• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir şey olursa evladıma ne olacak diye düşünen var mı?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Tek manyak ben miyim,biz miyiz çift olarakmafoldumben
Düşünüyor konuşuyoruz bize bir şey olursa evladımız ne yapar nasıl olur diye.Sizde var mı bu tarz korkular düşünceler?

hem de nasıl amanın.. bazı geceler uykum kaçıyor.. tek manyak siz değilsiniz böceğim, biz de varız.. allah gecinden versin, bişi olursa ne olur diye düşünüyoruz.. ama bence sadece biz de değiliz, insan anne-baba olunca otomatikman düşünmeye başlıyor..

hem de nasıl amanın.. bazı geceler uykum kaçıyor.. tek manyak siz değilsiniz böceğim, biz de varız.. allah gecinden versin, bişi olursa ne olur diye düşünüyoruz.. ama bence sadece biz de değiliz, insan anne-baba olunca otomatikman düşünmeye başlıyor..

İnanki ilk sayfada bekliyordum senin yorumunu az çok tahmin ettim hemen geleceğini:1:
Aklın yolu bir neticedekaydirigubbakcemile5

Ne yapar ne hisseder diye kurup kurup duruyoruz.Bugün babamız yoktu mesela aslında hergün yok ama pazar oluşundan dolayı sanki anlamış gibi evde babaci babaci dolandı,küçük sandalyesine oturdu babacisine bişeler anlattı,dedim Allah korusun bişe olsa ne yapar ..Uff ağladım ağlıcam deli gibi.:bbo:

İnanki ilk sayfada bekliyordum senin yorumunu az çok tahmin ettim hemen geleceğini:1:
Aklın yolu bir neticedekaydirigubbakcemile5

Ne yapar ne hisseder diye kurup kurup duruyoruz.Bugün babamız yoktu mesela aslında hergün yok ama pazar oluşundan dolayı sanki anlamış gibi evde babaci babaci dolandı,küçük sandalyesine oturdu babacisine bişeler anlattı,dedim Allah korusun bişe olsa ne yapar ..Uff ağladım ağlıcam deli gibi.:bbo:

ben bir de düşünüp düşünüp ağlıyorum bazen :2: annem çok kızıyor aklına getirme diye, ama ne yapiym geliyor aklıma. hele bazen bizim de babamız iş için gidiyor, büyük oğlum soruyor "babam nerde" diye, daha da oturuyor içime.. ay allah ayırmasın bizi yavruşlarımızdan :Saruboceq: bu konudan çok muzdaribim o yüzden bu konuyu açarak içimi okudun sanki :1: neyse sende de varmış, içim rahatladı inan.. anormal değiliz demek ki kaydirigubbakcemile3

Oyyy ağlamayın lütfeeeeenn... Ben böyle düşünüp birde eşime söylersem bana kızar hemen. Ne biçim şeyler düşünüyosun diye. Allah bağışlasın benimde 13,5 aylık bi kızım var. Babasını haftada bir görebiliyor sadece. Hadi babaya gidelim dediğimde elimden tutup ba-ba ba-ba diye odamıza gidiyoruzsenağlama
Allah kimsenin aile düzenini bozmasın. Düşüncesi bile insanı delirtmeye yeter Allah korusun.

bebeğim doğduğundan beri hep aynı şeyi düşünürüm ağlarım vasiyet bile yazdım bu yüzden bize birşey olursa kim baksın diye.. Annelik mi böyle birşey yoksa biz mi çok hassasız bilemiyorum ama uzun bir süre kendimi toparlayamadım ben bu konu yüzünden şimdi eskiye göre daha rahatım..

benim henüz bebeğim yok ama yazmak istedim yine de.. :kedi:

