• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakım=makyaj mı?

Fazla fazla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2016
147
185
103
Ben makyaj yapmayi sevmem ve hep sırt cantası kullanirim bu yüzdrnde arkadaşlarim bana takılır "Askerimiz geliyor"diye ki bu gune kadarda hiç bozulmadım benden hoslananda böyle hoslandi karakterim bu çıtı pıtı değilim .neyse bugün arkadaslarimla kozmetik mağazasına girdik güya beğendiği bir makyaji alacaktı bi arkadasimiz ama 2 saat çıkamadı.Bende sevmem hani beklemeyi hade ama dedikce "aman ne olcak belki sende hwvslenirsin iki makyaj yapar bakımlı olursun" dedi neyse dedim sustum en sonda sanada alalım seni kız yapacaz dedi ama bòyle alayli. Ay benim gözüm döndü orda.dedim "Senin bakimdan kız olmaktan kastın deodorant hic kullanmayip surekli ter kokup ruju suratinin yarisina yaymaksa evet ben degilim itirazin mi var" dedim cıktım gittim. ki bu arkadaş hakikatten deodoranttan bir haber ama suratı boya küpü bir insan ki genelde birakin sarılmaya aşırı hassas burnum yüzünden yanina dahi oturmam ama ortak arkadas grubu sagolsun bir araya geliriz.Neyse ben bu kızın olduğu ortama bi daha oturmamda aklimada takıldı bakım demek makyaj mı demek?
Ben 18 yasimdan beri yüzüme düzenli nemlendirici kullanır ayda 1 muhakkak dogal maske yaparım.Agdam falan zerre gecikmez çünkü sevmem bol bol nemlwnirim ki bu tüm vücut ve saclar içinde geçerli.Tirnagim renkli oje surmesem bile muhakkak cilası törpüsü vardır ve ayrica deodorantka roll on la yasarim şimdi ben bakimsiz mıyım?
Bu millette ki bakım=renkli kozmetik anlayisini ben zerre anlamıyorum ya.Kadınlığın feminenliğin fıtratinda illa topuklu giymek mi vardır pembe çok sevmeyimce kol çantası kullanmak istemeyince kadınlıktan uzak mı duruyoruz yahu?ayy ben cok gıcık oldum.

Hiç olur mu öyle şey haklısınız tabi bende kendimi bildim bileli makyaj yapmam bi kaç makyaj malzememi de çöpe atarım son kullanım tarihi geçmiştir düşüncesiyle.

Bu bizi erkekten hallice mi gösterir ? Tabii ki hayır.

Bildiğinizden şaşmayın.

Hayvanlar üzerinde deneniyor onlar bile büyük tepkiler veriyor bu deneylerde .

Ağzının payını vermişsiniz, boşverin.
Ben de sosyal medyadaki kylie tiplere sinir oluyorum, bana hepsi birbirinin aynısı hepsi birbirine benziyormuş gibi geliyor hele de o ruju burun deliklerine kadar sürenler
Aynen.Ama insan sinir oluyor hani bu tarz onsanlarda az değil illa makyaj olcak bakım denilince bu akla geliyorKadınların belli bi kalıba sokulmaya cakiilmasi tek tiplestirilmesi durum bu iken hem cinsleriminde bunu gozgore göre yapıp yapmayanida yargilamasi beni deli ediyor yahu.

bence makyaj bakımlı kadının bir parçasıdır.
tertemiz olmak, rutin nem-maske-masaj vs yaptırmak bunun sadece temelidir.
makyajla güzelliğe güzellik katılır. buna bayılıyorum.
varolan güzelliği vurgulamak ya da kusurları biraz olsun örtmek, yüze renk vermek müthiş bir şey.
ben de makyajcılardanım. makyaj yapmayanlara şaşırırım. ama bunu ifade etmem karşımdakine. umrumda da olmaz. sadece bana paspal gelir. kendi içimde düşünür geçerim.
siz de bizim gibi düşünenler için aynı şeyi yapın ve umursamayın. kişilik meselesi. hepimiz farklı bir görüşü savunuyoruz. birbirimize laf söylemeye gerek yok. laf atanları da takmaya gerek yok.

"Surekli" esofman, kot, spor, sirt canta "surekli" sifir makyaj takilinca banada bakimsiz geliyor acikcasi. Bakim bütündür. Ter kokup ruj surmek bakimlilik degil tabiki ama surekli spordan cikmis gibi takilanda bakimli gorunmuyor. Kılık kiyafette onemli bence.
Bende cogunlukla jean giyerim, spor ayakkabi giyerim, spor giyerim ama bu kiyafet kalip gibi benim ustume yapiscak derecede giyinmedim yerine gore sandaletimi elbisemide giyerim. Cok renkli makyaj olmasada bir rimel bari sürerim nebileyim.
Banyo yapmak, dis fircalamak deo kullanmak "bakimli" sayilmiyor bence :) Herkesin yapmasi gereken birsey.

