Nişan Balıkesirliler ve balıkesirli tanığı olanlar bi yorum yazsın lütfen

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sibersevda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
99
0
46
İstanbul
Arkadaşlar acil olarak öğrenmem gerekiyor.Balıkesirin düğün adetleri nelerdir?
ev eşyasında kız tarafı neler alır?
kız tarafı: yatak odası,perdeler,yatak-yorgan ve mutfak eşlarını alırmış bunun dışında da diğer bütün eşyaları ortak alırmış(salon takımı.beyaz eşya vs) bu doğru mu?

canım ben balıkesirli değilim ama orda okudum arkadaşlarım da oldu evlenen...hepsinde değil ama çoğunda bu adeti gördüm bir çok eşya ortak alınıyor hatta kız fazla alıyor bile diyebilirim çeyiziyle gitmesine rağmen üstüne buzdolap çamaşır makinesi ve fırın almışlardı ortak...biraz garip geldi banada....

bende bandırmalıyım yatak odasının herşeyini çeyizini ve beyaz eşyaların ikisini kız alır diğer kısım erkeğin ve kızın durumuna bağlıdır erkeğin çok büyük farkla durumu daha iyi değilse ger kalanlar ortak alınır.

teşekkür ederim kızlar... ben 2 yıldır nişanlıyım.eşya muhabbetine hiç girmedik.hatta nişanlım eşyaları ben alırım diyordu daha sonra konustuk yatak odası mutfak esyası vs kız tarafı alacak diye konustuk.şimdide hepsini ortak alıcaz diyorlar.bende arada kaldım çünkü bizim adetlerde evin geri kalanını erkek alır.ve bunu teklif etmek bile ayıptır.şimdi deli olucam ben babama nasıl söylerim.

canın çok haklısın bence bende olsam aileme bunu söylmekte zorlanırdım türkiyenin bir çok yerinde böle bi adet pek yok ..aslında o size kalmış biraz nişanlınla konuşup anlaşabilirsin adetler uygulancak die ailesi ısrar ediyorsa bilemem ama herkes gücünün yettiğini alır genelde kız yata odası ve mutfak eşyası götürür genelde...

Canım ben Balıkesir'liyim bizde yatak odasını halısından perdesine kadar kız tarafı alır, birde fırını ya da bulaşık makinesini alır.Ama son zamanlarda kız tarafı yatak odası ve beyaz eşyaların hepsini alıyor. Ama kız tarafının durumu uygunsa alınanlar ikiye bölünüyor. Şöylede bir durum var erkek tarafının durumu iyiysi erkek tarafı da ev alır :))

hımm balıkesirli değilim ama egeliyim. balıkesirden de çok kız aldık verdik. şöyle söyleyeyim öncelikle adetlerde kız tarafının isteği önemlidir. erkek balıkesirli diye senin ve ailenin onların geleneklerine göre davranmanız gerekmez. aksine onlar siz nasıl istiyorsanız ona göre yapmalılar. günümüzde ortak yol bulmak önceliklidir elbette. ama onlara göre düşünme. kız alan onlar, senin ailen nasıl münasip görürse o olmalı. her yerde de böyledir bu sen öyle söyle onlara bence. bizim adetlere göre... diye başla anlar belki bizde kız tarafı yatak odası(herşeyiyle) alır, beyaz eşyadan da almak istediğini alır. şart değil yani. sen kendi adetlerine göre al bence

Canım ben balıkesirli değilim ancak türkiyede genel olarak kız tarafı yatak odasını, mutfak eşyasını bulaşık maknesi buzdolabı hariç bunları alır. Ancak erkek tarafına çok yüklenmemek için beyaz eşyanın bi kısmınıda yüklenebilir.
lakin dediğin gibi birşey hiç duymadım.
ben senin diğer konularınıda biliyorum patavatsız kaynanandan da haberim var biraz ev eşyasını size yıkmak istemişler ama alamayız bizim adetimiz böyle dersende bişey diyemezler herhalde..

belki biraz geç oldu bu yorum ama.... kız evi yatak odasını ve buzdolabı hariç mutfak eşyalarını düzer yada tüm eşyalar ortak alınır. hem yatakoodası vee mutfak artı diğer eşyalar ortak die bişey yok canım. ayrıca sizin adetlere erkek tarafının uyması daha mantıklı ya da en azından ortak bir yol bulunmalı dimi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…