• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana bir akıl verin lütfen evlenmeli miyim ?

Çocuğuyla bu kadar uzak bi baba nasıl bi koca olur bilemedim. Ömrünün sonuna kadar babaanne dede olmayacak sonuçta mutlaka eski eşle görüşülecek. Ayrıca acaba ne yaşadılar ki eski karısıyla çocuk için bile görüşmüyor. Genelde kadınlar çocuğum babasından uzak kalmasın diye elinden geleni yapar çünkü. Bence her detayı düşünün.
Tabiki düşünüyorum . bazen kendi kendime boşansak bende aynılarını yaşıyacağım çocuk babasını görmeden nasıl büyür o açığı kapatabilir miyim diye düşünüyorum... bunları düşündüğüm için kafam karışıyor çocuğun babasına olan yaklaşımıda enteresan sürekli maddi konularla ilgili arıyor baba nasıl diye bile sormuyor şunu al baba bunu al baba sürekli diyalog bu şekilde of bilemiyorum.... çocuğun bir suçu yok kaçıp giden bir baba sürekli babayı kötülüyen bir anne arada geçen 5-6 yıl ben bu hikayenin neresindeyim ? kafam çok karışık

Tabiki düşünüyorum . bazen kendi kendime boşansak bende aynılarını yaşıyacağım çocuk babasını görmeden nasıl büyür o açığı kapatabilir miyim diye düşünüyorum... bunları düşündüğüm için kafam karışıyor çocuğun babasına olan yaklaşımıda enteresan sürekli maddi konularla ilgili arıyor baba nasıl diye bile sormuyor şunu al baba bunu al baba sürekli diyalog bu şekilde of bilemiyorum.... çocuğun bir suçu yok kaçıp giden bir baba sürekli babayı kötülüyen bir anne arada geçen 5-6 yıl ben bu hikayenin neresindeyim ? kafam çok karışık
Ben olsaydım koşarak uzaklaşırdım.

Olmaz.
1_Eğitimsiz ile eğitimlinin hayata bakışı bir olmuyor. (Hadiste de belirtildiği gibi: hiç bilenle bilmeyen bir olur mu)

2_ çocuklu adam. Bu büyük sıkıntı. Burdaki kızlar evlenip boşanması sorun değil dediler ama. Bir erkek icin boşanmıs olması sorun. Çünkü türk kadınlari bosanmamak için elinden geleni yapiyor. Buna rağmen boşanmışsa bi sorun olabilir. (Elbette istisnalar vardır ama bosanmalarda yüzde 90 kusurlu taraf erkek tarafıdır)

3_ yaş farkı.

Denk olan tek konu;ikiniz de insansınız..

Bence olmamalı.

Notu niçin yazdım biliyor musun ? herkes eski eşiyle görüşücek çocuk gelip gidicek konusuna takılmış fakat hiç bir şekilde görüşmüyorlar 5 yıldır ... Çocuk gelip gidicek bir durum yok 2 gün onlarda kalması yasal olarak hakkı olduğu halde çocuk kendi isteğiyle kalmak dahi istemiyor hemen annesinin yanına gitmek istiyor...

işte çocuk niye istemiyor?
babalık yapmamış ondan. çocukla bir paylaşımı olmamış büyürken uzaktaymış.
yarın öbür gün anlaşamayıp boşanırsan başına gelecek olan bu tek başına çocuk büyütmek.
bunu göremiyor olman enteresan.

Notu niçin yazdım biliyor musun ? herkes eski eşiyle görüşücek çocuk gelip gidicek konusuna takılmış fakat hiç bir şekilde görüşmüyorlar 5 yıldır ... Çocuk gelip gidicek bir durum yok 2 gün onlarda kalması yasal olarak hakkı olduğu halde çocuk kendi isteğiyle kalmak dahi istemiyor hemen annesinin yanına gitmek istiyor...
Yani felaket bir baba bu da çok kötü bir insan demektir.

Bu benim kisisel gorusum. Ben evlenmezdim. Hatta bu background la kesip atardim durumu. En buyuk sebebi entelektüel kapaitesi yuksek biri olmali benim evlenecegim adam (allah dagina gore de kar verdi:)) gittigi okul, egitimi, kariyeri, zekasi, sayginligi onmeli. Bilirsin belli bir zumredeysen tuhafta karsilanir bu durum. Bir de hep sorgulanir bu hatun bu adamla niye evlendi diye. Ben yapmasdim.

bekar insanla evlensen de sorun yaşabilirsin ama bu tip bi insanla evlenince sorun yaşama ihtimalin artıyor.

üniversite ve ortaokul arasında da ciddi eğitim farkı var. kendini geliştirmiş olsa dahi zor.

