Gebeliğe Hazırlık balli bitkisel karisim ile hamile kalmaya calisiyorum...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sonra kilo vermem gerekti verdim.6 kilo..esim rahatsizlandi 6 ay daha ara verdik.cok agir ilaclar kullandi.dr ara verdirdi mecburi....Rabbim aratmasin,saglikla evlatlarimiza kavustursun insallah...2.5 yildir mucadelem bu...patolojim temiz cikti.dr onlem amacli aspirin vericegini soyledi.basladim kullanmaya...folik aside de tekrardan yeniden basladim

Deterjan,sampuan,sabun ,,,,kimyasallardan dogal olanlara gectim...saglikli beslenmeye gayret ediyorum..arada tabi ki abur cubur aliiyorum....ama sonra toparliyorum....

ANNELİĞE ADIM ADIM HAZIRLANIN
* Çocuk yapmaya hazır mısınız?
* Peki istediğiniz günden hemen sonra hamile kalabilir misiniz?
* Doğum kontrol yöntemini keser kesmez hamile kalmak mümkün mü?
* Hamilelik planlanmalı mı yoksa sürpriz şekilde ortaya çıkmasını mı beklemek lazım?
* Kız ya da erkek çocuk yapmanın kuralları var mı?
* Anne olmaya fiziki olarak hazır mısınız, şu sıralar neler yiyorsunuz?
* Acaba test mi yaptırmalısınız?
* Doğurganlığı artırıcı özel yöntemler var mı?
Hamileliğe sizi adım adım hazırlayacak tüm formülleri konunun uzmanı doktorlar verdi.
Bu hafta boyunca GÜNAYDIN'da...
Marmara Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Kavak; hamileliğe hazırlanma yöntemlerini anlattı:
* <ı>Sizce en sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?
Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde kromozom anomalisi olma ihtimali yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 3 ay sonra hamile kalınmalıdır.
* <ı>Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı?
Öncelikle kadın fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmalı. Özellikle doğum kontrol hapları kullanan kadınlar en az 3 ay önce hapları bırakmalı, geçen sürede kontrollü cinsel ilişkide bulunmalı. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, hamileliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0.4 mg. folik asit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma ihtimalini yüzde 80 azaltır. Eğer annenin daha önce böyle problemli bebeği varsa folik asit kullanımının günde 4 mg. olması gerekir. Bir ailede daha önceden sinir sistemi sorunlu bebek varsa; bir sonraki gebelikte kadının yine aynı problemle bebek doğurma ihtimali yüzde 3-5 daha fazla artmıştır.
YATAKTA BİRAZ BEKLEYİN
* <ı>Hamileliğe hazırlık için neler yapmalı?

Anne adayı üç ay öncesinden genel bir check-up'tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırmalı. Türk kadınlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması yapılmalı. Anemisi varsa hamilelik öncesi normal seviyeye getirilmeli. Enfeksiyon hastalıkları açısından da anne adayı taranmalı. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalı. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalı. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Bu arada kadın sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalı. Eğer ağır bir iş hayatında çalışıyorsa bunu yeniden organize etmeli.
* <ı>Ne sürede çocuk olmazsa çift sorun olduğundan şüphelenmeli?
Normalde bir sene korunmamasına rağmen çiftin çocuğu olmamışsa 'neden olmuyor' diye araştırmaya başlaması gerekiyor. Anne ve babanın yaşı eğer 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresi 6-8 aya iner. Sonrasında zaman kaybedilmeden uzman bir hekimden yardım alınmalı.
* <ı>Çocuk sahibi olmak için ne zaman seks yapmalı?
Adetleri düzenli olan bir kadında, hamile kalmak için en uygun dönem; adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17'nci günler arasıdır. Bu günlerde cinsel ilişkiye girmek hamile kalma olasılığını arttırır. Cinsel ilişkiden sonra hemen yataktan kalmamak, vajinanın yıkanmaması gibi yöntemler de hamileliğin oluşmasında etkilidir.
HER GECE SEKS GEREKMEZ
* <ı>Her gün seks yapmak çocuk ihtimalini artırır mı?

Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanmasıdır. Her gece ya da gün aşırı seks yapılması, sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için adet dönemi test edilebilir. Bunu takiben 11 ila 17'nci günler arasında cinsel ilişkiye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.
* <ı>Çocuk yapmak için özel afrodizyaklar faydalı olur mu?
Birtakım bilimsel araştırmalar; kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin etkili olduğunu gösterdi. Hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini arttırdığı söyleniyor.

