Bakımlı olamamak

İyi akşamlar herkese. Son zamanlarda gitgide içimde büyüyen ve öz guvenimi zedeleyen bir konu ile karşınızdayım. Bekarligimda ve çocuk olana kadar evliliğimin ilk yillarinda salaş ama bakımlı biriydim. Şık takılmak pek bana göre olmadı hiç bir zaman, daha çok spor ve salaş giyinmeyi severdim buda cool bir hava katardi. Giyim tarzım değişmedi ama eskiden bana yakışan şeyler şimdi çok çirkin duruyor üzerimde.Fiziğim haliyle eskisi gibi değil yüzümde hep yorgun bir ifade var tenim soluk duruyor. Eski halimden eser yok buda beni üzüyor artık. Bakım zaten hak getire. İki küçük çocuğum var çalışıyorum ve hiç boş zamanım yok. Çalışmaya başlamadan öncede pek yoktu aslında o zamanda çocuklar evdeydi daha küçüklerdi kendime hiç vakit ayiramiyordum. Önceleri televizyonda veya dışarda bakımlı kadınlar hiç dikkatimi cekmezken şimdi onları gördükçe öz guvenim zedeleniyor. Eşime karşıda eski oz güvenim yok gibi. Kendimi çok çirkin hissediyorum ama bunu değiştirmek için pek birşey yapamıyorum. Çevremdeki kadınlarin neredeyse hepsi saçına veya cildine işlem yapmayi kendine alışkanlık edinmisken bana o kadar uzak geliyorki. Hafta içi zaten hep kosturmacayla geçiyor hafta sonuda alışveriş çocuklara etkinlik dışarda aktivite evde hasret giderme derken ben kadınlıktan tamamiyle uzaklaşmış gibiyim. Altı ay boyunca kas almak icin bile kuaföre gitmeye firsat bulamadim inanirmisiniz en sonunda evde kendim aldım. Bu dönem kendim için yaptığım tek şey serum yüz ve göz kremi almak oldu ama bunlar tek başına yetmiyor bu yaştan sonra (35 yaşındayım). Uzun zamandır kıyafet alamam gerekiyor ama bunu bile erteliyorum surekli çünkü üzerime yakisacak şekilde nasıl kombinleyecegimi bilmiyorum. Eskisi gib yakismamasindan korkuyorum galiba bu gercekle yuzlesmemek için erteliyorum kıyafet almayi. Bu döngüden nasıl çıkacağım hanımlar bana bir fikir verin lütfen.
Yazini okurken birisi benim adima derdimi kaleme almis dedim... Seni o kadar iyi anliyorum ki.. ben silkelendim seni de silkeleyeyim 😂 oncelikle annelik ve kadinlik farkli seyler bunu hicbir zaman unutmamaya calistim. Evet cocuklarim icin iyi bir anne olmaliydim ama kadin olmayi unutmama ramak kalmisti. Bu arada benim bir cocugum var henuz 5 aylik ve evden calisiyorum. İlk isim cildiye doktor randevusu sonrasi malum magazaya gidip oncelikle hiyolironik ( ingizlice kan aglamasin diye turkce okunusu yazdim) asit iceren bir yuz temizleme suyu, tonik ve yuzum icin bir krem aldim. Vardi ama eskisi dogumdan sonra cildimi yakmaya basladi. Daha sonra yeni makyaj malzemeleri eksik olanlari aldim. Bunlari sadece kendimi rahatlatmak icin yaptim aslinda. Daha sonra duzenli olarak kullanicagima dair soz verdim amacim sabah aksam kullanmakti ama en az gunde bir kere diye sartladim kendimi. Bir uygulama ekledim ve ondan spor ya da hafif egzersiz yapmaya basladim. Hergun maksimum 30 saatte bu saydiklarimi yapiyorum cok uzun suren bir sey degil bazen bebegimle bazen onu babasina birakip yapiyorum cunku buna COK İHTİYACİM VAR. kiyafet konusuna gelince benim ikizim gibisin gercekten tam da anlattigin gibi salas spor giyinen asla şık olmayan olmak da istemeyen birisiydim. Hatta annem ve esim tarafindan surekli elestiri alirdim bu konuda. Hem maliyetinden hem de kendimi rahat hissetmedigim icin hep erteledim erteledim. Ona da bu degisimlerle birlikte basladim. Bu kis uzun kaban ve bota ihtiyacim vardi. Normalde marka asla giyinmem ama esim surekli tarz ve şık olmam konusunda israr ettigi icin bugun ki indirim solenine katildim ve iki tane bot ve kaban aldim. İnternetten bos vakitlerimde kombin videolari izliyorum insanlari neyi neyin ustune giyiniyor gibi bana fikir oluyor. Bence senin yapman gereken tek sey kendine vakit ayirman ben problemin sadece bu oldugunu dusunuyorum hem annesin hem calisiyorsun esin sana daha fazla destek olmali. Kadinlik kendine bakma ozen gosterme degil aslinda kendini sevmek bence erkeklerde bu yoktur ama kadinlarin ozguveni budur. Eger sormak istedigin bir sey olursa mesaj da atabilirsin. Suan oldugun halinle de cok guzel ve cok cool gorundugunden eminim cok fazla da kafana takip kendini yipratma 💜