üstelik çocuk...

yaş farkı da çok bana göre.

bence bu ilişki gereksiz bi macera olur.

not: düzenlenme yapma gereği hissettim eski eşiyle hiç bir şekilde görüşmüyorlar konuşmuyorlar birbirlerinde telefon bile yok sadece babaanne dede ve amca iletişimde çocukla ve eski eşiyle çocuk alınacağı zaman babaanne dede alıyor ve çocuk onlarda kalmıyor evine geri götürüyorlar ...
Peki bu iyi birşey mi?çocuk varsa eşler arasında ne olursa olsun görüşülmeli kadına da çocuğa da yazık.

Öncelikle samimiyetle kendine sor o çocuğa annelik veya ablalık yapabilecek misin? Cevabına göre yolunu çiz.

Ben 2 senelik üniversite mezunuyum üstüne farklı bölümlerden 2 senelik 2 üniversite daha okudum...
5 senedir hayatımda olan boşanmış 3 çocuklu erkek arkadaşım ise lise terk aramızda 15 yaş var. Ben 23 yaşındayım...
Aramızda ki yaş farkı hiç bir zaman soruna yer açmadı. Yani kendi ilişkim için şunu söyleyebilirim ki; '' bu kavga yaş farkından oldu '' diye hiç söylemedim daha...
İnsanın kendini geliştirmesi çok mühim, erkek arkadaşımın okul durumuyla benimki kıyas edilemezken, coğrafya tarih siyaset ve genel kültür anlamında benden çok çok daha bilgili. Bir hesap yaparken ben hesap makinesine uzanana kadar o kafadan toplar çıkarır çarpar... Yani insanın kendini geliştirmesi çok önemli her şey yazılıp çizilen okulda ki teoriden ibaret değil diye düşünüyorum... Hayat okulu diye bir şey var :) yaşanılıp öğrenilen...
Arada ki dengeyi kurarsa çocuğuyla da sıkıntıya düşmezsin fakat bu anlamda çocuğunu senden kat kat değerli görüyor olmaması lazım.... Objektif bakabilmeli...
Eski eşi ile görüşmüyor olması bundan sonra da görüşmeyecek olması anlamına gelmiyor maalesef.
Çok emin ol ki bu iki insan telefonda da konuşacak yan yana da bulunacak.
Bu çocuğun mezuniyeti olacak, düğünü olacak, doğum günü olacak, hasta olacak, bir sıkıntısı olacak, olacak ta olacak...
Hiç bir şey olmadı ortak tanıdık düğününde yine karşılaşacaklar, kendimden biliyorum.
Bunları sorun etmeyeceksen ve adam gerçekten büyük bir aşkla bağlıysa sana seni anlıyorsa bunlar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum....
He bu anlamda annesine düşkün mü değil mi o da önemli.
Kaynananın yaptığı eski eş yeni eş kıyaslaması, eski eşin adını geçirmesi, torununu ezdirmeyeceğine dair sana mesajlar verirken eşin sessiz kalacaksa yıpranırsın.

Her yönüyle cevaplayım. Evlenme. Üniversite okumamış erkek okumuş kadın gibi bakamıyor hayata. Elbetteki mutlu örnekleri vardır ama iki arkadaşım çok sıkıntı yaşadı. Mesela hayatlarını kısıtlamak istedi erkek tarafı hep. Ağzını açıp bir şey söylese aman okumuş kız alınca böyle oluyormus diye çok kaynana lafı yedi bir arkadaşım. Evlenip boşanmış olsa dert etmem ama çocuk varsa dur derim. Zira sonradan ya evladımın dediğini yapar ona Gül gibi bakarsın ya da işte kapı orda diyen çok erkek okuduk bu sitede
Mutlu örneklerden biri de ben :) Çokkk şükür Allah'ıma...

arkadaşlar merhaba ..... kendimden biraz bahsetmek istiyorum uzun olursa şimdiden özür dilerim lütfen bana yardımcı olun ... benim 2 senelik bir ilişkim vardı kilo ver evlenicez kilo ver evlenicez diye onu o kadar çok sevdim ve evleniceğimize o kadar inandım ki onun için 43 kilo verdim verdikten sonra ailesiyle tanıştırdı ve bir kavgayla benden ayrıldı 9 ay sonra başka biriyle evlendi .... çok bunalımlı dönemlerimde sık sık tatile antalyaya giderdim gittiğimde bir yer bildirimi uygulamasıyla aynı bölgede olan biriyle tanıştım ... tanıştık gittik buluştuk oturduk konuştuk ve tesadüfen o da istanbulda doğmuş büyümüş ve aynı yerde oturduğumuzu sohbet arasında söyledi tanışıp görüştükten sonra bizim cenazemiz oldu ertesi gün apar topar istanbula dönmek zorunda kaldım... beni hiç arıycağını umut etmezdim 1 kere gördü bir daha niye arasın o kemerde ben istanbuldayım dedim ve havaalanına iner inmez aradı daha sonra aramayı hiç kesmedi ... bana saçma geldi 2 farklı şehir konuşsak ne olucak dedim sen ordasın ben burdayım bana senin için 1 ay sonra istanbula gelicem dedi ve gerçekten de 1 ay sonra geldi ... benim evimin bir üst sokağında kendine dükkan açtı ... sorun şu ki ben üniversite mezunuyum o ortaokul mezunu ben 27 yaşındayım o 36 yaşında evlenmiş boşanmış ve 1 çocuğu var ben hiç evlenmedim söz nişan bunların 1 tanesini bile yaşamadım hayatım boyunca evet çok değer veriyor çok seviyor güzel zaman geçiriyoruz ama ileride ne olur sizce ? mutlu olabilir miyiz ? lütfen kendi hayatınızda yakın çevrenizde gördüğünüz örneklerle bana anlatabilir misiniz ?

