Bana rahat battı herhalde

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.848
6.514
Kızlar hemen beni bu fikrimden vazgecirin siz yaparsınız Ben 30 yasındayım 3 yasina girmek üzere olan bir cocugum var.Esim de ben de calısıyoruz maddi durumumuz ben calısmaya basladıgımdan beri gayet iyi gecinip gidiyoruz esimle de keza öyle arada pürüz cıksa da iyi anlasiyoruz.Esim gecen yıldan beri ben kabul edersem 2. Cocugu istiyor ama ben hamilelikte yasadıgım zorluklardan(kan pıhtilasmasi dolayisiyla igne kullandim hep cocugumu kaybedecegim gibi geldi psikolojik olarak cok yiprandim bir de vajinal varisim vardi ayakta durunca berbat bir agrı yapiyordu) e bir de pandemiydi bir yere cıkama gezeme cok kötü bir hamilelik ve ardına igrenç bir lohusalik yasadim kızim da alerjik kolik bir bebekti o yüzden istemiyordum o da kararıma saygi duyuyordu.. Esimin annesiyle o dönemden beri hala pek görüsmüyoruz iletisimimiz %20 falan belki daha az o kötü dönemlerimde kendisinin payi büyük.Ama ben cok değistim esimle birbirimize yaklasimimiz hayata bakıs acımız degisti lohusalikta hamilelikteki salak ben degilim ayaklarim daha saglam yere basiyor.Ben ikinci cocuk konusu acildiginda o günleri düsünüp kalbi sıkışan biriydim görümcem yakın zamanda dogum yaptı ben bebegi minik minik görünce kucagıma aldikca böyle nasıl desem icim kıpırdadı kızımın kardeşi olsa mi düsüncesine girdim yas 30 zaten simdi degilse ne zaman diyor bir tarafim.Hatta adet olmadan önce hamile olmadigimi bildigim halde regli gecikince hamileyim zannettim degisik bir psikoloji sonra adet olunca sevindim oh be yokmus diye.Bir yanim yas 30 oldu iyice yasin gecmeden yap bir tane işin de var doguma kadar calisirsin sonra ücretsiz izine dönersin diyor bir tarafım da ne acelen var yasadiklarini ne cabuk unuttun diyor.Bir de pıhtılasma ihtimaline karsı yaptirmam gereken genetik test var onu yaptırmamıs olmam ayaklarımi geri geri itiyor sizce ben nasil düşünmeliyim ?

İnsan beyni ne garip istediği şeyleri ne de güzel unutturuyor insana.. aslında unutmuyorsun da biliyorsun neler yaşadığını; yine olsa yine neler yaşayacağını ama hala istiyorsun çok garip bir şey.. sözlerim yalnız sizin için değil kendime de söylüyorum sizdeki bu hisler evladınız 3 yaşında iken gelmiş bana kuzum 8 yaşında iken geldi ben yaptım. 35 yaşında iken olgunlaşınca anne olmak daha iyi geldi bana sabrım anlayışım artmış hani herkes 20lerde anne ol daha enerjik olursun der ya bende öyle olmadı.. maddi manevi hazırsanız “why not” derim

Bebeğinize kardeş istiyorsanız tam zamanı. Eşinizle de aranız iyiyse maddiyat da yerindeymiş neden olmasın.

Sizin yerinizde olsam ben yapardım. Ama maddiyat kötü ve eşimin bir bebeği daha hak ettiğini düşünmüyorum maalesef. Yaş 35 bu arada

Bi cocuk kafi bence ya.

Tek kardeş bi flörtüm oldu ben de tek cocuk yapıcam tüm imkanlar bi çocuğa kalıyor demişti.

Haklıydı da anası arabasını buna vermişti özel derslerle iyi bir bölüm de okumuştu.

Ben zorla bi araba aldım özel dersi geç dergi bile alamadı ailem cünkü tek cocuk değildim multi
Kardeş.

Her cocuk diğer cocuğun rızkından çalıyor bunu unutma

Bebek kucağına alınca benim bile ana olasım geliyor doğaldır.

Şimdi sakin ol ve elindeki bebeği yavaşça yere bırak

Bir de şu çok doğru bir cümle kardeşim var deme miras bölüşmedikçe .

