Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcıya Güvenmeyip Evi Kamerayla Doldurdum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
merhaba,
öncelikle şunu söylemek istiyorum sana kendimden örnek vrerek.
11 aylık kızım var ve yurt dışı hosteslık yapıyordum özel bir firmada. çok güzel maaş alıyordum ve çok iyi şartlarda dünyanın en iyi firmalarından birinde çalışıyordum. şimdi evdeyim kızıma bakıyorum ve en zevk aldığım şe onun herşeyi ile sadece benim ilgilenmem. 10 senedir çalışıyorum ama bundan osnra da çalışmayı anca 7-8 yaşında iken düşünüyorum...

umarım anlatabildim...

size katılıyorum,dünyanın en güzel şeyi bir annenin bebeğini büyütmesi
bir bebek içinde annesinin sevgi,şefkat ve kokusuyla büyümesi..
bunun yerini başka şeyle doldurmak mümkün değil
ama malesef günümüzde çalışmak zorunda olan anneler var..
eğer hakikaten iyi bir kişiliğe sahip,bebekleri seven çocuk ruhlu
diksiyonu düzgün,yaptığı işi sadece iş olarak görmeyen,bir bakıcı bulunursa bebeğinizin güvenle ve
sevgiyle büyüdüğünü bilmek anneyi rahatlatacaktır...

Merhaba... Benim kızım da 15 aylık ve 3 gün önce işe başladım. Kızıma site görevlimizin eşi benim evimde bakıyor. 1 yıldır tanıyorum aileyi. Bayan lise mezunu, 3 çocuk büyütmüş, gayet düzgün, aklı başında insanlar. Bir yıldır ara ara evin temizliğini de yapıyordu. Çocukları da kızımı seviyorlar. Kendisinin ilgisi sevgisi de ortada zaten. 3 gündür hiç sorun yok Allah'a şükür. Sadece çocuğum neden onu bırakıp gündüzleri gittiğimi anlayamadı. Gündüzleri biraz hırçınlaşıyormuş ve bahçeden eve girmek istemiyormuş, zamanla düzelecek inşallah, zaten öğlenleri eve gidiyorum, öğlen kendim yedirip uyutuyorum yine. 1 yaşında bırakıp işe başlamak daha zormuş, yıllarca özlemini çektiğim için kızımla doyasıya birlikte olmak için elimden geleni yaptım, bazan diyorum ki 4-5 aylıkken işe başlamak daha mı iyi olurdu. diğer çalışan anne arkadaşlarım, sen çok şanslısın en azından bu kadar zaman yanındaydın, biz onu da yaşayamadık, ama üzülme, çocuklar bizden daha çabuk adapte oluyor yeni hayatlarına diye teselli ediyorlar ama işte ayrı kalmak yine de bana bile çok zor kaldı kı boncuğuma... Güven meselesine gelince, ben de ilk zamanlar kamera kullanmayı düşünüyordum. Ama yapmadım, gerek görmedim, içimden gelmedi, Bir arkadaş yazmış ya içgüdülerime güveniyorum diye, aynen öyle yapıyorum, sevgi yapmacık olamaz zaten, benim yanımda başka ben yokken başka davranmış olsa kesinlikle hissederdim. Zaten çocuk bunu hissettirir, daha dün ikinci günümüzde teyzesinin boynuna sarılıyordu benim yanımda, o sevgiyi yaşamasa bunu kızıma zorla kimse yaptıramaz. Ama arkadaşım, daha bebişin çok küçükken işe başlayacaksın, evi kamerayla döşettiğin iyi olmuş, çünkü çok özleyeceksin, hiç değilse açar kemaradan bakar sanal da olsa özlem giderirsin. Temizlik ayrı çocuk bakmak ayrı diyenlere kesinlkile katılmıyorum. Çok yakın çevremde yaşadığım örnekler var, yeğenim 24 haftalık doğmuştu, 1 ay küvezde kaldı ve eve geldiği ilk günden itibaren bakıcısı vardı. Şu anda 8 yaşında ve ona bakan teyzesi ne zaman gelse onun kucağından inmez, onun evine gider, orda da kalır ve çok sosyal bir çocuk. inanın kötü örneklerden daha çok iyi bakıcı örnekleri var, inşallah iyileriyle karşılaştırsın Rabbim hepimizi.

bu sitede yorum yapan herkes bebek bakıcısı sanırım, yok temizlikçi bakamaz bakıcı bul, yok kamera koyma suçtur vs. vs. !

