• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya eziyet mi desem siz karar verin

Merhaba, konunuzu ve tüm yorumları okudum.

Gerçekten sömürüldüğünüzü düşünüyorum.

Bir kere aldığınız para çok az: Hem iki bebek, hem günde 12 saat, hemde ev işleri.

Yazık değil mi kendinizden bu kadar ödün veriyorsunuz?

Artvin’de yaşıyormuşsunuz, Orada gündelikçi ablalar ne kadara geliyor bilmiyorum ama bizim burada en ucuzu günlük 200-250 lira falan. Onda da 12 saat durmuyorlar gelip evin her odasını temizliyorlar arada kahve ve yemek molası veriyorlar en fazla 6-7 saat falan kalıyorlar.
Al sana 4 günde 1000 lira.

Hadi sizin daha uygun gittiğinizi düşünelim: günlük 150 liraya gitseniz 10 günde 1500 lira kazanırsınız.

Yapmayın bunu kendinize lütfen, benim içim acıdı burada verilen emeğe.
Hala kibar konuşma derdindesiniz o kişiyle.
İşi bırakıyorum gelmeyeceğim deyin olsun bitsin.

1000tlye ikiz bebek bakılmaz. Tek çocuğa elden brüt asgari ya da sigorta+asgari ödüyor benim tanıdıklarım hep ki yatılı bakıcı değil ve haftalık gündelikçi de alıyorlar.Bakıcı çocuğun oyuncaklarını toplayıp yemeğini hazırlıyor sadece.

Küçük bir şehirdeyseniz fiyatlar düşebilir tabi ama en azından tek çocuklu daha iyi anlaşabileceğiniz bir aileye geçin kaprisle uğraşmak yerine 1000tlyi hertürlü kazanırsınız. Bakıcılığı bırakıp haftada 2 gün temizliğe gitseniz daha çok kazanma şansınız var öyle söyleyeyim. Boş zamanınız da size kalır üstelik.

Büyük ihtimal alerjiniz var ev alarına güneşe eşimde böyle yaz kış abartıyor lar artık ya onun çoçuklar ından size geçerse daha iyisini bulabilrseniz işe ihtiyanız yoksa çıkın bin lşra ne çok az ya sigorta varmı

En az 3 binlara alman lazım temizlik yemek de yapmadan bu parayı vermeleri lazım

Gargaranin fotosu nasıl atılacak ki :olamaz:
Ve ayrica 1000tl mi 😳 yapmayın bunu kendinize.

Bu ruh hastasını neden çekiyosun ki çok mu iyi iş şatların var. 1000 lira nedir hem 2 çocuk hem ev işi hem 12 saat. Piyasayı bilmiyorum ama bi 3000 i var bence yaptığın işin. Yazık karın tokluğuna köle bulmuş bırqkqcaksın ortada mal gibi kalacak bqkalım başka birini bulamayınca mumla aramıyor mu

Allah cikariyo cnm. Geçen gün iki tane altınını kaybetmiş. Aradı durdu
ay sizden bilmesin bu cimri kadın Allah muhafaza valla en korktuğum hak yiyen tip bilfiğn emeğinizi alın terinizi hiç ediyor çoçuk büyütmek en cor meslek

Sizinle bu sekilde konusmasina nasil izin veriuorsunuz.bu kadinin annelik ic gudusunu anlayamam once insan olsun. O kadini yolarim yolarim. Tam maas mi veriyo ki saatinden kesecek. Kole yapmis sizi. Ben arasam 1000 tl ye bakici bulamam sadece bkici ! Millet evinin isini yaptirip birde hayvanlarin bile davranmadigi bir davranis sergiliyor. Cok sinirlendim. Gidin baska is bulun. Gargara yap foto cek maasindan keserim bilmem ne.

Brincisi alerjiniz olabilir. Hasta olmadiginiz halde burnunuz akiyorsa alerji olabilir.
Ikincisi gunde 12 saat calisma cok. Ucuncusu iki cocuk gunde 12 saat 1000 tl cok az. Asgari ucret bile bundan fazla. Hem de sigortasi var. Bu arada bir de kadinin gereksiz laflarini cekiyorsunuz. Iki kurus verdi diye kole muamelesi goruyorsunuz. Ha ustelik bir de ev isi var. Ben olsam bir daha gitmem. Somurecek baska birini bulsun kendine.

