Bahçe Bakımı ve Çiçekler Balkon bahçeciliği

arkadaslar bu sene bende balkona saksilara bir cok sey ektik cocuklarimla beraber onlar daha cok hevesliler
cicekler maydonaz ;sogan ;kekik :iste boyle yesil bitkilerdende ektik
cocuklar hergun bakiyor cikmismi diye ama daha 2 gun oldu :)))

valla oyle oluyor canim bende ekeli 1 hafta olmadi her sabah bakiyorum cimlenmislermi diye bugun sabah baktim cimlenmis bir kactane domates ve feslegenim sabirsizlikla bekliyorum buyumelerini

valla oyle oluyor canim bende ekeli 1 hafta olmadi her sabah bakiyorum cimlenmislermi diye bugun sabah baktim cimlenmis bir kactane domates ve feslegenim sabirsizlikla bekliyorum buyumelerini

canim, cabuk cimlenmesini istiyorsan karanlik bir ortam yaratmalisin,cimlekdikten sonra direk günese maruz kalmasinlar günes yakar.bol isik ve birazcik günes almalari yeterli ilk zaman icin. diger resimlerinide dört gözle bekliyorum..

bende gecen ekmistim gercek yapraklari bile cikmisti domateslerin.. ama sonra fark ettimki yanlis toprak kullanmisim bugün tekrar ektim tohum.bende hevesle bekliyorum cimlenir bir kac güne insallah..boshayallersmile
ben hem pembe domates ektim hemde cherry domates ektim bakalim nasil olucak domateslerim..pembe domateslerim hibrit tohum degil gercek tohum,, tamamen dogal..bu zamanda hibrit olmayan tohum yok denecek kadar az onun icin bebek gibi bakiyorum onlarla:))

gecen saksiya petunya ektim.. onlarda ilk yapraklarini cikardi..pek keyifli onlarin büyümesini izlemek..
balkonda ektigim gecen seneki nane ve dere otu cimlenmis.. bir kac gündür iyi gitti burada havalar.. hemen gösterdiler kendilerini.. yarin öbür günde taze sogan ekmek istiyorum.. pembe gülüm var büyük saksida sarmasik gibi..birde zakkum var gene büyük saksida..ya ben cok zevk aliyorum bu isten..onlarla ugrasirken baska bir boyuta giriyorum ben :))

arkadaslar bu sene bende balkona saksilara bir cok sey ektik cocuklarimla beraber onlar daha cok hevesliler
cicekler maydonaz ;sogan ;kekik :iste boyle yesil bitkilerdende ektik
cocuklar hergun bakiyor cikmismi diye ama daha 2 gun oldu :)))

ne kadar iyi oluyor cocuklara degilmi,, yedigimiz sebzelerin nasil büyüdügünü görmek...

benim kizim gecen yaz her sabah balkondan domates kopariyordu.. kahvaltida yiyorduk.bir domatesin artik nasil büyüdügün biliyor..
simdi benim kadar ilgili cicekle böcekle..
onada asiladim doga sevgisini..simdilerde o kadar soru soruyor ki zeytin nerde büyür erik nerde büyür,,,
kücük mü, agaci büyükmü vs..kaydirigubbakcemile3

disaridaki yapmakta oldugum kucuk bahcemden ve yeni cimlenmis domateslerimden kucuk bir kare

1877.jpg

1882.jpg

hayir canim domatesim evde cam onunde duruyor diger urunler disarida,havalarda yagmurlu iliman ama aksamlari cok soguk oluyor.sen hangi ulkedesin canim?

hayir canim domatesim evde cam onunde duruyor diger urunler disarida,havalarda yagmurlu iliman ama aksamlari cok soguk oluyor.sen hangi ulkedesin canim?