Kendi evi, kendi bebeği istediğine baktırır tabiki de.. ayrıca güvenmemesi de çok doğal, insan kendi yavrusu söz konusu olunca yeri geliyo annesine bile baktırırken aklı kalıyo kendi ilgilendiği gibi bakabilecek mi die.. kaldıki yedi kat yabancı birine baktırırken kamera koymak istemesi çok doğal.

güven dediğin zamanla oluşur, umarım içine siner güzel güzel bakar bebeğine.

ayrıca herkesin dediğine kulak asma Tancredi, annelik içgüdüleri insana en doğru yolu gösteriyo merak etme.

inşAllah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına.

ne oldu arkadaşım bebek bakıcıları yorum yapamazmı....onların buna hakkı yokmu... bır anne olarak herşeyın en ıyısını arıyorsunuz....sonra 2 kelımeyı yan yana getıremeyen lavabo sıldığı bezı yerede kullanan ınsanlara sırf ucuz dıye cocuk bırakıyorsunuz...yerı gelınce sen ılkokul mezunuzun bu parayı neden beğenmıyorsun diye hor göruyorsunuz....madem her hakkı kendınızde göruyorsunuz bulun unıversıte mezunu bır murebbıye verın 2000.3000tl sız mutlu o mutlu..

tecrübeli bir bakıcı bir anneden daha bilgi ve deneyime sahiptir,
benim 3-4 aylıkken alıp büyüttüğüm çocuklar ve anneleri hala her özel günde ararlar
ve bana anne diye hitap eder birkısmıda bu çocuk orta okula gidiyor üstelik
bundanda annesi asla rahatsız olmaz,eğer tayinleri çıkıp ayrılmasaydık o hanım bir
çocuk daha doğuracaktı şimdi bir çocukla kaldı bakıcı korkusundan
bakıcı kelimesi annelere biraz hafif geliyor
ama bir bakıcı bebeğin nefes almasından rahatsızlığını,bakışlarından sitresini
davranış ve mimiklerinden isteğini hemen farkeden kişidir,
en son bebeğine baktığım anne benden önce bir kaç kişiyle görüşmüş
binlira maaşı duyunca bakıcı adayları bebeğinede bakarım ev işlerinizede bakarım demişler
benimle göşmesinde ben kendisine,asla ev işi yapamayacağımı,benim önceliğimin bebek olduğunu
bebeği bırakıp başka bir işle ilgilenemem ancak bebek uyuyunca onun çamaşırlarını ütüler
odasının dezenfektanıyla ilgilenirim dedim.buna rağmen benimle çalışmaya karar verdi
evindede birkaç tane kamera vardı,o kameralarla iş yerinden bilgisayarla
evin her köşesini görebiliyordu,ben bundan asla rahatsız olmadım..
aradan bir iki ay geçti bebeğin annesi benden ısrarla şunu rica etti
sakın hiç bir şeye elinizi sürmeyin,bebeğin çamaşırlarınıda ben yıkar ütüler hazır ederim
dedi,bunun sebebi neydi biliyormusunuz,
birgün gene bebekle birlikteyken ben annesini aradım,hemen gelmesini bebeği doktora
götürmemiz gerektiğini söyledim,tabiki anne bizi kameradan gördüğü için şaşırdı
çünki anormal hiçbir durum göremiyordu,ben ısrar edince geldi ve doktora götürdük
hikaye uzun ama doktor bana dikkatimden dolayı teşekkür edince anne çok mutlu olmuştu
bir gün baktımki hanımefendi kameraları kaldırmış,neden kaldırdığını sorduğumda
cevabı şu oldu sizin oynaşmalarınızı görünce kıskanıyorum (espiri olarak tabiki) dedi
tayini çıkıp taşınmak zorunda kaldıklarında bizide götürmek için o kadar ısrar ettilerki
her türlü maddi desteği vereceklerini söylediler ama eşim bodrumdan ayrılmak istemediğinden
gidemedim..

evet anneler BAKICI hakikaten önemlidir..
dikkat
sabır
sevgi
güleryüz
tecrübe
hoşgörü
eğitim
ve en önemlisi
tecrübe

BAKICI dediğiniz kişide bütün bu özelliklerin bulunması gerek...

ben bu yazının üstüne söyleyecek söz bulamıyorum....arkadaşım..

