- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.143
- 448
bu sitede yorum yapan herkes bebek bakıcısı sanırım, yok temizlikçi bakamaz bakıcı bul, yok kamera koyma suçtur vs. vs. !
Kendi evi, kendi bebeği istediğine baktırır tabiki de.. ayrıca güvenmemesi de çok doğal, insan kendi yavrusu söz konusu olunca yeri geliyo annesine bile baktırırken aklı kalıyo kendi ilgilendiği gibi bakabilecek mi die.. kaldıki yedi kat yabancı birine baktırırken kamera koymak istemesi çok doğal.
güven dediğin zamanla oluşur, umarım içine siner güzel güzel bakar bebeğine.
ayrıca herkesin dediğine kulak asma Tancredi, annelik içgüdüleri insana en doğru yolu gösteriyo merak etme.
inşAllah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına.
ben bu yazının üstüne söyleyecek söz bulamıyorum....arkadaşım..tecrübeli bir bakıcı bir anneden daha bilgi ve deneyime sahiptir,
benim 3-4 aylıkken alıp büyüttüğüm çocuklar ve anneleri hala her özel günde ararlar
ve bana anne diye hitap eder birkısmıda bu çocuk orta okula gidiyor üstelik
bundanda annesi asla rahatsız olmaz,eğer tayinleri çıkıp ayrılmasaydık o hanım bir
çocuk daha doğuracaktı şimdi bir çocukla kaldı bakıcı korkusundan
bakıcı kelimesi annelere biraz hafif geliyor
ama bir bakıcı bebeğin nefes almasından rahatsızlığını,bakışlarından sitresini
davranış ve mimiklerinden isteğini hemen farkeden kişidir,
en son bebeğine baktığım anne benden önce bir kaç kişiyle görüşmüş
binlira maaşı duyunca bakıcı adayları bebeğinede bakarım ev işlerinizede bakarım demişler
benimle göşmesinde ben kendisine,asla ev işi yapamayacağımı,benim önceliğimin bebek olduğunu
bebeği bırakıp başka bir işle ilgilenemem ancak bebek uyuyunca onun çamaşırlarını ütüler
odasının dezenfektanıyla ilgilenirim dedim.buna rağmen benimle çalışmaya karar verdi
evindede birkaç tane kamera vardı,o kameralarla iş yerinden bilgisayarla
evin her köşesini görebiliyordu,ben bundan asla rahatsız olmadım..
aradan bir iki ay geçti bebeğin annesi benden ısrarla şunu rica etti
sakın hiç bir şeye elinizi sürmeyin,bebeğin çamaşırlarınıda ben yıkar ütüler hazır ederim
dedi,bunun sebebi neydi biliyormusunuz,
birgün gene bebekle birlikteyken ben annesini aradım,hemen gelmesini bebeği doktora
götürmemiz gerektiğini söyledim,tabiki anne bizi kameradan gördüğü için şaşırdı
çünki anormal hiçbir durum göremiyordu,ben ısrar edince geldi ve doktora götürdük
hikaye uzun ama doktor bana dikkatimden dolayı teşekkür edince anne çok mutlu olmuştu
bir gün baktımki hanımefendi kameraları kaldırmış,neden kaldırdığını sorduğumda
cevabı şu oldu sizin oynaşmalarınızı görünce kıskanıyorum (espiri olarak tabiki) dedi
tayini çıkıp taşınmak zorunda kaldıklarında bizide götürmek için o kadar ısrar ettilerki
her türlü maddi desteği vereceklerini söylediler ama eşim bodrumdan ayrılmak istemediğinden
gidemedim..
evet anneler BAKICI hakikaten önemlidir..
dikkat
sabır
sevgi
güleryüz
tecrübe
hoşgörü
eğitim
ve en önemlisi
tecrübe
BAKICI dediğiniz kişide bütün bu özelliklerin bulunması gerek...
merhaba, benim kizimda suan 2,5aylik ve bayram donusu ise baslamak zorundayim..ben kuzuma bakacak kisinin ev islerine dahil olmamasi gerektigini dusunuyorum. temizlikci baskadir, bakici baskadir. 2sininde mantigi farkli olmalidir islerinde en iyisi olmasi icin..bende suan bir bakici (kizimin teyzesi adayi )ile gorusuyorum..2 sefer telefonda gorustuk ..karsilikli sorularimizi sorduk..sahsen benim icime yatti..bu aksam kendisi davet etti evine ziyarete gidip tanisacagiz..umarim hayirlisi olur..kuzuma sefkat gostersin, egitimine katkida bulunsun yeter. ben temizligimi de yaparim herkes uyurken , yemegimi de..yeter ki kuzucuk emin ellerde olsun..allah hayirli kisilerle karsilastirsin..
