Bahçe Bakımı ve Çiçekler Balkon bahçeciliği

selam kizlar
bende gecen yil ciceklerle ugrastim..ama her ay vakti gecince onlari söküp yenilerini dikmekten bunaldim,bende bu yil 3 tane domates fidesi alip genisce bi saksiya diktim..simdilik bol günes alan mutfak penceremdeler...topraginin kuru kalmamasina dikkat ediyorum..2-3 haftada yarim metre oldular,1 karistan miniktiler...
havalar biraz daha isinsin balkona alacagim,cok narin olduklarindan rüzgar kiriyormus cünkü...
bakalim,balkonumu bi adam edeyim bende eklerim resimlerini

selam kizlar
bende gecen yil ciceklerle ugrastim..ama her ay vakti gecince onlari söküp yenilerini dikmekten bunaldim,bende bu yil 3 tane domates fidesi alip genisce bi saksiya diktim..simdilik bol günes alan mutfak penceremdeler...topraginin kuru kalmamasina dikkat ediyorum..2-3 haftada yarim metre oldular,1 karistan miniktiler...
havalar biraz daha isinsin balkona alacagim,cok narin olduklarindan rüzgar kiriyormus cünkü...
bakalim,balkonumu bi adam edeyim bende eklerim resimlerini

hosgeldin :)

aslinda dedigin cicekleri ekmene gerek yok,zaten saksinin icinde topragiyla beraber satiliyor uzun balkon saksilarinin icine sade koyabilirsin
burada cogu kisi bu sekilde yapiyor...
zahmetsiz...
ben daha önce tohumdan yetistirdim gecen seneside kücücük fideyken alip toraga ekmistim,
ama bu sene saksisiyla koymayi istiyorum daha kolay...

domateslerini günde 10-15 dakika hafif esintili havaya cikarabilirsin.
esintinin etkisiyle daha saglamlasiyor gövdeleri..
domateslerinin resimlerini merakla bekliyorum.a.s

bende soğan tohumu ektim 2 hafta oldu daha yenı yenı çıkmaya başladılar..annem benden 1 hafta sonra kıvırcık,maydonoz ve dereotu ekti onunkıler benım soğanlardan büyük şuanda ..hava atıyo annemde bana benım elımden hemen tuttu diye..meğer soğan geç büyürmüş diğerlerine göre =)biraz daha büyüsünler bende resim eklerim =)

bende soğan tohumu ektim 2 hafta oldu daha yenı yenı çıkmaya başladılar..annem benden 1 hafta sonra kıvırcık,maydonoz ve dereotu ekti onunkıler benım soğanlardan büyük şuanda ..hava atıyo annemde bana benım elımden hemen tuttu diye..meğer soğan geç büyürmüş diğerlerine göre =)biraz daha büyüsünler bende resim eklerim =)

hosgeldin,
cabucak büyürler soganlarin insallah...
bende ilk sogan ekerek baslamistim,, simdi balkonum bostan gibi oldu kaydirigubbakcemile3
resimlerini merak bekliycem..

bende dün sogan ektim birde börtlenimi büyük saksiya gecirdim,bakisip duruyoruz simdilik börtlenim nasil büyüyecekmi cok merak ediyorum insallah tutucak..

teşşekkür ederim hoşbulduk opuyorumnanaktan

ya ben sanırım düzenli bi şekilde ekemedim :S bazı yerlerde ufak ufak çıkmaya başladı bazı yerlerde yok sonradan çıkarmı acaba

canim düzenli olup olmadigi fark etmez,,
yeterki kök salan kismi toprakla bulussun ,,
asiri sulamakta cürütüyo soganlari,,
eger ici cürümediyse cikar muhtemelen..
söylede anliyabilirsin elledigin zaman sertlerse tutucaktir, cok yumusak iseler cürümüstür.

