Aslında sakin konuşurken aşırıya kaçtığının farkına varıyor. Haksız olduğunu da kabul ediyor ama işte gel gör ki icraat yok.Ya gecenin bi vakti oyun da oynasa iş de yapsa insanın aklı ister istemez kalıyor yani ne yalan söyleyim.Ne yapıyorda kafası dağılıyor? Hemde o kadar saat oynuyor. Bağımlı eşiniz belli ki.
Sizin aklınız niye kendisinde kalıyor orayı da anlamadım. Oyunda birileriyle yazışır ya da iyin yerine başka şeyler yapar diye mi endişe ediyorsunuz?
Masayı yataj odasından çıkarın, eşinizle de ciddi konuşun, gerekirse tedavi olsun. Böyle kocaya saygı bile duymam ben. Cocuk falanda yapmayın kendi büyümemiş eşinizden.
Eşinizi gün içinde farklı aktivitelerle yormayi deneseniz ama oyun problemini hiç ortaya koymadan. Mesela film izlemeyi teklif edebilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızla plan yapıp çift olarak biseyler yapmayi. Sinemaya gitmeyi gibi gibi. Bunu ikigune bir takrar edip yeni aktivitelerle gününü doldurup yormayi denemek iyi bir yol olabilir. Ama oyun oynama kısmını hiç karistirmayinYani kavga etmemek çok zor çok.Saçma savunmaları var kafam dağılıyor diyor yok öyle tok böyle daha kaliteli vakitler ayıralım diyorum kafan öyle dağılsın diyorum.Ama baktım anlamıyorum bıraktım ipin ucunu.
Oyun bağımlılığı haricinde iletişiminiz nasıl?Yani sakin bir zamanda konuşmayı denediniz mi?Anlar mı sizi,empati kuran biri mi?Yoruldum ben onunla tartışmaktan ne hali varsa görsün moduna soktu beni laftan anlamıyor yine aynı yine aynı
Tabii ki öyle. Açıklaması yok yanımda olunca iyi hissediyorum demişsiniz ama açtığınız konuya göre iyi hissetmiyorsunuz hatta belki sağlınızdan oluyorsunuz.Sanırım haklısınız. İçgüdüsel olarak öyle hissediyorum
Yapıyoruz onu ama mesela filim bitiyor veya dışardan geliyoruz hop bi bakıyorum oyun başında.Eşinizi gün içinde farklı aktivitelerle yormayi deneseniz ama oyun problemini hiç ortaya koymadan. Mesela film izlemeyi teklif edebilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızla plan yapıp çift olarak biseyler yapmayi. Sinemaya gitmeyi gibi gibi. Bunu ikigune bir takrar edip yeni aktivitelerle gününü doldurup yormayi denemek iyi bir yol olabilir. Ama oyun oynama kısmını hiç karistirmayin
Gayet iyi haksız olduğunun farkında ama sadece farkında icraatı yokOyun bağımlılığı haricinde iletişiminiz nasıl?Yani sakin bir zamanda konuşmayı denediniz mi?Anlar mı sizi,empati kuran biri mi?
Ah bilmiyorum tek bildiğim yarın itibariyle onu odadan kovmak olucak.Tabii ki öyle. Açıklaması yok yanımda olunca iyi hissediyorum demişsiniz ama açtığınız konuya göre iyi hissetmiyorsunuz hatta belki sağlınızdan oluyorsunuz.
Tek farkı siz uyurken yan odada oynamasından bir tık iyi hissetme olabilir. O da iyi hissetme sayılmaz zaten.
Eşinize içten güvenmiyorsunuz.Oyun bağımlısı. Üstüne tartışamıyorsunuz saçma argümanları var çoğu bağımlı gibi.
İşiniz zor.
Kendisinin farkına varıp düzeltme yoluna gitmezse kendinizi kurtarmaya bakın derim.
Şimdi bir miktar katlanılabilir gelebilir ama en geç iki seneye ruhunuzdan,bedeninizden sömürerek sizden çok şeyi götürdüğünü ve götürdüklerini yerine koymak için en az bir seneye ihtiyacınız olduğunu fark edip ahh zamanında görmüştüm de diye hayıflanırsınız.
O zaman birde karışmadan sanki umursamıyormus gibi devam edin eminim bu onun ilgisini çekecektir. Tepki göstermeyin ama sanki artık ev içinde farklı bir hayatinizin olduğunu hissettirin. Bu şekilde de farkına varmıyorsa bir terapiste başvurmanız da büyük fayda varYapıyoruz onu ama mesela filim bitiyor veya dışardan geliyoruz hop bi bakıyorum oyun başında.
İnanın çok zor. Dediğiniz gibi kadınlar ilgi bekliyor onu da geçtim şu harcadığı boş zamana üzülüyorum. Fıtratıma o kadar ters bir durum ki anlatamam.O zaman birde karışmadan sanki umursamıyormus gibi devam edin eminim bu onun ilgisini çekecektir. Tepki göstermeyin ama sanki artık ev içinde farklı bir hayatinizin olduğunu hissettirin. Bu şekilde de farkına varmıyorsa bir terapiste başvurmanız da büyük fayda var
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Umarım en kısa zamanda farkına varır ve vazgeçer. Bu tarz oyunlar 5-6 ay gibi bir süre sonra sıkılma yapabiliyor.. umarım işleri yoğunlaşır ve oyuna fırsat bulamaz :)İnanın çok zor. Dediğiniz gibi kadınlar ilgi bekliyor onu da geçtim şu harcadığı boş zamana üzülüyorum. Fıtratıma o kadar ters bir durum ki anlatamam.
