Bana yalan mi soyluyor

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
Hanimlar selam.. Konu cok sevdigim arkadasimin bana yalan soyleyip soylemedigini ve beni yeterince onemseyip onemsemedigini anlamak ama tabi ki konunun anlasilmasi icin detaylari var.. Neyse hemen konuya giriyorum.. Benim liseden beri tanidigim ama ozellikle son birkac aydir baya samimi oldugum bir kiz arkadasim var ve cok seviyorum kendisini, gercekten onunla birlikteyken cok keyifli vakit geciriyorum.. O da gorunuste oyle ama bazi suphelerim var.. Simdi soyle ki, arkadasim surekli bazi gerekcelerle benim teklif ettigim bazi planlari kabul etmiyor.. Mesela bulusuyoruz, eve erken gitmem gerekiyor benim ailem saat siniri koyuyor diyor.. Diyorum ki benimle birlikte havuz kursuna gel, diyor ki gelemem ailem oyle ortamlarda bulunmama musaade etmiyor diyor.. Gerekce olarak da muhafazakar bir yapida olduklarini soyluyor.. Simdi soyle bir sey var, ailesini liseden tanidigim icin biliyorum, gercekten gorunum olarak vs muhafazakarlar ve yer yer baskilari da vardi mesela hatta arkadasimin diger ikiz kiz kardeslerini okulda erkeklerle geziyorlar diye okula gelip annesi azarlamisti.. Buraya kadar arkadaslarimin dedikleri dogru gibi (yani benimle kisitli vakit gecirmesinin sebebi ailesinden oturu gibi) Ama soyle bir sey var: Arkadasimin bir erkek arkadasi var simdi ve onunla rahatca geziyor ediyor.. Arkdasimin annesiyle babasi de biliyormus iliskilerini ve sosyal medyada arkadasim sevgilisiyle fotolarini vs paylasiyor rahatca ve arkadasimin annesi babasi da begeniyor goruyorum.. Hatta bir kere konusu acildi ve ailesiyle sevgilisinin henuz bizzat oyle cok tanismadiklarini ve zaten su an evlilik dusunmediklerini soyledi.. Simdi bu noktada diyorum ki acaba benimle kisitli bulusmasinin sebebi ailesinin muhafazakarligi degil de kendi istemedigi icin mi acaba :KK43: Cunku bu ne perhiz bu ne lahana tursusu yani, oyle bir aile olsalar boyle bir iliskiye de musaade etmezler diye dusunuyorum.. Bu arada sey de aklima geldi: arkadasimin dogustan gelen mental acidan teshis edilmis bir engeli var (zeka engeli yok kesinlikle, ama hani nasil desem bazi iletisim tarzi konularda engeller olusturan bir rahatsizlik) Acaba ailesi beni oyle cok tanimadigi icin cok guvenemiyor mi rahatsizligi yuzunden diye de aklima geldi ama sevgilisini de tanimiyormus yani bu acidan da mantiga uymuyor.. Arkadasim giyinis olarak da muhafazakar yani genelde hep uzun vs giyiyor.. Bu acidan bakinca yalan soylemiyor bana, ailesi yuzunden benimle kisitli vakit geciriyor diyorum ama ee erkek arkadasiyla gayet rahat, oyle bir aile ona hic izin vermez ki, o zaman bana yalan mi soyluyor kendi istemedigi icin diyorum.. Acaba beni kirmamak icin tam soyleyemiyor da bu cesit bahaneler mi buluyor diyorum.. Yani acikca sormaya da cekiniyorum, ama su an cevremde baska arkadasim yok ( hepsinin kendine gore duzenleri var su an) bu arkadasimi kaybetmek istemiyorum.. Benimle beraberken o da gayet mutlu gibi, ama tabi insanlarin icyuzunu tam olarak bilemiyoruz.. Bana akil verebilir misiniz yalan mi degil mi sizce acaba ve acikca sormali miyim sen benimle arkadaslik yapmaktan yeterince keyif almiyor musun diye.. Ama hic simdi bulandirmak da istemiyorum zaten karisik bir donemdeyim, bu arkadasimin varligi iyi geliyor bana.. Bilemedim ki..