7 tonik metodunu duydun mu?
"Cilt makyajdan arındırıldıktan ve kullanılıyorsa asitli ürünler kullandıktan sonra, cilt bakımının tonik adımında, nem vermek üzere tasarlanmış bir toniğin cilde 7 kez ardarda yedirilmesi ile cildi neme doyurmayı amaçlayan bir yöntem 7 kez tonikleme yöntemi.
Kullanılan toniğin tamamen nem vermek üzere tasarlanmış olması, alkol-asit içermemesi mümkünse doğala yakın içerik listesine sahip olması ise dikkat edilmesi gereken başlıca kurallardan biri."

Bakım koçun olabilirim. Her akşam mesaj atıp kullanman gereken ürünleri söylüyorum bakımını yaptın mı diyorum. Fotoğraf istiyorum :KK70:
Bak bu iyi bir iş fikriymiş :skandal:
Her şeyin koçu oluyor artık, bakım koçu neden olmasın, arkandayım hocam :KK70:

"Cilt makyajdan arındırıldıktan ve kullanılıyorsa asitli ürünler kullandıktan sonra, cilt bakımının tonik adımında, nem vermek üzere tasarlanmış bir toniğin cilde 7 kez ardarda yedirilmesi ile cildi neme doyurmayı amaçlayan bir yöntem 7 kez tonikleme yöntemi.
Kullanılan toniğin tamamen nem vermek üzere tasarlanmış olması, alkol-asit içermemesi mümkünse doğala yakın içerik listesine sahip olması ise dikkat edilmesi gereken başlıca kurallardan biri."

Bakım koçun olabilirim. Her akşam mesaj atıp kullanman gereken ürünleri söylüyorum bakımını yaptın mı diyorum. Fotoğraf istiyorum :KK70:
Bende ki tonik ise yarar mi acaba😂

Instagram im bile yok desem 🤭 Sanırım bu gibi şeyler için açmak mantıklı olacak. Çocuklar hafta sonu asla ayrılmak istemiyorlar benden hafta içi pek verimli vakit geciremedigimiz için. Hele büyüğü her adımımı takip ediyor bir yere bırakıp gittiğimde bunu çok dert ediyor kendine beni bırakıp gittin diye. Boyle oluncada çok vicdan azabi çekiyorum. Bu konuda biraz daha mı katı olmam gerekiyor aceba bilmiyorumki.
Kuaföre çocuklarla gidebilirsiniz bence sorun olmaz😌

İki küçük çocuğum var çalışıyorum ve hiç boş zamanım yok.
Konunun burasından itibaren bakımlı olamamakta haklısın dedim içimden.
Kendinize ait zamanınız yok ki,bakım da zaman işi,ne arada yapacaksınız? Uzmanlar diyor ki kendinize zaman yaratın,ulan nasıl yapalım?
Moralinizi bozmayın yalnız değilsiniz demeye geldim ben 😊❤️

