- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.630
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
O mu yani çok parlak ama yağ çözücü den korkuyorum ben ya tam temizleyemezsem diyeYag sokucuyu sık ov kanka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O mu yani çok parlak ama yağ çözücü den korkuyorum ben ya tam temizleyemezsem diyeYag sokucuyu sık ov kanka
Sadece o kanka ben oyle karbonatla falan temizlemeye gelemem icime sinmiyo zaten oyle guzel de temizlemiyoyag sokucuyu iyice duruladiktan sonra en yuksek isida bos sekilde firini calistiriyorum kalinti varsa gitsin diyeO mu yani çok parlak ama yağ çözücü den korkuyorum ben ya tam temizleyemezsem diye
Kanka baklavayla yaristiriyolar tarifimi hain domdomlarYa bu bana yapılır mi reklam çıkıyor senin tarife girince sözde çaycı reklamı koca bir tabak baklava koymuşlar yanına
bu guzeldi yalnizSen artik fazla oluyorsun ama
Itirazim var bu zalim azerine
Tırnakları nasıl öyle güzel kalıyor değil mi o kadar temizliğeSunum bomba olmuş canım senin kafa nasıl başka çalışıyor ya bu Arada tırnakların bakımı da maşallah
Aynen ya bu ne böyle hem temiz hem marifetli hem de bakımlı olunmaz ki bir yerde eksik olması lazımTırnakları nasıl öyle güzel kalıyor değil mi o kadar temizliğe
Senin sunumu da sabirsizlikla bekliyorumSunum bomba olmuş canım senin kafa nasıl başka çalışıyor ya bu Arada tırnakların bakımı da maşallah
Yag sokucu kullanacaksam eldiven takiyorum kanka ama doktor eldiveninden digeri rahat olmuyobenimki isyan ediyo ama doktorlar bu kadar eldiven kullanmiyodur diyeTırnakları nasıl öyle güzel kalıyor değil mi o kadar temizliğe
Merak etmeyin eksiltme isine heruf bakiyoAynen ya bu ne böyle hem temiz hem marifetli hem de bakımlı olunmaz ki bir yerde eksik olması lazım
Yağ sökücü ile kısmınaC A N O neen sasirdin?
Kabak kelek karpuz kavun ne vaaasa getiri verin gariiiiKanka baklavayla yaristiriyolar tarifimi hain domdomlar
bu guzeldi yalniz
bir sZaman su gibi akarken biz yine yeni bi yarismayla burdayizhazir son bahar gelmis yapraklar usul usul dokulurken istedim ki size mevsimin en guzeli sebzesi olan balkabagini sevdirecek bi tarif yapayim hem de guzel Karabagimizin mutfagini tanitayim bu pilav normalde balkabagi kup-kup dogranarak yapiliyor ama ben gozumuz de bayram etsin diye balkabaginin icinde demledim pilavio zaman baslayalim
Malzemeler
Eki Görüntüle 2554283
Butun bir balkabagi
1.5 su bardagi pirinc(balkabaginin boyutuna gore artirip azalta bilirsiniz)
1 tavugun gogus eti(normalde tum tavuk kullanilir ama ben gogus kullandim sadece)
250 gr tereyagi
150 gr uzum kurusu
150 gr kayisi kurusu
1 cay kasigi kadar safran
Tarcin
Toz seker
Tuz karabiber
Yapilisi
Oncelikle tenceremize su alip kaynamaya birakiyoruz.kaynayinca bolca tuz dokup icine 4-5 kere iyice yikadigimiz piriclerimizi atip pismeye birakiyoruz.
Eki Görüntüle 2554284
Diger tarafta tavuk gogsunu tereyagina atip iyice pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 2554286
tuzunu karabiberini de dokup ocaktan aliyoruz
Eki Görüntüle 2554287
Tavugu pisirdigimiz yaga bu sefer de iyice yikadigimiz kuru uzumu ve dogradigimiz kayisi kurularini atip kavuruyoruz.pisince icine tarcin ve 1 tatli kasigi seker serpip ocagi kapatiyoruz
Eki Görüntüle 2554291
Pisen pirincleri suzup,1 su bardagi kadar ilik sudan geciriyoruz bu nisastanin iyice gitmesi icin.
Eki Görüntüle 2554294
Buyukce bi kaba pirincleri,etleri ve kuru uzumleri alip karistiriyoruz.
