Bakımlı olmanızın altında yatan sebep nedir?

fairymoon

Memento mori 🌛🧚🏻‍♀️🌞
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
343
195
29
Merhaba hanımlar.

Uzun zamandır bu sorunun cevabını düşünüyorum.

Sizce bir kadının kendine bakmasının altında yatan sebep nedir?

Erkek arkadaşının olması ve ona güzel görünmek istemesi mi?
Diğer kadınlarla rekabet etmek istemesi mi?
Arkadaşlarının arkasından konuşmaması için mi?
İş yerinde lafını geçirebilmek için mi?
Yoksa başka bir şey mi?

Kendimden bahsedecek olursam, ben uzun zamandır kendime doğru düzgün bakmıyorum.
Makyaj zaten hiç yapmıyorum. Fazla kiloluyum.
Banyoya bile zorunlu olmadıkça girmiyorum.
Muşmula gibi geziyorum ortalıkta.

Bunun altında yatan psikolojik sebeplerim de var, farkındayım.

Ancak yukarıdaki sorunun cevabını çok düşündüm, eğer makyaj, bakım vs için kendime bir gerekçe bulursam, belki isim daha da kolaylaşır diye zira hiçbir sebebim yok bunun için.

Eğer siz de bakımlıysanız, bunun altında yatan gerekçelerinizi yazarak bu sevimli kardeşinize faydalı olabilirsiniz.

Saygılar.

Merhaba hanımlar.

Yoksa başka bir şey mi?

Kendimden bahsedecek olursam, ben uzun zamandır kendime doğru düzgün bakmıyorum.

Ancak yukarıdaki sorunun cevabını çok düşündüm, eğer makyaj, bakım vs için kendime bir gerekçe bulursam, belki isim daha da kolaylaşır diye zira hiçbir sebebim yok bunun için.

Eğer siz de bakımlıysanız, bunun altında yatan gerekçelerinizi yazarak bu sevimli kardeşinize faydalı olabilirsiniz.

Saygılar.
Merhaba, dönem dönem benim de içimden gelmediği oluyor hiçbir şeyin, ama bu sefer battıkça daha da dibe batıyorum o zamanlar. Bence en iyi motivasyon kendinizi iyi hissetmek için olmalı, zorla da olsa biraz biraz kendine bakmaya başlayınca insan devamı da geliyor, önemli olan kabuğu kırabilmek gibi. Ha bir de aşık olduğunda uçuşa uçuşa kendine bakar insan tabi, ama ne zaman olur bilinmez o da😊

Merhaba, dönem dönem benim de içimden gelmediği oluyor hiçbir şeyin, ama bu sefer battıkça daha da dibe batıyorum o zamanlar. Bence en iyi motivasyon kendinizi iyi hissetmek için olmalı, zorla da olsa biraz biraz kendine bakmaya başlayınca insan devamı da geliyor, önemli olan kabuğu kırabilmek gibi. Ha bir de aşık olduğunda uçuşa uçuşa kendine bakar insan tabi, ama ne zaman olur bilinmez o da😊

Merhaba. Cevapladığınız için teşekkür ederim öncelikle :)

Peki mesela "Ben şu, şu sebepten dolayı kendime bakıyorum" dediğinizde oradaki "şu, şu" sebep tamamen kendinizi iyi hissetmek için mi? Eğer öyleyse, kendinize saygı duyduğunuzu söyleyebiliriz. ☺️☺️

Kıvırcık saç sevmediğim için saçlarımı düzleştiriyorum
Başka bi şey bende yapmıyorum zaten saça model vermek makyaj yapmak modayı takip edip ona göre giyinmek vs bende yok

Merhaba. Cevapladığınız için teşekkür ederim öncelikle :)

Peki mesela "Ben şu, şu sebepten dolayı kendime bakıyorum" dediğinizde oradaki "şu, şu" sebep tamamen kendinizi iyi hissetmek için mi? Eğer öyleyse, kendinize saygı duyduğunuzu söyleyebiliriz. ☺️☺️
Yok işte aslında, dürüst olmak gerekirse öyle kendi içimden geldiği için kendime bakan biri olamadım ben çoğu zaman. Sebebi okula/işe gideceğim el alem ne der, dışarıda insanlar laf eder gibi endişelerle bişeyler yapmaya çalışırdım genelde, ama sonra sonra devam ettikçe psikolojik olarak da daha iyi hissettirdiğini gördüm. Halen hiç pijamalarımı çıkarmadan bütün gün evde oturabilirim o ayrı, benim yapımda var biraz rahatlık🙈

