Dolmalar Sarmalar bal kabağı dolması

chimchime

kısmet değilmiş....
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
212
1
kızlar sizlere rahmetli anneanemin nefis yemeklerinden birinin tarifni veriyorum.yemek piştikten sonra cok hafif tatlımsılık olabilir bu sizi şaşırtmasın.
kabakları kesme işlemini anlayamayan olursa resim ekleyebilirim..şimdiden afiyet olsun

kabakları kibrit kutusundan biraz daha büyük hale getiriyoruz.bu büyüklükteki kabakları ortadan ikiye ayırıyoruz.ama tamamen kesmiyoruz.sadece ortası acılmıs olacak.nekadar ince olursa okdr iyi ama dikkat edin kırılmasın.
soğanı mümkün oldugunca ince küçük dograyın.

1,5 kg ayıklanmış bal kabağı
İç malzemesi için:
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 tane soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
kuru nane
reyhan
tuz

iç malzemelerin hepsini karıstırdıktan sonra ortasını ayırdıımız kabakların arasına dolduruyoruz(iç malzeme kıymasız olursa kabaklar bu iç malzemeyi tutamaz).
daha sonra geniş bir teflon tencereye diziyoruz.
üzerine iki su bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz.
ve bol sarmısaklı yoğutla sunarak iştahları kabartıyoruzzz:)

bu yazıyı 29 kişi görüntülemiş ama bir kişi bile bir iki kelime yazmamış.gözlerinize saglık okuyun okuyun gecin.elinizede sağlık:1closedeyes:

canım ben anlamadım bal kabagı nasıl dolar ki taşmıyormu pişerken
ortası nasıl oyuluyor
bu tatlı yapılan bal kabagı degil mi

evet kenarları tasıyor ama iç malzeme kıymalı oldugu için arasından kayıp gitmio.tatlı yapılan balkabagı cnm

resim ekleyecektim ama yanlıslıkla silmişim reismleri.ben tekrar tarif edeyim.balkabagı tarifi yazdıgınız zaman internette yuvarlak balkabagının içini doldurulmuş şekilde cıkıyor.benim tarif ettigim bu deil bi kibrit kutusunu düşünün,kibrit kutusunu dik şekilde tutun ve ortadan ikiye ayırın.bu şekilde düşünerek ayıklanmıs balkabaklarını hep kesin..eğer yine anlasılmazsa ben tekrar kabak alıp fotosunu cekip en kısa zamanda ekleyeceğim

anladım sanırım canm cok tesekkrüler denemk istiyorum hemen bende deneyince yazarım sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…