Kızlarrr slmlar, bende 2 gün önce maydonoz tohumu ektim her akşam saat 19 - 20:00 gibi fısfıs ile suluyorum.. Dün okumuştum çabuk çimlenmesi için gölge biryerde poşet örterek bekletin diyordu.. bende saksımın etrafına normal beyaz bakkal poşetlerinden sardım hafif üzerinide kapattım hava alacak kadar gevşek bapladım poşeti odanın içine aldım balkon kapısına yakın ama evin içi daha sıcak diye odaya aldım.. umarım doğru yapıyorumda bilmiyorumkismile bu arada bugün organik sırık domates - salatalık - ve tatlı sivri biber tohumlarım geliyor.. opuyorumnanaktan Onlarıda su damacanalarına ekicem... Kızlar toprak sebzeler için olan özel topraklardan alayım diyorum bide yanık hayvan gübresi alıcam..

Merhaba arkadaşlar,

Benim de hayalimde olan şey bu balkonda yeşillik çilek falan yetiştirmek,

Evlenmeden önce böyle bi hayalim yoktu,

Çünkü evimiz müstakil ve kocaman bir bahçesi vardı bizim de,

Eh evlenince baba evinden apartman evine geldik,

Şimdi balkonda ben de istiyorum taze taze sebzeleri ama işten bir türlü fırsatım olmuyo,

Annemlere gidince poşet poşet yeşiilliğimi sebzelerimi alıyorum yazın,

Kışın da serada oluyo baya yeşillik ama kendim de yetiştirmek istiyorum,

Ama bakımı nasıl yapıcam bilmiyorum,ona özel ilgi göstermek lazım,

Balkonum da ufacık bi tane,

Aman gene hayallerimde kalacak gibi görünüyo...
mirmirmirmirsenağlama

Merhaba arkadaşlar,

Benim de hayalimde olan şey bu balkonda yeşillik çilek falan yetiştirmek,

Evlenmeden önce böyle bi hayalim yoktu,

Çünkü evimiz müstakil ve kocaman bir bahçesi vardı bizim de,

Eh evlenince baba evinden apartman evine geldik,

Şimdi balkonda ben de istiyorum taze taze sebzeleri ama işten bir türlü fırsatım olmuyo,

Annemlere gidince poşet poşet yeşiilliğimi sebzelerimi alıyorum yazın,

Kışın da serada oluyo baya yeşillik ama kendim de yetiştirmek istiyorum,

Ama bakımı nasıl yapıcam bilmiyorum,ona özel ilgi göstermek lazım,

Balkonum da ufacık bi tane,

Aman gene hayallerimde kalacak gibi görünüyo...
mirmirmirmirsenağlama

Canım aaa niye hayallerinde kalsın ki sen istedikten sonra o iki küçük balkon yeterde artar bile opuyorumnanaktan hem benim de şu an balkonum öyle aman aman büyük değil yani inşaallah bende kocamın evinde hayalini kurduğum eve kavuşucam bizim giriş kat ve arkasında ufakta olsa bize yeticek kadar bahçesi var :asigim: yani senin tam tersin yaşanıcak bende apartman baba evinden cici bahçeli koca evine transfer olucam :kedi:

Canım aaa niye hayallerinde kalsın ki sen istedikten sonra o iki küçük balkon yeterde artar bile opuyorumnanaktan hem benim de şu an balkonum öyle aman aman büyük değil yani inşaallah bende kocamın evinde hayalini kurduğum eve kavuşucam bizim giriş kat ve arkasında ufakta olsa bize yeticek kadar bahçesi var :asigim: yani senin tam tersin yaşanıcak bende apartman baba evinden cici bahçeli koca evine transfer olucam :kedi:

Ne bileyim iş ev Kpss kendime bak eşime bak derken vakit bulabilecek miyim bilmiyorum,

Sağol desteğin için,inş.yaparım,

ALLAH mesut etsin seni de...

