Balgam burun tıkanıklığı

Kadifekizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2019
358
490
53
Merhaba, bebeğim 74 günlük
Bebeğimde once halsizlik uyku hali ile başladı akşamında çok ağladı, acile götürdük. Burnunu sık sık temizleyin serum fizyolojik ile dedi çocuk acilde
Ciğerlerini dinleyemedi röntgen çekildi, elhamdülillah temiz çıktı.
Dün biraz daha iyiydi, bugün ise iyice anne sütü almayı eksiltti, sürekli burnunu açıyoruz buna rağmen çok balgam var, nefes alırken anlaşılıyor. Uyku hali var devamlı, keyifsiz. Acile gittiğimiz de çok ağlamıştı sesi kısıldı, halen sesi kısık. Doktor bazı şeyler söyledi gösterdi bunlar olursa getirin dedi.
Bez sayısı azaldı. Böyle bir durum atlatan var mı? Nasıl bir yol izlediniz? Neler yapmak lazım?

Soğuk almış büyük ihtimalle burnunu serum fizyolojikle açın bide adını hatırlayamadım ama bi aparat var nefesinizle çekiyorsunuz onu alın mutlaka iyi temizliyor

Aspiratör ile burnunda ne varsa çek. Dizlerine karın üstü yatırıp sırtına hafif yukarı doğru pat pat yap. Benimde çocuğum bu şekilde bugün hastanede aynı şeyi yaptılar emip uyudu. Umarım faydası olur geçmiş olsun bebise

Anlattıklarınız bronşiolit gibi. Nebülazatörler var içerisine ilaç ve serum fizyolojik konuluyor. Biz öyle atlatmıştık.

Odayı nemlendirin muhakkak difüzörlerden alın yoksa. Evde sigara içen varsa en büyük etken odur. Burun yıkama evet yapın ama çok sık yaparsanız bu tıkanıklığın önüne geçemezsiniz, yani rutin haline getirmeyin. Flakon halinde olanlardan alıp sıkabilirsiniz enjektör değil, bırakın hapşırsın yutsun bişey olmaz, hemen aspiratör yapmayın. Burun deliklerinden görünen kısım varya orası çok doluysa aspiratör kullanın sadece aksi takdirde hep yaşarsınız bu problemi. Pat patla rahatlatın sırtını aşağıdan yukarı. Az emmesi normal rahatsızsa, kaygılanmayın sütünüzü sağın azalmasın sonra. Buhar ilacı verme taraftarı değilim bir müddet sonra onlarsız rahat nefes alamaz hale geliyorlar. Hava nemlendiricinin içine serum fizyolojiklerden alın 100ccliklerden onu kullanın lütfen çok iyi gelecektir.

Soğuk almış büyük ihtimalle burnunu serum fizyolojikle açın bide adını hatırlayamadım ama bi aparat var nefesinizle çekiyorsunuz onu alın mutlaka iyi temizliyor
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Anlattıklarınız bronşiolit gibi. Nebülazatörler var içerisine ilaç ve serum fizyolojik konuluyor. Biz öyle atlatmıştık.
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim, sigara kullanmıyoruz hic maruz kalmadı bebeğim. Flakon olanı da kullandım şimdi serum şeklinde olanı alıp şırınga ile temizleme yapıyoruz. Çocuk doktoru çok sık temizleyin demişti ama , aspiratör ben de kullanmak çok istemiyorum sanki acı veriyor gibi
Buhar ise yeni aldık sadece bir kez verdik içine ilaçta koymadık dediğiniz gibi serum fizyolojik koyduk
Elhamdülillah şu an çok iyi oldu, yalnızca öksürük kaldı,doktor bu öksürük uzun sürer dedi

Tekrar çok teşekkür ederim

Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun , bebeken çok zor hastaliklar kendilerini ifade edemiyorlar daha zor kış gelmeden hastaliklar geldi
Teşekkür ederim, gerçekten hastalıkları zormuş, insan çok üzülüyor elde olmadan küçük bir şeyde olsa. Rabbim hepimizin yavrularını korusun
Kar yağdırılmïş olsa belki mikroplar kırılmış olur, şimdi daha tehlikeli bir dönem gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…