Arkadaşlar sizce bakımlı olmak nedir? Ben öyle herkesin kullandığı yüz maskesi saç maskesi Vs kullanmam,kuaföre düzenli olarak kaş bıyık için giderim öyle her dk saç kestirmem fön çektirmem. Acaba bende mi sorun var diye düşünmeye başladım. Siz neler yapıyorsunuz mesela günlük hayatta? Dışardan aldığım bi tepki yok sadece merak ediyorum bu kadar maske falan yapacak ne var millette diye :) Kısacası bakımlı kadın nasıl olmalı?
Siz nasıl kadınları bakımlı buluyorsunuz mesela ? Bunun cevabına göre kendinize pay biçebilirsiniz.
Bir bakışta "bakımlı" dediğimiz kadınların maske kullanıp kullanmadığını bilemeyiz.Bizim tek gördüğümüz güzel bir ciltleri olduğudur.İyi görünmek için maskeye ihtiyaç varsa kullanılır,yoksa kullanılmaz.Belki sadece bol su içip nemlendirici kullanmak bazılarına yeterli gelebilir.Bazılarınınsa fazladan maske,peeling,fondöten gibi desteklere ihtiyacı olabilir.
Sırf temiz olmakla bakımlı olunmaz ama bakımlı olmak için önce temizlik şart.
Mesela dipten boyası gelmiş,uçları kırık dolu saçlar istediği kadar temiz olsun,bakımlı durmaz.
Fön de şart değil.Kendine göre düzgün bir modeli olsun yeter.Size fön yakışır,başkasına kendi doğal dalgası,diğerine belki topuz veya atkuyruğu bile yakışabilir.
Başka örnek,temizseniz ama dudaklarınız çatlaksa bakımlı değilsiniz.Dudaklar çatlaksa ve üzerine ruj sürmüşseniz yine bakımlı değilsiniz.Elleriniz çatlamışsa ilk düşüneceğiniz oje değil kremdir.Ojeli ama çatlak eller,hele ojelerin uçları çıkmışsa bakımlı değil aksine bakımsız durur.Yani bakımsızlık,makyaj ve boyayla kamufle edilemez.
Bakım süsten daha temel,daha özen isteyen bir etkendir.Süs de onun cilası diyelim.2 dakikada süslenirsiniz ama 2 dakikada bakımlı olup çıkamazsınız.