Hayırlı olsun...
kaydirigubbakcemile

Ne bileyim iş ev Kpss kendime bak eşime bak derken vakit bulabilecek miyim bilmiyorum,

Sağol desteğin için,inş.yaparım,

ALLAH mesut etsin seni de...

Hayırlı olsun...
kaydirigubbakcemile

yaparsın canım merak etme mesela ufak şeylerle başla maydonoz ve nane ek.. sadece sulama yapıcaksın fazla vaktini almaz hem boshayallersmile ayrıca güzel dileklerin içinde teşekkür ederim... :1hug:

yaparsın canım merak etme mesela ufak şeylerle başla maydonoz ve nane ek.. sadece sulama yapıcaksın fazla vaktini almaz hem boshayallersmile ayrıca güzel dileklerin içinde teşekkür ederim... :1hug:

kaydirigubbakcemile5
rica ederim...,bakalım yapınca yazarım yine...

madrecigim balkonunun resmini eklede bende goreyim canim bende domateslerimi sasirticigim bugun insallah

madrecigim balkonunun resmini eklede bende goreyim canim bende domateslerimi sasirticigim bugun insallah

Ya kızlar banada akıl verin ya organik köy tipi domates tohumlarım bugün elime geçti sizce ne yapayım bilmiyorumkismile

Bir ara biryerde okudum tohumları bir kapta hergün sulayarak çimlendiriyorlarmış bide yine ayrı bir sitede okudum da her tohumu bir pet bardağa az bir toprak ile ekin diyor çimlenince şaşırtma yöntemi uygulayın(yani asıl saksılarına yerleştirin) diyor. Napiyim ben şimdi..?.. :teselli:

canim, en yakin zamanda ekliycem.havalar hic iyi gitmiyor burada ve balkondaki gül, zakkum ve büyük saksiya gecirdigim börtlende hic bir degisiklik yok öylece duruyorlar.balkon önü saksilara birsey ekemedim hava hep yagmurlu ve soguk gidiyor.havalar biraz düzelsin bitkilerim canlasin eklerim.
ama ev icindeki domateslerim epey canlandi,,ana yapraklari cikti,,yapraklarinda hafif domates kokusu bile var himm cok nefis..
sasirtmada yaptim onlara,,cekince eklerim.ama maydonozumda azicik olsada hareket var ilk yapraklarini cikardi ama dedigim gibi hava isininca daha iyi olucak...

Ya kızlar banada akıl verin ya organik köy tipi domates tohumlarım bugün elime geçti sizce ne yapayım bilmiyorumkismile

Bir ara biryerde okudum tohumları bir kapta hergün sulayarak çimlendiriyorlarmış bide yine ayrı bir sitede okudum da her tohumu bir pet bardağa az bir toprak ile ekin diyor çimlenince şaşırtma yöntemi uygulayın(yani asıl saksılarına yerleştirin) diyor. Napiyim ben şimdi..?.. :teselli:

merhaba,
söyle anlatayim elindeki tohumlari aynen plastik yada baska bir kapta ilk olarak cimlendirmelisin,her kaba iki tohum atmani öneririm cünki bazen tutmayabiliyorlar.bazi tohumlar kisir cikiyor.
hergün topragi cok az su ile nemlendirmelisin.ilk zaman üstüne siyah bir naylon yada karanlik bir ortam saglarsan tohumlar daha cabuk cimlenir.cimlenince naylonu kaldirip isik ve yarim gün günes alan bir cam önüne koylan gerekiyor.yeterince iyi isik almaz ise boylari cok uzar ve cansiz olurlar.

ilk yapraklarini cikinca en gec, gercek yapraklari cikincada sasirtma yapip daha büyük saksilara gecirmelisin.
saksi ne kadar büyük olursa o kadar iyi meyve verir.
birde topragi cok önemli domates icin toprak almalisin.eger bulamassan bütün sebzeler icin gecerli topraklar var oda olur.

