• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana diyet önerir misiniz? Yardıma ihtiyacım var :((

altinerpinar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
438
1
0
İstanbul
Kızlar merhaba. Ben 1.5 yıl öncesine kadar ağır bi rahatsızlık geçirdim.
Şuan vücudumda ilaçlardan kalan kilolar var.
Geçen hafta doktorumdan diyet izni alabildim sonunda.
Fakat nasıl yapmalıyım neler olabilir bilmiyorum bu konuda bilgisizim.
Bana güzel bir diyet programı önerir misiniz?
Artık korse giymekten bıktım ::(
kilom 70 44 bedenim.
58 falan olsam çok iyi olacak eskiden 34 bedendim bu halim çok ağır geliyor bana.
En çokta basen ve göbeğimden rahatsızım...
Ne olur yardımcı olun :(
4 gün felan burdan beğendiğim bir listeyi yapmaya çalıştım ama olmadı. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Ekleyebilirsem yarın resim eklerim kızlar.

Son düzenleme:
cnm öncelikle geçmiş olsun bence bir diyetisyene gitsen daha sağlıklı olur her diyet her insana uymuyor ben bir ara dikkat etmeyi bırakmıştım ve tam 12 kilo almıştım sonra ben küçük yaşlardan bu yana hep sporla içiçeydim o ara sporuda bırakmıştım tabi 53 kilodan 67 ye çıkmıştım sonra 2 ayda kendim kendi çabamla verdim ama diyet+spor spor olmazsa istediğin kadar diyet yap veremezsin ve spor yapman kilo verirken sıkılaşmanıda sağlıyor hiçbir yerinde sarkma olmuyor tam 12 kilo verdim sıkı bir diyet ve sporla temelinde diyetimin tatlı tuz un şeker kestim beyaz ekmek kızartmalar yoktu ve yaklaşık zaten 15 yıldır lıght ekmek yerim sabah 2 akşam 1 dilim beyaz ekmekle verilmiyor sonrasındada korumana yardımcı oluyor umarım sende verirsin öncelikle kafanda inanman lazım vericem artık zayıfım de bak nasıl gidiyor o kilolar :13:

Bnm tavsiyem belirli yiyeceklerdrn hazirlanmis bir liste degil.eger boyle bi liste ile diyet yapmak istersen mutlaka diyetisyene gitmelisin cnku her meyve he sebze her vucudda ayni tepkiyi gostermior.metobolizma hizin belirendikten sonra sana ozel bi listeyle daha basarili sonuclar elde edebilcgni dusunuorum. Eger boyle bi liste istemessen sana bikac tavsiyem ; sabahlari icebiliorsan ac karnina sogan suyu icmeni oneririm kokusu berbat limonla fln belki icebilirsn yag yakimna yardmci. Beyaz ekmek hatta beyaz un kullanilan tum gidalari unutmalisin.ekmek olarak tam bugday yada cavdari terch etsen daha iyi olur.seker olarak esmer seker kullanilmali.asitli tum icecekler karinda sislik yapar bunlari kesmek gerek.meyve suyu tercih edersen bir miktar suya karistrarak icmelisn.sana onerim aksam yemeklerini salatayla hafif gecirmen.izgara tavuklu bi salata hem dusuk kalorili hem doyurucu olur.abur cubur kizartma kuruyemis gbi seyleri birakmak lazim.kuruyemis olarak ceviz badem gbi besleyici olanlari az miktarda tuketebilirsn.tatli konusuna gelince haftda bir sutlu tatli werior diyetisyenler.ama dayanamam dersen ben piko yiorm diyettyken :) malum dondurma mevsimi eger dondurma yiceksn meyveli olanlar daha dusuk kalorili oluor.. Bunlara dikkt edersn bol su ile weremeycgn kilo yok :) kolay gelsn..