arkadaşlar kimse bakıcı önemsizdir demiyor zaten. çok önemli olduğu için bütün anneler sitreste. iyi bakıcılar dediğiniz gibi çok pahallı yani 2000 küsür falan bu ne demek biliyomusunuz türkiye şartlarında. çalışmak zorunda olan ve malesef bu kadar maaş alamayan ne kadar anne var farkında mısınız. biraz daha vicdanlı olun eleştirirken lütfen. kim istemezki bebeğine sizin gibi donanımlı bir bakıcı tutmamayı. ama insanlar bu maaşa çalışmıyor ki bakıcıya onu versin. eee geriye 500 - 600 e bakan bakıcılar kalıyo. ya içlerinden iyi olanı seçmek zorundasın oda çok zor ya da çevrendeki iyi bildiğin en azından şevkatinden ve insanlığından emin olduğun kişileri tercih edeceksin.. bunun nesi kötü anlamıyorum.

konu hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapmak istemiyorum..sonçta konuyu açan kişi yetişkin bir arkadaş ve ne yapacağını,bebeği için neyin daha iyi olacağını eminim kendisi daha iyi biliyordur..benim ikizlerim var,15 aylık olmak üzereler.geçen sene annem ve bakıcımız baktılar.bakıcımıza olan güvensizliğimden değil ama ikiz olmaları nedeniyle bakıcıyla baş başa bırakmadık hiç.bu senede bakıcı aradık ama 5-6 kişi ile görüşmemize rağmen olmadı..geçen seneki bakıcımızı istemedik çünkü çocuklara yetemiyordu ve yaşlıydı biraz.sonra kreşle görüştük ve evimizin yakınında özel bir kreşe verdik..

eğer öğretmen olmasaydım,yani istifa edip 2-3 yıl sonra dönebileceğim bir mesleğim olsaydı,kesinlikle kendim bakardım çocuklarıma.asla ama asla kimseye baktırmazdım.anne o kadar önmliki çocukların hayatında.hele ilk 2 yıl!evet zor olurdu belki.bunalırdım,bir yere çıkamazdım,işimden ve kariyerimden vaz geçmiş olurdum,hep onlarla baş başa kalırdım belki yemek yemeye bile vaktim olmazdı ama çocuklarım yanımda yetişirdi.en özel ve güzel anlarına ilk ben şahit olmuş olurdum...eğitimlerini ben verirdim.ben mecbur kaldığım için kreşe verdim(bakıcı olayından daha güvenli ve olumlu buluyorum) ama kaç gece kabuslar gördüm,ağladım...yazarken bile ellerim titriyor.

merhaba, benim kizimda suan 2,5aylik ve bayram donusu ise baslamak zorundayim..ben kuzuma bakacak kisinin ev islerine dahil olmamasi gerektigini dusunuyorum. temizlikci baskadir, bakici baskadir. 2sininde mantigi farkli olmalidir islerinde en iyisi olmasi icin..bende suan bir bakici (kizimin teyzesi adayi )ile gorusuyorum..2 sefer telefonda gorustuk ..karsilikli sorularimizi sorduk..sahsen benim icime yatti..bu aksam kendisi davet etti evine ziyarete gidip tanisacagiz..umarim hayirlisi olur..kuzuma sefkat gostersin, egitimine katkida bulunsun yeter. ben temizligimi de yaparim herkes uyurken , yemegimi de..yeter ki kuzucuk emin ellerde olsun..allah hayirli kisilerle karsilastirsin..

