Bakımlı olmak istiyorummmm

kamuran85

Oğluşummm :))
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
6.066
578
198
Başlıktan da anlaşılacağı gibi bakımlı olabilmekle ilgili sıkıntım var.
Burada birçok derde çareler arandı, fikirler paylaşıldı. Benim de sorunum bu.
Bakımlı olmak istiyorum ama üşengeçlik mi desem şartlar mı desem bir türlü olamıyorum..
Evlenmeden önce her gün makyaj yapardım. Saçlarım çok çabuk yağlandığı için hergün yıkanırdım..
Evlendim evleneli saçlarım yağlanmışken de işe gidebiliyorum :/
Ve işyerimde hiç makyaj yapmıyorum.
Şöyle bi sorunum var, eve gidince yıkamak zor geliyor.
Çocuğum da yok daha yeni evliyim sayılır zaten ama bakıyorum çoluklu çocuklu kadınlar benden bakımlı vallahi..
Önceden eşimin yanında her gidişimde farklı ojeler sürerdim.
Artık oje de kullanamıyorum çünkü yemek yapıyorum. Her iki günde bir yemek yapıyorum. Evdeyken annem yapardı..
En basitinden etek giyemiyorum, bu da benim en büyük sıkıntım. Çok güzel yazlık elbiseler aldım bir kere dahi giymedim.
Çünkü bacaklarım bembeyaz. Bu yaşıma kadar hiç tatile gitmedim, güneş yüzü görmediler. Tüy sorunum var çok çabuk çıkıyorlar.
Ramazandan önce alışkanlık haline getirmiştim her üç haftada bir sir ağdaya giderdim kuaföre. Ramazan boyunca gitmiyorum. Döndüm yine tüy dökücü kreme..
Neyse 19'unda tatile gideceğim en azından bronzlaşınca tüyler çok belli etmez kendini ve daha rahat etek giyebilirim diye düşünüyorum.
Ama bakımlı olabilmek için üzerimdeki bu üşengeçliği nasıl atacağım onu bilmiyorum?
Nasıl kokoş olabiliyorsunuz?
Nasıl hergün makyaj yapıyor güzel giyiniyorsunuz?
Bana yardım edin :(
(Bu arada yaşım 24)

eşiniz ne diyor bu duruma, evli insanların daha bakımlı olması gerekir diye biliyodum ben, insanı bakımlı gösteren saçı cildi elleri gözleri dudakları ve giysisi. öje sürmüyorum demişsiniz tırnaklarınızı uzatmadan da sürebilirsiniz şahsen ben ten rengi, frenc ve parlatıcı öjeli elleri daha hoş buluyorum

Duş çok önemli benim için,yaz kış hergün duş alırım,benimde saçlarım yağlıdır...duş sonrası vücut losyonlarımı sürerim,parfümümü sıkarım,saçlarımı fönlerim ve ojelerimi sürerim..evlenmeden önce nasılsam evlendikten sonra da aynı bende..bakımlı olmak önemli,önce kendin için yapacaksın..insan kendine geliyor ve kendini daha iyi hissediyorsun:16: önce kendine saygı duymalısın güzelim..onun bunun için değil KENDİN için yapmalısın.

eşiniz ne diyor bu duruma, evli insanların daha bakımlı olması gerekir diye biliyodum ben, insanı bakımlı gösteren saçı cildi elleri gözleri dudakları ve giysisi. öje sürmüyorum demişsiniz tırnaklarınızı uzatmadan da sürebilirsiniz şahsen ben ten rengi, frenc ve parlatıcı öjeli elleri daha hoş buluyorum

Eşim bana nişanlıyken sen her halinle güzelsin derdi. Abartı makyajı sevmiyor zaten ben de yapmazdım oyle abartı makyaj.

Saçlarıma da uyuz oluyorum zaten sürekli yağlanıyorlar. Hergün yıkanmak zorunda kalıyorum ama bazen üşeniyorum işte. Çünkü bekar zamanımdaki gibi değilim, evin tüm sorumluluğu bende. Çamaşırı bulaşığı temizliği ütüsü. Bunu yazarken bile evdeki ütüler geldi aklıma :/
Ben saçlarımı hiç toplamazdım mesela, Hep açık bırakırdım maşalardım ya da düzleştirirdim. Artık onları da yapmıyorum.

