• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Bakır rengi için, boya akıtma işlemi? Bakabilir misiniz lütfen?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.214
448
Kızlar, saçlarımı bakır yaptıracağım. Kuaför saçımdaki boyayı açmaktansa, akıtmayı önerdi? Ne diyorsunuz çok yıpranır mı sizce, akıtma işlemi? :8:

Ben de sonra açılan konuya herkes bakmış bana kimse bakmıyor :)

içinde açıcı özelliği olmayan bir boya silici kullanırsa saçında yıpranma olmaz. ama siliciden sonra istedigin renkten 2 ton açıgını yapman gerek .

Cevabınız için teşekkür ederim.Neden 2 ton açığı yapılıyor peki ?:)

boya silici saçın katikullerini açar . açılan katıkullerdende yapay boya pigmentleri akar. zaten bu gıbı sılme işlemlerinde 5 6 kere sampuanlama yapılır. bu işlemde saçın gereginden fazla katıkulleri açıldıgı içinde boya yapacagın zaman saç çok daha fazla boya emer . bu yuzdende renk çok yogun ve koyu çıkar. boya silicisinden sonraki ilk boyamada 2 ton açık uygulama yapılır.

içinde açıcı olmayan bir boya silici var mı gerçekten? varsa markası nedir acaba küllü mango?

Teşekkür ederim cvpların için Küllümango :) Çok yararlı oldu benim için.

Kullumangocum ben linki inceledim 4 adet sise var. Kullanmayı düşünüyorum ,bu silicilerin nasıl kullanıldığını biraz daha anlatabilir mısın?neden 4sise var mesela? Teşekkürler simdidennn

4 değil 5 şişe var :) A ile B şişesini karıştırıp saça suruyorsun . bekleme süresinden sonra üstünde sampuan yazan şişeyle saçını 5 6 kere yıkıyorsun . eğer boyama yapmayacaksan saçın tekrar oksıjenle temas edipte koyulaşmaması için üstünde yuzde 2 developer yazan şişedeki sıvıyla saçı boya yapar gibi sıvayıp 10 dk kadar bekliyorsun . ardından yıkarkende üstünde saç kremi yazan şişedeki saç kremiyle saçın ph seviyesini düşürüyorsun.
eğer boyama yapacaksanda yine A ile B şişesini karıştırıp saça suruyorsun . bekleme süresinden sonra sampuanıyla yıkıyorsun 5 6 kere . sonra saçı istedigin renkten 2 ton açık bır renkle boyuyorsun . boyama işleminden sonrada üstünde saç kremi yazan şişedeki kremle saçı kremliyorsun .
urunun içinden zaten nasıl kullanılacagı yazıyor. ama yinede anlamadığın yer olursa sor . elini cabuk tutman gerek . ve saçı bu işlemleri yaparken sampuandan sonra kesinlikle saç kremi uygulaması yapmamalısın yoksa saç yine eski rengine dönebilir.sana tavsıyem ilk gün sadece saçındaki boyayı sil. 1 2 gün sonra saçını boya. çünkü 5 6 kere sampuanladıgın için saç derin çok hassaslaşıyor ve boyama sırasında kafa derin tahrış olabılır.

kullumangocum cok tesekkur ederım hızlı cevabın ıcın:)sanırım ılk gun sadece boyayı sılmek mantıklı. sımdı baska bı sorular gelıyor:) urunler tek kullanımlık mı
yanı alınan kutularla sadece 1 kez bu ıslemlerı mı uygulayabılıyorsun?
sacımdan ılk gun boyayı sılsem ve 2-3 gun sonra bal rengı bır renge boyamak ıcın kumral sac rengımı neye boyamalıyım? dıpten cıkan 2 cm lık sac rengımde degısme olmuyor bu ara degıl mı?
yada boya yapmazsam 2 gun sonra uclarına paketle sarı attırabılır mıyım, sonucta orıel kullanılacak ya daha mı fazla etkısı olur dıye sordum?
cok soru sordum sana bılıyorum ama bu konularda cok bılgılı oldugunu bılıyorum..
cook tesekkurler nazık cevapların ıcınn

sampuanı ve saç kremini birkaç kere daha kullanabılırsın ama diğer urunler saçına anca yeter . saçını dınlendireceksen mutlaka yüzde 2lık developerıda yazdıgım sıraya gore kullanmalısın. yoksa saç tekrar koyulaşır . boyayı sıldıkten sonra saçının durumuna göre turuncumsu bır renk ortaya çıkıyor . onceki boyamalarında kullandıgın oksıdanın saçını açtıgı hal yani . bunun üzerine istedigin renge biraz küllüde karıştırırsan daha ıyı sonuc verir eğer bal rengi istiyorsan .
uçlarına paketle sarı attırırsan diğer yerleri turuncumsu kalabılır. bence ilk once saçının zeminini oturt. daha sonraları sarı attırırsın uçlarına .

Back