PAZARTESİ

Kalkınca: 1 bardak su

Kahvaltı: 1 yumurta ve 1 ceviz ile hazırlanmış omlet. 1 ince dilim tam tahıllı ekmek, yağsız maydanoz ve tere salatası. 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Ara: 1 fincan şekersiz melisa çayı

Öğle: 100 gr haşlanmış tavuk göğsü. 1 kase domates soslu makama, 1 bardak light ayran

Ara: 1 adet orta boy elma. 5 adet badem

Akşam: 1 kepçe zeytinyağlı türlü, 1 çay bardağı light yoğurt, 2 dilim tam tahıllı ekmek

Ara: 1 bardak light sut

SALI

Kahvaltı: Domates ve biberli lor peyniri salatası (1 çay bardağı lor peynir, 2 adet küçük domates ve 1 adet yesil biberle hazırlanacak, üzerine de 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 tatlı kasığı zeytinyağı dökülecek) 2 dilim light ekmek, şekersiz çay

Ara: 2 adet salata

Öğle: 3 adet etli biber dolması. 1 çay bardağı yoğurt. 2 dilim light ekmek

Ara: Sade Türk kahvesi. 1 adet portakal

Akşam: 1 kepçe kuşbaşı tavuktan oluşan sebzeli sote, 1 çay bardağı pirinç pilavı. 1 çay bardağı yoğurt

Ara: 1 adet küçük boy muz. 1 çay bardağı light süt

ÇARŞAMBA

Kahvaltı: 1 bardak light süt, 4 çorba kaşığı yulaflı müsli

Ara: 1 fincan light sütlü nescafe, 1 adet incir

Öğle: 1 kase kremasız sebze çorbası. 1 dilim ekmek, yağsız karışık mevsim salatası

Ara: Şekersiz çay, beyaz peynirli tost

Akşam: 120 gr. ton balığı, yağsız satata. 2 adet etimek

Ara: 1 adet orta boy portakal. 1 adet kivi
PERŞEMBE

Kahvaltı: 1 dilim lighl beyaz peynir, maydanoz. 1 adet kuru kayısı ve ceviz ile hazırlanmış sandviç, sekersiz çay

Ara: 2 ince dilim ananas. 1 çay kasığı tarçın

Öğle: 1 kepçe etsiz mercimek yemeği. 2 dilim light ekmek, yağsız salata

Ara: ½ çay bardağı leblebi. 1 çorba kasığı kuru dut. 1 kutu light süt

Akşam: 90 gr. ızgara biftek. 1 tatlı kasığı yağ ve sirke eklenmiş yeşil salata. 2 adet etimek

Ara: Şekersiz rezene çayı. 5 adet badem

CUMA

Kahvaltı: 2 adet üçgen light peynir. 5 adet siyah zeytin, yağsız söğüs salata, 2 adet etimek, şekersiz çay

Ara: ½ kivi. ½ portakal ve ½ elmadan oluşan meyve salatası.

Öğle: 1 kepçe kıymalı spagetti (60 gr. kıymalı). 1 bardak light ayran. 1 küçük kase yağsız salata

Ara: 1 kutu meyveli probiyotık yoğurt. 1 adet grisslni

Akşam: 250 gr. ızgara balık. 1 orta boy haşlanmış patates. 1 tatlı kasığı yağ ve limon eklenmiş yesıl salata

Ara: 1 fincan sekersiz ıhlamur çayı. 1 çorba kasığı kuru üzüm.

CUMARTESİ

Kahvaltı: 1 adet rafadan yumurta. 2 dilim light ekmek, 1 adet orta boy elma, şekersiz çay

Ara: 1 kutu sade probiyotık yoğurt. 1 adet etimek

Öğle: 1 adet beyaz peynirli kekikli tost. 1 küçük light ayran.

