Gebeliğe Hazırlık balli bitkisel karisim ile hamile kalmaya calisiyorum...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benimde bak 3. Kavanozum benim sorunum büyük olduğu için galiba anca etki etti diye düşünüyorum. Benim doğru düzgun akintim falan olmazdı ilk defa dun yumurta çatlama akıntısı geldi ama ilk defa bu kadar yoğun hissettim. Yani ozaman anladım biseyleri duzenliyor bence bu Macun .ben devam edecem tam anlamıyla duzelene kadar inşallah
Insallah canim insallah....

Bir arkadasim dua gondermis ,sifa olsun hepinize,okuyan ,bilen olursa yazabilir mi?

Sekine duasının en makbul kabul edildiği zamanlar

Büyük alimler sekine duası için iki makbul vakit beyan etmişlerdir:

• Her gece yatsı namazı sonraları
  • Sabah namazı ile gün doğumu arasındaki vakitler
Bu iki zaman dilimi haricinde cuma günleri, bayram sabahları, kandil geceleri ve arife günleri de sekine duası için makbul zamanlar kabul edilmektedir.

Ancak İslam tarihi boyunca bu duanın daha çok yatsı namazı sonraları okunduğunu da ifade etmek gerekir.

Sekine duası kaç gün boyunca okunmalıdır?

Sekine duası sadece 1 gün dahi okunursa inşallah çok büyük tesir gösterecektir.

Sekine duasında kişi önce besmele çeker. Ardından sırasıyla şu zikirleri belirtilen sayıda okur:

7 kere istiğfar edilir.

7 kere Peygamber efendimize salavat getirilir.

10 kere Allahu Ekber denir.

Bu lafızlar duanın giriş bölümüdür. Asıl dua metninde ise 19 ayet vardır. Ancak her ayetten önce besmele ve 6 adet esma tekrar eder.

Buna göre sekine duasının tam sözleri şöyle olacaktır:

Bismillahirrahmanirrahim

Estağfirullah

Estağfirullah

Estağfirullah

Estağfirullah

Estağfirullah

Estağfirullah

Estağfirullah

Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ali seyyidina Muhammed

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Allahu Ekber

Bismillahirrahmanirrahim

Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddûsun

Seyec ‘alullahu ba’de ‘usru-y yusra

Bismillahirrahmanirrahim

Anetil vucuhü lil hayyil kayyum

Bismillahirrahmanirrahim

Ve innallahe biküm lera ufün rahimu

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe kane tevvaben rahime

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe kane gafuran rahime

Bismillahirrahmanirrahim

Fe innallahe kane afüvven kadira

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe kane semian besira

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe kane alimen hakime

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe kane aleyküm rakibe

Bismillahirrahmanirrahim

İnnâ fetâhnaleke fethan mübiyna

Bismillahirrahmanirrahim

Ve yen surakellahu nesran azize

Bismillahirrahmanirrahim

İnne hızballahi humül gâlibûn

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe huvel kaviyyül aziz

Bismillahirrahmanirrahim

İnnallahe huvel ganiyyül hamid

Bismillahirrahmanirrahim

Hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ Hu

Bismillahirrahmanirrahim

Hasbünallâhu veni’mel vekîl

Bismillahirrahmanirrahim

La yeh zünühümül fezeul ekber

Bismillahirrahmanirrahim

İyyake na’budü ve iyyake nestain

Bismillahirrahmanirrahim

Velhamdü lillahi rabbil alemin (amin)

Sekine duasının sözleri görüldüğü üzere pek çok müminin ezberleyemeyeceği kadar uzundur. Bu itibarla büyük alimler duanın sözlerinin yazılı bir metin üzerinden de okunabileceğini ifade etmişlerdir

Gunaydin kizlar adetime 2 gun kaldi .sirt agrisi ve bel agrim var sadece

En doğurgan olduğum günleri nasıl bileceğim?
Yumurtlama olgun bir yumurta yumurtalıktan salınarak döllenmeye hazır olacak şekilde fallop tüpünden aşağı itildiği zaman gerçekleşir.

Yumurtlama genellikle bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir, ancak adetinizden önce 12 ila 18 gün arasındaki dönemde meydana gelmesi de normaldir. Bazı kadınlar yumurtlama sırasında yumurtalık bölgesinde hafif bir sancı veya ağrı hissederler.