Arkadaşa katılıyorum.hayatınızda koşuşturmaca falan yok.motive olamıyorsunuz.içiniz sıkkın.bütün gün işte olan kadınlar bile koşuşturuyorum demiyor ben dahil.siz ev hanımı hâlinizle mi koşuşturuyorsunuz yani.bence önce bir psikiyatriye gidip hayat enerjinizi yeniden kazanın sonra zaten koskoca günde herşeye vakit kalıyor.
Calisan kadin ev hanimindan daha mi cok yoruluyor sizin gozunuzde? Ev hanimlari asla o kadar yorulamaz mi ne demek simdi bu 😂 yorumunuz mantik cercevesinin disinda bana kalirsa

Calciiii benim bakım koçum ol noluuuuur 🥰🥰🥰

Eklentiler

• IMG_20221124_125333.jpg
    IMG_20221124_125333.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20221124_125324.jpg
    IMG_20221124_125324.jpg
    32,4 KB · Görüntüleme: 64
ev hanımı olup da çok bakımlı kadin var çevremide..saçlarini boyatiyolar tirnak bakımı felan..
mis gibiii...
çalışaninda ev hanimi da bakımın hiç bi bahanesi yok.:)
Sen bunu diyince aklima geldi, esimin kuzenine dogum sonrasi sohbet ederken sacima sombre yapmak istiyorum demistim hani kendimi kotu hissediyorum bir degisiklik iyi gelir diye dusunuyorum dedim. Bana verdigi cevap su oldu SENİN GİBİ EVDE OTURUP SACİNİ SUREKLİ GUDUK GİBİ ARKADAN TOPLAYAN KADİNLARİN NEDEN OMBRE SOMBRE YAPTİRDİGİNİ ANLAMİYORUM. beni o kadar uzdu ki bu yenilenmeye gecisimi tetikledi diyebilirim evet sacimi surekli topuz yapiyorum cunku boyle rahatim bu insanlarin ev hanimlariyla ya da insanlarin tarziyla ne zoru var anlamis degilim ustelik kendi de calismiyor ama surekli paris moda haftasinda gibi giyiniyor deli mi ne 😂

Sen niye çalışmayanlara bu kadar kafayı taktin
Yaran mi var
[/QUOTE benim feminist duygularım çok baskın
Sen bunu diyince aklima geldi, esimin kuzenine dogum sonrasi sohbet ederken sacima sombre yapmak istiyorum demistim hani kendimi kotu hissediyorum bir degisiklik iyi gelir diye dusunuyorum dedim. Bana verdigi cevap su oldu SENİN GİBİ EVDE OTURUP SACİNİ SUREKLİ GUDUK GİBİ ARKADAN TOPLAYAN KADİNLARİN NEDEN OMBRE SOMBRE YAPTİRDİGİNİ ANLAMİYORUM. beni o kadar uzdu ki bu yenilenmeye gecisimi tetikledi diyebilirim evet sacimi surekli topuz yapiyorum cunku boyle rahatim bu insanlarin ev hanimlariyla ya da insanlarin tarziyla ne zoru var anlamis degilim ustelik kendi de calismiyor ama surekli paris moda haftasinda gibi giyiniyor deli mi ne 😂
Tam benim kafadanmış arkadaş 😄

Arkadaşa katılıyorum.hayatınızda koşuşturmaca falan yok.motive olamıyorsunuz.içiniz sıkkın.bütün gün işte olan kadınlar bile koşuşturuyorum demiyor ben dahil.siz ev hanımı hâlinizle mi koşuşturuyorsunuz yani.bence önce bir psikiyatriye gidip hayat enerjinizi yeniden kazanın sonra zaten koskoca günde herşeye vakit kalıyor.
Nedir ev hanimlari ile alip veremedigin senin ?