bu aksamm gittik gorustuk gayet olumlu..insallah hayirlisi olur hepimiz icin

Merhaba sevgili anneler,kamerada caydırıcı herşey caydırıcı olabilir elbetteki.Ama vicdansız insan eğer vicdansızsa o herşekilde yapacağını yapar.Anneler sizi üzmek istemiyorum ama hiçbir zaman bebekte olsa çocukta olsa çocuğnuzu bakıcıya kendi evinizde teslim etmeyin babekse zaten aslında anne bakımı enazından 6 ay şartta anlıyorum tabi hayat mücadelesi şart.
Kendi evinde bakan bakıcıları arayın bulun ve ona teslim edin.NEDen diyorsunuz dimi,sorumluluğu kendi üstüne alan kişi olur ozaman bakıcı,kendi evinizde bakılmadığı zaman anne demez bakıcıya,onun bir bakıcı olduğu nun farkına varır çocuğunuz.Evinizde hakimiyet sağlar belli bir süre sonra yaptığı ufak nüanslarla kötü yönlerinin üzerine daha kolay perde çeker ama kendi evinde olduğu zaman yalnızca çocuğunuza iyi bakmak olur hedef ve isminin lekelenmesinden korkar çevrede adının iyi anılmasını ister.Ve azıcıkta olsa eğitim almamış bakıcıya teslim etmeyin temizlik yapan ev yardımcınıza çocuk teslim etmeyiniz.Temizlik işi yapan hanımnda çocuğu vardır büyütmüştür ama o annelik iç güdüsü iyi bir anne iyi bir bakkıcı olabilir demek değildir.Çünki onun hayata bakış açısıyla siznki bir değildir çocuğunuzu yalnış yönlendirebilir.Ama çocuk gelişimi ve eğitimi almış bir insan daha farklı bakar işine..Ben öyleyim şahsen çocuk denildiği zaman direkt eğitim sevgi ve saygı ile büyütülmesi gerektiğine inanıyorum.Sonra yabancı dil iliyor diye yabancı uyruklu bakıcı çoook yalnış,beslenme alışkanlığı bile uymuyor onların bizimle yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız kursa gönderin,temizlik olsun istiyorsanız temizlikçi edinin ama evlatlarınızı riske etmeyin o ev hertürlü temizlenir,çocuğunuz doğru eğitildiğinde yabancı dilide öğrenir ama yalnış bilgiler çok zor çıkar aklından.Özellikle bakıcı bulan o danışmanlık büroları ki çoğunun bürosu bile yok telefon ve internet ile herşeyi halledip aracılık ücreti alıyorlar birde.Onların çoğu daha önceden temizlik şirketleriydi böle bir iş alanı açılınca onlarda kapsamları içine aldılar bu işide.Çok çocuklu oluyor kreşlerde haklısınız kendi evinde bakan bakıcı bulun.Ozaman daha farklı olduğunu görüceksiniz.

ahsen hanım merhaba,

ben çocuğun kesinlikle kendi evinde bakılması taraftarıyım. Kızım var. Devir ve insanlar güvenilmez. Kızımı başkasının evine bırakma fikri beni çok rahatsız eder. Kendi evimde kendi görüşümde olmalı. Bakan insan evde kendi işlerini yapmaya çalışır. ( çalıştığı evde yapmak istemediği için biraz daha çocuğa odaklanır.) kendi evimizde iken zorlanıyorsak başka birin evinde hiç olmazz. Başka birinin evi " sadece annemin evi" fikridir.
çocuk evde kendi yatağında, kendi ortamında bakılmalı.
Zaten artık bakıcılık işi belli bir düzene geçiyor. Bir zaman sonra iyice rayına oturacak. Annelere sesleniyorum kesinlikle kamera koyun. Ben komşularımada sık sık ziyaret ettiriyorum. Annem ve kardeşim çat kapı geliyor. Komşularım kapıyı dinliyor. Parkta takip ediyor. Mecburum. Insanlar o kadar acımasız olmuşlar ki...
Kamerayı açıp hemen telefon ediyorum. Bana anlattığı ile gördüklerim uygun mu.
Onunda 2 kızı var. Onada diyorum. Hereks helalinden alsın parasını. Benim kzıma gelecek zarar, onunda kızlarına gelsin. Artık gerisi vicdanına kalmış.

çocuğun kendi evinde bakılması en doğrusudur bence de. Çünkü insan kendi evinde her türlü güvenlik önlemini alabilir (priz,pencere vs.). Ayrıca kendi evinde olmak çocuğa güven verir. Sabahın köründe uyandırıp, giydirip götürmek hem anne hem çocuk için zahmetlidir. Ayrıca evinde çocuk bakan bakıcıların hemen hemen hepsi günlük işlerini de yaparlar. Kameraya pek güvenmiyorum açıkçası. Çünkü bu tip kameralar genelde sesi iletmiyor. Daha önce bir kreşte şahit olmuştum, Öğretmen gayet çirkin bir ses tonuyla uyarıyordu öğrenciyi fakat kameradan bakınca herşey günlük gülistanlıktı. Çocuğu hırpalama ihtimali olan birine zaten çocuk emanet edilmez. Bence en sağlıklısı çocuk konuşmaya başladıktan sonra bakıcıya geçilmesi. Bu arada 1.derece akrabalardan yardım alınması. Mümkün olduğunca geç başlayan iş hayatı,sonrasında anneanne/babaanne ve çocuk cümle kurmaya başladıktan sonra bakıcı en ideali tabii.

