• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baldır (alt bacak) inceltme

Yag olunca da kolay degil ki.. Benim baya kalin bacaklarim ve ben direk yaglar erisin istiyorum. Kaslarimi guclendirmek de istemiyorum acikcasi ve sıkılassa da kalin olacak yaglari eritmenin yolu da kilo vermek heralde..

:34: Pilates yapın gerçekten çok fayda ediyo benim bacaklarım vücuduma göre kalın inceltmek için hergün yürüyodum bide niveanın sıkılaştırıcı kremi var onu kullandım 1cm falan inceldi. Sonra pilatese başladım 1,5 aydır sürekli yapıyorum haftada 3-4 gün 3cm inceldi

bende alt bacaklarımdan şikayetçiyim, bildiğin yağ deposu :2: kilo sorunum yok aslında boyum 170, kilom 55 ama belden aşağısı çok yağlı.
tatlım sen alt bacaktan mı inceldin platesle. bide hangi hareketleri yaptığın konusunda yardımcı olabilir misin ??? :26:

uzun zamandır uğramıyordum buraya...görüyorum ki dertler hep aynı. öncelikle şunu söyleyeyim, geçen zaman içinde aslında pek çok şeyi yanlış bildiğimi öğrendim. öncelikle 1 yıl boyunca sadece pilates yaptım... bacak inceltmeyi hedeflemişken çok güzel ve sıkı karın kaslarına sahip oldum. ama bacak inceltme konusunda ne yazık ki bir arpa boyu yol aldım. yalnız bu sizlerin ümidini kırmasın. çünkü bu durum tamamen bana özgü bir durum olabilir. sonuçta pilatesle incelen bazı arkadaşlar da var. ama şurası net: kaslanmak istemiyorum, kaslanmadan yağ eritmek istiyorum düşüncesi yanlış ben de böyle düşünüyordum, o yüzden pilates yapıyordum ama sonuç alamayınc bir spor merkezine gidip, spor hocasına direkt amacımı söyledim. bana "öncelikle bölgesel incelme diye bir şey yoktur, bu en büyük yalan. sakın olaki güzellik merkezlerindeki bu uygulamalara para kaptırma, yağlarından değil servtinden olursun. vücut komple kilo alır ve komple verir. bölgesel diye bir şey yok. ama şunu yapabilirsin, hangi bölgedeki yağları daha çok vermek istiyorsan o kısımdaki kas grubunu hedefleyen çalışmalar yapabilirsin ve unutma en çok bilinen yanlış, kas yapmak o kadar da kolay değildir. hele bir bayan için hiç de kolay değildir ve hangi kas grubu daha çok gelişmişse sanılanın aksine o bölgede yağlanma daha az olur" dedi. verdiği örnekte şuydu: 1 kğ yağ ir futbol topu kadar yer kaplar 1 kğ kas ise 1 tenis topu kadar. yani kaslanmaktan korkma, zaten bir erkek vücudu gibi kaslanamazsın. kas yapısı genetiğe bağlıdır ve tabi bir de cinsiyete. kadınların kas yapısı çok daha farklı dedi.

neyse lafı uzatmayayım, konuyu dağıtmayayım. pilatesten umduğum faydayı da bulamayınca bu sefer bu hocanın bana önerdiği bir dizi hareketten oluşan kas grubu çalışması yapmaya başladım. programa başlamadan önce bir ölçüm yaptırdım. vücudumdaki yağ oranı %23'dü. aslında çok fazla değildi ama dağılım dengesizdi. 4 ayın sonunda yağ oranımı %20'ye düşürdüm. bel çevrem daraldı, bacaklarım eskisine göre çok daha sıkı, tabi sıkılaşınca eskisine göre daha ince gözükmeye başladı. hala çalışıyorum, istediğim incelikte değil hala ama sonuç almaya başladığımı gördüm. spor hocam "vücut hangi bölgedeki yağı önce eriteceğine tamamen kendisi karar verir ve bu herkese göre değişir, senin bacak kısmındaki yağları hep daha sonraya bırakıyor demek ki, ama çalışmaya devam edersen eninde sonunda sıra ona da gelecek" diyor ki son dönemde gerçekten de ilerleme görüyorum.

aslında pilatesi de bırakmadım ama artık pilatesi daha çok karın kaslarım için yapıyorum desem daha doğru olur. demek istediğim: "kaslanmadan yağ eritmek" bir şehir efsanesiymiş, katıldığım pilates dersindeki hoca bile son dönemde derste "haftada iki gün mutlaka kassal egzersiz yapın (kaslara yönelik egzersiz), mutlaka pilatesin yanında kardiyo çalışması (koşma, tempolu yürüyüş, yüzme gibi) yapın diyor. çünkü sadece ve sadece pilates yaparsanız kilo vermek mümkün olmuyor, bizzat kendimde gördüm.