Gelme böyle seylerle ya 😭😭

Konu sahibi; bende bir ara sizin gibiydim. Isten gel coluk cocuk,is ,yemek derken kendime vaktim yok der dururdum.
Sonra esime ittim bazi seyleri. Zaten Adamin Eline ipleri vermiyordum. Herseyi ben yaparim cocuklar icin herseylerine benim kosmam lazim kafasindaydim.
Sonra birgun dedim ,deli misin? Aldin yine kilolari. Isten direk cikinca haftanin 2-3 gunu spor salonunda gidiyorum. Yorgun muyum ? Evet. Hastanede calismak ve yol yoruyor.
O gittigim gunlerde yemek ve cocuklari okuldan alip futbola goturmek esime kaldi. Yani kisacasi 😂 esinizd itin bazi seyleri. Kendinize haftada birkac gun birkac saat ayirin. Birgun de evi bal dök Yala temizlemeyin. Yemek pratik birsey olsun,esinizinde yapabilecegi birsey

Bence az vakit harcayıp da kendinizi daha iyi hissedecek farklılıklar yaratabilirsiniz.

Mesela bir hafta sonu harcayacağınız bir kaç saatle kalıcı keratin bakım yaptırarak bir kaç ay boyunca fönlü gibi saçlara sahip olabilirsiniz. Ben saçımı genelde kısa, bob model kullanıyorum. Senede iki kez yaptırdığım ışıltı (adı her neyse) işlemi daha bakımlı gösteriyor saçımı bence.

Tek parça ve sade, spor/şık kıyafetler birer kurtarıcı mesela. Elbise çok kullanıyorum ben. Kombin derdi yok, rahat.

Yine siyah, beyaz, krem gibi her şeyle kolay uyum sağlayacak renkleri sık tercih ediyorum. Tabanı, ipi her yeri simsiyah spor ayakkabı hem rahat hem kullanımı kolay mesela.

İşe giderken bb krem, gözaltı kapatıcısı, allık ve göz kaleminden oluşan bir makyaj rutinim var. Beş dakika alıyor sadece. Ama makyajsız halime göre çok fark ediyor.

Yani gözünüzde büyüttüğünüz kadar çok zaman ve uğraş harcamadan da kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Bir saçma Hikaye var ya; iki kadın tatilden gelmiş biri valizleri boşaltmış yıkamış utuleyip yerine koymuş,tüm evi temizlemis silmiş supurmus nevresimleri yıkamış,camları silmiş,perdeleri yıkamış,üç çeşit yemek yapmış.yorgun argın esini karşılamış. Eşi 'bu harika eve bu bakımsız kadın yakışmıyor' demiş, eşini değiştirmiş . Diğer kadın da valizini boşalttığı gibi bir duş almış, kuaföre gitmiş saçlarına bakım yaptırmış,şekil verdirmis. manikur pedikür falan . Dönüşte de bir guzel alışveriş yapmış. Evde şikir şikir kocasını karsilamis. Eşi de 'bu harika kadına böyle ev yakışmıyor' demiş, evini değiştirmiş.

Hikayeyi sevmiyorum aslında, kadına böyle değiştirilecek eşya muamelesi yapan ataerkil bir soylemi var. Ama özünde doğru bir noktaya parmak basmış. Sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermiyor. Ama sen kendine değer verince diğer insanların da sana baktığı göz değişiyor.
Çoğu kadın kendisine bir saniye bile ayırmadan, saçını süpürge ediyor. Ev isleri onda, çocukların temel bakımı onda, yapılacak edilecekler listesi kadının beyninde,belki işe gidip geliyor. Bin parçaya bölünüyor.
O böyle kostururken eşi,annesi vs ne diyor? "Sen de düşürmüyorsun elinden telefonu"
Yani yaptıkların görülmüyor bile. Her şey senin görevin gibi. 7 gün 24 saatinin tamamını ailene veriyorsan sadece bir gün 4 saatini kendine ayırmak iste insanlara batıyor.
O yüzden konu sahibi hiç cocuklar bana yapışık , ay kocam bakamaz diye dusunme. İşe giderken nasil bırakıyor çocuklar seni? Hastaneye giderken nasıl birakiyorsun onları? Acil iş varken,zorunlu tatsız iş varken cocuklari bırakıyorsun da neden kendi psikolojik sagligin, mutluluğun,hatta uzun vadede ailenin mutlulugu için bunu yapmıyorsun ki?

X