tancredi,ilk önce seni tebrik ederim ne kadar duyarlı bir anne olacağın bebeğin daha doğmadan belli oluyor.senin için çocuğunun çok değerli olduğunu sen söylemeden zaten yansıtıyorsun.çok güzel bişey yapmışsın sen gerçekten çok iyi bir anne olacaksın...ben kendim kamera ve alarm işi yapıyorum.bu işin içinde olduğum için senin gibi çocuğunu önemseyen biran olsun gözünün önünden ayırmak istemeyen anneleri tanıma imkanım oluyor..benimde çocuğum var ve aynı sistemi kullanıyorum,hem çocuğumun güvenliğini sağlıyorum hemde gözümün önünden biran olsun ayırmıyorum....

Kesinlikle katılıyorum. Kızım 8 aylık, birkaç ay sonra annem memlekete dönecek ve bu yüzden ben de bakıcı arıyorum. Çevrem de araştırıyor ancak tavsiyede bulunulanlar hep evinde bakmak isteyenler.
-Kendi evinde priz, masa üstündeki eşyalar vs. için güvenlik önlemleri alır mı?
-Eşi, akrabaları hatta kendi çocukları kızımı taciz etmeye kalkar mı?
-Kendi ev işini yapıp kızımı ihmal eder mi?
-Aile yaşantısındaki varsa kötü alışkanlıklarını kızıma aşılar mı?
-Kızar mı bağırır mı kötü davranır mı?
Endişeler endişeler endişeler..... Benim evimde baksın. Kamera koyacağım ve bakıcıya da izlediğimi söyleyeceğim, sonradan öğrenmek istemem, öyle bir şey izlersem/öğrenirsem o kişiyi elimden kimse kurtaramaz, izlendiğini bilsin ve yapmasın. Zaten söylenmediği takdirde suç teşkil ediyormuş. Bakıcı bulamazsam da iyi bir kreşe vermekten başka çarem yok..

Merhaba arkadaslar... Konunun üzerinden epey bir zaman gecmis ama ben de yazmak istedim.
1 yasını yeni doldurdu cocuğum. 4 senedir Türkiye icin önemli olan bir bankaya memur olarak başlamıştım. Yani dışarıdan bakıldı mı 'vaay bu bankada çalışmak ne guzel' falan diye yorumlar gelirdi. Önüm açıktı kariyer acısından. Ama ben iznim bittiğinde 15 gun çalışabildim. Cocuğumu anneme bıraktığım halde her sabah peşimden ağlıyordu. Bakıcı bulup evinde bakılsın dedim gönlüm elvermedi.
İstifamı verdim ve kendim baktım. İyi ki de oyle yapmisim. Sabahları beni yanında gördüğünde gözünün parlaması yetiyor bana. Bir baskası onun karnın doyurabilirdi belki ama benim kadar sevgiye doyuramazdi. Kim annesi kadar sevebilir ki bir bebeği??? He sunu da ekleyeyim: ben de çok sıkıldım, bunaldım bazen sinirlendim ama sabrettim. Yine olsa yine aynı şeyi yaparım
Anlatmadan edemedim...

benim bebeğimde 4.5 aylı oldu bende çalışmak istiyorum

ama bende sabah uyanınca günaydın annişşş diyorum o bal dudaklarını kocaman açıp gülümsüyo ben çalışınca bunlardan mahrummu kalıcam. ilk konuşması, ilk yürümesi.

eşim bile en ufak ihmal yaptığında kıyameti koparıyorum. bakıcıya ne yapmam kimbilir.

aslında bir planım var anneme yakın oturucam. annem biraz yaşlı.bir kadın bulcam ve çocuğa birlikte bakıp birlikte evin işini yapıcaklar böylelikle bebeğim bir aile büyüğü tarafından bakılmış olucak hem annemde çok yorulmamış olucak nasıl fikir sizce.

tabi güvenilirlik böylece halloluyoda özlem olayını napıcam bilmiyorum. 1 keresinde 1.5 saat ayrı kaldım bana koca gün ayrıymışım gibi geldi. ama çalışırsam belki bu paranoyak anne kafasındanda kurtulurum. yoksa böyle devam edersem sanırım ilerde çok sıkıcı bi anne olucam.

Annenin gözü önünde bakılacaksa guzel ama hangi bakıcı ikisine birden bakar ki? Bir de mevzu o değil bence bebeğin anneye doymasi konusu. Ben olsam biraz daha beklerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…