Ara: 1 ince dilim kek. 1 kutu light süt

Akşam: 3 adet ızgara köfte 1 porsiyon sebzeli garnitür. 1 kepçe pafates püresi. 1 bardak soda

Ara: ¼ muz. ¼ elma ve 1 adet cevizle 1 bardak light süt
PAZAR

Kahvaltı: 1 adet yumurta ve 1 ince dilim light kaşar peyniri ile hazırlanmış omlet. 5 adet yeşil zeytin, yağsız söğüs salata, yarım simit. 1 bardak havuç-portakal suyu

Ara: 1 adet orta boy armut

Öğle: 1 kepçe kuşbaşı kırmızı et. soğan ve mantarla pişirilmiş et sote, 1 kase çoban salata, 1 çay bardağı pirinç pilavı

Ara: 1 adet portakal. 1 çay bardağı light süt

Akşam: 100 gr ızgara hindi, sebze karışımı 1 çay bardağı light yoğurt. 2 dilim light ekmek

Ara:4 adet portakal kurusu. 1 çay bardağı light süt.

cnm öncelikle geçmiş olsun bence bir diyetisyene gitsen daha sağlıklı olur her diyet her insana uymuyor ben bir ara dikkat etmeyi bırakmıştım ve tam 12 kilo almıştım sonra ben küçük yaşlardan bu yana hep sporla içiçeydim o ara sporuda bırakmıştım tabi 53 kilodan 67 ye çıkmıştım sonra 2 ayda kendim kendi çabamla verdim ama diyet+spor spor olmazsa istediğin kadar diyet yap veremezsin ve spor yapman kilo verirken sıkılaşmanıda sağlıyor hiçbir yerinde sarkma olmuyor tam 12 kilo verdim sıkı bir diyet ve sporla temelinde diyetimin tatlı tuz un şeker kestim beyaz ekmek kızartmalar yoktu ve yaklaşık zaten 15 yıldır lıght ekmek yerim sabah 2 akşam 1 dilim beyaz ekmekle verilmiyor sonrasındada korumana yardımcı oluyor umarım sende verirsin öncelikle kafanda inanman lazım vericem artık zayıfım de bak nasıl gidiyor o kilolar :13:

çok ağır hareketler yapamıyorum. ama yürüyşlerimi ihmal etmiyorum. inşallah bende verebilirim inanıyorum ama dayanamıyorum :14:

PAZARTESİ

Kalkınca: 1 bardak su

Kahvaltı: 1 yumurta ve 1 ceviz ile hazırlanmış omlet. 1 ince dilim tam tahıllı ekmek, yağsız maydanoz ve tere salatası. 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Ara: 1 fincan şekersiz melisa çayı

Öğle: 100 gr haşlanmış tavuk göğsü. 1 kase domates soslu makama, 1 bardak light ayran

Ara: 1 adet orta boy elma. 5 adet badem

Akşam: 1 kepçe zeytinyağlı türlü, 1 çay bardağı light yoğurt, 2 dilim tam tahıllı ekmek

Ara: 1 bardak light sut

SALI

Kahvaltı: Domates ve biberli lor peyniri salatası (1 çay bardağı lor peynir, 2 adet küçük domates ve 1 adet yesil biberle hazırlanacak, üzerine de 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 tatlı kasığı zeytinyağı dökülecek) 2 dilim light ekmek, şekersiz çay

Ara: 2 adet salata

Öğle: 3 adet etli biber dolması. 1 çay bardağı yoğurt. 2 dilim light ekmek

Ara: Sade Türk kahvesi. 1 adet portakal

Akşam: 1 kepçe kuşbaşı tavuktan oluşan sebzeli sote, 1 çay bardağı pirinç pilavı. 1 çay bardağı yoğurt

Ara: 1 adet küçük boy muz. 1 çay bardağı light süt

ÇARŞAMBA

Kahvaltı: 1 bardak light süt, 4 çorba kaşığı yulaflı müsli

Ara: 1 fincan light sütlü nescafe, 1 adet incir

Öğle: 1 kase kremasız sebze çorbası. 1 dilim ekmek, yağsız karışık mevsim salatası