Ben makyaj yapmayi sevmem ve hep sırt cantası kullanirim bu yüzdrnde arkadaşlarim bana takılır "Askerimiz geliyor"diye ki bu gune kadarda hiç bozulmadım benden hoslananda böyle hoslandi karakterim bu çıtı pıtı değilim .neyse bugün arkadaslarimla kozmetik mağazasına girdik güya beğendiği bir makyaji alacaktı bi arkadasimiz ama 2 saat çıkamadı.Bende sevmem hani beklemeyi hade ama dedikce "aman ne olcak belki sende hwvslenirsin iki makyaj yapar bakımlı olursun" dedi neyse dedim sustum en sonda sanada alalım seni kız yapacaz dedi ama bòyle alayli. Ay benim gözüm döndü orda.dedim "Senin bakimdan kız olmaktan kastın deodorant hic kullanmayip surekli ter kokup ruju suratinin yarisina yaymaksa evet ben degilim itirazin mi var" dedim cıktım gittim. ki bu arkadaş hakikatten deodoranttan bir haber ama suratı boya küpü bir insan ki genelde birakin sarılmaya aşırı hassas burnum yüzünden yanina dahi oturmam ama ortak arkadas grubu sagolsun bir araya geliriz.Neyse ben bu kızın olduğu ortama bi daha oturmamda aklimada takıldı bakım demek makyaj mı demek?
Ben 18 yasimdan beri yüzüme düzenli nemlendirici kullanır ayda 1 muhakkak dogal maske yaparım.Agdam falan zerre gecikmez çünkü sevmem bol bol nemlwnirim ki bu tüm vücut ve saclar içinde geçerli.Tirnagim renkli oje surmesem bile muhakkak cilası törpüsü vardır ve ayrica deodorantka roll on la yasarim şimdi ben bakimsiz mıyım?
Bu millette ki bakım=renkli kozmetik anlayisini ben zerre anlamıyorum ya.Kadınlığın feminenliğin fıtratinda illa topuklu giymek mi vardır pembe çok sevmeyimce kol çantası kullanmak istemeyince kadınlıktan uzak mı duruyoruz yahu?ayy ben cok gıcık oldum.
Bakim makyaj degildir kizmayin da paspal mi gorunuyorsunuz acaba
Benim cevremde makyaj yapmayan cok kiz var ama kimsenin onlara bakimsiz dedigini duymadim.
Derli toplu sac, kiyafet tarzi onemli.

bence makyaj bakımlı kadının bir parçasıdır.
tertemiz olmak, rutin nem-maske-masaj vs yaptırmak bunun sadece temelidir.
makyajla güzelliğe güzellik katılır. buna bayılıyorum.
varolan güzelliği vurgulamak ya da kusurları biraz olsun örtmek, yüze renk vermek müthiş bir şey.
ben de makyajcılardanım. makyaj yapmayanlara şaşırırım. ama bunu ifade etmem karşımdakine. umrumda da olmaz. sadece bana paspal gelir. kendi içimde düşünür geçerim.
siz de bizim gibi düşünenler için aynı şeyi yapın ve umursamayın. kişilik meselesi. hepimiz farklı bir görüşü savunuyoruz. birbirimize laf söylemeye gerek yok. laf atanları da takmaya gerek yok.
Mevzu siz bizlik değil mevzu bakımin salt renkli kozmetik olarak algılanması öbür türlüsü yapıp yapmamak tercih meselesidir.Ancak kalkıp sende ruj yok far yok teninde makyaj yok bakımsiz veya bakımı eksik kadın algısı pekte doğru değil bana göre

"Surekli" esofman, kot, spor, sirt canta "surekli" sifir makyaj takilinca banada bakimsiz geliyor acikcasi. Bakim bütündür. Ter kokup ruj surmek bakimlilik degil tabiki ama surekli spordan cikmis gibi takilanda bakimli gorunmuyor. Kılık kiyafette onemli bence.
Bende cogunlukla jean giyerim, spor ayakkabi giyerim, spor giyerim ama bu kiyafet kalip gibi benim ustume yapiscak derecede giyinmedim yerine gore sandaletimi elbisemide giyerim. Cok renkli makyaj olmasada bir rimel bari sürerim nebileyim.
Banyo yapmak, dis fircalamak deo kullanmak "bakimli" sayilmiyor bence :) Herkesin yapmasi gereken birsey.
O dediklernizi ara sıra olsada bende yapıyorum tek farkla sırt çantası şart ama :) ama bakın bu durumda bile ne diyoruz bana da bakımsız geliyor.Çünkü böyle empoze edilmis artık bize yukarda da bwlirttim düşüncemi ancak keske dediğiniz gibi o herkste olması gerekenler grcektnde herkste olsa malesef yok

kimseye güzellik,bakım,makyaj borçlu değilsiniz. kimseye etek,elbise borçlu değilsiniz. kendinizi nasıl hissediyorsanız öyle giyinin,öyle gezin. temizlik çok başka makyaj çok başka şeyler. kadın olmak demek illa makyaj yapmak demek değil.

