Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba bebeğim 9 aylık oldu ama benim bebeğim hiç beni emmedi çünkü 3 günlükken annemi kaybettim ve sütüm kesildi sürekli mama verdim 4 aylıkken ek gıdaya geçtik çünkü doymamaya başladı çorbalarını muhallebilerini yordunu meyvesini gayet güzel yiyor fakat doktorum artık bana balık et ve tavuğa başlamamı söyledi ve evde ne pişirsem vermem gerektiğini söyledini bende patates yemeği pişirdim ve oğlumun yiyebileceği kıvamda ezdim ama ikinci kaşıkta bir kustu resmen burnundan geldi sevmedi herhalde dedim aaradn yine geçti yine deniyim dedim aynı şekilde oldu bana yardım edin ne olur ev yemeklerini kıymayı nasıl yedirebilirim nasıl sevdirebilirim ilginiz iççin şimdiden herkese çok teşekkürler...
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
canım öncelikle başın sağolsun çok zor bir durum yaşamışsın.
ben kıymayı kasaptan alırken 3 kere çektiriyorum sonra ceviz büyüklüğünde ayırıp buzluğa atıyorum.çorbasını yaparken bir tane çıkarıp koyuyorum.patates ve kıyma ona yoğun gelmiş olabilir çorbasına kat evdeki sebzelerden çorba yap ve içine kıyma koy pişince süzgeçten geçirip ver.1-2 kaşık yedi ve yine kusacak gibi yaptıysa ısrar etme aradan bir kaç gün geçince tekrar denersin zamanlla alışır.
ayrıca ben kıymayı köfte olarak yapıp veriyorum bazen de.onu da çok seviyor.kolay gelsin umarım alışıp yer zamanla.
Canım benimde kızım 9 aylık.Ben 6 ay sadece anne sütü ile besledim.8.ayın sonunda beni emmeyi bırakınca anne sütü yerine devam sütü veriyorum geceleri.
Sabah kahvaltısını yediriyor annem.Gündüzleri çorba yapıyoruz.Sana tavsiyem ev tarhanası yap.Ben Atatürk orman çiftliğinin tarhanasını aldım ve terayağını.Çok az tereyağı koyuyorum.1 kaşık tarhana.Et suyu kendin haşla etin suyunu ayır.Çorbalarda kullanırsın.Ve kavurduğum kıymadan koyuyorum çorbaya.Azıcıkda tuz.Tabi içine salça yerine domates rendeliyorum.Nefis oluyor.Çorbasını ev yapımı yoğurtla veriyoruz.Yoğurdu da Atatürk orman çiftiğinin günlük pastörize cam şişede sütünden yapıyoruz.Aynı sütten lor peynirinide kendimiz yapıyoruz.Bayılıyor.
Mercimek çorbası yapabilirsin.İçine 1 havuç patates de koyarsın.Yine et suyu yada kıyma ekle.Şimdilik pütürlü yemiyorsa rondodan geçir.En sevdikleri çorbalar bunlar bebişlerin.Aynı şekilde yayla çorbası ve tel şehriye çorbası yapabilirsin.Yavaş yavaş alışacak.Önce kızımda yemezdi kusardı.Haa birde sakın zorlama.Tiksindirirsen yemez.Bütün bebekler mideleri dolunca yada istemediklerinde zorlanırsa kusar.Bu normal.Ve açken yedir bunları.Ben tavuk balığı veriyorum.Beyaz et çünkü.Minik parçalar halinde ağzına veriyorum.Mama sandalyesinde bizimle yemek masasında otuyorken veriyorum.Alışıyor.
Tavuk etinide haşla iyice robotton geçir çorbasına koy.
Kıymadan köfte yap onuda ezdir ağzına ver.Ama önce çorbalarla başla.
Yani herşeyi yavaş yavaş alıştır.Zorlamak yok.
Bebekler tadına alışınca seviyor ve mamalarını severek yemeye başlıyor.
Öptüm .Bebişine ve sağlıklı günler.