• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir şey olursa evladıma ne olacak diye düşünen var mı?

ben hiç düşünmedim, sadece babsına bişey olursa diye düşünürken hemen başka şeyler düşünmeye sorluyorum kendimi, olacakla öleceğe çare olmaz, olduktan sonra mutlaka çözüm bulunur, bunları düşünüp moralimi bozmamaya çalışıyorum, yoksa bugünü yaşayamıyorum.

Evet Hz.Muhammed'in hayatı çok etkileyicimafoldumben
GEçende bir arkadaşımız öldü 2 yaşında oğlu vardı onların kendi evlerine duaya gittik bu hafta içi,o çocuğu görünce içim bi tuhaf oldu.Anlatamam,yıkıldım o an.mafoldumben
Amcası alıp her gün parka götürüyormuş,gezdirip tozduruyormuş.Baba nerde baba gelecek mi,babayı özledim baba gelsin diyormuş sürekli.Eşimi görünce baba nerde dedi.Eşim de tutamadı kendini,çok kötü olduk.Hala yazarken şangır şangır ağlıyorum şu an.
O evlilik programlarındaki rezillik bana sövdürmeye kadar gidiyor.Hiç girmeyeyim o konuya:mymeka:

Başınız saolsun canım..Benim teyzemin oğlu da maalesef geçen sene 28 Ekimde trafik kazasında hayatını kaybetti.2 yaşında onun da kızı.Gördükçe kahroluyorum, babasının resimlerine bakıp iç çekiyormuş mafoldumbenBunun yanında teyzemin de yaşadığı evlat acısı var tabi, çok zor Allah kimselerin başına vermesin..
Bu endişelerinizde çok normal, ben şu an anneme veya eşime birşey olursa naparım diye düşünüyorum, çocuğum olunca da eminim bu endişelerim daha da artacak..Evdeki köpeğime bile birşey olursa yıkılırım diye düşünüyorum yani sizlerin çocuğuklarınız için endişelenmesi çok çok normal.
Allah hepinize uzun ömürler versin.

ben de varım sizler gibi düşünen, eşimden evlenmemesi, annemden de çocuğuma bakması için söz aldım, hatta oğluşun bankada bi miktar parası bile var, allah korusun ikimizi birden kaybederse bi süre ona bakacak olan kullansın diye...of ya düşünmesi bile korkunç...bazen üçümüzden birine bişey olmasındansa üçümüze birden olması daha iyi diyorum...

..ben de aklıma geldikçe ağlıyorummm.... bir de benim kızım cerebral palsi hastası... belki hiç yürüyemeyecek, kendi ihtiyaçlarını hiç karşılayamacak, bana bişey olsa ona kim bakacak diye hergün ağlıyorum...senağlama
çok zor bi durum gerçekten... inşallah kendi ayakları üzerinde durmadan rabbim bizi bebeklerimizden ayırmaz.senağlama

Bende çok düşünür oldum bu konuyu.Hele Babam ve Oğlum u seyrettiğim ilk zamanlar ağlaya ağlaya gezer olmuştum evin içinde.Allah bizi yavrularımızdan,yavrularımızıda bizden ayırmasın.:Saruboceq:

Bende arada dusunurum eşıme bırsey olsa ogluma bırsey olsa bana olsa..

Rabbım herhlade dusunerek delırmıyelım dıye kımın ne zaman olecegını kımseye soylememış..

Dusunup bunalınca..Rabbım bıze sabır vermış geçmışı ve gelecegı dusunerek bu sabrı bıtırmeyım dıye vacgecıyorum..
Cocuklarımız bıze emanet...Verende rabbım koruyanda..