Arkadaşınıza değer verdiğiniz belli. Ben sizin yerinizde olsam ailesi ile tanışır güvenlerini kazanırdım. Sonrasına bakardım. Muhafazakarlik denilen şey nedir bilmiyorum tam olarak ama belli bir yaştan sonra insanin sevgilisinin olmasi son derece normaldir. Buna itirazi olan muhafazakar değil gerizekalıdır.

Belki de hayır demeyi bilmediği için böyle davranıyor. Mesela bazı insanlar havuz,yüzme hiç sevmiyor 25 yaşını geçmiş ama yüzme bilmeyen ve öğrenmek de istemeyen çok insan var mesela hayır havuza gelmek istemiyorum demeyip öylesine bir şey uyduruyor olabilir.
Gitmek istediğiniz yerden örnek verdim sadece bu durum olduğu için ama genel olarak aynı şeylerden konuşmaktan hoşlansanız bile aynı aktiviteleri yapmaktan hoşlanmıyor olabilirsiniz gibi geldi.

Kendini biraz geri çek buluşmaları sen ayarlamaya çalışma eğer fırsatını bulduğunda senle görüşmek istiyorsa büyük ihtimal erkek arkadaşından ancak o kadar fırsat kalıyordur. Yok hiç sesi çıkmazsa senle arkadaş olmaktan memnun değildir. 😂

Benm lisede çok yakın bi arkadaşım vardı annesi "kadının düşmanı yine kadındır." mantığıyla kızını arkadaşlarıyla gezmeye göndermezdi ne gelirse arkadaştan gelir düşüncesi vardı ama kızının sevgilisiyle falan buluşmasına hiçbie şey demezdi. Ben annesiyle tanıştıktan sonra bizim buluşup gezmemize izin vermeye başladı.