Amin..evlendiğimiz ilk 1 sene hiç oynamadı sonra noldu bilmiyorum ama birden bi başladı yaklaşık yazdan beri full bir şekilde devam ediyor.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Umarım en kısa zamanda farkına varır ve vazgeçer. Bu tarz oyunlar 5-6 ay gibi bir süre sonra sıkılma yapabiliyor.. umarım işleri yoğunlaşır ve oyuna fırsat bulamaz :)
Benim eşim de bunu oynuyor. İşi de rahattı bol bol oynuyordu. Hatta işyerinde bile oynuyordu. Şuan iş değiştirdi müdür oldu. Sürekli mesaiye kalıp yoğun çalışınca eskisi kadar oynamıyor. Ama şu haliyle bile haftada en az 3 kez oynuyor diyebilirim. Beraber vakit geçirebilmek için ben de başlamıştım bu oyuna. Ama sevemedim çok boş geldi. Ben daha reel hobileri seviyorum. Oyun boyu boşuna zaman öldürüyor bence. Size tavsiyem oyunu asla kötülemeyin çünkü daha da bağlanır. En iyisi farklı odaya geçsin. Tık tık tık fare sesi çat çut klavye sesi bence de çekilecek gibi değil. Hele sinirlendiklerinde daha çok ses çıkıyorevet ya Allah’ın belası oyun. Nefret ettim yemin ederim
Sennnıye yanı basında oynasın dıye zor edıon. Yazık degılmı sana ya. Bak büyük konuşmak ıstemıorum. Ama lütfen kendıne gel. O sensız oyun oynamayı göze alıosa def olup gıtsın salona. Biri bişey yapmaknıstsrse istersen elını baglayalım yok yani anladınmıEşim oyun oynamayı seviyor bazen hiç oynamaz bazen 16-17 saat başından kalkmadığını bilirim. İlk zamanlar zor oldu ama kabullenince alıştım onun bu haline..Arada laf etsem de onu böyle kabul ettim napalım..
Şimdi sorum şu taşınabilir bi masa var eşim onun üstünde oynuyor ilk zamanlar bu masayla oturma odasında oynuyordu benimde aklım onda kalıyordu tuttum bu masayı yatak odasına aldım.Almaz olaydım.. neyse şimdi sabit duruyor yatak odasında ama benim uyku kalitem çok düşüyor bi yandan eşim yanımda olunca iyi hissediyorum. Bilemedim uyumak isteyince sinirleniyorum alıcam masayı atıcam odaya diyorum mesela şu an o haldeyim daral geldi gecenin bu saatinde çat çat fare sesindenodaya atsam aklım onda kalıyor. Napmalı bana bir fikir verin ya
Aynı kafadayız sizinle kusura bakmasın kimse 10 saat bilgisayara bakan insanların asalak olduğunu düşünüyorum buna eşim de dahil. Odayı değiştireceğim.Alıp karşıma son kez konuşmayı düşünüyorum.Ya ilk evlendiğimiz 1 sene oyun falan yoktu hayatımız çok iyiydi sonra son bir senedir oynuyor ve ben her geçen gün daha çok daralıyorumBenim eşim de bunu oynuyor. İşi de rahattı bol bol oynuyordu. Hatta işyerinde bile oynuyordu. Şuan iş değiştirdi müdür oldu. Sürekli mesaiye kalıp yoğun çalışınca eskisi kadar oynamıyor. Ama şu haliyle bile haftada en az 3 kez oynuyor diyebilirim. Beraber vakit geçirebilmek için ben de başlamıştım bu oyuna. Ama sevemedim çok boş geldi. Ben daha reel hobileri seviyorum. Oyun boyu boşuna zaman öldürüyor bence. Size tavsiyem oyunu asla kötülemeyin çünkü daha da bağlanır. En iyisi farklı odaya geçsin. Tık tık tık fare sesi çat çut klavye sesi bence de çekilecek gibi değil. Hele sinirlendiklerinde daha çok ses çıkıyorBizde işler normale döndü gibi umarım sizin de düzelir.
O kadar haklısın ki…Sennnıye yanı basında oynasın dıye zor edıon. Yazık degılmı sana ya. Bak büyük konuşmak ıstemıorum. Ama lütfen kendıne gel. O sensız oyun oynamayı göze alıosa def olup gıtsın salona. Biri bişey yapmaknıstsrse istersen elını baglayalım yok yani anladınmı
Daha öncesinde oynuyorsa kendini yine bir anda kaptırmis olabilir. Bazen çaktırmadan internetle oyanayin ama asla yakalanmayın tek sefer kapatip açınAmin..evlendiğimiz ilk 1 sene hiç oynamadı sonra noldu bilmiyorum ama birden bi başladı yaklaşık yazdan beri full bir şekilde devam ediyor.
İnanın ki bu onu durduracak bir etmen değil :)Daha öncesinde oynuyorsa kendini yine bir anda kaptırmis olabilir. Bazen çaktırmadan internetle oyanayin ama asla yakalanmayın tek sefer kapatip açın
Haklıyızda kemdımıze faydamız yok. Lütfen kemdıne gel.O kadar haklısın ki…
Geleceğime inanabilirsinHaklıyızda kemdımıze faydamız yok. Lütfen kemdıne gel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?