canım eninde sonunda bakıcıya veya bir yakınımıza emanet edicez bebeklerimizi çalışan annelersek...eğer imkanın varsa ilk yıl çalışmasan keşke.o kadar anne sevgisine ilgisine muhtaçlar ki çünkü...(( ben en az 2 sene çalışmayı düşünmüyorum ama eşim çok büyük bir desteğim olduğu için.umarım bir çıkış noktası bulursun ama bakıcı dendi mi,aman aman diyorum!! kamera ii bir önlem belki de,Allaha emanet artık..yalnız unutmaki dünya iyisi bakıcı olsa senin gibi olmaz ,üf ben bile stres oldum burdan yahu
Tancredi belliki ilk anneliğini yaşıyorsun,sen eve kameralarla doldurmanın yanında bir köşeyede sen gizlenip takip etsende fayda vermez.slm kızlar 5,5 aylık hamileyim. Doğumdan 4 ay sonra işe başlamam gerekecek. Annem ve kayınvalidem uzakta. Mecburen bakıcıya emanet edicem bebeğimi. Bakıcım da eve 3 gün temizliğe gelen genç bir bayan. 2 erkek çocuk büyütüyor o da. Ama onunkilere kayınvalide bakıyor. Zaten eve girip çıkan biri huyunu suyunu biliyorum az çok. Güveniyorum da ama sözkonusu ufacık bebek olunca her yere kamera yerleştirdim. İşte internetten girip gün boyu bakabileceğim. Ama yine de benim baktığım gibi olmayacaktır...
Hayırlısıyla bir doğsun da bir yolunu bulacağız...
Tancredi belliki ilk anneliğini yaşıyorsun,sen eve kameralarla doldurmanın yanında bir köşeyede sen gizlenip takip etsende fayda vermez.
çünki senin bakıcı anlayışın yanlış
bakıcı ayrı
temizlikçi ayrı
bakıcılık mesleği ayrı bir olgu,
bakıcı ; bir anne kadar bebeği seven ve kendi bebeği gibi ona şefkat gösteren
bir pratisyen kadar bebeğin rahatsızlıkları ve hastalıkları konusunda deneyimli ve çocuğu takip edebilen
bir anneden daha çok sabırlı ve hoşgörülü olan
bir eğitmen kadar eğitici olmalıdır
bebeğe bakmak masa sandalye silmeye benzemez
Öncelikle Allah bebeğinizi sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..
Bakıcınız ve evinizi kamera ile doldurmuş olmanız konusunda sizinle hem fikirim eğer dediğiniz gibi 2 çocuk büyütmüş uysal bir insan ise anlaşıyorsanız daha önce temizlik işi yapıyor olması hiç bir şeyi değiştirmez. Çünkü bu ülkede bebek bakan bakıcı kadınların hiç biri bir yerden bu işin diplomasını almıyor doğurup büyüttükleri başta olmak üzere iyi baktıkları büyüttükleri çocukları referans gösteriyorlar.. Kamera koymuş olmanız bakıcı bu durumu biliyorsa tabiki etik..
Ama benim düşüncemi sorarsanız .. Br bebeğe özellikle ilk 2 yıl kesinlikle ve kesinlikle anne bakmalı..Bende hamileyken tıpkı sizin gibi düşünüyordum.. Ben çalışmadan yapamam evde durursam mutsuz olurum ben mutsuz olursam bebeğimi de mutsuz ederim diye düşünüyordum. Nitekim doğumdan 5 ay sonra işe başladım ve oğluma annem bakmaya başladı. ilk aylar hiç sorun yoktu ama oğlum büyüdükçe birşeyler ters gitmeye başladı. Sonuç olarak oğlum artık bizimle ilgilenmiyordu psikolojisi o kadar kötü etkilenmişti ki. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir dönem çocuğumun otistik olduğundan bile şüphelendik. Hemen bir pedagog ta aldık soluğu ben herşeyi mükemmel yaptığımıza inanıyordum ama hiçte öyle değilmiiş.. Benim yoğun iş tempom eve geç gelmem gün içinde onunla ilgilenemeyişim yorgunluğum bitkinliğim hepsi ona yansımış meğer aynı şekilde babanında yoğun ve stresli çalışması vs. vs..
Pedagog bize bu çocuğa anne bakmalı dedi..( Genel olarak zaten çocuğa 2 yaş a kadar anne bakmalı diyorlar.) ve ben hemen işi bıraktım maddi anlamda zorlanacağız ve zorlanıyoruz ama oğlum şu an çok mutlu..
Hamilelik dönemindeki düşüncem tam olarak değişmesede yanılmış olduğumu görüyorum.. Yani eğer sen çalışan bir anne olarak evde bebek bakmanın seni mutsuz edeceğini ve bebeğinde bu nedenle mutsuz olacağını düşünüyorsan YA-NI-LI-YOR-SUN...
Çünkü bebekler sadece ve sadece annelerini isterler onları mutlu eden tek ve yegane şey anneleridir.. Anne ister depresif olsun ister mutsuz olsun ister psikopat olsun.. Sonuçta bebek annesinin ruh halini düşünmez kendisini ve neden terk edildiğini düşünür.. İşte arkadaşım o yüzden sen ben mutlu olmuşuz olmamamışız bu önemli değil önemli olan onların mutlu olması ve bunu ne çalışıp ona iyi bir gelecek sağlama düşüncesi, ne yepyeni ve çok pahalı oyuncaklar nede başka bişe sağlayabilir sadece onun yanında olman onu mutlu eder başka birşey değil.. Şu anda bazen o kadar sıkılıpğ daralıyorumki (sonuçta bende 10 sene çalışmışım ev hayatına alışık değilim) bazen ona bağırıyorum yine gelip anne diye boynuma sarılıp ağlıyor biliyormusun.. Yani kendini benim bir parçam olarak görüyor ve ne yaparsam yapayım ben annesiyim yine bana geliyor..
