- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Eski konularınızı hatırlamıyorumBu arada seviyesiz yorumları kaldıracak gücüm yok zaten yeterince hassasım ve acı cekiyorum lütfen çözümü olan veya sadece beni anlayanlar -o da mı yok- o halde sadece saygılı eleştiren kişiler yazsın.
Saldırmak ve eleştirmek arasında fark var.
Burada benimle tartışıp beni alakasız eski konulardan vurmaya çalışanlar yüzünden profil sınırladım. Biraz saygı
Eski konular başka mesela burada biri saygısız yorum yaptı diyelim ben de cevabı verdiysem hemen eski konulara bakıyorlar " ablan haklıymış canım" diyorlar. ( ablamla ilgili konu açmıştım bana ruh hastası diyordu hep ama mesela o konuda hemen hemen herkes ablamın narrsist olduğunu söyledi) Bunun gibiEski konularınızı hatırlamıyorum
Bu ciddi bir konu bence. Çünkü güvenmiyorum diyorsunuz. Kayınvalidenizin söylediği şeylere he diyip geçebilirsiniz ama kp e bi çözüm bulunması lazım.
Ben yapmam ve belki bu kadar hassas olma sebebim görümcem çalıştığı için kızlarını onlar yetiştirdi kız çok kötü bir durumda. Bie de üzülerek yazıyorum ama çok pis oldukları için tiksiniyorum.diger konulara birsey diyemicem ama lütfen cocuk konusunda bu kadar alingan olma ilerde pisman olursun.
bizim pedagog bana hep ayninisini der büyükler cocugu istedigi kadar simartsin, sen dogru egitimi verdikden sonra sorun olmaz...
benim torunum olsa bende simartirim her istedigini yaparim sen yapmazmisin?
Sakin olun. Çemkirmenize gerek yok. Buradaki insanlar sizin kayınvalideniz ya da kayınpederiniz değil, sadece üye.
Konunuza gelecek olursak aranıza mesafe koymaktan başka bir şey aklıma gelmedi. Torun olunca zor olacaktır tabiki ama sınırlarınızı keskin şekilde belirlerseniz aşmaya korkarlar. Kavga gürültüden çekinmiyorsanız o şekilde de halledebilirsiniz.
Kalbinize ferahlık diliyorum, uzaklaşma imkanınız varsa biraz ayrılın evinizden. Bu kadar sinir stres bebeğe zarar verir.
Bir kez denedim asla konduramadı. Daha da açmaya çekiniyorumDirekt söyleyin diyecektim rahatsız olduğunuz konuları onlara ama zaten söylemişsiniz, devam etmişler. Bu durumda yapmanız gerek şey eşinizle konuşmak.
Eşim konduramadı kaynım baba aşıgı biz suçlu oluruz yine kp ye bişey olmaz. Eltim zaten korkarak dedi bana kocası bilse çok kötü olurEltinizinde fark etmiş olduğu o iğrenç durumu bence eşinizle konuşmalısınız.Hatta eşinizde kaynınız ile konuşsun onun o kayan gözlerini oysunlar.Nasıl bir sapıklık bu yahu sizler onun kızısınız,bugün eltinize ya da size farklı gözle bakan yarın çocuğunuza neler yapmaz.En kötüsünü düşünmek lazım her zaman.
Siz dede-torun aralarında samimiyet olmamasi konusunda çok haklısınız,zaman kötü Allah korusun başımıza her şey gelebilir.Kesinlikle daha geç olmadan eşinizle konuşmalısınız.
Eşime sadece şöyle dedim, benim babam senin baban farketmez kız cocugu bu kimsenin niyetini bileyimeyiz ben kucağa oturma boyundan öpme asla kabul etmem sadece senle yakın olacak yoksa cocuk herkese öyle olur, gibi bahaneler sundum. Baban böyle diyemediğim için buna sığındım açıkçası biraz uydurdum. O da dikkat ederiz tamam dediEltinizinde fark etmiş olduğu o iğrenç durumu bence eşinizle konuşmalısınız.Hatta eşinizde kaynınız ile konuşsun onun o kayan gözlerini oysunlar.Nasıl bir sapıklık bu yahu sizler onun kızısınız,bugün eltinize ya da size farklı gözle bakan yarın çocuğunuza neler yapmaz.En kötüsünü düşünmek lazım her zaman.
Siz dede-torun aralarında samimiyet olmamasi konusunda çok haklısınız,zaman kötü Allah korusun başımıza her şey gelebilir.Kesinlikle daha geç olmadan eşinizle konuşmalısınız.
Bence son derece haklisin. Ben olsam eşimle konuşurdum. Ona ne senin karnından. Öz baba kızına sormaya çekinir. Ayrıca çocuk yetiştirirken de mahremiyet önemli. Dedesi tabi sevecek ama birlikte uyumak nedir. Bu ülke öz torununa hallenen dedelerle dolu.Konu kv ile kp
Evlendikten çok kısa bir süre sonra nasıl ikiyüzlü olduklarını anlayıp tavrımı hep ona göre belli ettim. Eşimin yanında bana öz kızı gibi davranan kp arkadan her şeyimiz hakkında dedikodu yapan itici biri. Dayanamıyorum. Eve gelince eşim hatrına güleryüz gösteriyorum.
