• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Meselesi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
canım benim de kanayan yaramdır bakıcı . 21 aylık kızım var çalışmaya başladığımda ilk bakıcım eve geliyordu bakıcımdan çok memnundum abla kardeş gibi olmuştuk kızım da onu görünce nasıl gülücükler atıyordu anlatamam. çalışan bir anne olarak kızımı güvenli bir ele bıraktığım için içim rahattı.sonra 3 ay sonra eşimin sürgünü nedeniyle yer değiştirdik burada güç bela bakıcı bulduk ama benim çocuğumu bakıcının evine götürmem gerekti hem istesem bile eşimin iş durumundan dolayı(sık nöbet-istirahat durumları) hele bazı günler eşim de sabah 4-5 gibi evden çıkmak zorunda kalırdı kızımı giydirir şapkasını takar,bakıcının evine doğru ağlaya ağlaya yürürdüm (ki bazen kızım bakıcının evine kadar kucağımda uykusuna devam ederdi bu içimin acısını daha da katlardı) bakıcım fena değildi en azından kızımı seviyordu ve kızım da onu seviyordu bu benim için bulunduğum şartllara göre içimi rahatlatıyordu ama beslenmesi konusunda benim istediğim gibi olamadı.bu sene ailevi durumundan dolayı bakamadı şimdi erkek kardeşinin hanımı bakıyor ondan memnunum kızım halen akranlarına göre zayıf ama beslenmesi gayet güzel ama sabahları kızımın uykusunu bölüp evden çıkarmak halen içimi yakar.
eşimin işinden dolayı tayinciyiz ama seneye ne olursa olsun kesinlikle eve gelen bir bakıcı istiyorum.
bakıcı ücretlerine gelince bu yerine göre değişiyor. istanbulda 700-900 isteyenler varmış,bir akrabamız izmitte 350 ye bakıyor sabah 06.00 akşam 19.00 arası, ben gerede de geçen sene 300 veriyordum burda (köyde)geçen sene 200, bu sene 250 veriyorum.
sana tek diyeceğim akrabayı hiç karıştırma akrabalık girince araya yaptığı bir yanlışı belirtmen bile olay olur. bir de eve gelen biri olsun bu senin için de bebeğin için de en iyisi...
bebeğini güle güle büyüt canım

Sende haklı olabilirsin belki ama bence çocuk herkesi kendi sıfatlarıyla tanımalı. Herşeyin farkındalar ama kafaları da karışmaya çok müsait.
Birde çocuğunu bırakarak işe gelen bir anne zaten suçlu hisseder uzun bir dönem kendini. Birde bebek başka birine anne derse bu büyük bir yıkım olabilir anne için. Ki bebekler annenin zayıf noktasını bilir ve bunları kullanır. Ve bana kalırsa bakıcıya anne demesi ona ne kadar iyi baktığı yada sevdiği anlamına gelmiyor. Bebekler besleyene, temizleyene ve onu kapalı bir ortamda barındıran herkese anne deme potansiyeline sahipler. Bu konuda benim de fikrim bu yönde.
Sizinkine elbette sonsuz saygım var.
opuyorumnanaktan

Back