Bakirelik Konusu Ve Tepki

Yok cınım biz genelde Avrupa ülkelerine değil Guam' a özeniyoruz.

Bütün sayfaları okudum hayretle... toplam 2 ban çıkmış konudan yanlış saymadiysam okurken gözlerim yoruldu baya çetin bir savaş olmuş keşke böyle olmasaydı

Orta Dogu ulkeleri ahlaksizlikta butun o saydigin ulkeleri gecer emin ol. Suudi Arabistan'da olan rezillikler baska hicbir yerde olmuyor. Suudi Arabistan'daki evlilikte ihanetin tum Avrupa ulkelerinden fazla oldugunu biliyor muydun? Ya da evlilik ici tecavuzun? Ya da siddetin?
Aradaki tek fark Orta Dogu'da bunlar yalnizca erkege has iken Avrupa'da kadinlar da yapiyor.
Bir arkadasim var bir Arap ulkesine gitti esiyle 1 ayligina. Bana donuste dedi ki :
Milena, ben hayatimda hic o kadar sapik erkegi bir arada gormemistim.

Son düzenleme:
Ben de konunun neden acildigini anlayamiyorum.
Kimine gore bakirelik gerekli kimine gore degil.
Kimine gore dogru kimine gore yanlis.
Ben simdi size desem ki bakirelik onemli benim icin, ne olacak, bakireliginizi geri mi getireceksiniz.
Tercih etmis yasamissiniz, evleneceginiz kisiyide buna saygi duyan biri olarak secersiniz olur biter.
Baskalarinin dogru yanlislarina .tercihlerine gore mi hayatnizi ve fikirlerinizi degistireceksiniz.

Katılıyorum. Bence de bizim tepkimize göre davranıyor onlarda.
Kendimize olan saygımızı anlıyorlar belkide.
"bir kez oldu sen ikincimsin yemin ederim (ağlayış)" bu nedir yahu?
Hiç yapamayacağım birşey. Yapmaya kalksam gülerim zaten, onu geçtim bunu yapsam ve adam bana garip bir cevap verse "eeehhh" der kalkar giderim.
O yüzden bana ve bizim kültürümüzdeki kadınlara tamamen aykırı bence bunlar :)
Erkeklerde anlıyor zaten dediğin gibi.
Ne gerek var kendini acındırma çabalarına.

şu Batı 'yı ahlaksız, gavur, sapkın ilan edenleri de hiç anlamıyorum.

Bastırılmış duygulardan, elalem ne der baskısından, o günah bu günah diye küçüklükten beri çoluğu çocuğu korkuta korkuta hem sapık, hem meraklı, hem sosyopat, hem de özgüvensiz bireyler batıdan çok bizim ülkemizden çıkıyor.

Forumun gündem haberleri sayfasına göz gezdirdiniz mi acaba ,gazetelere pek bakmıyorsanız bari oraya göz gezdirin daha bugun 12 yaşında 4 erkek çocuğunun yaşıtlarına tecavüzü haber oldu. Gerçekten değer yargıları arşa ulaşmış bir ülkeyiz.

İnsan olmayı öğrenelim, bakirelik veya bakire olmamak meziyet değil önce bunun ayrımına varın.

@viceversa konun güzel ilerlemiş ben hala okumakla meşgulüm ama bir şey dikkatimi çekti söylemeden geçemeyeceğim: hemcinslerimizden hep "bayan" diye bahsetmişsin ben şahsen "kadın" kelimesinin de bu ülkede tabu gibi görülüp kullanılmaktan çekinilen bir kelime olduğunu düşünüyorum. Lütfen kadın demekten korkmayalım

Anlamazlar mı klasik yalanları ezbere biliyorlar halinden anlaşılıyor gerçekte ne dediğin

ay kimsenin doğru düzgün derdi yok kardeş giriyorum siteye akıl vericem yok yok darlandım yardım edin

Her şeyden önce bu bakirelik muhabbetini ben çok aşağılayıcı buluyorum bir kadın açısından. Zar dediğimiz şey -tıbbi adıyla hymen- kadını enfeksiyonlardan koruyan ince bir şey sadece. Bazı insanlarda tamamen kapalı oluyor, bazılarında esnek oluyor vs.
yani bu tıbben bu kadar basit bir şeyken bizim kültürümüze göre "namus göstergesi". Yahu sevgilisiyle ilişkiye girmeyip her türlü şeyi yapıp kendine zarı duruyor diye namuslu süsü veren kızlar var. Afedersiniz biraz açık olacak ama anal yolla ilişkiye girip "ama ben bakireyim zarım yerinde namusluyum.s.s.s" diyen kız ikiyüzlüdür. Cinsellik bir ihtiyaç bir dürtü sonuçta. SAĞLIKLI her insanın yaşaması gereken bir şey. Bunu isteyen uygun gördüğü yaşta yaşar. Buna kimsenin karışmaya hakkı yok bence. İsteyen evlenince yaşar ilişkisini, isteyen sevgilisiyle, isteyen nişanlısıyla.

Ülkemizdeki bekaret tabusunu çok yanlış buluyorum. Geçenlerde burda bir konu görüp şoka girmiştim. Üyelerden biri bebeğini kanguruya mı ne ona koyarken bebeğin bacağı sıkışmış da bebeğimin bekareti bozuldu mu diye soruyordu. Bence bir anne öncelikle "aman kızımın bekareti bozuldu mu" diye endişelenmek yerine "kalçasına bir şey oldu mu, bacağı acıdı mı" diye düşünmeli. Küçücük bebeklerin bile bekaretine önem verir hale gelmişiz.