Hanimlar selam.. Konu cok sevdigim arkadasimin bana yalan soyleyip soylemedigini ve beni yeterince onemseyip onemsemedigini anlamak ama tabi ki konunun anlasilmasi icin detaylari var.. Neyse hemen konuya giriyorum.. Benim liseden beri tanidigim ama ozellikle son birkac aydir baya samimi oldugum bir kiz arkadasim var ve cok seviyorum kendisini, gercekten onunla birlikteyken cok keyifli vakit geciriyorum.. O da gorunuste oyle ama bazi suphelerim var.. Simdi soyle ki, arkadasim surekli bazi gerekcelerle benim teklif ettigim bazi planlari kabul etmiyor.. Mesela bulusuyoruz, eve erken gitmem gerekiyor benim ailem saat siniri koyuyor diyor.. Diyorum ki benimle birlikte havuz kursuna gel, diyor ki gelemem ailem oyle ortamlarda bulunmama musaade etmiyor diyor.. Gerekce olarak da muhafazakar bir yapida olduklarini soyluyor.. Simdi soyle bir sey var, ailesini liseden tanidigim icin biliyorum, gercekten gorunum olarak vs muhafazakarlar ve yer yer baskilari da vardi mesela hatta arkadasimin diger ikiz kiz kardeslerini okulda erkeklerle geziyorlar diye okula gelip annesi azarlamisti.. Buraya kadar arkadaslarimin dedikleri dogru gibi (yani benimle kisitli vakit gecirmesinin sebebi ailesinden oturu gibi) Ama soyle bir sey var: Arkadasimin bir erkek arkadasi var simdi ve onunla rahatca geziyor ediyor.. Arkdasimin annesiyle babasi de biliyormus iliskilerini ve sosyal medyada arkadasim sevgilisiyle fotolarini vs paylasiyor rahatca ve arkadasimin annesi babasi da begeniyor goruyorum.. Hatta bir kere konusu acildi ve ailesiyle sevgilisinin henuz bizzat oyle cok tanismadiklarini ve zaten su an evlilik dusunmediklerini soyledi.. Simdi bu noktada diyorum ki acaba benimle kisitli bulusmasinin sebebi ailesinin muhafazakarligi degil de kendi istemedigi icin mi acaba :KK43: Cunku bu ne perhiz bu ne lahana tursusu yani, oyle bir aile olsalar boyle bir iliskiye de musaade etmezler diye dusunuyorum.. Bu arada sey de aklima geldi: arkadasimin dogustan gelen mental acidan teshis edilmis bir engeli var (zeka engeli yok kesinlikle, ama hani nasil desem bazi iletisim tarzi konularda engeller olusturan bir rahatsizlik) Acaba ailesi beni oyle cok tanimadigi icin cok guvenemiyor mi rahatsizligi yuzunden diye de aklima geldi ama sevgilisini de tanimiyormus yani bu acidan da mantiga uymuyor.. Arkadasim giyinis olarak da muhafazakar yani genelde hep uzun vs giyiyor.. Bu acidan bakinca yalan soylemiyor bana, ailesi yuzunden benimle kisitli vakit geciriyor diyorum ama ee erkek arkadasiyla gayet rahat, oyle bir aile ona hic izin vermez ki, o zaman bana yalan mi soyluyor kendi istemedigi icin diyorum.. Acaba beni kirmamak icin tam soyleyemiyor da bu cesit bahaneler mi buluyor diyorum.. Yani acikca sormaya da cekiniyorum, ama su an cevremde baska arkadasim yok ( hepsinin kendine gore duzenleri var su an) bu arkadasimi kaybetmek istemiyorum.. Benimle beraberken o da gayet mutlu gibi, ama tabi insanlarin icyuzunu tam olarak bilemiyoruz.. Bana akil verebilir misiniz yalan mi degil mi sizce acaba ve acikca sormali miyim sen benimle arkadaslik yapmaktan yeterince keyif almiyor musun diye.. Ama hic simdi bulandirmak da istemiyorum zaten karisik bir donemdeyim, bu arkadasimin varligi iyi geliyor bana.. Bilemedim ki..
bunu arkadaşına sorsaydın arkadaşlar birbirlerine herşeyi sorarlar yani. burda kırk tane fikir uydurcak insanlar çıkarım yapacak onu en iyi siz tanırsınız biz sadece yorumlarız

Arkadaşlık gerçekten çok değerli bir şey belliki güzel bir arkadaşlığınız var kaybetme öncelikle. Ama naçizane tavsiyem bütün buluşma tekliflerini sen yapma bir kere sen yapıyosan ikincisini o yapsın bu olayda arkadaşının ben yalan söylediğini düşünmüyorum açıkçası. Bazı aileler böyle çoçugu biliyorlar ve kabullenmişler demekki. Benim bir arkadaşım iki gün üst üste dışarı cıkamazdı mesela ama annesi erkek arkadaşı oldugunu bilirdi. Böyle bakınca kız dogru soyluyordur. Ancak şöyle de bir gercek var cogunluk vaktini, günlerini erkek arkadaşına ayırdıgından muhtemelen sana vakit ayıramıyor veya konu seninle gezmek oldugunda ailesinden izin alamıyor. Bunu farketmesi adına hiç buluşma teklif etme bakalım napıcak

Daha fazla zaman geçirdiği arkadasiyla biseyler yapmaktan daha fazla keyif alıyor olmalı.
İnsanların enerjileri farklıdır. Diğer arkadaşının enerjisi daha çok hoşuna gidiyor,birbirlerine daha çok uyuyor demekki.
Sizinle zorunluluktan mı, deger verdigi için mi arkadaş bunu anlamak kolay.
Bir kac gün yazmayın,çizmeyin.Size geri dönüş yapmıyorsa görüşmek istemediği,zaman geçirmek istemediği anlamına gelir.