Bir yumurta yumurtlamadan sonra 24 saate kadar canlı kalabilir. Bu süre zarfında hamileliğin gerçekleşmesi için sperm yumurtayla birleşerek onu döllemelidir. Aslında tam da yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz gerekmez, sperm cinsel ilişkiden sonra fallop tüplerinde 3 ila 5 gün canlı kalabilir ve yumurta yumurtalıktan salındığında onu hala dölleyebilir. Bu, yumurtlamadan önceki günlerde ve yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz halinde hamile kalma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Yumurta döllenmezse, kalınlaşmış endometriyal duvara daha fazla ihtiyaç duyulmaz ve adet sırasında atılır.

Stresli hissediyorum, bu hamile kalma şansımı azaltır mı?
Bebek sahibi olmaya çalışmak duygusal (ve bazen stresli) bir süreçtir ancak nasıl rahatlayacağınızı öğrenmek aslında hamile kalma şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Stres yumurtlamaya etki edebileceği ve libidoyu düşürebileceği için gevşemeye çalışmak önemlidir. Meditasyon, nefes alma egzersizleri, yoga veya güvenilir bir arkadaş veya aile ferdiyle sorunlarınızı paylaşmak yararlı olabilir.

Bazı kadınlar bebek sahibi olma isteğini o kadar yoğun yaşarlar ki başka hiçbir şey düşünemezler. Eğer durumunuz böyleyse, biraz eğlenmeye vakit ayırın; arkadaşlarınızla vakit geçirin, tatile çıkın veya her zaman almayı istediğiniz o kursa katılın.

Okuyan arkadslarim takip eden arkadslarim hamilelige hazirlik yazilari paylasacagim,,,faydali olsun

Folik asit takviyesi almak ne kadar önemlidir?
Bebek sahibi olma çalışmalarına başlar başlamaz folik asit takviyesi almanız önerilir. Folik asit sağlıklı bir fetüsün gelişimi için oldukça önemlidir, çünkü spina bifida gibi bazı nöral tüp defektleriyle karşılaşma riskini önemli ölçüde azaltabilir.

Kadınların hamile kalmaya çalışırken günlük 400 mikrogram folik asit takviyesi almaları önerilir ve bebeğin omurgasının geliştiği ilk 12 hafta boyunca bu dozu sürdürmelidirler.

Folik asit tabletlerini eczanelerden alabilirsiniz; aile hekiminiz de bu tabletleri size reçete edebilir. Daha fazla bilgi için hekiminize veya eczacınıza danışın.

Tam yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeli miyim?

pageInline_12_565c6df802872.jpg

Yumurtlamaya kadar olan sürede her gün cinsel ilişkiye girmek hamile kalma şansınızı artıracaktır. Cinsel ilişkiyi planlamanın ilişkinizde baskı oluşturduğunu düşünüyorsanız, geri adım atarak normalde yaptığınız şekilde cinsel ilişkiden zevk almaya çalışın. Stresin doğurganlığıazalttığı bilinir; bu yüzden ne kadar rahatlarsanız hamile kalma olasılığınız o kadar artar!

Yumurtlamadan bir iki gün sonra hamile kalabilir misiniz?
Yumurta sağlam olduğu sürece hamile kalabilirsiniz. Ancak yumurta en fazla yaklaşık 24 saat hayatta kalır

Adet döngüm saat kadar düzenli. Bu, her ay aynı günde yumurtladığım anlamına mı gelir?
Muhtemelen her ay, bir iki günlük oynamayla, aynı günde yumurtluyorsunuz.

Bebek yapmaya çalışıyoruz ve yakın zamanda vücut sıcaklığımı ölçmeye başladım. Ama vücut sıcaklığındaki farklılıkların ne olduğunu bilmiyorum, lütfen açıklayabilir misiniz?
Adetinizin ilk günü adet döngünüzün ilk gününe karşılık gelir. Vücut sıcaklığınızı ölçmeye bu gün başlamalısınız. Normal yumurtladığınızı varsayarak, 11 ila 13. günde sıcaklığınızın 0.2 dereceden fazla yükseleceğini ve ardından düşeceğini göreceksiniz. Bu, yumurtlamanın gerçekleştiğini gösterir. Ölçümü her gün aynı noktada yapmaya dikkat edin. Ölçüm sabah uyanır uyanmaz yapacağınız ilk iş olmalıdır.

Kizlar yarim kavanozum kaldi demistim macundan yeni siparisi verdim...

X