tecrübeli bir bakıcı bir anneden daha bilgi ve deneyime sahiptir,
benim 3-4 aylıkken alıp büyüttüğüm çocuklar ve anneleri hala her özel günde ararlar
ve bana anne diye hitap eder birkısmıda bu çocuk orta okula gidiyor üstelik
bundanda annesi asla rahatsız olmaz,eğer tayinleri çıkıp ayrılmasaydık o hanım bir
çocuk daha doğuracaktı şimdi bir çocukla kaldı bakıcı korkusundan
bakıcı kelimesi annelere biraz hafif geliyor
ama bir bakıcı bebeğin nefes almasından rahatsızlığını,bakışlarından sitresini
davranış ve mimiklerinden isteğini hemen farkeden kişidir,
en son bebeğine baktığım anne benden önce bir kaç kişiyle görüşmüş
binlira maaşı duyunca bakıcı adayları bebeğinede bakarım ev işlerinizede bakarım demişler
benimle göşmesinde ben kendisine,asla ev işi yapamayacağımı,benim önceliğimin bebek olduğunu
bebeği bırakıp başka bir işle ilgilenemem ancak bebek uyuyunca onun çamaşırlarını ütüler
odasının dezenfektanıyla ilgilenirim dedim.buna rağmen benimle çalışmaya karar verdi
evindede birkaç tane kamera vardı,o kameralarla iş yerinden bilgisayarla
evin her köşesini görebiliyordu,ben bundan asla rahatsız olmadım..
aradan bir iki ay geçti bebeğin annesi benden ısrarla şunu rica etti
sakın hiç bir şeye elinizi sürmeyin,bebeğin çamaşırlarınıda ben yıkar ütüler hazır ederim
dedi,bunun sebebi neydi biliyormusunuz,
birgün gene bebekle birlikteyken ben annesini aradım,hemen gelmesini bebeği doktora
götürmemiz gerektiğini söyledim,tabiki anne bizi kameradan gördüğü için şaşırdı
çünki anormal hiçbir durum göremiyordu,ben ısrar edince geldi ve doktora götürdük
hikaye uzun ama doktor bana dikkatimden dolayı teşekkür edince anne çok mutlu olmuştu
bir gün baktımki hanımefendi kameraları kaldırmış,neden kaldırdığını sorduğumda
cevabı şu oldu sizin oynaşmalarınızı görünce kıskanıyorum (espiri olarak tabiki) dedi
tayini çıkıp taşınmak zorunda kaldıklarında bizide götürmek için o kadar ısrar ettilerki
her türlü maddi desteği vereceklerini söylediler ama eşim bodrumdan ayrılmak istemediğinden
gidemedim..
evet anneler BAKICI hakikaten önemlidir..
dikkat
sabır
sevgi
güleryüz
tecrübe
hoşgörü
eğitim
ve en önemlisi
tecrübe
BAKICI dediğiniz kişide bütün bu özelliklerin bulunması gerek...