Eki Görüntüle 2554292
Diger tarafta balkabaginin kapak kismindan kesip icini iyice temizleyip yagliyoruz.ardindan seker serpiyoruz her tarafina
Eki Görüntüle 2554293
Pilavi icine dokuyoruz.
Uzerine onceden demledigimiz safrani suzup dokuyoruz ve kocaman bi yag koyuyoruz.
(azerbaycan mutfaginda pilavlar bol tereyagli olur)
Eki Görüntüle 2554295
Eki Görüntüle 2554296
kapak kismini da yaglayip seker serpip uzerine kapatiyoruz.
200 derecelik firinda 1.5,2 saat demliyoruz
Eki Görüntüle 2554297
Veee muhtesem sonuc
Eki Görüntüle 2554298
Eki Görüntüle 2554302
Eki Görüntüle 2554306
Eki Görüntüle 2554329
Eki Görüntüle 2554414
ellerine saglik tahminin 100/50dogru cikti dikkatimi tarfin sunumunda kullandigin örtü cekdi bana gecmişi hatirlatidi.Zaman su gibi akarken biz yine yeni bi yarismayla burdayizhazir son bahar gelmis yapraklar usul usul dokulurken istedim ki size mevsimin en guzeli sebzesi olan balkabagini sevdirecek bi tarif yapayim hem de guzel Karabagimizin mutfagini tanitayim bu pilav normalde balkabagi kup-kup dogranarak yapiliyor ama ben gozumuz de bayram etsin diye balkabaginin icinde demledim pilavio zaman baslayalim
Malzemeler
Eki Görüntüle 2554283
Butun bir balkabagi
1.5 su bardagi pirinc(balkabaginin boyutuna gore artirip azalta bilirsiniz)
1 tavugun gogus eti(normalde tum tavuk kullanilir ama ben gogus kullandim sadece)
250 gr tereyagi
150 gr uzum kurusu
150 gr kayisi kurusu
1 cay kasigi kadar safran
Tarcin
Toz seker
Tuz karabiber
Yapilisi
Oncelikle tenceremize su alip kaynamaya birakiyoruz.kaynayinca bolca tuz dokup icine 4-5 kere iyice yikadigimiz piriclerimizi atip pismeye birakiyoruz.
Eki Görüntüle 2554284
Diger tarafta tavuk gogsunu tereyagina atip iyice pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 2554286
tuzunu karabiberini de dokup ocaktan aliyoruz
Eki Görüntüle 2554287
Tavugu pisirdigimiz yaga bu sefer de iyice yikadigimiz kuru uzumu ve dogradigimiz kayisi kurularini atip kavuruyoruz.pisince icine tarcin ve 1 tatli kasigi seker serpip ocagi kapatiyoruz
Eki Görüntüle 2554291
Pisen pirincleri suzup,1 su bardagi kadar ilik sudan geciriyoruz bu nisastanin iyice gitmesi icin.
Eki Görüntüle 2554294
Buyukce bi kaba pirincleri,etleri ve kuru uzumleri alip karistiriyoruz.
Eki Görüntüle 2554292
Diger tarafta balkabaginin kapak kismindan kesip icini iyice temizleyip yagliyoruz.ardindan seker serpiyoruz her tarafina
Eki Görüntüle 2554293
Pilavi icine dokuyoruz.
Uzerine onceden demledigimiz safrani suzup dokuyoruz ve kocaman bi yag koyuyoruz.
(azerbaycan mutfaginda pilavlar bol tereyagli olur)
Eki Görüntüle 2554295
Eki Görüntüle 2554296
kapak kismini da yaglayip seker serpip uzerine kapatiyoruz.
200 derecelik firinda 1.5,2 saat demliyoruz
Eki Görüntüle 2554297
Veee muhtesem sonuc
Eki Görüntüle 2554298
Eki Görüntüle 2554302
Eki Görüntüle 2554306
Eki Görüntüle 2554329
Eki Görüntüle 2554414
Bizde de Havuçlu üzümlü falan pilav olur aslında ama balkabağı ilk defa gördüm deneyecek cesaretim yok amaTesekkur ederim cano
Tadi daha cok tatliya daha yakin.normalde tatli tuzlu karisimini sevmem ama bunu seviyorum