Ama bazı sözleri canımı sıkıyor. Hassas oldugum ne varsa bile bile gündem yapıyor gibiler.
Mesela eve tv almadık eşimle. İstemiyoruz sevmiyoruz. Kv her defasında bi yolunu bulup almamız gerektigini vurguluyor. Cocuk doğunca istermiş onunla durdururmuşuz veya evde tv olunca daha az tartışırmışız onu izlemekten. En sonunda bi daha söyleme kaçç kez dedim istemiyorum diye, dedim. Sanki ilk kez demişim gibi tepki veriyor. Kesin yine açacak bu konuyu. Ya kp cocuk konusunda ne kadar hassas oldugumu biliyor. Neymiş benim bebegimi ( daha dogmadi bile) şımartacakmış. Her dedigin alacakmış. Ben de diğer torunun gibi yetiştirmene izin vermem gerekirse başında beklerim 7/24 diyorum. Cevabı o kadar sinir bozucu ki "tuvalete de mi ggitmiycen " ayrıca boyun altını göstererekk onun da balını öpücem diyor. Ben bu kadar yılış yılış olmalarını istemiyorum. Diğer torunu ile böyle birlikte yatıyorlar kızan kızsın ben buna karşıyım. Sadece baba ile böyle olabilirler. Nasıl engel olucam daha şimdiden doğunca yatak yorgan getiririm kalırız diyor. Kp bana çok itici geliyor kullandıgı kelimeler bakışları çok itici. Mesela eltim farkettim diyor dekolte giyince ve o kısmı açılınca ( göğüs veya bacak)) gözü kayıyormuş. Elini öpmeye sarılmaya korkkuyorum. Evetttt doğmamış kızım için şimdiden endişeleniyorum ve kendim de yaklaşmak istemiyorum. Sarıldıgı zaman tiksiniyorum. Yüzde yüz güven yok içimde
Eşime de diyemiyorum.
Not: Bu da şimdi aklıma geldi mesela kp diyor ki karnın ne zaman büyüyecek. Bana böyle şeyler sorması çok itici geliyor.
Eşime babana güvenim yok diyemiyorum başka bahaneler üreterek cocuga karşı dikkatli olmasını rica ediyorum o da kabul ediyor ama ben kendim bile elini falan öpmek sarılmak istemiyorumBence son derece haklisin. Ben olsam eşimle konuşurdum. Ona ne senin karnından. Öz baba kızına sormaya çekinir. Ayrıca çocuk yetiştirirken de mahremiyet önemli. Dedesi tabi sevecek ama birlikte uyumak nedir. Bu ülke öz torununa hallenen dedelerle dolu.
ilk başlarda öyle oluyor insan kimse dokunmasın istiyor çocuğuna bu çok normal. ben kimsenin kucağına vermezdim kıskanırdımama çalışmak zorundayım ve babanne dede- anane dönüşümlü bakıyorlar alıştım artık. şımartacaklar tabi torunları öper sever blli bi çerçevede. ama size abuk subuk soru soramaz gıcığınıza yapıyor gibi gelip kalcaz diyemezler. çalışıyorsanız alttan almak zorundasınız. eşinizle görüşün konuşmalarına dikkat etsin. hiç semem kadınlarla mıç mıç olan erkekleri ya
Eşim konduramadı. Ben de kapattım o konuyu. Ne olursa olsun şuan çalışmıyorum ama göz göre göre kendim için bile korktuğum birine bebek emanet edemem. Gerçekten bu konuyu çok takıyorum. İçim almıypr kp yi
Farkettigimden beri giyimime bile dikkat ediyorum. Ama bazı şeylere istesen de engel olunmuyor. Mesela gelip gitmelere elini öpüp sarılıyorum başta böyle başladığı için şimdi kessem ayıp olur mu onu düşünüyorum. Bir kere ben ağlarken satılmıştı en başlarda oldugu için o zaman şüphe yoktu içimde şimdi aklıma geliyor tiksiniyorumterslenin surat asın kaş çatın ben hoşlanmadığım durumlarda öyle yapıyorum. ben onların öz kızı değilim ki öz kızına neler yapan babalar var allah korusun. korusun herkes mesafesini
Farkettigimden beri giyimime bile dikkat ediyorum. Ama bazı şeylere istesen de engel olunmuyor. Mesela gelip gitmelere elini öpüp sarılıyorum başta böyle başladığı için şimdi kessem ayıp olur mu onu düşünüyorum. Bir kere ben ağlarken satılmıştı en başlarda oldugu için o zaman şüphe yoktu içimde şimdi aklıma geliyor tiksiniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?