not: düzenlenme yapma gereği hissettim eski eşiyle hiç bir şekilde görüşmüyorlar konuşmuyorlar birbirlerinde telefon bile yok sadece babaanne dede ve amca iletişimde çocukla ve eski eşiyle çocuk alınacağı zaman babaanne dede alıyor ve çocuk onlarda kalmıyor evine geri götürüyorlar ...
Bence hiçbirşeyiniz uymuyor. Siz nasıl beraber güzel vakit geçiriyorsunuz ki? Ortak hiçbirşeyiniz yok ki bırakın evlenmeyi oturup 2 cümle bişi bile konuşmanız mucize bence.

arkadaşlar merhaba ..... kendimden biraz bahsetmek istiyorum uzun olursa şimdiden özür dilerim lütfen bana yardımcı olun ... benim 2 senelik bir ilişkim vardı kilo ver evlenicez kilo ver evlenicez diye onu o kadar çok sevdim ve evleniceğimize o kadar inandım ki onun için 43 kilo verdim verdikten sonra ailesiyle tanıştırdı ve bir kavgayla benden ayrıldı 9 ay sonra başka biriyle evlendi .... çok bunalımlı dönemlerimde sık sık tatile antalyaya giderdim gittiğimde bir yer bildirimi uygulamasıyla aynı bölgede olan biriyle tanıştım ... tanıştık gittik buluştuk oturduk konuştuk ve tesadüfen o da istanbulda doğmuş büyümüş ve aynı yerde oturduğumuzu sohbet arasında söyledi tanışıp görüştükten sonra bizim cenazemiz oldu ertesi gün apar topar istanbula dönmek zorunda kaldım... beni hiç arıycağını umut etmezdim 1 kere gördü bir daha niye arasın o kemerde ben istanbuldayım dedim ve havaalanına iner inmez aradı daha sonra aramayı hiç kesmedi ... bana saçma geldi 2 farklı şehir konuşsak ne olucak dedim sen ordasın ben burdayım bana senin için 1 ay sonra istanbula gelicem dedi ve gerçekten de 1 ay sonra geldi ... benim evimin bir üst sokağında kendine dükkan açtı ... sorun şu ki ben üniversite mezunuyum o ortaokul mezunu ben 27 yaşındayım o 36 yaşında evlenmiş boşanmış ve 1 çocuğu var ben hiç evlenmedim söz nişan bunların 1 tanesini bile yaşamadım hayatım boyunca evet çok değer veriyor çok seviyor güzel zaman geçiriyoruz ama ileride ne olur sizce ? mutlu olabilir miyiz ? lütfen kendi hayatınızda yakın çevrenizde gördüğünüz örneklerle bana anlatabilir misiniz ?

Peki neden boşanmış boşanma nedeni neydi aynı sorunlar sizin evliliğinizdede olur mu bunları sorgulayın bence

1 kere gördüğü bir insan için ( ne kadar severse sevsin) onun yaşadığı şehre gelip dükkan açması beni korkuttu açıkçası takıntılı bir insan olabilir dikkat edin derim takıntısını siz sevgi olarak algılayabilirsiniz arada ki farkı anlayınca iş işten geçiyor çoğu zaman.Benim nişanlımda evlenip ayrılmış çocuğu var ama çocuğu büyük olduğu için kendisi bekar gibi, benim üzerimde bşr sorumlulukları yok, erkek kardeşim gibi sorun yaşamıyoruz ve evlendiğimizde bizimle beraber oturmayacak.Çocuğu kaç yaşında mesela eğer eşiyle görüşmüyorlarsa en ufak birşeydr çocuğun sorumluluğu size kalıcak demektir belki baba yanına almak isteyecek sizinle oturduğu evde sizinle yaşayacak bu sorumluluğu alabilecek misiniz? Onun dışında ilkokul mezunu olmasına çok takılmadım benim nişanlımda lise mezunu ama bulunduğu şehirde kibarlığıyla tanınan çok saygın bir iş adamı kendisi.Önemli olan kendini geliştirebilmek.

Back