Sizi sevmesi havuza gelmesi anlamına gelmez ki, benim de belediye mesaj atmış yarın havuz kayıtları başlıyor (her yaz ve kış katılırım) bende aynı ilçeden birkaç arkadaşıma yazdım, gelmeyi düşünüyorsaniz alarm kurun,hemen bitiyor diye. Hiçbiri kabuk etmedi:)
Ki benimki bedava, sizinki belki paralı.
Çok istemediği bir şeye neden zaman ve para versin ki. Üstelik giyimine dikkat eder , uzun giyer demişsin. Belki de mayoyla insan içine çıkmayı sevmiyor. Belki enerji harcayacak aktiviteleri sevmiyor, belki parasını ona harcamak yerine elbise almak daha mantıklı gelmiştir.
Ne var yani, ben devamlı insanları tiyatroya,baleye, konsere, yürüyüş turlarına davet ederim, istemeyen gelmez. Hiç de alinmam çünkü adı üstünde davet ederim, iki seçenek var. Gelir ya da gelmez..illa bir bahaneyle ihtiyaç duymam, hayır bir cevaptir benim için. Ama siz bir bahaneye ihtiyaç duyan biri olmalısınız ki bir bahane bulmuş,ailem demiş.
Diğer mesele de erken dönme meselesi.
Gezmiş,bitmiş. Yani donmesinde ne sakınca var ki:)
Belki cidden ailesi geç gelince sevgilisiyle buluştu diye trip atıyor, belki sizden sonra ayşe Fatmayla ya da sevgilisiyle bulusucak, belki en saçma pizza 150 lira olmuş, akşam olunca yemek yenir,o da evinde bedava yemek yemek varken sizinle gdiip gereksiz yere para harcamak istemedi.
Bunlarda ne sorun var ki?
Bu pazar sevdigim birini öğlen tiyatroya davet ettim. Oyun bitti, çıktik, iki km güzel sokaklarda yürüdük , sonra bana bir içki ısmarladı, sohbet ettik. Dolu dolu 5 saat geçirdik.ben de akşam saati için couchsurfingden bir çocukla sozlesmistim. Yarım saat sonra kalkacağımi söyledim, arkadaşım çok bozuldu . Belli oldu suratından.
Ya güzel bir gün geçirdik, beş saat bana yetti, biraz da başka seylere zaman ayiracagim.
Ne var ki bunda?
Sizde de aynı hikaye
Bir buluştunuz diye kız tüm gününü size mi ayirsin?

Sizi sevmesi havuza gelmesi anlamına gelmez ki, benim de belediye mesaj atmış yarın havuz kayıtları başlıyor (her yaz ve kış katılırım) bende aynı ilçeden birkaç arkadaşıma yazdım, gelmeyi düşünüyorsaniz alarm kurun,hemen bitiyor diye. Hiçbiri kabuk etmedi:)
Ki benimki bedava, sizinki belki paralı.
Çok istemediği bir şeye neden zaman ve para versin ki. Üstelik giyimine dikkat eder , uzun giyer demişsin. Belki de mayoyla insan içine çıkmayı sevmiyor. Belki enerji harcayacak aktiviteleri sevmiyor, belki parasını ona harcamak yerine elbise almak daha mantıklı gelmiştir.
Ne var yani, ben devamlı insanları tiyatroya,baleye, konsere, yürüyüş turlarına davet ederim, istemeyen gelmez. Hiç de alinmam çünkü adı üstünde davet ederim, iki seçenek var. Gelir ya da gelmez..illa bir bahaneyle ihtiyaç duymam, hayır bir cevaptir benim için. Ama siz bir bahaneye ihtiyaç duyan biri olmalısınız ki bir bahane bulmuş,ailem demiş.
Diğer mesele de erken dönme meselesi.
Gezmiş,bitmiş. Yani donmesinde ne sakınca var ki:)
Belki cidden ailesi geç gelince sevgilisiyle buluştu diye trip atıyor, belki sizden sonra ayşe Fatmayla ya da sevgilisiyle bulusucak, belki en saçma pizza 150 lira olmuş, akşam olunca yemek yenir,o da evinde bedava yemek yemek varken sizinle gdiip gereksiz yere para harcamak istemedi.
Bunlarda ne sorun var ki?
Bu pazar sevdigim birini öğlen tiyatroya davet ettim. Oyun bitti, çıktik, iki km güzel sokaklarda yürüdük , sonra bana bir içki ısmarladı, sohbet ettik. Dolu dolu 5 saat geçirdik.ben de akşam saati için couchsurfingden bir çocukla sozlesmistim. Yarım saat sonra kalkacağımi söyledim, arkadaşım çok bozuldu . Belli oldu suratından.
Ya güzel bir gün geçirdik, beş saat bana yetti, biraz da başka seylere zaman ayiracagim.
Ne var ki bunda?
Sizde de aynı hikaye
Bir buluştunuz diye kız tüm gününü size mi ayirsin?
yenGEnC yenGEnC senin yorumlarını okuyunca kendi yorumlarımı sorguluyorum ne kadar geniş çerçeveden bakıyorsun ne güzel.🥰 Ben genele bakarak cevaplıyorum genelde.
Ama sen detaya inince de sana da yorumlarına da hak veriyor, beğeniyorum.🙂
Çok güzel saptamalar ve yorumlar yapıyorsun tebrik ediyorum.
Sen kk için çok güzel bir detaysın. 💞