Bir de şu sevgilisiyle ilişkiye girip bunalıma girenler var. Hayatları elinden alınmış gibi davranıyorlar. İşte ben buna anlam veremiyorum, bu pişmanlığı yaşayacaksan hormonlarının etkisine kapılmayıp hakim olsaydın o zaman kendine.

Kısacası ben saygı duyuyorum. Bakire olmayan bir insanı asla yadırgamam. Karşımdakinin bekaretini değil karakterini önce tutarım. Bence herkes için bu böyle olmalı. SAYGI kavramını benimsemeliyiz.

katılıyorum bu konuyla ilgili bir anımı paylaşmadan geçemicem...:)

Eski iş yerimde, 8 Mart Dünya Kadınlar günüydü barzo bir bölge müdürümüz aradı taa x ilinden gevşek gevşek, "Scarlet hanım dünya kızlar gününüz kutlu olsun " ehi ehi dedi nasıl sinir oldum nasıl ama . Dünya kızlar günü yok bugun Dünya Kadınlar Günü karıştırdınız galiba dedim, dangozdan gelen cevap " baaaağyan mısınız kız mısınız bilmem işte kutladım daha ne istiyorsunuz"

cahile laf anlatamayacağımı anlayıp telefonu kapadım

Hiç bu yönden düşünmemiştim. Tabumuymuş

O zaman kendi tabularını belirleyebilen bütün Kadınlara selam olsun.

Arkadaşlar; ülkemizden bahsediyoruz farkındaysanız.
Bizim burada erkekler; erkek bir arkadaşınla selamlaşmanı dahi normal karşılamazken cinsel ilişki yaşadığını bilmesi kimbilir nelere sebebiyet verebilir? Bizim dinimizde, kültürümüzde bekaret önemli bir "hazine". Biz neyi savunursak savunalım, "ben çok avrupaiyim, ateistim, başka dindenim..vs" bile derseniz insanların kafa yapısını değiştiremezsiniz. Fakat şu da bir gerçektir ki dinimizde ve Türk toplum yapısı&kültüründe "evlenmeden ilişki yaşamak" doğru değil. Eğer ben Müslümanım diyorsan ve buna rağmen ilişki yaşamak sana normal geliyorsa bu işte bi gariplik var derim. Çünkü tek bir kitap var. Ve doğrular-yanlışlar belli. Kimse bunu; kendi çıkarları doğrultusunda değiştiremez&esnetemez.
Yine de; her koyun kendi bacağından asılır diyerek noktayı koyacağım.

O ne biçim adammış öyle ay
baaaağyan mısınız kız mısınız bilmem ne demek.
Deli mi ne. Bölge müdürü olucak bide barzo.

Yahu bir de "batı ahlaksızlığını alıyoruz" klişesine girenler müslüman ülkelerdeki sapkınlıklara iyi baksın bence. Çocuk tecavüzü, erken yaşta evlenmenin en yaygın olduğu ülkeler müslüman ülkeler. Bunu da bilin öyle ahkam kesin bence. Evlilik öncesi cinsellik yaşandığı için yargılanan avrupa ülkeleri mi daha anormal, 8-9 yaşındaki çocukların evlenmesini uygun gören müslüman ülkeler mi?

Hayata bir çocuk hayretiyle bakma özgürlüğü var sonuçta Babam dağ gibi kocaman, annem yastık gibi yumuşak vs. bazı insanlar ova kadar geniş diyebilmeyi bu bakımdan anlayışla karşılıyorum, emeğe saygı duyuyorum, içimizdeki çocuğu hiç öldürmeyelim ama konuşmasını geliştirmesi için daha fazla sosyal ortamlara sokalım. Benzetmelerle idare edebilmenin de sınırı var çünkü, yaşımız kemale erip artık insanların ne dediğimizi umursamamaya başlayacağı zamana kadar uzunca bir dönemimiz var hepimizin

Onun dışında bu kısa süreli arkadaşlığa rağmen yargılama yoluna gidenlerin aslında ilginç bulmadığım bir rutinleri var, bana denk geldiği için paylaşmakta içim rahat, benim dışımdaki kadını x olarak görüyorum diyen kadınlar, gerginlik sebebi ne olursa olsun düşüncelerini yine ortaya sermekten çekinmeyebiliyorlar, bana öyle oldu en azından. İlk sene erkek arkadaşıma bakan her kız .......... benim gözümde demişti bir tanesi, tamam dedim (buraya önyargım geliyor ardından mesafem), sonra başka bir sebeple tartıştık, bu sefer aynı lafı bana kullanmaktan çekinmedi herkesin ortasında. Doğal olarak ben üzülmedim neden bana öyle dedi diye, o baya baya sinirlendi ama.. Diğer herkes terbiyesizliğin lüzumu yok, aramızda kendini kavga uğruna kaybedebilen birinin de yeri yok dedikleri için :) işte bunlar hep tecrübe. Asıl sensin o, önce kendine hayatına bak diye karşılık verseydim, kaybettiğim sadece arkadaşlığım olmazdı, bir sürü kişinin benim hakkımdaki düşüncesini tek lafımla değiştirirsem, tanıkların benim hakkımdaki düşüncelerini eski haline getirebilmem için günler boyu konuşmam yetmezdi. Şahit de oldum bu yargımın doğruluğuna, onun için yetmedi, dışlanmadı ama bir daha kimseyle yakın olamadı, çünkü bana yapılan bir gün onlara da yapılabilirdi.

Bu tarz benimdeki yarışmacıların tartışmalarını dinlerken bu kadar şişmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…