- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
-
- Konu Sahibi pearlshine
Ellerne saglııkk bal kabaklı hıc denememiştim deneyecegım muhakkakKış aylarının en sevilen tatlılarından biri olan balkabağını bir de böyle deneyin, harika bir tarifle buradayım
Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi'nin Malzemeleri
Bal kabaklı kısmı için:
Yarım kg balkabağı
1 su bardağı şeker
Altı için :
1 paket Burçak bisküvi
Muhallebisi için:
Yarım litre süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek İçin
İsteğe bağlı ceviz ,tarçın, tahin
Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi'nin Yapılışı
Önce balkabaklarını 1 su bardağı kadar şeker koyarak bir süre bekletelim, pişirelim ve soğumaya bırakalım. ( Şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
Daha sonra muhallebisini yapalım.
En alta burçak bisküvileri ufalayalım, araya muhallebi koyalım, üstüne normal kabak tatlısı gibi pişirdiğimiz kabakları püre yapıp yayalım. En üste de ceviz serpip dolapta soğuttuktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2741313 Eki Görüntüle 2741314 Eki Görüntüle 2741315 Eki Görüntüle 2741316 Eki Görüntüle 2741317 Eki Görüntüle 2741318 Eki Görüntüle 2741319 Eki Görüntüle 2741320 Eki Görüntüle 2741322
Eki Görüntüle 2741308 Eki Görüntüle 2741309 Eki Görüntüle 2741309 Eki Görüntüle 2741311 Eki Görüntüle 2741312
Eki Görüntüle 2741312
Eki Görüntüle 2741310
Çok teşekkür ederim canımEllerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkür ederimÇok cici olmuş, başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım çok güzel olmuşbaşarılar ❤
Kesinlikle beğeneceğinize eminim, çok güzel oluyorEllerne saglııkk bal kabaklı hıc denememiştim deneyecegım muhakkak
Ben de balkabağını çok seviyorum, bu hali de harika gerçektenIlk bu tatlıyı istemiştim ama alamamıştımbalkabağı bayılırım üstünede bol tahin elinize sağlık çok güzel olmuş, başarılar
Çok teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım çok güzel olmuş bol şanslar
Çok teşekkür ederim, aynen sizin gibi düşünüyorum, değişik değişik tarifler öğreniyoruz, hepsi de birbirinden güzelEline sağlık canım çeşit çeşit tatlılar var maşallah bı suru fikrimiz oluyor
İadei ziyarete geldim
Ellerine sağlık canım. Başarılar diliyorum sanada
Teşekkür ederimÇok güzel olmuş canım ellerine sağlık tam da mevsimi çok severiiim
Senin de eline koluna sağlık çok tatlış çok güzel olmuş
Çok teşekkür ederimÇok güzel olmuş ellerine sağlık olsun,başarılar diliyorum yarışmada
TeşekkürlerElinize sağlık başarılar dilerim
Bal kabağı çok severim denemek istiyorum