Bana yardim edin: harmony prenatal test

DepresifPolyanna

Ö♡S
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
10.806
13.021
Mune lutfen konumu taşıma hayati bir konu.

Merhaba herkese, cümlelerimi toparlamakta zorlanıyorum. Az once doktorumla konustum. 36 yaşındayım hamileyim ve bir cok hamilenin yasadigi ikilemi stresi yaşıyorum şu an. Ikili test sonucum 1:127 çıkmış riskli bir sonuçmuş, doktorum harmony prenetal test yada amniyosentez yaptirmami istedi. Harmony prenetal test kesin sonuç veriyormus onu önerdi. Yarın görüşmeye çağırdı. Ama saatler nasil geçecek bilmiyorum icim çok kötü. Ikili testi böyle riskli çıkanlar var mı? Bu prenatal testi yaptıranlar var mı? Ne olur beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin. Tecrübesi olanlar paylaşsın benimle.

Doktorumla konuştuklarım kafi gelmedi, zaten bir yerden sonra ne dedi ne anlattı bilmiyorum, kafamda risk down sendromu amniyosentez su dedigi testin kelimeleri uçuştu sadece.Deminden beri google a prenatal test ikili test sonucumu yaziyorum ama cevap bulamıyorum sanki. Belki şu konuya yapilan yorumlar içime su serper. Allah kimseyi evladiyla sınamasın.

Ben veracity(isim değişse de bakilan anomaliler aynı,anneden alinan kan ile yapıliyor,risksiz bir işlem anne ve bebek açısından) yaptırdim.
35 yaşındayım,doktorum ikili,üçlü yaptırma istersen,veracity yaptır,risk çıkarsa ikilide yada üçlüde ,amniyosentez yaptırmaktan iyidir dedi ve yaptırdım. Ikili yaptırsam belkide riskli çıkardı bilemiyorum.
Ablamda 37 yaşında ikili testinde sorun çıktı 5 sene önce amniyosentez istediler yaptırmadı. Bebeği sağlıklı doğdu.
Ben bu sebeple yaptırdım. Yaşım itibariyle riskli çıkacağını düşünerek dedim ki kafam rahat etsin. Cinsiyeti bile öğrendim 10 haftalıkken.
Kendinizi üzmeyin derim,imkan varsa yaptırın,kafaniz rahat olur. Risk yaşla alakalı çıkmıştır büyük ihtimalle.
Sağlikla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi
Testle ilgili sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldigince yardımcı olurum.

Son düzenleme:
depresif polyanna merhaba
Öncelikle sakin ol canim. 35+ üzerinde bu testlerin sonucunda risk artıyor. Ben de 38 yaşımdayım . 21.haftam
Yasım itibariyle senin testini önerdi doktorum . Ikili dörtlu hic yaptırmadım o sebeple. Yaptırsaydım benim de oranım yüksek çikacaktı muhtemelen.. Bu tarama testlerinde riski, yaş sigara alkol vs direkt arttıriyor.

Senin yapman gereken sadece kan vermek. Senin kanına karışan bebişinin dna'larindan kromozom sayısını çıkaracaklar . Doğruluk oranı gerçeğe yakin. Ikilide riskli olup bu testle içi rahatlayan ileri yaş gebe tanıdiklarım çok var.
Test 10 15 gune çikıyor. Hic panik yapma. Allah'tan hayırlısı. Umarim sen de saglikla bebisini kucağına alacaksın. Güzel haberlerini bekliyoruz..

Bu veracity denen test harmony prenatal testle ayni mi? Sonucu hemen çıktı mi?
Keşke bende ikili test yaptirmadan direkt bu testi yaptirsaydim. Keske doktorum bu şekilde yönlendirseydi. Sanirim maliyeti yüksek diye direkt yönlendirmiyorlar. Simdi ikili test sonucu yüksek çıkınca bu testin sonucunu beklerken de gerileceğim.

Inşallah guzel haberler alırım teşekkür ederim yorumun için.

burcubahar0635 yanilmiyorsam geçenlerde bu test ile ilgili yorumunu okudum. Konuma yorum yapar mısın?

Merhaba benim de ikili testim 1:120 cikmisti. Ultrasonda down sendromuna dair bir bulgu yoktu. Burun kemigi ense kalinligi gibi. Biz sadece icimizi rahatlatmak icin prena test yaptirdik yurtdisina kan gonderdik. Sonuclari bikac haftada cikiyor. Demem o ki ultrasonda bir bulgu yoksa caninizi sıkmayin. Ama bu testi de yaptirin yuzde yuz dogru sonuc veriyor

sakin olun lütfen.
ben ikili test sonucu ilk hamileliğimde amniyosentez yaptırdım.
bana söylenen riskler down sendromu
trizomi18 ki doğursanda 2 yaşına kadar yaşar ölür dendi.
beyinde kist.
oğlum şu an 11 yaşında.
o ikili testlerde çıkan her risk ille de var demek değil.

Benim arkadasin da yakin zamanda yuksek cikti riski. Aslinda bu ikili uclu testler cok manasiz. 127de bir olabilecek bir sey sana denk gelmeyebilecegi gibi 1000de bir cikan risk de gelipseni bulabilir.
Neticede arkadasim da sanirim prena yaptirmisti ve hic bir sorun cikmadi.