Tırnaklarımı uzatmadan oje güzel durmuyor. Frenc'i ben de seviyorum ama onu da yaptırdığım gibi ertesi gün bi biber dolması yapmama bakıyor, hemen siliyorum. Çünkü ben yemek yaparken tırnaklarımı bile dibine kadar kesen bi insanım..

Duş çok önemli benim için,yaz kış hergün duş alırım,benimde saçlarım yağlıdır...duş sonrası vücut losyonlarımı sürerim,parfümümü sıkarım,saçlarımı fönlerim ve ojelerimi sürerim..evlenmeden önce nasılsam evlendikten sonra da aynı bende..bakımlı olmak önemli,önce kendin için yapacaksın..insan kendine geliyor ve kendini daha iyi hissediyorsun:16: önce kendine saygı duymalısın güzelim..onun bunun için değil KENDİN için yapmalısın.

Zaten konuyu açmadan önce aynaya baktım, ve akabinde danışmak istedim. Çünkü bu görüntü ben değilim. Ben böyle değildim ki...
Ben gözlerime makyaj yapmadan asla dışarı çıkmazdım, hele ki eşimin yanına...
Gözlerim şimdi çok sönük :(

bende aynı dertten muzdaribim. umarım guzel fıkırler cıkar.....
sanırım ınsanın ıcınden gelmesı gerekıyor.
bekarken yapıyordum bende.
benım içimden gelmıyor.
saçlarım kabarık. düzleştirsem bile hemen bozulur. çalışmadıgım ıcın de fön falan çektırmeyı gereksız göruyorum.
ne olacak bu halim:5:

bende aynı dertten muzdaribim. umarım guzel fıkırler cıkar.....
sanırım ınsanın ıcınden gelmesı gerekıyor.
bekarken yapıyordum bende.
benım içimden gelmıyor.
saçlarım kabarık. düzleştirsem bile hemen bozulur. çalışmadıgım ıcın de fön falan çektırmeyı gereksız göruyorum.
ne olacak bu halim:5:

Aslında evde olduğun için işlerini çabucak görüp kendine vakit ayırabilirsin...

şöyle halledebilirsin, eşlerimizi muhakkak ki çok seviyoruz, hele bize diyorlarya her halinle güzelsin,saçın yağlansa takmıyorlar, yada her dışarı çıkacagında rahat giyin ya rahatına bak boşver diyorlar,bakım yaparken ammaaann ugraşıyon gel güzelsin diolar ya vs vs vs çoğaltılabılır... sakın takmayın , tabiki de doğru sölüyorlar, benim eşimde hep rahat olmamı ister, ama az bi süslenince özel özel bakım kremleri kullannca vs vs ler yapınca da hemen gözleri parlıyor.. eşlerimiz tüm bakımı bizden görsün sokaklardakilerden değil. bunu düşünün.. ha tabi işin özü herşeyi kendiniz için yapın. ama kendim güdülenemiyom diyorsanız eşinizin hakkıdır temiz bakımlı kadın.:46:

he birde kişisel bakım ürünlerine çok para harcayınca yapmak zorunda kalıyorsunuz :9: buda bir çözümolabilir :42:

Zaten konuyu açmadan önce aynaya baktım, ve akabinde danışmak istedim. Çünkü bu görüntü ben değilim. Ben böyle değildim ki...
Ben gözlerime makyaj yapmadan asla dışarı çıkmazdım, hele ki eşimin yanına...
Gözlerim şimdi çok sönük :(

Canım bu yazdıklarını okuyunca aklıma hemen"depresyon" geldi..depresyonamı girdin acaba?

işte sorun bu.içimden gelmıyor......sanırım kendıme saygımı yıtırıyorum....:50:
ne için yapacam dıyorum. full evde oldugumdan.