bende alt bacaklarımdan şikayetçiyim, bildiğin yağ deposu :2: kilo sorunum yok aslında boyum 170, kilom 55 ama belden aşağısı çok yağlı.
tatlım sen alt bacaktan mı inceldin platesle. bide hangi hareketleri yaptığın konusunda yardımcı olabilir misin ??? :26:

şey bana mı sordun :)

evet sana sormuştum :1:

Evet canım alt bacaktan inceldim hani pilateste yan yatıyosun bacağını öne doğru atıyosunya (tekme atar gibi ) onu yaptım bide sırt üstü yatıyosun bacaklarını yukarı kaldırıyosun nefes verirken ayak bileğinden parmak uçlarını yukarı alırken aşağı yani sanki düz tabanlı ayakkabı giymişsin gibi kendine çekiyosun 2si baska bişey yapmadım bacakla ilgili :)

Evet canım alt bacaktan inceldim hani pilateste yan yatıyosun bacağını öne doğru atıyosunya (tekme atar gibi ) onu yaptım bide sırt üstü yatıyosun bacaklarını yukarı kaldırıyosun nefes verirken ayak bileğinden parmak uçlarını yukarı alırken aşağı yani sanki düz tabanlı ayakkabı giymişsin gibi kendine çekiyosun 2si baska bişey yapmadım bacakla ilgili :)

bendede inşallah işe yarar canım ya, çok sağol cevap için

Alt bacaklarla alakalı gördüm ki birçok insan şikayetçi ve bir o kadar da ümitsiz. Arkadaşlar baldırlarınızın zayıflaması için öncelikle yediklerinize mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.Hatta beslenme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz daha doğru bir cümle olacak.Baldır zayıflatma diğer bölgelerimize göre çok daha zor ve sabır isteyen bir olay.Diyetsiz bacak inceltme bence mümkün değil.Yağı ve şekeri mümkün olduğunca azaltmalısınız.Yediklerinize dikkat etmeden tek başına spor yaparsanız özellikle de plates hareketleri diyetsiz maalesef tersine bir sonuç verir yani bacaklarınız kalınlaşabilir. Öncelikle kesin bir karar vermelisiniz kısa süreli değil uzun vadeli düşünün.Sabırlı olun.Diyetle başlayın ilk iki hafta çok hafif egzersizler yapın Diyet sonrasın da zaten baçaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.Özellikle bacak kasları çok olan bayanlar için diyet şart. 2 hafta sonra egzersizlerinizi arttırın.Mutlaka farkı göreceksiniz.Benim bacaklarım özellikle de alt bacaklarım vücudumun üst kısımlarına göre çok orantısız derecede kalındı Hatta bacak bileklerim çok yağlıydı.İnceltmek 2-3 ayda olacak bir iş değil ben 1 yıl uğraştım Yoğurt ve peynir dahil herşeyi yağsız yemeye özen gösterdim.Masa başında çalışan biri olmama rağmen gün içinde mutlaka kendimi hareket etmeye zorladım.Asansör kesinlikle kullanmadım.Merdiven çıkarken parmak uçlarımla çıkmaya çok dikkat ettim.Özellikle hafta sonları yürüyüşümü aksatmadım.Günde en az 3 litre su içtim ve dediğim gibi yemeklerimi yağsız ve tuzsuz yemeye gayret ettim.Şeker ihtiyacımı meyvelerle karşılamaya çalıştım.Tabi ki dönem dönem istediğiniz yiyeceklerden tüketin.Tamamen aç kalmak asla doğru değil. Sık sık yemek yemek metabolizmayı çok hızlandırıyor.Birde yemek yerken mutlaka baharat kullandım.Önemli olan tek nokta kararlı olmanızda ve sabırlı olmanızda bacaklarınızı inceltmeniz tamamen mümkün