Yok işte aslında, dürüst olmak gerekirse öyle kendi içimden geldiği için kendime bakan biri olamadım ben çoğu zaman. Sebebi okula/işe gideceğim el alem ne der, dışarıda insanlar laf eder gibi endişelerle bişeyler yapmaya çalışırdım genelde, ama sonra sonra devam ettikçe psikolojik olarak da daha iyi hissettirdiğini gördüm. Halen hiç pijamalarımı çıkarmadan bütün gün evde oturabilirim o ayrı, benim yapımda var biraz rahatlık🙈

Özel olmazsa burcunuz nedir ? Genelde Yay, Boğa, Kova burçları rahatlığa önem verirler de...😀😀

İnsanalarin bana saygı duyması. Özellikle iş hayatında insanın kılık kıyafetini bakarlar. Sen kendine özen gistermez saygı duymazsan karşındaki de seni ciddiye almaz

Ben kendime olan saygımdan,öyle daha mutlu olduğumdan, bendeki sebep olduğu değişiklerden memnun olduğumdan bakımlıyım, dönem dönem stresli zamanlarda bunlardan uzaklaştığımda kötü anlamda görünüşüme duruşuma yürümeme dahi yansıdığı için öyle anlarda ihmal etmemeye çalışıyorum. Ayrıca insanların tutumu bile değişiyor, çok dikkat etmişimdir;donuk ve cansız ciltle suratla, sönük saçlarla, feri gitmiş gözlerle bir AVM ye,Gratis vb yerlere gelen kadınlara - hiç hoş değil insan kayrılması ama- satış danışmanları ilgilenmiyor bile, ama bakımlı özenli bir şekilde gelenlere daha kapıdan güleryüzle hoşgeldiniz deyip peşlerinden gidiyorlar ve kırk tane ürün deneseler gene hala yardımcı oluyorlar, paspal gelenlere iki parfüm ürün denemesinden sonra tavırları değişiyor valla, üzgünüm gerçek bu

Merhaba hanımlar.

Yoksa başka bir şey mi?

Saygılar.

Aynaya baktığımda gördüğüm ifadenin daha mutlu olması için bakım yapıyorum

Ben evin içinde de bakımlıgezerim ya aynaya baktığımda karşımdaki kişiden memnun olmam gerekir. Ben Boğa burcuyum gezegenim venüs olunca sanırım göze hitap benim için genel olarak hep 1.sıradadır.😊🥰

Makyaj yapmak icin bir grekce aramiyorum seviyorum bakimli olmayi scimla ugrasmayi saatlerce tirnaklarima sekiller cizmeyi puruzsuz bir eyeliner cekmeyi sanat eseri gibi geliyor bitince 😁 resmen buyuk bir is basarmis gb dim dik duruýorum :KK8:

Bende elimden geldigince kendime bakmaya calisirim. Ama ev halim cok dağınıktır. Mesela is yerinde daha tertipli giyinirim. Sacimi yaparim. Günlük makyaj yaparim. Dışarıdan nbegenilmek, kendimi özel hissetmek, herkesin bana saygi duyması icin bakarim. Kadınlar baska kadınlar icin süslenir derler Bu soze de katılıyorum. Başka kadinlar beni kiskansin isterim. Bekarım kendime uygun birini ariyorum.simdi kendimizi kandirmayalim. Disini begenmeyen icini merak etmiyo. 😁 ruhlar alemindr yaşamıyoruz 😁

Tamamen kendine saygı diyorum. Ancak kendine bakmak demek sadece makyaj yapıp,güzel kıyafetler giymek demek değildir. Bir kadının kendine bakması daha geniş bir kavram.Çok uzun süre depresyonla mücadele ettim ve yaklaşık 1.5 yıldır düzenli yaşıyorum. Evimi temizliyorum,sporumu yapıyorum,sigarayı bıraktım,gereksiz alış veriş yapmıyorum,evde yapabildiğim güzellik bakımlarını yapyorum,bol bol okumaya başladım.Beni beğensinler diye yaptığım zaman bende çok sakil durduğunu fark ettim.

Bakımlı olmak benim için yaşam tarzı olmuş durumda, sadece bakım deil aynı zamanda temizlik de tabii
kendime iyi bakmak ve yaş alırken bile güzel görünmek, genç kalmak istiyorum. Güzel ve şık görünmek benim en öncelikli olaylarımdan, makyajlı olmak, bakımlı ve şekillendirilmiş saçlar, manikürlü ojeli eller ve kot-tişört bile olsa uyumlu ve temiz kıyafetler çok önemli benim için, ama önce kendimi güzel ve enerjik hissetmek için önemli

X