Bahçe Bakımı ve Çiçekler Balkon bahçeciliği

yok kızzz daha neler maydonozları gördün ya koca yoğurt kovalarına ektim aklinialirimsmile

domates ve biberler pet bardaklarda güzelim şaşırtma yapıcam onlara aklını alıcam o kadar şaşırıcaklar yani kaydirigubbakcemile3 Bu arada dün akşam toprağı eşeledim benim domates ve biber tohumları filizlenmeye başlamış çekirdekler yarılmış minik beyaz bir çubuk çıkmış tohumlardan opuyorumnanaktan Pürçeklenmiş diyo annem sositososito

dogru ya büyük kabdaydi maydonozlar tamam.benim maydonozlarda pünceklese ya.. püncek hangi yörenin dili? cok hos :)

dogru ya büyük kabdaydi maydonozlar tamam.benim maydonozlarda pünceklese ya.. püncek hangi yörenin dili? cok hos :)

biz edirneliyiz canım bizimkiler öyle der püncek değil bu arada pürçek tatlımkaydirigubbakcemile3

kizlar bugun su serayi alip sasirtacagim domateslerimi icine koyacagim evde durmalarini istemiyorum kucuk sinekler olustu disarisi henuz cok isinmadi ama bu sera isimi gorecek sizce nasil olur?
0169741_m.jpg

kizlar bugun su serayi alip sasirtacagim domateslerimi icine koyacagim evde durmalarini istemiyorum kucuk sinekler olustu disarisi henuz cok isinmadi ama bu sera isimi gorecek sizce nasil olur?
0169741_m.jpg

yerin varsa al canım düzenli olur.. katlanıyormu bu? yani büyük saksılara geçirince bu boşu boşuna yer kaplar..bilmiyorumkismile

bende her sene farklı birşey ekiyorum. iki tane dikdörtgen saksım var. ilk evlendiğim sene birine çilek birine maydonoz ektim çok güzel oldu. geçen sene ikisine de biber ektim çarliston aylarca döktü. hiç biber almadım desem yeridir. bu sene de birine yeşil soğan birine marul ektim. yeşil soğanlar büyü baya yemeye de başladım ama marullar daha küçücük. sanırım büyüdükçe saksı küçük gelecek.

revindel parcalaniyor canim sera ben simdi uzun saksiya sasirtacagim tomatlarimi en asagisina koyacagim saksilari taki mayis ortasi gelene kadar orada duracak,sonra disariya koyacagim.gittim aldim serayi bu sabah cok isimi yarayacak cok.....

biz edirneliyiz canım bizimkiler öyle der püncek değil bu arada pürçek tatlımkaydirigubbakcemile3

pardon yanlis yazmisim kaydirigubbakcemile3
ama cok hos:) pürcek dilime dolandi:)

princess,sera fikri cok iyi olmus, bende istiyordum böyle bisi ama yerim yok boshayallersmile

madrecigim cok buyuk degil sera dar alanlara bile sigabilir emin ol.ben en kucugunu aldim bu modellerin daha buyuleride var.

madrecigim cok buyuk degil sera dar alanlara bile sigabilir emin ol.ben en kucugunu aldim bu modellerin daha buyuleride var.

biliyorum kücükleride var ama benim balkonumda gram yer yok zaten minnak bir balkonum var üc tarafinda saksilar

bide söyle bisi almistim gecen senesi,, sol taraktaki sarmasik gül sag taraftaki zakkum,, bunu almasaydim belki sera olabilirdi ama cok zor simdi...

Eklentiler

• $Juni 2009 059.jpg
    $Juni 2009 059.jpg
    12,5 KB · Görüntüleme: 117
dayanamicim bir kac resim ekliycim gecen seneki balkonumun halinden:)

Eklentiler

• $Juni 2009 049.jpg
    $Juni 2009 049.jpg
    17,5 KB · Görüntüleme: 153
  • $Juni 2009 060.jpg
    $Juni 2009 060.jpg
    17,3 KB · Görüntüleme: 150
  • $Juni 2009 061.jpg
    $Juni 2009 061.jpg
    16,5 KB · Görüntüleme: 173
  • $Juni 2009 064.jpg
    $Juni 2009 064.jpg
    12,2 KB · Görüntüleme: 137
balkonun çok güzelmiş ablacım.. hele o kırmızı beyaz güller zemuszemus

tesekkür ederim canim opuyorumnanaktan
kücücük ficicik ici dolu tursucuk bir balkon:)

cicekler güle benziyor demi ama degiller,türkce adi "gelin cicegi" imis(nette cicek resimlerinden arastirip buldum),,,bütün yaz acip acip durdular.tek kusuru her cicegin ömrü bir kac gün,,, ardindan hemen digerleri aciyor.bol bol balkonu temizlemekle gecmisti gecen sene:)

amanin balkona bak masallah canim bayildim harika bir balkonun var ciceklere bittim.domatesler desen ayri,cok begendim cok.sana birsey soracagim domateslerini uzun saksilara koymussun kac tane domates koydun bir saksiya?

uzun saksiya 3 tane cherry domates ektim.3 ayri saksiya 3 fide ektim. etti 6 :)) ama sonlara dogru cok bile geldi domatesler .dahada üstten cicek acmistida hava sogudu diye domates olmadi.her fideden 40-50 tane cherry toplamistim:)

Son düzenleme:
Madre bacım maşallah ya :nazar: ne kadar güzel bir balkon ve çiçekler a.s. Kızlarr benim domateslerde çimlendi :dance: sabah baktım 2 yaprak halinde çıkmış bir çoğu bazılarıda boynu bükük toprağın içinde ama onlarda çıkar bugün alkisalkisalkis

Aynen böyle oldular kızlar boshayallersmile sizce ne zaman şaşırtma yapmalı?.. daha bekliyimmi?..

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=67654&d=1237410061

Son düzenleme:
sasirtma icin henuz erken revindell 3-4 yaprak olmalari lazim canim.
madre ben uzun saksiya 8 tane diktim dun belki bir yarisi tutar belki tutmaz diye ay cokmi ekmisim ne 1 tanede tek saksiya iki tane ektim.

sasirtma icin henuz erken revindell 3-4 yaprak olmalari lazim canim.
madre ben uzun saksiya 8 tane diktim dun belki bir yarisi tutar belki tutmaz diye ay cokmi ekmisim ne 1 tanede tek saksiya iki tane ektim.
ay aman bende ne tez canlıyım he kaydirigubbakcemile3 ay bide saksı sorunumuz var ya bende şu dar uzun saksılara ekiyim diyordum hem zaman zaman balkon demirlerinede asarım güneş alır bilmiyorumkismile

X