Sakın korkma bunlardan.
Sessiz kalıp korktuğunu anlarlarsa durduk yerde bile suçlu çıkartıyorlar.
Ben kamuda çalışıyorum .Birgün işyerime 2 tane adam geldi.Koridorda döne döne beni arıyorlar.Birde herkese icra dairesinden geldiklerini söylüyorlar.Odama geldiler.Biri avukatmış,diğeri icra memuru.Direk ''eşiniz nerde '' dediler.
Nasıl korktum anlatamam.Aklımdan neler geçiyor ama.Eşim acaba birine kefil olduda bize icra mı gelecek falan diyorum.Konuyu soruyorum ,söyleyemeyiz diye tutturdular.Ben sessiz kaldıkça adamlar eşinizin işyeri adresini vermezseniz suçlusunuz,biz size konuyu söylemek zorunda değiliz diye sert sert konuşmaya başladı avukat olan.
Eşimi aradım,yanımda böyle birileri var diye anlattım.Eşim hopörlörü aç dedi bana.Açtım.Direk bağırmaya başladı adamlara.Bana derdinizi söyleyin çabuk,eşimi işyerinde rahatsız ettiğiniz için sizi dava edicem dedi.Adam hemen özür dileyip konuyu anlattı.Müvekkiline borcu olan bir adamın eşimden mal aldığını öğrenmişler,eşim onlardan mal aldığında ücretini ödemeyip kendilere versinmiş
Düşünebiliyormusunuz?Bizimle uzak yakın hiçbir bağlantısı olmayan bir alacak verecek davasında adamlar benim işyerime icra dairesinden memur getirebiliyor.Amaç bizi korkutup borçludan direk alamadıkları parayı dolaylı yoldan almak.Gördüğüm avukatların %50 di böyle çirkef.Altta kalırsan tepene binerler.