Oyle anlarda dua edıyorum.....

evet düşünmemek elde dğeil ..
bnde bi ara çok düşünür olmuştum ma
artık düşünmüyorum
çünki anne karnında ona yoktan can verev rabbim
biz olmadan ona bakamıyacakmı......haşa..
elbette bakacak ...onun neye gücü yetmiyorki..
hem zaten burası imtihan dünyası
rabbim hiç bi kuluna kaldıramayacağı yük yüklemezmiş..
her zaman dua ediyorum kaldıramıyacağımız yük verme allahım diye
inş. kuzucuklarımıazın çoçuklarınıda görmek nasip olur bizlere.....
Rabbim ebedi alemde ayırmasın bizleri

kızım 11 aylık , doğduğundan beri bunu düşünüyorum , bu ara daha da yoğunlaştı, şükür ki tek değilmişim. öyle korkuyorum ki. dün de üstüne "umut" diye film izledim, bir erkek çocuğu var. annesi ölüyor babası yıllar sonra geliyor oğlu hasta ilik nakli gerekiyor, şehre götürüyor oğlunu adam, parası yok tabii. zengin birini buluyor , zengin adamında evladı hasta, adamdan kalbine karşılık evladını ilik nakli konusunda anlaşıyor. yani o kalbini verip adamın oğlunu kurtarıyor, zengin de hasta çocuğun ilik naklini yapıyor. çocuk nasıl ağladı baba gitme diye ameliyata, yüreğim çok kötü oldu akşam. adam kalbini veriyor, iki çocuğu da kurtarıyor. bir an düşündüm ben olsam ne yapardım diye, gözümü kırpmazdım herhalde.ben de aynı şeyi yapardım. çok acı. vasiyetimi ben de yazmayı düşünüyorum bu ara.annelik böyle bir şey demekki.allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.

amaaan kizlar hicbirseyin sahibi biz degiliz!!!!mal sahibide biz degiliz...sahibimiz belli....istedigi gibi tasadduk eder...ne verirse raziyiz....hikmetinden sual sorulmaz....:28:

yok burda bi manyak daha var ben de çok düşünürüm
2 yaşında kızım var benim de
ALLAH a şükür varız
hep dıorum ALLAH IM BİZİMLE BÜYÜSÜN BİZE BİŞİ OLMASIN YERİNİ YURDUNU BULSUN EVLENSİN NEBİLİM HAYATTA SIĞINCAĞI BİRİ OLSUN
ONDAN SONRA BİZE NOLURSA OLSUN AMA BEN BÜYÜYETİM DIORUM HEP
BENİM DE 9 YAŞINDA ANNEM VEFAT ETTİ BABAM EVLENDİ SAĞOLSUN ÖZ ANNE GİBİ BÜYÜTTÜ BENİ İKİNCİ ANNEM
AMA YİNE DE ÖZÜN YERİNE HİÇ KİMSE GEÇEMEZ
BEN DE DIORUM BAŞKALARI BÜYÜTMESİN
NOLCAKSA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE OLSUN

Tek manyak ben miyim,biz miyiz çift olarakmafoldumben
Düşünüyor konuşuyoruz bize bir şey olursa evladımız ne yapar nasıl olur diye.Sizde var mı bu tarz korkular düşünceler?

Arkadaşlar bilindiği gibi biz kadınlar erkeklere göre epey bi karma karışık düşünme yetisine sahibiz. Ve türk toplumu olarak da olayların hep olumsuz tarafına bakmaya alışmışız. Bööle olunca da o anın tadını çıkarmak yerine psikopat düşüncelere hepimiz giriyoruz yada girmişizdir. Bu düşünceleri düşünüp, kendimizi kötü bir dünyaya sokmak yerine bırakın hayatın o anki tadını çıkarmaya çalışalım. Gelecekle ilgili olumlu yada olumsuz düşünmenin kimseye faydası yok. Şu anı yaşamaya çalışın

Ah bu nasıl güzel bir konu,
ah bu nasıl acaip bir konu,
ah bu nasıl zor bir konu,
ah bu nasıl düşünmesi bile insanı ürperten bir konu,
hep düşünürüm,heppp,
hatta kendi çocuklarımdan öte annesiz babasız kalan bir bebek,bir çocuk duyduğumda da napar diye düşünürüm,
Of Allahımm................