Neden 2 yaş onuda söylüyüm. Bebekler birey olduklarını bu yaşta anlıyor ve artık annenin ayrı biri olduğunu fark ediyorlarmış. O ilk iki yıl kendisini senin bir parçan olarak görüyor ve nedensiz olarak anneden koparılmayı anlayıp sindiremiyorlarmış..
Neyse çok uzatmıyayım.. Eğer ilerde sende benim gibi pişman olmak istemiyorsan ve çocuğun mutlu olsun istiyorsan.Parlak kariyeri, kendi mutluluğunu falanı filanı bi kenara bırak..
Ben şu anda oğlumdan ayrı geçirdiğim 11 aya acıyorum keşke en baştan ben baksaymışım.. Şimdi herşey yoluna girdi çok şükür..
Umarım senin ve bebeğin için herşeyin hayırlısı olur...
bence daha en baştan 1-0 yenik başlamışsınız..bakıcıma güvenmeyip diyorsunuz..!
güvenmediğiniz bi insana nasıl can emanet ediceksiniz ki?
Peki evi kameralarla donatmanında hukuken bir suç teşkil ettiğini biliyormusunuz ?
Herkese slm,
Anlaşılan bakıcı konusunda herkesin engin fikirleri var herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Anneliğin tek bir doğrusu yok anladığım kadarıyla. Herkes evladı için herşeyin en iyisini ister ve yapmaya çalışır. Özellikle Türk kadınlar için böyle. Tatilde bizim kültürümüzden olmayan birçok anneyi gözlemleme fırsatı buldum. Hangimiz çocuğunu cips ve kuru ekmekle kalvaltı yaptırır? Tabi ki onaylamıyorum ama herkesin anneliğe farklı pencereden bakıyor...
Gönül isterdi ki annem ya da kayınvalidem baksın ancak ikisine de uzaktayım. Böyle bir alternatifim malesef yok. Ama doğum yapınca annem ve görümcem bir müddet yanımda olacaklar. İşe başladığımda da görümcem ara sıra eve gelip gidecek..
Kamera meselesini bakıcımla konuştum. Ona bu konuda tedirgin olmamasını, bebeğin gün içinde neler yapacağını merak ettiğimden biraz da olsa görünce özlem gidereceğimden bahsettim. Paranoyak derecede güven korkum yok, bakıcım 2 çocuk annesi benden daha tecrübeli olduğu ortada ama benimki duyduğumuz gördüğümüz kötü haberlere karşı %100 güvenilir olmayan bir önlem sadece...
Temizlikçiden bakıcı olur mu? Bakıcım herşeyden önce anne ve yaklaşık 1,5 yıldır evime girip çıkan bir insan. Söylediğimi dinleyen, iyi niyetli, sessiz, uysal bir kız. Hamile kaldığımda ondan başkasını bulma düşüncesi aklıma bile gelmedi. Hiç tanımadığım bir yabancıya bebeğimi emanet edeceğime bildiğim güvendiğim birine emanet etmek daha mantıklı geldi. Evin temizliği de tabi ki ikinci planda kalack. bebek orada aç ağlarken kapı baca sildirecek halim yok. Yaşına kadar süt iznim olacağı için eve erken gideceğim. Ben geldikten sonra dip köşe yapamasa da ortalığı toparlayabilir. Çok yorgunsa onu da yaptırmam. Benim önceliğim her zaman bebek olacaktır..
Uzmanların söylediğine göre 3 yaşından önce tek bir kişinin bebeğe bakmasının psikolojik ve sosyal açıdan daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Katılıyorum. Zaten yıllarca okula gidecek belli bir disiplin altına alınacak. El kadar bebekken böyle bir ortamda olmasını istemem.
İşimi bıraksam maddi açıdan bir zorluk çekmeyiz ama ben çalışmayı seven bir insanım. Akrabalardan eş dosttan uzak bir yerde oturuyorum. Evde otursam beni mutlu edecek bir hayatım olmayacaktır. Hem de kariyerimde yükselişe geçmişken.. Kariyeri bir tarafta bıraksam da (ki tüp bebekle hamile kalabilmiş bir kadın için zor olmayacaktır!!!!!) evde mutsuz bir annenin çocuğunu mutlu edecebileceğine inanmıyorum.
Ben bu konuda hislerime güvendim umarım yanılmam...
slm kızlar 5,5 aylık hamileyim. Doğumdan 4 ay sonra işe başlamam gerekecek. Annem ve kayınvalidem uzakta. Mecburen bakıcıya emanet edicem bebeğimi. Bakıcım da eve 3 gün temizliğe gelen genç bir bayan. 2 erkek çocuk büyütüyor o da. Ama onunkilere kayınvalide bakıyor. Zaten eve girip çıkan biri huyunu suyunu biliyorum az çok. Güveniyorum da ama sözkonusu ufacık bebek olunca her yere kamera yerleştirdim. İşte internetten girip gün boyu bakabileceğim. Ama yine de benim baktığım gibi olmayacaktır...
Hayırlısıyla bir doğsun da bir yolunu bulacağız...
bence daha en baştan 1-0 yenik başlamışsınız..bakıcıma güvenmeyip diyorsunuz..!
güvenmediğiniz bi insana nasıl can emanet ediceksiniz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?