yenGEnC yenGEnC senin yorumlarını okuyunca kendi yorumlarımı sorguluyorum ne kadar geniş çerçeveden bakıyorsun ne güzel.🥰 Ben genele bakarak cevaplıyorum genelde.
Ama sen detaya inince de sana da yorumlarına da hak veriyor, beğeniyorum.🙂
Çok güzel saptamalar ve yorumlar yapıyorsun tebrik ediyorum.
Sen kk için çok güzel bir detaysın. 💞
:oops::oops::KK23::KK22:

Arkadaşının maddi durumu nasıl. Benim yakın arkadaş çevremden bi arkadaşım var mesela maddi açıdan durumları iyi değil bu yüzden genelde cafe veya böyle paralı etkinliklerimize katılmak istemez. Bizde fiyatı az söyleriz onunkinin de yarısını öderiz onun haberi olmadan tabi.

Havuz herkesin kabul edeceği bir şey değil. Ve maddi durumu yoksa sürekli gezmek istemeyebilir çünkü dışarıda nefes almak bile paralı duruma geldi. Ayrıca sizinle buluşmuş olması tüm gününü size ayıracağı anlamınada gelmiyor sizinle buluşur sonra diğerlerinin yanına gider. Ama belliki siz alıngan bir insansınız biz bir yazıda anladıysak o hayli hayli anlamıştır ki sürekli açıklama yapmak zorunda kalmış. Bence kızı sürekli irdelerseniz bir daha sizinle görüşmeknistemez. Ben bana inanmayan beni sorgulayan ondan başkasıyla görüşmemi istemeyen insanlardan hep uzak durmak istiyorum. Sizin tek arkadaşınız o olabilir ama onunki çoktur bence bunlara takılmayın buluşun bir iki saat sonra ayrılın ve tavsiyem her buluşmayı siz teklif etmeyin.

Bana normal geldi.

Uzun yillardir tabisiyor ama son bir kac ayda samimiyetiniz artmis.

Su durumda yalan (ya da acikca dogruyu soylemeyip kivirma diyelim) soylemesi de cok kotu bir sey gibi gelmiyor bana. Neticede zamanla oturur bazi seyler.

Ama sizin bu denli irdelemeniz beni eger ki arkadasiniz olsaydim rahatsiz ederdi ya. Yani teklif etmissin bir bahaneyle reddetmis iste, cok ardini aramaya gerek duymayin bence.

Ne guzel iyiye dogru giden bir arkadaslik, bosuna araya negatiflik sokmayin

X