Bunu okadar çok düşündüm ve eşimle paylaştım ki anlatamam.... Tek isteğim bana bişi olursa kızımı annemlerin bakması.... Eşime hep bunu söylüyorum. Sen babalık görevlerini yap ama kızıma benim ailem baksın diyorum. Allahım ogünleri hiç göstermesin ama düşünmeden edemiyorum. Oda bişi diyemiyo yazık tamam diyo.... Ama bi okadarda kızıyo. Düşünme böyle şeyler diyo...

bu ne kadar güzel bir konu böyle beni devamlı beynimi yiyip bitiren bir konuya değinmişsiniz acaba ben olmazsamm dora ne yapar bunu kendşme sorduğum zaman hemen gözlerim doluyor allahım hiçbir kuzuyu annesinden ayırmasın çook zor hemde çook bir yanı buruk bir şekilde büyür ...:43::43::43::43::43::43::43:

bir manyak daha katıldı aranıza:)))
kızlar benim 2 tane oğlum var ama inanın bende kafayı yiyorum bazen hemen hemen hergün ölürsem kim bakar bunlara diyorum...allahım şu cocuklarımı evlendirmeden almasın canımı diye dua ediyorummm...annelik bambaşka bişey.eskiden böle düşünmezdim değer verdiğim çok az şey vardı hayatımda...yani biraz laylaylom hayattı benimkisi....ama şimdi cocuklarım söz konusu olunca akan sular duruyo inanın eşime olan sevgim bile pasif kalıyo yanında....ben cocuklarına aşık olan bir anneyim onları çok seviyorum iyikide onları doğurmuşum kendimle gurur duyuyorm bu konuda...ama inşallah dediğim gibi onlar büyümeden bu dünyadan göc etmem....

Tek manyak ben miyim,biz miyiz çift olarakmafoldumben
Düşünüyor konuşuyoruz bize bir şey olursa evladımız ne yapar nasıl olur diye.Sizde var mı bu tarz korkular düşünceler?

ben hep eşime :
"bana birşey olursa sakın çocuğumuzu sağda solda bırakma..bi anneanne bi babaanne falan olmasın sakın..ona düzen kur..bir düzeni olsun..şu an çocuğumuz için ne hayal ediyorsak onları yaşat ben olmasamda...." diyorumm.
ve eşim bana çoookk kızıyor..şu konuyu bir daha açma diye..ama bu hayatın bir gerçeği yarına çıkacağımız belli değil..

ben bazen evlenmeden önce sıkıntılı olduğum dönemlerde uf keşke ölsem derdim.ama şimdi ne olursa olsun diyemiyorum onu.çünkü ben bir anneyim ve artık çocuklarım için yaşıyorum.öyle masum öyle çaresiz öyle muhtaçlar ki.nasıl bırakırım onları diyorum.ya bana birşey olursa diye düşünmeden edemiyorum.sonra diyorum Allah büyük sen mi hayat veriyorsun onlara sanki diyorum.Allah senden daha mı az merhametli diyorum haşa ve kella.ama yine de Allah yavrularımızı analı babalı büyütsün.ve hiç bir ana babaya da evlat acısı göstermesin.evlat acısı hayatın bittiği yerdir :((

bir manyak da benim arkadaşlar:18:ama ben ölp de kızımı yanlız bırakmaktan daha çok ona bişey olmasından korkarım.düşünmek bile beni delirtiyor.o olmazsa offf bu kelimeyi yazmak bile acıtıyor insanı,ben de yaşamam...yaşayamam....:50:

Son düzenleme:
benim 4 yaşında oğlum 4 aylıkta kızım var
herzaman aklıma geliyo demekki analık dugusuymş bu. Haberlerde gördüğümde bile hiç dayanamam ağlarım..:43::43::43:

Back