bana Almanca ögretin arkadaslar

elmi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
947
4
Merhabalar arkadaslar,
anladiginiz üzere almanca ögrenmeye calisiyorum.ama evde cocukla zor.kendime bir calisma sistemi uygulayamiyorum.
bana yardimci olurmusunuz ?mesale bana günlük ödevler verin kelimeler ezberliyim.
nedersiniz olur mu ??

evet canim cünkü almanya ya gelin geldim.
bu arada hos geldin.

evet canim cünkü almanya ya gelin geldim.
bu arada hos geldin.

hoşbulduk.sende hoşgeldin:))) valla ne diyim bilemedim.şu memleket nire bölümde çeşitli ülkelerden de arkadaşlar var oraya bi baksan ? orada almanyada oturan arkadaşlar filan var.eminim yardımcı olurlar.

merhaba,canim ogrenmeye hefesli olman cok guzel,ilk basta bir almanca -turkce sozluk edinmelisin,bence sen bir kursa yazilsan daha iyi olur,hftada uc gun 2-3 saatlik kurslar var,hem dogru ogrenmis olursun,hem de biraz sosyallessirsin,bu sayede kendini anlatmaya cabalaikca ogrenirsin...bunun disinda internette almanca ogrenmek icin bir cok siteler var onlardan bakabilrsin...en onemlisi alman tv si seyredebirsin,radyo dinleyebirsin,ve bunun yani sira yanlista olsa hic cekinmeden konusmalisin,cunku konusmasaan dili pratige dokemezsin...kolay gelsin..bu arada almanyanin neresindensin?

kursa gidersen orada mecbur diyalog kurcaksin ve daha cabuk ögreniceksin.kursa gidersen sakin türklerin bol oldugu kursu tercih etme,ögretmeninde,arkadaslarinda yabanci olsunlar mümkünse

öncelikle cvp yazdigin icin tesekkürler.
kursa gittim a2 zertifikasini aldim suan kursa gidemiyorum.kücük kizim var.ögretmen ariyorum evde ders verecek onuda bulamadim.tv felan izliyorum da benim sorum konusmam bir ders veren bulsam.
kursa gidersen orada mecbur diyalog kurcaksin ve daha cabuk ögreniceksin.kursa gidersen sakin türklerin bol oldugu kursu tercih etme,ögretmeninde,arkadaslarinda yabanci olsunlar mümkünse

saol tavsiyelerin icin.haklisinda suan kurs olmuyoor.
bielefeld deyim. ya siz ??

cocukla gidilen kurslar var, kizinla beraber gidebilirsin, b1 kadar veriyorlar bu kurslari, bende almayaya gelin geldim 2009 ekim ayinda geldikten 3 ay sonra kurslara gittim b1 sertifikami aldim en son sinava girdigimde 7 aylik hamileydim. simdi haftada bir caritas diye bir kurum var burda kiliseye bagli belki sizin ordada vardir , ücretsiz kurs veriyorlar, oglumla gidiyorum, oglum 2 yasini doldurunca anaokula yarimgünlügüne yollamayi düsünüyorum kurslara devam etmek icin. ben volkhochschule kurslarina gitmistim "integrasyon "kursalrindan daha iyi bu kurslar cünkü hic türk olmuyor , zoraki almanca konsuyorsun.

var ama benim yakinnimda yok birde cocukla telesli oluyo giydir cik orda emzir felan.
kurumdan var mi bilmiyorum ama burda da volkhochschulede de acilcakmis kurs ama yazdan sonra.üstelik sadece konusma üzerine ama bakalim cocukla zor iste arkadaslarim geliyodu hic birsey anlamiyodular.bakalim nasil olcak.ya ben cok güzel almanca konusmak istiyorum .senin nasil almanca sen ilerletmissindir.kurslara devam ettigine göre.

ben 8 yildir almanyada yasiyorum hic hevesim yoktu kendime güvenimde yoktu o yüzden hep erteledim kursa falanda gitmedim,cocuklari bahane etdim hep.artik ögrenmek istiyorum her zaman kendimi eksik hissediyorum,ins yakin zamanda bende kurslara gitmeyi düsünüyorum,sizin azminizi hirsinizi takdir etdim kafaya koyduysan hevesde varsa ögrenirsin arkadasim sen,darisi hepimizin basina insallah..

amin diyerek baslayayim.benim hevesde istekde var ama ortada birsey yok.kendine güvenini sakin kaybetme bende o hatayi yapiyorum baskalarindan eksik hissetmek kendini cok kötü ama bilmiyorum nasil olacak.allah yardimcimiz olsun bizde burdaki gtürkler gibi almanca konusalim ins.aminnnnnnnnnnn.............

cocukla zor diyip birakmamak lazim, bende gittgimde cogu kez cocuga bakiyorum ama cocuk zamanla ortama alisiyor , sende bi kelime bile kapsan kardir yanina.
her sarti zorliyip kursa gitmen lazim , temelin saglam olsun gerisi konusarak gelir.

ben ögrendim diyemem ama iyisin diyorlar yani 2 senedir burda yasayan biri icin doktora kendim gidip kedi derdimi cocugumun sorunu anlatiyorum.
haftada birkere gittigim kurs da da sadece sohbet ediyoruz. mesala gazete okuyoruz anlamdiklarimizi soruyoruz.

burda gözlemledigim türk kaidnlari istekli degil, kursta bi kadin var kadin kuzey iraktan gelmis , ilkokul bile okumamis okuma yazma bilmeden almanca ögrnemyene calismis okuma yazma ile beraber , catir catir almanca konsuyor . .. o kadini gördükten sonra, kendimi gerizekali gibi hissettim valla, tamam kadin 12 sene olmus geleli ama onun gibi bi sürü türk kadini var , sifir almanca ile hayatlairni geciriyorlar.

kesinlikle katiliyorum.alfabeleri bile farkli ama kursa geliolar.benim kursumda malesef tek türk yok !

merhaba . bana kalırsa almancayı öğrenmek için tam yerindesin çünkü dil yerinde öğrenilir. almanyada bedava bir sürü halk kursları var diye duydum. oralardan faydalanabilirsin. ama gidemiyorum dersen öğreneceğin en iyi şey kelime kartlarından kelime öğrenmek.

canm sorun kurs degil.ben gittim üstelik özellere bana evde unutmadan ilerletecek tavsiyeler.
ama syle tam ise yarayacak seyler

internette ayni hocanin bir cok videosu var. kolaydan basliyor ve zorlasiyor, ben bi arkadasim icin bulmustum. hem onlarla ne zaman caliscaginizi kendiniz ayarlarsiniz
günde kendinize zaman ayirirsiniz. sorunuz olursa yardimci olurum

elmıı naptın öğrenebıldın mı ??

aklına takılan bırşey olursa burdada sorabılırsın yardımcı olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…