Bakılacak yüze utanılacak söz söyleme

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
BAKILACAK YÜZE UTANILACAK SÖZ SÖYLEME
Anne zor kadın,kimseyi sevmez,dinlemez..Kadıncık..:kızgın:(Daha önce bahsetmiştim)
Çocuk sevmiş,kararlı kızı alacak.Anne hiddetli “Bekle bakalım,iyice tanı,aile bize uygun mu..(Aileyle biz evleneceğiz ya..Biz iyi geçinirsek ne ala.Bizim elektrik tutmazsa.. vah çocuklar vah...)Çocuk çoktan tanımış,ısınmış öbür eve,girip çıkıyor.Aklına yatıyor.
Babayı ikna ederde,anneyi mümkünü yok.Anne yerlere atıyor kendini “Ben seni bugünler için mi yetiştirdim” çocuk “Anne ben tanıdım,sende bir sebep söyle tanımadan görmeden”...Sebep..kız okumamış oğul gibi,biricik oğul ve bir çok saçma sebepler.
“Baban duymasın” diyor,her anne gibi..Aslında çocuğun babası munis anneye teslim olmamış hiç.Onu ikna kolay..Önemli olan anne.Kötü Kazen

Tüm komşular,akrabalar,dostlar toplanır... Anlatır kadıncık,bir çıkış yolu arar. Kimi “tüh tüh”derken kimi “Önce bir tanısaydın”diyecek olurlar ..Anne düşman artık “Tanı bakalım” diyenlere..“Kıskançlar,zaten iyi olmamızı hiç istemezlerdi” Ayılmalar,bayılmalar:1no2:
Oğlanla kız iki ara bir derede..Öbür taraf olaylardan habersiz,ha bugün gelecekler ha yarın.
Anne için o kadar çok sebep vardır ki daha baştan koparmış ipleri.Yüz yüze bakacak hangi yüzle..

Çocuk ve baba kararlı gidecekler tanışmaya...Anneye söylerler” İster gel,ister gelme” Anne durur mu,gitmezse eller ne der...Giderler..tanışırlar..Bir kaynaşırlar ki ,akıllar almaz.:teselli:
Neden daha önce tanışmadığına pişman anne.”Aslan oğlum,işte anlaşacağımız bir aile”..“Anne sana kaç kez anlattım ”...“Yok yok ben biliyordum,oğlum yanlış yapmaz.Anasının oğlu,onu kim yetiştirdi”
Evlendiler,anne yıllar içinde kızcağızı iğneledi durdu..Ama kız terbiyesi ile kocasına karşı duruşunu hiç bozmadı...

Yeşilimin anılarından duygularıa.s.

Böyle olaylar benimde çok başıma geldi.hiç bir zaman büyük konuşmamak lazım ve ön yargılı olmamak gerekiyor.Ama işte bazen insanoğlunun aklından çıkıveriyor bunlar.

ASLINDA NE KADAR DA ÇOK YAŞANIR BÖYLE DURUMLAR.
NE KADAR DOĞRU BiR YAZI, DOĞRU BİR DEĞERLENDİRME....

- EL-ALEM NE DER?
- SANA LAYIK DEĞİL...
- KÜLTÜR FARKLI vs...

ASLINDA ANNE - BABA ÇOCUĞUNU SON DAKİKA YORMAMALI.
FAZLA ELEŞTİRİLERİYLE....
ÇOCUĞUNU DÜZGÜN YETİŞTİREBİLEN, BU KONUDA KENDİNE GÜVENEN BİR AİLE,
ZATEN MÜDAHELE ETMEYE GEREK BİLE DUYMAZ...

BİLİR Kİ ÇOCUĞU EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR.

MAALESEF KENDİ AÇIKLARINI, ÇOCUKLARINA SÜREKLİ MÜDAHALE EDEREK
KAPATACAKLARINI SANAN AİLELER HİÇTE AZ DEĞİL....

SEVGİYLE KAL, YEŞiLİM...

evet yeşilim,çok güzel bir konuya değinmişsin,bir insanı tanımadan hakkında olumlu veya olumsuz yorum yapmamak lazım...Tam tersi çıkabiliyor ve insan vijdan azabı çekebiliyor.paylaşımın için teşekkürler.

nasıl bişey bu ya.hiç tanımadan yargılamak.herkes elini vicdanına koysun ve kimseyi tanımadan yargılamasın.bide belki ayıp kaçıcak ama bi laf vardır ya tükürdüğünü .................. diye.kimse bunu yapmasın.yapanda zaten kendi değerini düşürürmüş demektir.sağol yeşilim inş alınması gerekenler alınmıştır.a.s.a.s.

hep korktuğum şey bu olmuştur
ağzımdan çıkmadan önce keli,meleri çok seçerek kuruyorum cümlelerimi
yaralar açmak istemiyorum ki bende de açmasınlar diye
ama herkes dikkat etmiyor tabi

ellerine sağlık ablacım

Dilekdilek,Senace,Nixe,Dosteli,Bonus20,Arzuzu..hoş geldiniz
İnsanların ön yargısız kararlar vermesi dileği ile

Empati kurmak yerine neden hep önyargılıyızdır birbirimize .KKdostum anılarına sağlık .