Ara: Şekersiz çay, beyaz peynirli tost

Akşam: 120 gr. ton balığı, yağsız satata. 2 adet etimek

Ara: 1 adet orta boy portakal. 1 adet kivi
PERŞEMBE

Kahvaltı: 1 dilim lighl beyaz peynir, maydanoz. 1 adet kuru kayısı ve ceviz ile hazırlanmış sandviç, sekersiz çay

Ara: 2 ince dilim ananas. 1 çay kasığı tarçın

Öğle: 1 kepçe etsiz mercimek yemeği. 2 dilim light ekmek, yağsız salata

Ara: ½ çay bardağı leblebi. 1 çorba kasığı kuru dut. 1 kutu light süt

Akşam: 90 gr. ızgara biftek. 1 tatlı kasığı yağ ve sirke eklenmiş yeşil salata. 2 adet etimek

Ara: Şekersiz rezene çayı. 5 adet badem

CUMA

Kahvaltı: 2 adet üçgen light peynir. 5 adet siyah zeytin, yağsız söğüs salata, 2 adet etimek, şekersiz çay

Ara: ½ kivi. ½ portakal ve ½ elmadan oluşan meyve salatası.

Öğle: 1 kepçe kıymalı spagetti (60 gr. kıymalı). 1 bardak light ayran. 1 küçük kase yağsız salata

Ara: 1 kutu meyveli probiyotık yoğurt. 1 adet grisslni

Akşam: 250 gr. ızgara balık. 1 orta boy haşlanmış patates. 1 tatlı kasığı yağ ve limon eklenmiş yesıl salata

Ara: 1 fincan sekersiz ıhlamur çayı. 1 çorba kasığı kuru üzüm.

CUMARTESİ

Kahvaltı: 1 adet rafadan yumurta. 2 dilim light ekmek, 1 adet orta boy elma, şekersiz çay

Ara: 1 kutu sade probiyotık yoğurt. 1 adet etimek

Öğle: 1 adet beyaz peynirli kekikli tost. 1 küçük light ayran.

Ara: 1 ince dilim kek. 1 kutu light süt

Akşam: 3 adet ızgara köfte 1 porsiyon sebzeli garnitür. 1 kepçe pafates püresi. 1 bardak soda

Ara: ¼ muz. ¼ elma ve 1 adet cevizle 1 bardak light süt
PAZAR

Kahvaltı: 1 adet yumurta ve 1 ince dilim light kaşar peyniri ile hazırlanmış omlet. 5 adet yeşil zeytin, yağsız söğüs salata, yarım simit. 1 bardak havuç-portakal suyu

Ara: 1 adet orta boy armut

Öğle: 1 kepçe kuşbaşı kırmızı et. soğan ve mantarla pişirilmiş et sote, 1 kase çoban salata, 1 çay bardağı pirinç pilavı

Ara: 1 adet portakal. 1 çay bardağı light süt

Akşam: 100 gr ızgara hindi, sebze karışımı 1 çay bardağı light yoğurt. 2 dilim light ekmek

Ara:4 adet portakal kurusu. 1 çay bardağı light süt.

bu diyet beni maddi yönden çok zorlar gibime geldi. ve ben okulda öğle yemekleri yemiyorum. biber yumurta et midem almıyor. bi düşündümde çok sorunluyum ya nasıl vericem :14:

canım diyet listesi uygulamak çok zor.en önemli şey ara öğün yapmak ve ana öğün saatlerini kaçırmamak.istediğin herşeyi ye ama az ye böylece hem çabuk diyetten sıkılmazsın hemde kalıcı kilo verirsin :16:

ben sana birgünümü yazayım mesela

sabah 08.00 da 2 dilim kepek ekmeği taze nane maydonoz 3 zeytin az peynir domates salatalık.(haftada 3 gün yumurta ekleyebilirsin peyniri azaltıp)
ara 10.00 da 3 tane diyet bisküvi/1 porsiyon meyve
öğlen 12,30-13.00 arası evde ne yemek pişmişse 1 porsiyon,çorba varsa 1 kase çorba,yanına salata ve yogurt.ilk başlarda ekmek ilavesi yapabilirsin
ara 16.00 1 porsiyon meyve
akşam en geç 18.00-18.30 arası arası evde ne yemek pişmişse 1 porsiyon,yanına salata ve yogurt
ara 22.00 meyve

dikkat etmen gerekenler
patates ve pirinçten uzak durmak.hergün en az 2 lt su içmek.yemegini mümkünse çatalla ve yavaş yemek.hergün mutlaka yeşil çay içmek.

işte bu kadar ben kendimi çok zorlamam.diyet deyince herşeyi kısmak aklına gelmesin.birde ben bu şekilde beslenirken zayıflamam zorlaşıyor.gram gram gidiyordu.spora başladım.evde leslie yapıyorum ve haftada 1 kg dan fazla vermeye başladım :66:

canım diyet listesi uygulamak çok zor.en önemli şey ara öğün yapmak ve ana öğün saatlerini kaçırmamak.istediğin herşeyi ye ama az ye böylece hem çabuk diyetten sıkılmazsın hemde kalıcı kilo verirsin :16:

ben sana birgünümü yazayım mesela

sabah 08.00 da 2 dilim kepek ekmeği taze nane maydonoz 3 zeytin az peynir domates salatalık.(haftada 3 gün yumurta ekleyebilirsin peyniri azaltıp)
ara 10.00 da 3 tane diyet bisküvi/1 porsiyon meyve
öğlen 12,30-13.00 arası evde ne yemek pişmişse 1 porsiyon,çorba varsa 1 kase çorba,yanına salata ve yogurt.ilk başlarda ekmek ilavesi yapabilirsin
ara 16.00 1 porsiyon meyve
akşam en geç 18.00-18.30 arası arası evde ne yemek pişmişse 1 porsiyon,yanına salata ve yogurt
ara 22.00 meyve

dikkat etmen gerekenler
patates ve pirinçten uzak durmak.hergün en az 2 lt su içmek.yemegini mümkünse çatalla ve yavaş yemek.hergün mutlaka yeşil çay içmek.

işte bu kadar ben kendimi çok zorlamam.diyet deyince herşeyi kısmak aklına gelmesin.birde ben bu şekilde beslenirken zayıflamam zorlaşıyor.gram gram gidiyordu.spora başladım.evde leslie yapıyorum ve haftada 1 kg dan fazla vermeye başladım :66:

sanırım spor olmadan hiçbirşey olmayacak. teşekkür ederim denemeye çalışıcaam artık herşeyden ama az..

sanırım spor olmadan hiçbirşey olmayacak. teşekkür ederim denemeye çalışıcaam artık herşeyden ama az..

canım leslie var.o kadar basit ki öne arkaya yana yürüyüş birde bacaklarını kaldırıyorsun bu kadar.herkes çok memnun ondan.hiç zorlanmadan yapabilirsin :34: kendini hırpalama diyet demek aç kalmak değil.ben mantı da yerim makarnada yerim tatlıda yerim.ama öğle saatlerinde ve az :9: sonra sıkı bir spor hop erir gider :34:

canım leslie var.o kadar basit ki öne arkaya yana yürüyüş birde bacaklarını kaldırıyorsun bu kadar.herkes çok memnun ondan.hiç zorlanmadan yapabilirsin :34: kendini hırpalama diyet demek aç kalmak değil.ben mantı da yerim makarnada yerim tatlıda yerim.ama öğle saatlerinde ve az :9: sonra sıkı bir spor hop erir gider :34:
interentte videolarına bakıcam hemen canım varsa. zaten kendimi hırpalarsam sonum yine o hastane köşeleri olur.

Back
X