Evet aynı,isimleri farklı sadece.
7 farklı anomaliye bakılıyordu veracityde. %99 doğruluk payı olduğunu söylemişti doktorum. Seçimi bana bıraktı sadece bilgi olarak söyledi,ben strese girmemek için yaptırdım,ablamın yaşadığı stres aklıma gelince tereddüt etmedim.
Benim doktorum veracity kataloğunu verdi ama istersen harmony,nifty de (hepsi aynı mantık zaten prenatal test diye geçiyor)yaptırabilirsin,hepsi aynı demişti,sonuçlar 5-7 iş günü içinde cıkıyor,yurtdışına gönderiliyor zaten. İstediginiz yere gelip kan alıyorlar. Ben hastanede aldırdım.
Mail atıyorlar zaten sonuçlar çıkınca hemen.
İllaki test yaptıracaksanız amniyosentez yerine tercih etmenizi öneririm. Anne ve bebek açısından riski yok.
Ben bu testten başka test yaptırmadım (ikili,üçlü,dörtlü testler)sadece ayrıntılı ultrasona girdim.
İçinizi ferah tutun. Muhtemelen yaşınızla ilgili çıkıyor risk. Benim doktorum demişti yaş itibariyle risk çıkabilir ikili testte diye. 20 haftalıkken ayrıntılı ultrasonda da detaylı incelenir bebeğiniz iyi bir perinatolog tarafından.

Benim amcakızının uç çocuğu var ucunde de tarama testleri sorunlu cıktı ve amnıyosentez istedi o sadece ortancaya yaptırdı o testte de yüzde doksan sekiz engelli olacak cıktı valla hepsi cin gibiler maşallah buda bana ders oldu ben o tarama testlerini hıc yaptırmadım

Hayatim once sakin ol biraz. Bir cok kisiYe risk yuksek diyorlar, cocuk doguyor sapasaglam..

Ben hic bi gebeligimde ikili test yaptrmadim hic birini yaptrmadim. Kafami bulandirnak istemedim.

Ama baska sebepten dolayi amniyosentez yapnak istediler ya da bu kan testini.. ikisinide istemedim.. cunku birsey ciksada dogurcam bu bebegi dedim. Sen icini ferah tut.. bi kere icine kurt dusmus madem o kan testini yaptir cunku digerinde dusukbriski vs oluyor gerek yok bence.

Ense kalinligi vs irside olabiliyor..?her ensesi kalin down mi?

İlk çocuğumda ikili taramada risk 1/63 idi.O zaman 29 yaşındaydım.Amniyosentez yaptırdım.Sonuc down açısından risk çıkmadı.Raporda yazan cümle;bebek 5000 genetik hastalık açısından taranmış bunlardan birisinin olmama olasılığı yüzde doksan dokuz nokta doksan dokuz......ama doğada 45.000 genetik hastalık vardir

Koalina sende 2li 3lu test yerine prenatal test mi düşünüyorsun peki?

Esimde arastirmis keske en basta bu testi yaptirsaydik bu kadar gerilmezdik diyor.

Son düzenleme:

Sizin risk baya yüksek çıkmış nasıl korktunuz kimbilir.

Yorumları okudukça rahatladim biraz.

Sizin risk baya yüksek çıkmış nasıl korktunuz kimbilir.

Yorumları okudukça rahatladim biraz.
Sorma çok kötü oldum.Hatta doktor eşiniz burada mı ? dedi...yok görevde dedim (asker )...adam söylerken önce kivrandi.Ben özel alt sınıfı olan okullarda da çalıştım.Farkli gelişen çocuklar konusunda bilgi sahibiyim.Sonra sevk sürecim,amniyosentez için hastahane arayışım (9 yıl oldu) amniyosentez sonuçlari daha cikmamisken ileri ultrasonda bebekde parmak ve eklemleri gorulememistir diye rapor yazıp elime verdiler.O zamana kadar kendi doktorum da bebegin eli yumuk,cimri olacak diye takilirdi...mahvoldum.Konaktan Alsancak pasaporta kadar temmuz sıcağında yürüdüm.Ama elimde de bebeğime aldığım mayo posedi ...

Büyük oğlum 8 yaşında.
1:29 risk çıktı.
Down, yarık dudak/damak olabilir, doğsa bile 3 gün yaşar dediler.
O zaman harmony yoktu. 12 haftalıktım plesantadan parça aldılar. Çünkü amniosentez için gereken döküntüler henüz amnio sıvısında yoktu.
Velhasılı bunlar sadece ihtimal unutmayın.
Oğlum mu? Çok sağlıklı, çok mutlu bir çocuk.

Benimde bu gebeligim riskliydi baştan 9. Haftada cok yoğun bir kanama gecirdim. Hemde su filmlerde gördüğümüz gibi 13. Haftaya kadar hep yattim progestan kullandım sürekli. Tam bebek tutundu rahatladım derken bu ikili test sonucu böyle çıktı. 12 yaşında bir oğlum var onun hamileliği cok rahat geçmişti. Test sonuçları falan hep güzeldi. Aradan bu kadar zaman geçince sanki ilk gebelikmis gibi acemiyim sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…