Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bal+polen arı sütü karışımını kullanlar nasıl kullandığını.günlük ne kadar verdiklerini.bu konuda bilgilerinizi paylaşırmısınız
ben kullanıyorum canım arı sütü +bal+ poleln karışımı günde ikikez veriyorum iştahı düzene girince günde bire düşürücem
üzerinde aç yazıyor ama ben tok veriyorum içinde küçük kaşık var onunla veriliyor kesinlikle metal kaşık sokmuyorsun içine
onla beraber keçi boynuzu pekmezide veriyorum günde bir tatlı kaşığı yanlız pekmez verdikten sonra en 2 saat ne yoğurt nede süt veriyorum
süt ve süt ürünleri pekmezle bir araya gelmemesi gerekiyor etkisini yitiriryor çünki senin bebeğin ne kkadarlık yaşını söyleyip öyle alıyorsun aktardan
cevabın için tşk. başka varmı kullanıp faydasını gören
günde yarım çay kaşığı kadar sabahları verilmeli canım. metal değmeyecek.
ama miktarı kesinlikle önemli, içerisindeki polen fazla alınmamalıymış.
1 gr polende 13 kilo sığır eti, 3 kilo karaciğeri, 95 litre süt vs......
ağır gelebilirmiş yani çocuğa.
soolasın günlerdir tek cevap yazan sensin. bu kadar faydalı olduğunu yani ağır geldiğini bilmiodum .varsa başka bildikleriniz paylaşalım neden kimse yazmıo
Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
arkadaşlar bu dediğiniz marketlerde satılan bşr ürün mü???
küçük bir kavanozmu? tam olarak adını yaar mısnız
mutluyum ben mutluyum
Kayıtlı Üye
kızlar benm bebegim 9 aylık bu karışımdan bebegme verebilirmiyim
çok iştahsız ve yedigini kusuyor
ama bildigim kadarıyla bal 1 yaşından önce zararlı
sizin bebekleriniz kaç aylık?
arkadaşlar bu dediğiniz marketlerde satılan bşr ürün mü???
küçük bir kavanozmu? tam olarak adını yaar mısnız
marketlerdede satılıyor birçok markanın var
ama bebeğin yaşını söyleyip alıyorsun çünki yetişkinler için ve çocuklar için olanı farklı
ben aktardan alıyorum power vital markalı 12 tl civarı küçük bir kavonoz
benim kızım 2.5 yaşında 9 aylık bebek için kullanılırmı bilmem
koyu bir kıvamı var yutarken zorlanabilir diye düşünüyorum
ben kullanıyorum canım arı sütü +bal+ poleln karışımı günde ikikez veriyorum iştahı düzene girince günde bire düşürücem
üzerinde aç yazıyor ama ben tok veriyorum içinde küçük kaşık var onunla veriliyor kesinlikle metal kaşık sokmuyorsun içine
onla beraber keçi boynuzu pekmezide veriyorum günde bir tatlı kaşığı yanlız pekmez verdikten sonra en 2 saat ne yoğurt nede süt veriyorum
süt ve süt ürünleri pekmezle bir araya gelmemesi gerekiyor etkisini yitiriryor çünki senin bebeğin ne kkadarlık yaşını söyleyip öyle alıyorsun aktardan
Canim bana aktar polen ari sutu bal ve pekmezi ayni anda (ayni gunde, ayni donemde) vermemin sakincali olacagini akcigerine cok agir gelebilecegini soyledi.
bende aktardan aldım kızım için 4 5 gündür kullanıyoruz ama metal kaşık sokulmaz demışınız ben bilmiyodum karıştırdım metalle yediriyorum acaba neden zararlı.:87:
merhabalar ben de ikizleirme almayı düşünüyorum
amaa affınıza sıgınarak sorma istiyorum
polen arı ssütü ayr ayrı şeyler dimi
bal ile karıştırıp veriyorsnuz sanırım?
iştah yönünde bir dgeiim oldumu acaba
2012 yeni bir ben
Kayıtlı Üye
minikser öncelikle cocugun ne kadarlık ona gore kullanım dozu değişiyor ben oğluma 1 yasından beri veriyorum fakat aktarda hazır kavanozda yapılıp satılanlara guvenmıyorum bir bal satan dukkandan aldıyorum cunku arı sutunun belli alınma zamanı vardır ve alınır alınmaz kucuk tuplerde donduruca saklanmalıdır yoksa bozulur ve etkisi kalmaz ama hazır olanlar normal raflarda aylarca sıcaga magruz kalabiliyor polenıde aynı sekılde ayrı alıyorum evde yarım kilo keci boynuzu yada dut pekmezinin içine 10 gr arı sutnu bosaltıyorum kavanozun etrafi alemınyum folya ile sarılacak ısık gormemesi lazım arı sutunun ve asla metal kasık kuallanılmayacak tahta kasıkla hergun 1 tatlı kasıgı ac karnına sabah veriyorum arı sutlu pekmezi kavanozuda dolapta saklıyorum polenıde yıne 1 cay kasıgı gun içinde ya sute yada meyve suyuna katarak veriyorum tadı yanlız cok kotu bazen oğlum içmek istemiyor o sekilde bende hemen 1 tatlı kasıgı bala katıpagzına veriyorum balın tadıyla yutuyor zaten birde 3 gunde bir omega 3 takviyesi olsun begın gelişimi acısından diye balık yagıda veriyorum
Canim bana aktar polen ari sutu bal ve pekmezi ayni anda (ayni gunde, ayni donemde) vermemin sakincali olacagini akcigerine cok agir gelebilecegini soyledi.
