını unutmayın. Prenatal test büyük bir lükstür ama her gebelikte gerek yok sonuçta, ultrason bulgusu çok önemli özellik t21de ,t13te genellikle düşükle sonuçlanır zaten diğer baktıkları t18 riski ve cinsiyet kromozomları. Her neyse stresiniz bebeğinize yansır sakin olmaya çalışın.
Hayır ikili üçlü testlerinde çok daha büyük riskler olup prenatal test yaptırıp normal gebelik olanlar olduğunu söylemek istedim. Hiçbir test %100 güvenilir olamaz zaten her zaman 0,01 de olsa pay vardır.O prenatal testlerde de yanlışlıklar olabiliyor mu demek istediniz?
Benim doktorumda çok ısrar etti. Oysaki usg de bir sorun yoktu. O firmada bu işi yapan çok yakın bir arkadasıymıs. İstersen 2 defa bile yaptırırz emin olmak için dedi. Hasta gönderdiği kişi basına para mı alıyorlarmış? Bende öyle tahmin ettim
Benimde ikili testim riskli çıktı.. 33 yaşındayım. Nifty test yaptırdım pahalı bi test mecburen işte.. sonucunu bekliyorum 3 gün oldu 1 hafta içinde gelicek. Şartların el veriyorsa sende yaptır. Hepsi aynı isimleri farklı kendine uygun olanı seç.. ama imkanlar kısıtlı ise amniyosentezi iyi bir uzman yaparsa sonuc daha güvenilir amniyosentez yaptıran yüzlerce insan var.. eğer gebelik zehir olucaksa bir tercih yapmalısın...benim dr um üçlü ve 4 lü testi bekleyelim dedi aslında testi önermedi bile.. biz kuşku içinde yaşamamak için yaptırdık.. ayrıca bu pahalı testler denildiği gibi yurt dışına falan gitmiyor bu test sadece yurt dışından bilgi alıyor Ankarada bir laboratuvar da yapılıyormuş. Ankara ikamet ediyorsan yada yakınında belki daha uyguna mal olabilir diye düşünüyorum... geçmiş olsun umarıö kimsede sorun çıkmaz herkese sağlık dilerim..Mune lutfen konumu taşıma hayati bir konu.
Merhaba herkese, cümlelerimi toparlamakta zorlanıyorum. Az once doktorumla konustum. 36 yaşındayım hamileyim ve bir cok hamilenin yasadigi ikilemi stresi yaşıyorum şu an. Ikili test sonucum 1:127 çıkmış riskli bir sonuçmuş, doktorum harmony prenetal test yada amniyosentez yaptirmami istedi. Harmony prenetal test kesin sonuç veriyormus onu önerdi. Yarın görüşmeye çağırdı. Ama saatler nasil geçecek bilmiyorum icim çok kötü. Ikili testi böyle riskli çıkanlar var mı? Bu prenatal testi yaptıranlar var mı? Ne olur beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin. Tecrübesi olanlar paylaşsın benimle.
Doktorumla konuştuklarım kafi gelmedi, zaten bir yerden sonra ne dedi ne anlattı bilmiyorum, kafamda risk down sendromu amniyosentez su dedigi testin kelimeleri uçuştu sadece.Deminden beri google a prenatal test ikili test sonucumu yaziyorum ama cevap bulamıyorum sanki. Belki şu konuya yapilan yorumlar içime su serper. Allah kimseyi evladiyla sınamasın.
Benimde ikili testim riskli çıktı.. 33 yaşındayım. Nifty test yaptırdım pahalı bi test mecburen işte.. sonucunu bekliyorum 3 gün oldu 1 hafta içinde gelicek. Şartların el veriyorsa sende yaptır. Hepsi aynı isimleri farklı kendine uygun olanı seç.. ama imkanlar kısıtlı ise amniyosentezi iyi bir uzman yaparsa sonuc daha güvenilir amniyosentez yaptıran yüzlerce insan var.. eğer gebelik zehir olucaksa bir tercih yapmalısın...benim dr um üçlü ve 4 lü testi bekleyelim dedi aslında testi önermedi bile.. biz kuşku içinde yaşamamak için yaptırdık.. ayrıca bu pahalı testler denildiği gibi yurt dışına falan gitmiyor bu test sadece yurt dışından bilgi alıyor Ankarada bir laboratuvar da yapılıyormuş. Ankara ikamet ediyorsan yada yakınında belki daha uyguna mal olabilir diye düşünüyorum... geçmiş olsun umarıö kimsede sorun çıkmaz herkese sağlık dilerim..