yagmurlarin ülkesi almanyadayim..burada baya isindi havalar bugün 12 derece mesela gecen hafta 19 dereceye bulmustu iyi gidiyor artik..ama geceleri dedigin gibi burasida epey soguk..simdi sicak yerlerde yasayanlar garipsiyordur bizi e napalim kisin -20 derece olunca 10-12 derece filan epey sicak geliyo bize millet sort giyio burda azicik isininca havalar :lepi:

ben bugün börtlen fidesi aldim cok sevincliyim :lepi:

yarin filan gidip büyük bir saksi ve toprak alicam,insallah bu yaz yemek nasip olur börtlenleri boshayallersmile

Son düzenleme:
aynen canim burasida oyle valla yagmurlu azcik sicagi gunesi goren ingilizler soyunmaya basliyorkaydirigubbakcemile3
bizde ne zaman temmuzu goruruz ancak o zaman soyunuyoruzaklinialirimsmile

bortlenmi ben sevmiyorum ama yemesemde gorunusune bayiliyorum onun bende asma uzumu alicaktim ama bulamadim.arkadasimin bahcesinde var budarsa ondan alacam ama ne zaman budanirki?

saksida asma yetisirmi ya?sempatiksalakcinni

aynen canim burasida oyle valla yagmurlu azcik sicagi gunesi goren ingilizler soyunmaya basliyorkaydirigubbakcemile3
bizde ne zaman temmuzu goruruz ancak o zaman soyunuyoruzaklinialirimsmile

bortlenmi ben sevmiyorum ama yemesemde gorunusune bayiliyorum onun bende asma uzumu alicaktim ama bulamadim.arkadasimin bahcesinde var budarsa ondan alacam ama ne zaman budanirki?

saksida asma yetisirmi ya?sempatiksalakcinni

büyük bir saksi icinde büyütürsen sorun olmaz.yanliz don olayindan korumalisin.bol güberili bir toprak isini görür.sanirim tam budama zamani..

Söyle b ir yazi buldum link ekliyemiyorum
adres*
ziraatci.com

Isıtmalı ortamın varsa kışın istediğin zaman; yoksa kış sonu (mart) omcalardan (asma bitkisi) sağlıklı 1 yaşlı dalların dibe yakın kısımları (0.8-1.5cm çapında) alınır. Bunlar 3 gözle veya (30cm uzunluğunda) olacak şekilde kesilir. Kesilirken çelik yönü kaybedilmemelidir. Yani çelik dik bir şekilde tutuluken göz genelde havaya bakar ve gözün hemen altında yaprak kopma izi görülür. Kesim yaparken çeliğin dip kısmı gözün (boğumun) 0.5 cm altından tepe kısmının ise 3. gözün 2 cm üzerinden eğimli bir şekilde kesilir. Eğim gözün tersi yöndedir. Yani çelik bünyesinde bulunan bitki özsuyu çelik ucundan çıktığında göze gelmeyip çeliğin diğer yüzeyinden sızabileceği şekildedir.
Asma çeliklerine herhangi bir hormon uygulamanıza hiç gerek yoktur. Nemli (sislemeli) yumuşak toprak veya kum ortamında 20-25 derece sıcaklıkta asma çeşidi çeliklerinin hemen hepsi 20 günde köklenir. Amerikan asma anaçlarında ise başarı çok değişkendir

canim tesekkur ederim verdigin bilgiler icin sende masallah cok meraklisin bu islereolumunekankayizsmile

yok canim yapmadim henuz cok kucukler 3-4 yaprak olunca yapmayi dusunuyorum fakat cok SIk ekmisim ya 2-3tanesi yan yanyanalar nasil buyucek nasil ayircam bilemiyorum.

yok canim yapmadim henuz cok kucukler 3-4 yaprak olunca yapmayi dusunuyorum fakat cok SIk ekmisim ya 2-3tanesi yan yanyanalar nasil buyucek nasil ayircam bilemiyorum.