"Ne için"mi? Tabiki kendin için yapacaksın güzelim...bende ev hanımıyım ama hergün yazdıklarımı yaparım,ama eşim için falan değil önce "kendim"için:34:

Kızlarrrrrr biraz kendinize gelin ve silkeleninn!!! Daha yaşınız ne başınız ne...ne bu böyle hayattan bezmişlik?? Kimbilir nasıl da hoş hatunlarsınızdır:34:

hımmm bu sıkıntı bende de var nasıl bakımlı olunacağını bilmiyorum
evet sevgilileerimiz problem etmiyor gibi görünebilirler fakat yolda bakımlı biri görünce takılıyo gözleri hemen
ilk önce özgüven lazım bize3
ben ilk adım olarak yola böyle başladım
sonra bende de ciddi bi tüylenme problemi var ve bu bakım önündeki en büyük engel
doktora gittim ilaç tedavisine başlayacağım
ve akabininde lazer epilasyon
kilo varsa o da atılacak tabi spora başladım
ve bayramdan sonr profesyonel ciilt bakımı yaptırcam şimdilik planlarım bunlar

Canım bu yazdıklarını okuyunca aklıma hemen"depresyon" geldi..depresyonamı girdin acaba?

Ne depresyonu? :/
Yok ya depresyonda değilim. Ben sana dış görüntümden rahatsız oldum. Eşimle dostumla aramda problem yok ki depresyona gireyim..

şöyle halledebilirsin, eşlerimizi muhakkak ki çok seviyoruz, hele bize diyorlarya her halinle güzelsin,saçın yağlansa takmıyorlar, yada her dışarı çıkacagında rahat giyin ya rahatına bak boşver diyorlar,bakım yaparken ammaaann ugraşıyon gel güzelsin diolar ya vs vs vs çoğaltılabılır... sakın takmayın , tabiki de doğru sölüyorlar, benim eşimde hep rahat olmamı ister, ama az bi süslenince özel özel bakım kremleri kullannca vs vs ler yapınca da hemen gözleri parlıyor.. eşlerimiz tüm bakımı bizden görsün sokaklardakilerden değil. bunu düşünün.. ha tabi işin özü herşeyi kendiniz için yapın. ama kendim güdülenemiyom diyorsanız eşinizin hakkıdır temiz bakımlı kadın.:46:

Rahatına bak diyorlar haklısın. Oysa ben bile kendimi bu halimle beğenmiyorum eşim neden beğensin ki.
Haklısın bakımı bizde görmeleri lazım ki dışarıya yönlenmesinler..

Bu tür şeyler alışkanlık edilesi şeyler.Siz biraz koyvermişsiniz.Sonuçta 2 kişisiniz.Bir düzene oturtsanız ve işleri ertelemeden yapsanız herşey yoluna girer.O jeliyken eldiven kullanabilirsiniz yemek pişirirken.Saçlarınız sık yağlanıyorsa saç kremi kullanmayın ve kremsiz şampuanla yıkayın.Makyja üşeniyorsanız illa fondöten pudra şu bu kulaanmak gerekmiyor.bir kalem çekmeye bir allığa bakar iş.Makyaşsız olmayı anarım da yağlı kafayla dolaşmak,dışarı çıkmak...Bir kere su insanın elektriğini atar.O yüzden duş almak insanı rahatlatır.Saçlarınızı kısa kullanın.Ben yağlı saçlı birini görünce çok ayıplıyorum.Bir de evliliğinizi biraz hareketlendirin.Akşamları veya haftasou dışarı çıkmak gibi.

illa oje ve etek giyerek bakımlı olacaksın diye bişey yok.. ben 32 yaşındayım 2 çocuğum war bakıma özellikle zaman ayırıyorum çünkü klasik olarak bakımlı olunca iyi hissediyorum kendimi :12: bu arada tırnaklarım uzun değil oje de kullanmıyorum :)

küçücük bebeğim var ve çalışıyorum.ona rağmen saçlar boyalı, her gün makyaj, topuklu ayakkabı ne ararsan var. çoğu zaman makyajımı iş yerinde yapıyorum.çünkü az uyuyorum yada sabahları bebeğim uyanıyor onunla ilgileniyorum.

saçlarımı kendim boyuyorum çünkü zamanım yok.saç düzleştirici ile de her daim fönlü.

hergün yemek yapıyorum ama ojede kullanıyorum manikür pedikür kendim yapıyorum.

netten alışveriş yapıyorum...eskisi kadar vaktim yok.herşeyimi kendim yapıyorum.bence bi bayan evlendikten sonra daha bakımlı olmalı...gerekirse işten izin alıp epilasyonumu yapıyorum:)) yeterki iste...

bu yaşta ve çocuk olmadan bu kadar üşengeçlik ve bakımsızlık fazla değil mi? eşine de yazık.sonra geçen zamana üzülürsün.

Back
X