25 yaşındayım. annem bana hala kayırır. keşke bir kız kardeşin olsaydı. hayatta yanlız kalacaksın diye çok korkuyorum der. babamı 7 yaşındayken kaybettim. şimdi bebek düşüncem var. annem inş. kızın olur hayatta yalnız kalma diyor. bende ya bana bişiy olursa neden öyle diyorsun diyorum. hemen ben bakarım ikinize de birşey olmasın diyor.:çok üzgünüm:
annelik böyle birşey heralde. annem ben evleniceğim zamanda hep. inş. kayınvalidenle çok iyi anlaşırsın ileride sana anne gibi olsun derdi. vee bir görümcen eltin iyi olsunda kardeşin gibi olsa derdi.
şimdide inş. kızın olsun diyor. :utangac:
anneler çocukları kaç yaşında olursa olsun hiç yalnız kalsın istemiyor.
kardeşimin kız arkadaşlarıyla iyi anlaşmamı istiyor hep. siz zaten iki kardeşsiniz gelin ile ikiniz birbinizi sevin ki ikiniz kopmayın diyor. hatta bazen kızkardeşi olmayan gelin alalım ablanı sevsin der:)) :teselli:
çok kaygılı bir annem var benim de.. :asigim:

Allah kimseyi kimseden ayırmasın. :Saruboceq:

17 aylık bi kızım var ve bende de var aynı sorun.belki de sorun değil de anneliğin getirdiği duygular bunlar.her anne düşünüyor sanırım aynı şeyleri.bende ağlıyorum bana bişey olsa kızım ne yapar diye.eskiden anneme bişey olsa ben ne yaparım diye düşünmekten kafayı yiyecektim, hatta öyle ki annemden ayrı gün bile geçiremezdim.kızım doğduktan sonra aynı şeyi kızım için düşünmeye başladım.allah yavrularımızı bizden bizi onlardan ayırmasın...

Tek manyak ben miyim,biz miyiz çift olarakmafoldumben
Düşünüyor konuşuyoruz bize bir şey olursa evladımız ne yapar nasıl olur diye.Sizde var mı bu tarz korkular düşünceler?
ben de öyleyim canım ya:gitme:..hatta bugün de konuştuk bu konuyu...Kızıma benim gibi kim bakar titriyorum üstüne el bebek gül bebek büyütüyorum onu,herşeyin en iyisini yesin,en güzel şekilde beslensin,en güzel oyuncaklar onun olsun, herşeyin en güzelini giysin...Onun için çalışmıyorum bile..Her zaman dua ediyorum bahtı güzel olsun diye...benim gibi kim düşünür yavrumu...Allah çocuklarımızı büyüttmeyi evlendikleri,çocuk sahibi olduğu günleri göstersin inşaallah...

ben de çok düşünüyordum bu konuyu hatta öyle bi yer etmişti ki beynimde doğumda öleceğimi falan çok düşündüm eşimin elinden gelen gayretle kızıma bakacağını
söz bile aldım ondan doğumda ölürsem evlenmeyecekti kızıma kendisi bakacaktı
sonra bi radyoda adamın eşi ölmüş iki bebeğim var ne yapayım diye bi pedogoga sordular pedogog da anne şefkatine ihtiyacı var hemen evlenmelisiniz diyordu
ondan sonra da ben ölürsem evlen diye3 söz aldım eşimden..
belki de bu yüzden hiç doğurmak istemedim ölecem de kızıma kimse bakmayacak diye..
işte size daha manyak bi anne :bbo:

ahhhhhhhh ah....
ölümünü bile evladın için düşünmek,annelik ne koyu ne kadar derin bir duygu,ne emekliliği var ne tatili...
ağzına onsuz attığın her lokmada vicdan azabı çekmek....çok farklı çok...
8 yaşında bir kızım var,birde karnımda...kendi canım bana ikisinden sonra geliyor...
allah kimsenin yavrusunu kimsenin eline bırakmasın...:Saruboceq:

ayyy bu satte içimi bi tuhaf oldu böcüğüm arada bende düşünürüm ürperirim ne durusuz ne eşimsiz asla yapamam geçen arabadaydık üçümüz aklımdan geçti bişey olsa hepimize olsun arkamızdan kimse kalmasın evlat çok tatlı çook