Bakim makyaj degildir kizmayin da paspal mi gorunuyorsunuz acaba
Benim cevremde makyaj yapmayan cok kiz var ama kimsenin onlara bakimsiz dedigini duymadim.
Derli toplu sac, kiyafet tarzi onemli.
A aa kesinlikle değil.Derli toplu saç ve kıyafete cok onem verir vede ayakkabılar.Ama cevremdekiler tam bir makyaj hastasu ve onlar için bakım demek makyaj demek.Problem bu

Genelde bu tarz tipler umumi wc.leri de üzeri peçeteyle doldurulmuş b.k havuzu halinde bırakırlar.
Temizlik anlayışları pislik bastırmaktan öteye gitmez.
Aldırmayın.

Sözüm ona;
Ha çöp duvarını boyamışsın, ha deodarantsız boyanmışsın! Ne farkın var?:KK51:
Bence, senceden çok git biraz bunu düşün!:işsiz:

Ben de makyaj yapan ince topuklu gezen bir bayanım. Rimelsiz kalemsiz dışarı çıkmam. Oje sürerim sürekli. Ama karşımdaki kadında dikkat ettiğim tek şey tırnakları ve bıyıklarıdır.

Anlattığınıza gore sizinle tanışmış olsaydım , çok doğal komplekssiz, kendini iyi yetiştirmiş ve özgüvenli bir bayan olduğunuzu düşünürdüm.

Son zamanlarda rimel ve ruj sürmekten vazgeçmeye çalışıyorum çünkü artik doğal halimden rahatsız olmaya Başladım.

Aşırı makyaj yapmam asla. Far sürmem fondöten hic ama hic kullanmadim. Aşırı makyajlı kadınlar zaten bakımlı değil kompleksli görünüyor.

Hic kafaniza takmayın. Özgüveniniz onu rahatsız etmiş sarsmak istemiş ve üzgünüm başarmış da

Başlığa istinaden:
Bakım makyaj değildir, makyaj da bakım değildir. Bir hafta banyo yapmayan, yurdun banyosunda diş fırçasının ortalıkta gezdiği, onunla temizlikçi ablanın banyonun kenarlarını fırçaladığını, kızın da daha sonra o fırçayla dişlerini fırçaladığını görüp üstüne yurdun en havalı kızlarından olarak takılan ama her hafta temizlik konusunda tartıştığım kişiyi anımsadım. Tiksinerek.

Parmaklarının kenarı siyahlaşmış içindeki kirleri ojeyle kapatan insanlar da var.

Tercihim bakım + makyajdır. Ama o makyajı silip de rahatça dolaşabilmek. Kişisel temizliğin üstüne makyajı getirmemek.

Kıl, tüy, tırnak, el, ayak, saç, diş, vücut temizliğini ihmal etmemek. Kıyafetlerin, cantan tertemiz olacak. O makyaj kutusunun içi kir, pas, toz olmayacak...

Şimdi konuyu okuyorum :-)

Süpersin. 30unda 40 gösterecek:)

Bakım=makyaj değildir. Yüzde ki kusurları kapatarak renginiz soluksa bir allıkla vs. daha canlı gözükürsünüz. Bu size + kazandırır.
Ama bakım bir bütündür diye düşünüyorum. Bir kilo makyaj sıvayıp saç baş yapılı ama felaket bir ter kokusu ve tırnak arası pisliği olan insanlar da var...
temizlik + canlı fresh gözükme + özenli kıyafet = benim için bakımdır :nazar:
İnsan kendini nasil rahat hissediyorsa oyle olmaliyi savunuyorum:deli:

yerinde ve iyi cevap vermişsiniz.

Konuyu okudum.

Tatlım genel olarak haklısın. Ben de lisede böyleydim. Tabi makyaj yaptığım zamanlarda olurdu ama şimdiki kadar çok değildi.

Genel olarak sırt çantası, spor takılmayı severim. Baş şart temiz olmak koşuluyla.

Bunun dışında bir bayan olarak makyajı bilmeyi, her zaman olmasa da boya küpübe dönmeyecek şekilde ufak dokunuşlarla ara sıra yapmanı da tavsiye ederim. Neden?

Ara sıra makyaj yapmak şaşırtıcı olabilir daha dikkat çekici :-)
Bunun dışında bir iş yemeği, iş görüşmesi, balo, düğün, ziyafet, esinle, sevgilinle geçireceğin vakitler için daha hoş ve özentili bir görünüm sağlar.
Makyaj bakım değildir ama bazı durumlarda bence bakım+makyaj gereklidir.

Devamlı her alanda yapmana gerek yok. Ben de genelde yapsam da her gün yapmıyorum. Ben genel olarak makyajı seviyorum çevremdekiler de bana çok makyaj yaptırdığı için hobi benim için.

Kadınlığın olmazsa olmazı tabi ki değil ama bazı durumlar için tuzu biberi. :-) abartıya kaçmamak şartıyla.

Son düzenleme:
Back
X