allah allah bana hiç öyle birşey söylemediler 2 aktar ikiside söylemedi
ayrıca arkadaşıma bunu doktoru tavsiye etmiş şaşırdım şimdi yyorumunuzu görünce tekrar sorucam
bende aktardan aldım kızım için 4 5 gündür kullanıyoruz ama metal kaşık sokulmaz demışınız ben bilmiyodum karıştırdım metalle yediriyorum acaba neden zararlı.:87:
canım bozuluyor metal kaşıkla kesinlikle verme zaten içinde kaşığı var onun söylemediler mi sana
kesinlikle sokma bir daha içine metal kaşık soktuğun balıda verme beni üstüne basa basa uyardı aktar
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
minikser öncelikle cocugun ne kadarlık ona gore kullanım dozu değişiyor ben oğluma 1 yasından beri veriyorum fakat aktarda hazır kavanozda yapılıp satılanlara guvenmıyorum bir bal satan dukkandan aldıyorum cunku arı sutunun belli alınma zamanı vardır ve alınır alınmaz kucuk tuplerde donduruca saklanmalıdır yoksa bozulur ve etkisi kalmaz ama hazır olanlar normal raflarda aylarca sıcaga magruz kalabiliyor polenıde aynı sekılde ayrı alıyorum evde yarım kilo keci boynuzu yada dut pekmezinin içine 10 gr arı sutnu bosaltıyorum kavanozun etrafi alemınyum folya ile sarılacak ısık gormemesi lazım arı sutunun ve asla metal kasık kuallanılmayacak tahta kasıkla hergun 1 tatlı kasıgı ac karnına sabah veriyorum arı sutlu pekmezi kavanozuda dolapta saklıyorum polenıde yıne 1 cay kasıgı gun içinde ya sute yada meyve suyuna katarak veriyorum tadı yanlız cok kotu bazen oğlum içmek istemiyor o sekilde bende hemen 1 tatlı kasıgı bala katıpagzına veriyorum balın tadıyla yutuyor zaten birde 3 gunde bir omega 3 takviyesi olsun begın gelişimi acısından diye balık yagıda veriyorum
merhaba çok uzun bir zaman olmuş ama ben size sormamın daha sağlıklı bir sonuç doğuracağına kanaat getirdim. sizden ricam bu arı sütü, bal ve poleni nasıl karıştırdığınızı detaylıca gerekirse gram olarak yazar mısınız ?
oğlum için hepsini ayrı ayrı temin ettim şuan elimdeler ve bugün akşam eve gidince yukarıda sizin yazdığınız gibi vermeye çalışacağım en azından bugün için. ama sizden de detaylı bir cevap bekliyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler....
meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
onunla uğraşıcağına balparmak çıkarmış ... reklamları dönüyor sürekli güvenilir bir marka ondan alsaydın ya...
benim kızım 2 yaşında bende almak istiyorum ama ağır gelebilir diyorlar
Çok şükür....
Kayıtlı Üye
onunla uğraşıcağına balparmak çıkarmış ... reklamları dönüyor sürekli güvenilir bir marka ondan alsaydın ya...
benim kızım 2 yaşında bende almak istiyorum ama ağır gelebilir diyorlar
benim oglum 25 aylik aksuvitalin bebe dozunu veriyorum aktardan aldim tavsiye ederim 19 aylikkende kullandim o zaman gunde bi kez veriyordum simdi iki kez cok memnunum. boy ve kilosuda gayet iyi ve ben vermeye devam ediyorum cok faydali
bal+polen arı sütü karışımını kullanlar nasıl kullandığını.günlük ne kadar verdiklerini.bu konuda bilgilerinizi paylaşırmısınız
mrb canım arı sütü ve balı bilmem ama polen verme allerji yapar . ben kendim kullandım polenı gebelikten çok çok önce sonra bende bir kaşıntı başladı allahım durmadan kaşınıyorum meğer polen alerjı yapmış tabi daha sonra bu dermografizm diye bir hastalığa dönüştü ve şimdi bebeğime de geçti.....
zararlı