bu ay son,, yapmak istiyorsan acele et derim.

anliyorum madre benimde soganlarim cikti ama cok nazlaniyorlar torf topraga ekmistim ondanmi acaba terelerim cikti ama maydonozlarda tik yok daha ,domateslerim domates halini aldilar mis gibi kokuyor dedgin gibi,bende domates topragi aldim sasirtcaktim bugun yetisemiyecegim galiba evime fare girmis bugun sabah yakaladik.igrenc bir durum allahim butun mutfagi elden geciriyorum tabak canak her yer allahim olecegim su anda berbat bir durum allah belasini versin bu igrenc hayvanin yaaaa.....

merhaba,
söyle anlatayim elindeki tohumlari aynen plastik yada baska bir kapta ilk olarak cimlendirmelisin,her kaba iki tohum atmani öneririm cünki bazen tutmayabiliyorlar.bazi tohumlar kisir cikiyor.
hergün topragi cok az su ile nemlendirmelisin.ilk zaman üstüne siyah bir naylon yada karanlik bir ortam saglarsan tohumlar daha cabuk cimlenir.cimlenince naylonu kaldirip isik ve yarim gün günes alan bir cam önüne koylan gerekiyor.yeterince iyi isik almaz ise boylari cok uzar ve cansiz olurlar.

ilk yapraklarini cikinca en gec, gercek yapraklari cikincada sasirtma yapip daha büyük saksilara gecirmelisin.
saksi ne kadar büyük olursa o kadar iyi meyve verir.
birde topragi cok önemli domates icin toprak almalisin.eger bulamassan bütün sebzeler icin gecerli topraklar var oda olur.

bu ay son,, yapmak istiyorsan acele et derim.

tamam canımmmmm çok sağolll :1hug: bu akşam ilk önce tohumları ılık nemli bir bez içine koyucam 8 saat sonrada pet bardaklara ayrı ayrı topraklar koyup 1-2 tohum yerleştirip ekicem hergün fısfıs ile sularım, odanın içine yerleştiricem ne karanlık nede çok ışık loş bir ortam olucak.. yanlız bişey sorucam üzerini tamamen kapatınca havasız kalmazmı bilmiyorumkismile

tamam canımmmmm çok sağolll :1hug: bu akşam ilk önce tohumları ılık nemli bir bez içine koyucam 8 saat sonrada pet bardaklara ayrı ayrı topraklar koyup 1-2 tohum yerleştirip ekicem hergün fısfıs ile sularım, odanın içine yerleştiricem ne karanlık nede çok ışık loş bir ortam olucak.. yanlız bişey sorucam üzerini tamamen kapatınca havasız kalmazmı bilmiyorumkismile

evet nemli bezde olabilir ama sart degil.hayir zaten cok uzun süre kalmiyacak torbanin icinde.bende örtmüstüm ama sIki sIki degildi.uzun bir siyah torbanin icine yerlestirdim agzini filan sikmamistim.ama istersen minik delikler acabilirsin üstünden:)

evet nemli bezde olabilir ama sart degil.hayir zaten cok uzun süre kalmiyacak torbanin icinde.bende örtmüstüm ama sIki sIki degildi.uzun bir siyah torbanin icine yerlestirdim agzini filan sikmamistim.ama istersen minik delikler acabilirsin üstünden:)

Canım bak bu akşam hazırladıklarım bunlar;
küçük bardaktakiler biberler (tatlı sivri biber) yoğurt kovası maydonoz.. Sizce maydonozun tohumunu fazlamı yoksa azmı atmışım?..bilmiyorumkismile

$100_1035.jpg

$100_1036.jpg

$100_1040.jpg

$100_1041.jpg

>Domatesleride nemli bezin arasına koydum kızlar tıhumların rengi saydamlaştı ıslandığı için sabah ekicem onlarıda inş.opuyorumnanaktan

X