merhaba sevgili anneler,kamerada caydırıcı herşey caydırıcı olabilir elbetteki.ama vicdansız insan eğer vicdansızsa o herşekilde yapacağını yapar.anneler sizi üzmek istemiyorum ama hiçbir zaman bebekte olsa çocukta olsa çocuğnuzu bakıcıya kendi evinizde teslim etmeyin babekse zaten aslında anne bakımı enazından 6 ay şartta anlıyorum tabi hayat mücadelesi şart.
Kendi evinde bakan bakıcıları arayın bulun ve ona teslim edin.neden diyorsunuz dimi,sorumluluğu kendi üstüne alan kişi olur ozaman bakıcı,kendi evinizde bakılmadığı zaman anne demez bakıcıya,onun bir bakıcı olduğu nun farkına varır çocuğunuz.evinizde hakimiyet sağlar belli bir süre sonra yaptığı ufak nüanslarla kötü yönlerinin üzerine daha kolay perde çeker ama kendi evinde olduğu zaman yalnızca çocuğunuza iyi bakmak olur hedef ve isminin lekelenmesinden korkar çevrede adının iyi anılmasını ister.ve azıcıkta olsa eğitim almamış bakıcıya teslim etmeyin temizlik yapan ev yardımcınıza çocuk teslim etmeyiniz.temizlik işi yapan hanımnda çocuğu vardır büyütmüştür ama o annelik iç güdüsü iyi bir anne iyi bir bakkıcı olabilir demek değildir.çünki onun hayata bakış açısıyla siznki bir değildir çocuğunuzu yalnış yönlendirebilir.ama çocuk gelişimi ve eğitimi almış bir insan daha farklı bakar işine..ben öyleyim şahsen çocuk denildiği zaman direkt eğitim sevgi ve saygı ile büyütülmesi gerektiğine inanıyorum.sonra yabancı dil iliyor diye yabancı uyruklu bakıcı çoook yalnış,beslenme alışkanlığı bile uymuyor onların bizimle yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız kursa gönderin,temizlik olsun istiyorsanız temizlikçi edinin ama evlatlarınızı riske etmeyin o ev hertürlü temizlenir,çocuğunuz doğru eğitildiğinde yabancı dilide öğrenir ama yalnış bilgiler çok zor çıkar aklından.özellikle bakıcı bulan o danışmanlık büroları ki çoğunun bürosu bile yok telefon ve internet ile herşeyi halledip aracılık ücreti alıyorlar birde.onların çoğu daha önceden temizlik şirketleriydi böle bir iş alanı açılınca onlarda kapsamları içine aldılar bu işide.çok çocuklu oluyor kreşlerde haklısınız kendi evinde bakan bakıcı bulun.ozaman daha farklı olduğunu görüceksiniz.
çocuğun kendi evinde bakılması en doğrusudur bence de. Çünkü insan kendi evinde her türlü güvenlik önlemini alabilir (priz,pencere vs.). Ayrıca kendi evinde olmak çocuğa güven verir. Sabahın köründe uyandırıp, giydirip götürmek hem anne hem çocuk için zahmetlidir. Ayrıca evinde çocuk bakan bakıcıların hemen hemen hepsi günlük işlerini de yaparlar. Kameraya pek güvenmiyorum açıkçası. Çünkü bu tip kameralar genelde sesi iletmiyor. Daha önce bir kreşte şahit olmuştum, Öğretmen gayet çirkin bir ses tonuyla uyarıyordu öğrenciyi fakat kameradan bakınca herşey günlük gülistanlıktı. Çocuğu hırpalama ihtimali olan birine zaten çocuk emanet edilmez. Bence en sağlıklısı çocuk konuşmaya başladıktan sonra bakıcıya geçilmesi. Bu arada 1.derece akrabalardan yardım alınması. Mümkün olduğunca geç başlayan iş hayatı,sonrasında anneanne/babaanne ve çocuk cümle kurmaya başladıktan sonra bakıcı en ideali tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?