cimlendikten 20 gün icinde sasirtmak lazim,köklerinden topragi ayirmadan.birbirine yakin olanlari simdiden ayisan iyi olur,, domates cok kök saliyor kökleri birbirine dolanirsa zor olur ayirmak,, hemde saglikli olmaz fideler. bende ayni senin gibi gecen sene yapmistim tane tane kök ayirmak zorunda kalmistim.

sorma ya ben cok hevesliyim bu ise,,en cok sevdigim hobim,, sirf bana ait bir bahcem olsaymis neler yapardim diye düsünüyorum,, icinde yok yok olurdu herhalede kaydirigubbakcemile3

dedigini yapicam canim tesekkkur ederim insallah birgun bizimde bahceli bir evimiz olur insallah.

dedigini yapicam canim tesekkkur ederim insallah birgun bizimde bahceli bir evimiz olur insallah.

insallah canim, tek arzum bu( saglik ve huzur disinda) sadece bana ait bir bahce,,boshayallersmile

suanki oturdugumuz evide cok seviyorum mesela balkon tarafin genis yesil alani mevcut icinde elma agaci ve meyve vermeyen baska agaclar var.cok güzeller ama birsey ekemiyoruz..binanin giris tarafi öyle yesil cim alan binanin ön kisminda ekim yeri var sadece cicek ekimi icin onuda yasli bir teyzemiz var o ilgileniyor cok güzel dekore ediyo.. iyice cicekler acsin onlarin resimlerinide eklerim...harika seyler yapiyo Elli teyzemiz..

Son düzenleme:
ne guzel senin evinin onun yesillik varmis yine benimkinde oda yok 5 dakikalik mesafede bir park var bende oraya gidiyorum yuruyus icin bende oyle diyorum once saglik sonra arkasi gelir insallah.cicekleri sabirsizlikla beklyorum.

ne guzel senin evinin onun yesillik varmis yine benimkinde oda yok 5 dakikalik mesafede bir park var bende oraya gidiyorum yuruyus icin bende oyle diyorum once saglik sonra arkasi gelir insallah.cicekleri sabirsizlikla beklyorum.

aynen öyle daha genciz hersey olur allahin iziniyle..
yakinda insallah ekliycem..
elli teyzecim bi senlendirsinde kapinin önünü.. opuyorumnanaktan

canim massallahhh bahcene domateslerine.
bende bu sene domates diktim ama cok sik ekmisim, ayirmam lazim ama soldurmadan ayirmam lazim nasil yapicam bana anlatabilir misin?
bide domateslerine özel birsey uyguladin mi sen gübre vb. gibi?

tesekkür ederim opuyorumnanaktan

eger cok köklendilerse zor olur.ilk önce güzelce sulamak lazim.biraz bekledikten sonra topragi yavas yavas actirip en saglam olan köklere zarar vermeden cikarmak lazim,ince kökler o kadar önemli degil ama asil kalin göze carpan köklere zarar vermeden ayirman lazim.
domatesler icin özel domates topragi aldim.biraz büyüdükten sonra cok az sebze gübresi attim.bu kadar.
domatesler cok kök salar onun icin toprak ne kadar bol olursa o kadar cok meyve veriyor.

asil önemlisi yerine begenmesi yerini begenirse bol bol meyve verir.benim balkon her yerden günes aliyor ve fotoda fark ettiysen balkon dibinde yani asiri günese maruz kalmiyor.bir tarafi gölge olmali ki günes yakmasin meyveleri.birde tozlanma diyorlar.bunun icin civarda ari olmasi gerekiyor.benim balkonun önünde elma agaci oldugu icin etraftada cok cicek oldugu icin bol bol ari oluyor bahar ve yazlari.buda domates cicegini "ari döllemesi" diyorlar yanlis hatirlamiyorsam..

birde söyle bir site var,
"agaclar net" ben buradan cok bilgi edindim.forumuna girip "balkon bahceciligi" bölümüne bakarsan inanki iyi bir botanci olursun.cok faydali bir site bu isi yapmak istiyenler icin a.s

X