Ohooo olmaz mı hiç. Anne olmak paranoyaklıktır diyorum her zaman.
Bana bişey olursa biliyorum ki annem bırakmaz kızımı bakar gül gibi.
Ama kim ona benim tenimin kokusunu verecek.
Kim ona benim gibi sarılacak.
Annem gelsin dediğinde ne olacak.
Offf çok zor. Rabbim kimseyi evladından zamansız ayırmasın.

olmaz olur mu...
ölüm Allah ın emri evet,ama insan ölümden değil,ardından bırakacağı can için korkuyor...
Allah ım göstermesin,ne evladına "anne-baba" acısı
ne bi anne-babaya "evlat" acısı

bu her annede oluyor demek ki..bana birşey olursa evladıma ne olur diye...bende onlardandım..
ancak birgün bir hocanın vaazına rastladım..peygamber efendimizin (s.a.v) hayatından anlatıyordu..anne karnında yetim kaldı..annesi 6 yaşında hastalanıp vefat etti..dedesiyle kalmaya başladı..dedeside birkaç sene sonra öldü..ve o zamanlarda çocuğa miras kalmışsa amca teyze gibi akrabalar çocuğa bakıyormuş ...peygamberimiz küçük yaşta olmasına rağmen çok akıllı bir çocuktu kendisi maddi durumdan iyi olmadığını bildiği için dedesi defnedilirken ben şimdi ne olacağım diye düşünerek gidecek yer kabeyi buldu.kabeye gidip duvarının dibinde oturup ağlamaya başladı..ancak amcası ebu talib onu buldu ve ona muhammed benimle gelir misin dedi..o da sevinerek amcasına gitti..amcasının hanımıda onu kabul etti bir sürü çocuğu olmasına rağmen.kendi çocuklarından üstün tuttu.ilerde peygamber olacağını bilmeden....sonuç mu? Allah en sevdiği kuluna bu kadar acıyı yaşatmışken biz kimiz ki? çocuklarımızın iyi yaşamasını biz sağlamıyoruz ki..biz sadece aracıyız..
bize düşen anne -babası olmayan çocuğun hakkını gözetmek...

bir ara evlenme programlarını izlemeye takıldım tiksinti geldi..adam yahut kadın geliyor evlenmeye çocuk problemim yok annemde kalıyor diyor..aşkı sevgiyi yaşamak istiyorum diyor...evi arabası olunca gururla ilk önce diyor çocuğunu sona diyor fazlalık gibi...o kadar kızıyorum ki sen kazık kadar insansın sevgi arıyorsun o çocuk aramaz mı? yazık günah değil mi?şimdi böyle anne babanın varlığıyla yokluğu arasındaki farkı kim söyleyebilir?Allah kimseyi şaşırtmasın :Saruboceq:

neyse biz çocuklarımıza yaşamımız boyunca doğru yolu göstermek koruyup kollamak zorundayız...

bu her annede oluyor demek ki..bana birşey olursa evladıma ne olur diye...bende onlardandım..
ancak birgün bir hocanın vaazına rastladım..peygamber efendimizin (s.a.v) hayatından anlatıyordu..anne karnında yetim kaldı..annesi 6 yaşında hastalanıp vefat etti..dedesiyle kalmaya başladı..dedeside birkaç sene sonra öldü..ve o zamanlarda çocuğa miras kalmışsa amca teyze gibi akrabalar çocuğa bakıyormuş ...peygamberimiz küçük yaşta olmasına rağmen çok akıllı bir çocuktu kendisi maddi durumdan iyi olmadığını bildiği için dedesi defnedilirken ben şimdi ne olacağım diye düşünerek gidecek yer kabeyi buldu.kabeye gidip duvarının dibinde oturup ağlamaya başladı..ancak amcası ebu talib onu buldu ve ona muhammed benimle gelir misin dedi..o da sevinerek amcasına gitti..amcasının hanımıda onu kabul etti bir sürü çocuğu olmasına rağmen.kendi çocuklarından üstün tuttu.ilerde peygamber olacağını bilmeden....sonuç mu? Allah en sevdiği kuluna bu kadar acıyı yaşatmışken biz kimiz ki? çocuklarımızın iyi yaşamasını biz sağlamıyoruz ki..biz sadece aracıyız..