Cocuklari Olmayanin Insallah Cocuklari Olmasi icin
19 gece arka arka ya okunur.
*-Abdes alip Allah rizasi icin 2 rekat namaz kilinir
*-Kibleye karsi oturarak
*-Niyet edilir
* 21 defa Selavatu selam okunur
* 1 adet Fatiha
*3 adet Ihlas
* 15 adet Ayetul Kursi
* 95 adet .Bismillahir Rahmanur Rahim Ferdun Hayyun Kayyemun Hakemun Adlun Kuddus
Inne Rabbeke Huvel Hallakul Alim

* 661 defa = Ya Musavvir Ya Halik Ya Bari okunur

*ALLAHA sukret

tecrube edilmistir
=kaynagi Gizli Ilimler Hazisesinden alintidir .
not=
Ilk gece okumaya baslamadan once Namaz kilinir
Diger geceler sart degil namaz kilmak ama istiyen kilabilir

• Çoçuk sahibi olmak için İstiğfarokumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kuran-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Allahümme Ya Evvelü 100 defa bebek isteyenler okumalı

Allahümme Ya Mübdiu 99 defa düşük tehlikesi olanlar okumalı

Allahümme Ya Rakib 312 defa okumak doğumu zahmetsiz yapmaya yardımcı olur.

Allahümme Ya Mücib 60 defa okumak bütün duaların kabul olmasını sağlar.

Allahümme Ya Semiu 100 defa hiç konuşmadan okunduğunda, dileklerin hepsi kabul olur.

Allahümme Ya Muğni bu esmanın bolca okunması hastalıklardan kurtulmayı, ilişki sırasında okunması sevgi ve muhabbeti arttırır.

Allahümme Ya Varis 707 defa okunduğunda, Allah'ın izniyle hayırlı bir çocuk sahibi olunur.

Aspirin gebelik şansını arttırıyor
Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, aspirinin kısırlıkta gebelik şansını artırdığını belirterek, bunun ABD ve Arjantin’de bin 128 hasta üzerinde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıktığını söyledi.
aspirin-gebelik-sansini-arttiriyor-6270581.Jpeg

11.11.2015 ÇarşambaGüncelleme : 11.11.2015-15:38 Çarşamba
Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, aspirinin tıpta uzun yıllardan beri kullanıldığını belirterek, ağrıkesici, romatizman ve ateşli hastalıklarda kullanılan ilaç olduğunu ifade etti. Aspirinin, pıhtılaşmayı önleyici etkisinden dolayı son yıllarda kardiyolojide kullanıldığına anlatan Çoksüer, “Aspirinin yapılan çalışmalarda kısırlık açısından gebelik şansını artıran bir ajan olduğu belirlenmiştir.

Bin 128 hasta üzerinde yapılan çalışmada aspirin kullanan kişilerde gebelik şansının artırdığı yönünde çalışma sonuçlarına varılmıştır. Hem yumurtalıkların kanlanmasını hem de rahim zarının kanlanmasını artırarak, bebeğin daha iyi bir şekilde rahim zarına tutulmasını arttırmaktadır. Onun için bu çalışmada aspirin kullanımında çocuk sahibi olmak isteyen kişilerde önemli bir yerinin olduğu vurgulanmaktadır” dedi.

Arjantin’de yapılan başka bir çalışmada da aynı sonuca varıldığına dikkat çeken Çoksüer, aspirinin kullanımına bağlı olarak pıhtılaşmayı önleyerek, gebelik şansının artırdığının gözlemlendiğini kaydetti. Çoksüer, “Aynı zamanda tüp bebek uygulamalarında da veya tekrarlayan düşüğü olan kişilerde aspirin kullanımının çok önemli bir yeri vardır.

Başarısız tüp bebek uygulaması olanlarda yumurtalık ve rahim zarının kanlanmasını artırarak bebeğin daha iyi tutulmasını yaptığı için tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında ve tekrarlayan düşükleri olan kişilerde düşük dozda aspirin kullanımı başarı şansını artıra bilmektedir.

Aspirin kullanırken bazı noktalarda dikkat etmek gerekiyor. Özellikle doktor kontrolünde kullanmak gerekiyor. Çünkü mide ülseri olan ve astım atağı olanlarda aspirin kullanımı biraz daha sakıncalı olabilir. Bundan dolayı doktor denetiminde kullanılması gerekiyor” diye konuştu. (İHA

Kizlar adet tarihlerinizi yazin :KK66: beraber bekleyelim...ben 3 arkadasima daha aldirdim...

Sizin sorununuz neydi bende erken menopoz maalesefyani hiç kan testi yaptirmadim acaba hormonlar düzeldi mi merakta ediyorum ama önümüzdeki adetimle baktırayım bı hormonlara. İnsallİn faydası olmuştur hepimize

X