Sağlam durmak gerek, sevdiğin insan için, hatır için neler yapılmaz.Benim de heryerlerim de iğne acısı var bu kadar kısa zamanda üstelik.
senağlama
Sağlık olsun. fisfisfis

Teşekkürler Yeşilim a.s.

Lereenim.sağol canım.
Üzüldüm senin adına Cüvcüvüm.Ama umuyorum düzelir.Niye böyle kayınvalideler vardır hâla..

DEGIL;
Bilmem ki nasil anlatsam,
Nasil,nasil,size derdimi?
Bir dert ki yürekler acisi,
Bir dert ki düsman basina.
Gönül yarasi desem....
Degil,
Ekmek parasi desem....
Degil,
Bir dert ki....
Dayanilir sey degil.
(orhan Veli)
Isde bu dizelerde kayboluyorum Yesilim ben.....

yeşilim kaynanalar ne kadar iyi niyetle baksalarda hep o soru işaretleri var kafalarında biricik oğullarına layıkmı ?
neden şöyle düşünmzlerki biricik kızlara acaba onların oğulları layıkmı ,
canım iğnelemerim hiç eksik olmadı hatta iğneler bazen yerine çuvaldızlara, çivilere bıraktı ama eşimin tatlı sözleri ve sevgisi o iğne yaralarına merhem oldu yaralar kapandı ,yeni yaralar açıldı, kapanan yaralar iz bıraktı..........

yeşilim, bir de oğullarını kendi istedikleri kızla zorla evlendiren anneler var. sonu hüsran ama kimin umurunda. bir yakınım daha doğrusu eşimin amcasının eşi kendi memleketinden bir kızı görmüş ve oğluna istedi oğlan burdan gitti beğenmedi ama kıza yüzük taktılar ailede hiç kimse kızı istemedi sonra izmire döndüler tabiki benim eşim ve diğer amca çocukları oğlanı vaz geçirmeye çalıştılar o da nişanı bozacağını söyledi anne de attı kendini ortaya o kız olacak yoksa ben kendimi öldürürüm diye oğlanda mecburen kabul etti evlendiler şimdi ilkokula giden bir oğulları var ama adam evde değil sürekli dışarda eşiyle ilgilenmiyor vs. ne olur anneler biraz daha ılımlı olsa evlatlarının gönlüne bıraksalar ama yok illa ki kendi dedikleri olacak ALLAH iyilerle karşılaştırsın herkesi inşallah...

Ceyhanlı,Sergüzeşt,Yağmur,Mihrace,Aylacım...Hoşgeldiniz.
Var işte maalesef böyle babalar ve anneler..Halbuki çocukların,ömür boyu mutlu olmaları ne kadar yakınlarında..Arada tabiki yanlışlar oluyor ama...

Çok iyi bi anlatımdı tşkler,gerçekten böyle düşünceler insanın hayaını çok etkiliyor büyüklerin okuması gerek bence bu yazıyı bizimde ileride veya hayatın her anında önceden bi teşhis koymamız gerek ders almalıyız

bu saatten sonra kim ne derse desin çokta umursamamaya çalışıyorum. kötü söz sahibine aittir deyip geçiyorum

Yeşilim,biliyor musun,Benim kayınvalidem de bir zamanlar bu anlattığının tam tersini yaşamıştı.Eşim ilk evlat.Ondan sonraki,yani iki numaralı olan oğlunun evleneceği kızla tanıştıktan sonra,kızı yere göğe koyamadı,biran önce evlensinler diye elinden gelenin de fazlasını yaptı kadıncağız.Sonra evlendiler ve o kayınvalideme canımlı balımlı kız gitti,yerine bir fesat kumkuması geldi.Hani bir laf vardır,sarmısağı gelin etmişler,kokusunu ancak kırk gün saklayabilmiş..aynen öyle oldu.Hem eşinin ailesine hem eşine etmediği cazgırlık kalmadı,sonunda boşandılar,beş yıl oldu..Şimdi kayınbiraderim ikinci evliliğini sürdürüyor.Yine kayınvalidem can ata ata evlenmelerine bayram etmişti ama yine aynı şeyleri yaşıyor.Tarih tekerrürden mi ibaret nedir anne ,diyorum bazen.O da üzülüyor ama işte böyle maalesef.Her iki durumda da,sanırım işin asıl kırılma noktası,önyargılarda yatıyor.İlk izlenime veya ilk duyduklarımıza kapılıyoruz ve kafamızda başka birini yaratıyoruz ve sonra onun öyle olmadığını anladığımızda,ya biz,ya karşı taraf,boşu boşuna yıpranmış oluyor..Sevgilerimle canım..Hayat ansiklopedim benim!!

"Atılan ok,zaman,ağızdan çıkan söz" Evet Dimağ çok dikkat etmek lâzım..
"Ok yaydan çıktı deriz" ...Teşekkürler.

X