Önce erkek kardeşimin sevgilisi yazıyor dedim.Kardeşim özellikle diş fırçalamayı sevmezdi, neler anlattık ettiysek nafile.Bu arada babam diş doktoru gerisini siz hesaplayın."Dişini fırçala" derdik koca çocuğa yada "duş alsana" o da derdi ki "nasılsa denize gideceğim, su değecek".Böyle insanı deli ederdi. Şimdi üniversite öğrencisi ve kız arkadaşı var.Bakıyorum her gün duş alma adeti edinmiş, dişler inci gibi, losyonlar parfümler, ütülü gömlekler...Bizim 20 yılda kazandıramadığımız temizlik, bakım ve diğer şeyleri ilişki sırasında kazanmış. Tatlı sözler, iltifatlar, güzel davranışlarla umarım bu alışkanlıkları ona kazandırabilirsiniz.
Dişlerinin arasında yemek artığı var demişsiniz.Olmadı canınıza tak etti :"Dün gece semizotu ve pilav yemişsin" dersiniz.Nerden anladığınızı sorarsa da "dişinden sarkan semizotu ve pirinç tanesinden" dersiniz.Böyle konularda söylesem mi söylemesem mi derdine düşmeyin lütfen.Tamam abarttım ama kim dişinden semizotu sarkan ya da bir önceki öğünde yediği 3 çeşit yemeği dişlerinde gösteren bir insanı öpmeye can atar ki? Ter konusundaki durum gibi, millet ay ne yapsak, kırılır mı falan...Arkadaş bizim burnumuzun direği kırılıyor ona söylesek çok mu? Kimse kırılmak incinmek istemiyorsa düzenli duşunu almalı, kaliteli ya da pahalı hikaye temiz kıyafetler giymeli, dişini fırçalamalı ve kokmamalıdır.Ama bunlarda eksik varsa da onun daha fazla toplumdan dışlanmaması, lakaplara maruz kalmaması ya da arkasından dedikodusunun yapılmaması için bir şekilde bu gerçekle yüzleştirilmelidir.