Maddiyat acisindan kemer sıkma politikasina gecsek de zorlanmayiz ama maneviyatta bilemiyorum iste kendime bile itiraf edemiyorum istedigimi belki de cok karısık

Lohusalikta yasadigim seyleri tekrar yasamayacagim biliyorum zira annesiyle görüsmüyorum esim de benim hakli oldugum yanlari gördü hep arkamda ama insan beyni iste hem hatirlatiyor hem de cazip gosteriyor

Bence tam da istiyor gibi değilsiniz sadece birazcık etkilenmişsiniz gibi geldi bana.

Her çocuk ayrı bir sorumluluk. Kardeş olunca ömür boyu canciger gecinmiyor kimse. Bebek canın isiyor belli o sorumluluğu alıyorsan yap. Ben olsam yapmazdım 3 çocuklu biri olarak söylüyorum 3. Korunurken oldu o ayrı. İkinci isteyerek tabi ama sorumluluğu çok büyük. 3.ye hamile kalınca doğurana kadar ağladım sorumluluk yüzünden.

Ya muhakkak ilgi de maddiyat da ikiye bölünüyor ama ben de insanin kendine yoldas olacak bir kardesi olmali diye düsünuyorum ikinci cocuga okeyim ama zamani konusunda tereddütlerim var

Ya muhakkak ilgi de maddiyat da ikiye bölünüyor ama ben de insanin kendine yoldas olacak bir kardesi olmali diye düsünuyorum ikinci cocuga okeyim ama zamani konusunda tereddütlerim var

Yo olmak zorunda değil hele de bisürü sağlık sorunu yaşamışsın yapma derim.

Valla ben cesaret edemezdim, etmedim de tek çocuklu anneyim, kızım 15 yaşında.
Çalıştığın için durumunuz iyi peki işten ayrıldığında ?
6 ay sonunda dönerim diye düsünüyorum bırakmayacağım isi.Peki kiziniz size cevrede kardesi olanlari görünce sitem etmedi mi ya da kardes istiyordum demedi mi ?

6 ay sonunda dönerim diye düsünüyorum bırakmayacağım isi.Peki kiziniz size cevrede kardesi olanlari görünce sitem etmedi mi ya da kardes istiyordum demedi mi ?
Kızım hiç istemedi hala da aynısı. Tek çocuk olmanın nimetlerini yaşıyor diyelim, ileride ne olur bilemem kendisi evlendiğinde istiyorsa yapar çocuguna kardeş :)
Bu ara da ben de istemedim.
Sorumluluk çok ağır.
6 ay sonunda döneceğinin garantisi yok o yüzden bu tip planlar hele şu devir için fazla cürretkar geliyor bana.

Bir bana gelmiyor bu hisler. Yaşım 36'yı geçti 40a yaklaştı. Hiç çocuğum yok. Çocuk sahibi olanlara da hiç özenmiyorum hatta çocuksuz yaşlandım diyelim ileride pişman olur muyum diye düşünüyorum sadece. Pişman olmam gibi geliyor. Hatta tüm paramin bana kalmasi hoşuma gidiyor çoğu arkadasim maasinin hepsini çocuğuna harciyor. Bana çok çocuk istemek garip geliyor anne degilim ondan garip geliyor sanirim. O duyguyu hiç tatmadım. Siz istiyorsanız çocuk yapın kardeş olsun diye değil. Kardesin hayırlı olup olmayacağı bence şans. Belki iyi olurlar belki kötü. Orası kısmet. Siz istiyorsanız çocuk yapın.

Son düzenleme:

Benim yeğenime 3 tane oyun oynattım paralı, sonra tekrar oynatmamı isteyince ben de ‘param yok kalmadı artık’ dedim bana duygu sömürüsü yaptı kardeşim yok diye dedim ki kardeşlerin olsa 3 oyun değil tek oyun oynardın

Sonra ablama demiş iyiki kardeşlerim yok

Yani cocuk aklıyla hareket edilmez zaten derse de tek cocuk olmanın avantajlarından bahsedin olur biter.

Ay ben bunu okudum!
Şöyle oluyor; her organizma gibi soy devamına (üremeye/çoğalmaya) programlı olduğumuz için beynimiz doğum ve hamilelikteki zorlukları derin hafızaya alıyor ve günlük hayatta ulaşamıyoruz o anılara. Sadece güzel şeyleri hatırlıyoruz. Böylece beyin "tabi tabi herşey harikaydı, yine harika olacak hemen üre!" diyor bize

Biz 4 kardeşiz, kardeşlerimi seviyorum ama çok zorluk yaşadık açıkcası ondan sanırım tek çocuklu kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…