bir ara evlenme programlarını izlemeye takıldım tiksinti geldi..adam yahut kadın geliyor evlenmeye çocuk problemim yok annemde kalıyor diyor..aşkı sevgiyi yaşamak istiyorum diyor...evi arabası olunca gururla ilk önce diyor çocuğunu sona diyor fazlalık gibi...o kadar kızıyorum ki sen kazık kadar insansın sevgi arıyorsun o çocuk aramaz mı? yazık günah değil mi?şimdi böyle anne babanın varlığıyla yokluğu arasındaki farkı kim söyleyebilir?Allah kimseyi şaşırtmasın :Saruboceq:

neyse biz çocuklarımıza yaşamımız boyunca doğru yolu göstermek koruyup kollamak zorundayız...

Evet Hz.Muhammed'in hayatı çok etkileyicimafoldumben
GEçende bir arkadaşımız öldü 2 yaşında oğlu vardı onların kendi evlerine duaya gittik bu hafta içi,o çocuğu görünce içim bi tuhaf oldu.Anlatamam,yıkıldım o an.mafoldumben
Amcası alıp her gün parka götürüyormuş,gezdirip tozduruyormuş.Baba nerde baba gelecek mi,babayı özledim baba gelsin diyormuş sürekli.Eşimi görünce baba nerde dedi.Eşim de tutamadı kendini,çok kötü olduk.Hala yazarken şangır şangır ağlıyorum şu an.
O evlilik programlarındaki rezillik bana sövdürmeye kadar gidiyor.Hiç girmeyeyim o konuya:mymeka:

Evet Hz.Muhammed'in hayatı çok etkileyicimafoldumben
GEçende bir arkadaşımız öldü 2 yaşında oğlu vardı onların kendi evlerine duaya gittik bu hafta içi,o çocuğu görünce içim bi tuhaf oldu.Anlatamam,yıkıldım o an.mafoldumben
Amcası alıp her gün parka götürüyormuş,gezdirip tozduruyormuş.Baba nerde baba gelecek mi,babayı özledim baba gelsin diyormuş sürekli.Eşimi görünce baba nerde dedi.Eşim de tutamadı kendini,çok kötü olduk.Hala yazarken şangır şangır ağlıyorum şu an.
O evlilik programlarındaki rezillik bana sövdürmeye kadar gidiyor.Hiç girmeyeyim o konuya:mymeka:

bir tanıdığım anlattı..kadın 11 senedir çocuğu olsun istiyor ve tüp bebekle hamile kalıyor sonunda..ancak 5 aylık hamile iken kocası ölüyor..şimdi doğmuş 7 aylık gibi erkek bebeği var.kocasının ismini koymuş...insanın içi acıyor..Allah ona hayırlı uzun ömür versin inşallah

ayy canım benim yazdıkların beni çok etkiledi.okadar güzel okadar içten yazmışsınki.
peygamberimizin hayatı beni hep ağlatır:gitme::gitme:
bende sizler gibiyim hatta eşime hep derim bana bişey olursa hemen 2 oğlumuda anneme ver derim.
içimemi doğuyor acaba:gitme:
off off çok kötü oldum birden

Aaa bende de var. Ben de eşime, anneme yakın bi yere taşın hemen. Gündüz annem baksın akşam işten gelince al kızımızı seninle büyüsün diyorum. Öle anneme bırakıp gitmesini istemem ben. Babası yanında olsun. Gündüz annemde akşam babasıyla.
Sonra kızım 18 yaşına gelene kadar evlenmek yok diye söz aldım.
Manyak mıyım neyim diye de az düşünmedim neyin planını yapıyorum diye :)

Back