Alt bacaklarla alakalı gördüm ki birçok insan şikayetçi ve bir o kadar da ümitsiz. Arkadaşlar baldırlarınızın zayıflaması için öncelikle yediklerinize mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.Hatta beslenme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz daha doğru bir cümle olacak.Baldır zayıflatma diğer bölgelerimize göre çok daha zor ve sabır isteyen bir olay.Diyetsiz bacak inceltme bence mümkün değil.Yağı ve şekeri mümkün olduğunca azaltmalısınız.Yediklerinize dikkat etmeden tek başına spor yaparsanız özellikle de plates hareketleri diyetsiz maalesef tersine bir sonuç verir yani bacaklarınız kalınlaşabilir. Öncelikle kesin bir karar vermelisiniz kısa süreli değil uzun vadeli düşünün.Sabırlı olun.Diyetle başlayın ilk iki hafta çok hafif egzersizler yapın Diyet sonrasın da zaten baçaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.Özellikle bacak kasları çok olan bayanlar için diyet şart. 2 hafta sonra egzersizlerinizi arttırın.Mutlaka farkı göreceksiniz.Benim bacaklarım özellikle de alt bacaklarım vücudumun üst kısımlarına göre çok orantısız derecede kalındı Hatta bacak bileklerim çok yağlıydı.İnceltmek 2-3 ayda olacak bir iş değil ben 1 yıl uğraştım Yoğurt ve peynir dahil herşeyi yağsız yemeye özen gösterdim.Masa başında çalışan biri olmama rağmen gün içinde mutlaka kendimi hareket etmeye zorladım.Asansör kesinlikle kullanmadım.Merdiven çıkarken parmak uçlarımla çıkmaya çok dikkat ettim.Özellikle hafta sonları yürüyüşümü aksatmadım.Günde en az 3 litre su içtim ve dediğim gibi yemeklerimi yağsız ve tuzsuz yemeye gayret ettim.Şeker ihtiyacımı meyvelerle karşılamaya çalıştım.Tabi ki dönem dönem istediğiniz yiyeceklerden tüketin.Tamamen aç kalmak asla doğru değil. Sık sık yemek yemek metabolizmayı çok hızlandırıyor.Birde yemek yerken mutlaka baharat kullandım.Önemli olan tek nokta kararlı olmanızda ve sabırlı olmanızda bacaklarınızı inceltmeniz tamamen mümkün

canım kaç cm incelme elde ettin bu şekilde

alt bacaklarım çok kalın üstler ince ama :S hadise kiloluyken alt bacaklarıda kalındı kilo verince incelmiş ben kilo verdiğim zaman üst bedenim inceliyo napmam lazımmm sıkıldım artıkkk :S:S

bende aynı dertten muzdaripim dar paça kot,tayt,kalem etek,şort,topuklu ayakkabı giyemezsiniz çünkü alt bacaklarınızın şişkince olması gözünüze batar,yada topuklu ayakkabı giyince kaslarınızın yumruk olup şişkin durması :84: bacaklarıma bakıp dövesim geliyoo nolur yok mu bi çözümüüü:84::84::84:

gitmez olur mu canım ya. evet bi nevi genetiktir ama bacaktan kilo gitmez incelmez diye birşey yok. benimde baldır kısmım geniş ve ayak bileklerimde geniş. Örneğin bileklerimdeki genişlik genetik orada yağ olmadığı için incelmez ama baldır ve alt bacak kısmına gelince en basiti bir kanepeye ellerinizi koyun ve bacaklarınızı açarak çömelip kalkın her gün yapın bu hareketi 20-30 kere bacaklarınızdaki yağların nasıl yandığını daha yaparken hissediceksiniz.

Kızlar biberiye kekik tatlı badem yağı portakal yağı ile yapılan karışımı sorunlu bölgeye sürüp streçleyince işe yaradığını okudum bu forumdan. Bu sorun bende de var bu karışımı sürüp streçledikten sonra yürüyüş vs yaparsak inceleceğini düşünüyorum ben. Kas vardır tabii orada ama hepsi kas olacak değil ya belki etiniz serttir moralinizi bozmayın.bir arkadaşımız 2hafta dikkatli beslenin diyet yapın sonrasında o bölgenin yumuşayacığını yazmış öyle olur bence de etiniz sıkıysa yumuşar biraz sonrasında da erir inş. Benim oda arkadaşım sabah 30 dk akşam 30 dk olmak üzere yürüyüş ve az yemeyle 1ayda inceltmiş bacaklarını. Alt bacakta dahil tabii. Gerçekten çok rahatsız ediyorsa spora devam edin bence. Bana da bi spor hocası orası neden erimesin dikkatli beslenerek ve spora devam ederek yağlardan kurtulunur en fazlanyağlanma neredeyse oradan başlayarak alt bacaktan da verilir demişti.siz moralinizi bozmayın kızlar.her şeyin çaresi var artık en son çare yağ aldırma.ama ben bu karışımla ilgili çokgüzel şeyler okudum inş bize de çare olur:42:

Son düzenleme:
Back