8 saatten fazla calismayi kabul etme. Bu kadinla olmaz zaten. Bu kadina donme. Baska biri olursa 8 saat. Ev isi haric. Iki isi birlikte kabul etme. Ya ev isi ya cocuk bakimi olsun. Ikiz olursa fiyat iki kati olmali. Iki cocukla ugrasma kolay degil. Piyasayi bilmiyorum ama asgari ucretin altinda olmamali. Cocuk sorumlulugu kolay degil.

1000 tl veriyordur ama ne biliyim belki markalı kıyafetlerini veriyordur size yada kendi evine aldığı şeylerden sizede alıyordur belki varmı öyle bonkörlükleri .Bu arada kadın çalışmıyor sanırım ikiniz bir bakıyorsunuz çocuklara değil mi
farura markalı kıyafettlerle ödenmiyor vede bin lşraya kar botu alan bi görgüsüz bu Allah bunlara akıl versin yasal değil ne ücreti ne sigorta sız çalıştrması

Hiç iş tecrübem yok market mağaza vs o yüzden basvuramiyorum o tür yerlere. Yapamam diye çekiniyorum. Böyle evlerde çalışınca da köle muamelesi görüyorum
Bak ben sana hakkını söyleyeyim, en az 2000 tl maaş artı sigorta.

Geçen sene kendi bakıcıma haftada 3 gün sabah 9 akşam 6 çocuk için, 1 gün temizlik için 1800 tl veriyordum.
Çocuk bakımı derken, iki küçük çocuğum var.
Bakıcı benle duruyordu o kadar, öz bakımları bende, yemekler bende.
Ben birini yedirirken o diğerini, ben biriyle oynarken o diğerini şeklinde.
Bana yardımcı yani.
Ve aldığı ücret 5 gün gelseydi 2 bin verecektim, 4 olduğu için 1800 dü.

Şuan bakıcı alsam haftada 5 gün 2500 den aşağı olmaz, hak adalet değil çünkü evde 2 çocuk var.

Lütfen bu kan emicelere kendinizi sömürtmeyin.

Burnunun akıcağı yoksada kadının psikolojik baskısından burnunuz akar yada akıyo gibi hissedip çekiyosunuz..
Ağzım açık okudum neden bizim milletimizde acımasız insanlar var ya en sevmediğim şeydir şu muamele kimsenin ihtiyacı olmasa o kadar uzun saat gidip bu kadar şeye katlanmaz senide bir ana doğurdu seninde bir evladın var yazık değil mi hiç böyle düşünmüyor mu ??
1000 tl gerçekten aşırı düşük bir maaş ihtiyacın varsa hemen çıkma ama kesinlikle başka bir iş ara arkadaşlarımda bakıcıları var 1500 Tl den aşağı veren yok ve asla ev işine girmiyorlar tek çocuğa bakmak görevleri..
Gargara yaparken fotoğraf atmak nedir ya raaaab ne insanlarla aynı havayı soluyoruz utanç ve şaşkınlıklar içindeyim.. :eek:

Ben bu kadını bir güzel bozar suratına tükürür verdiği parayı almaz hakkım size zıkkım olsun derdim.

Delirdim!!

Günde 12 saat ikiz çocuk ve ev işi, sadece bin lira. Neden zulmettiriyorsunuz kendinize? Çok ihtiyacınız varsa sekreterliği daha uygun şartlarda yaparsınız emin olun. Bırakın Allah aşkına kadın manyak bildiğiniz.

Bak ben sana hakkını söyleyeyim, en az 2000 tl maaş artı sigorta.

Geçen sene kendi bakıcıma haftada 3 gün sabah 9 akşam 6 çocuk için, 1 gün temizlik için 1800 tl veriyordum.
Çocuk bakımı derken, iki küçük çocuğum var.
Bakıcı benle duruyordu o kadar, öz bakımları bende, yemekler bende.
Ben birini yedirirken o diğerini, ben biriyle oynarken o diğerini şeklinde.
Bana yardımcı yani.
Ve aldığı ücret 5 gün gelseydi 2 bin verecektim, 4 olduğu için 1800 dü.

Şuan bakıcı alsam haftada 5 gün 2500 den aşağı olmaz, hak adalet değil çünkü evde 2 çocuk var.

Lütfen bu kan emicelere kendinizi sömürtmeyin.
Teşekkür ederim inşallah sizin gibi biri karşıma çıkar. Şu yorumlarla daha da iyi anladım bedavaya calistigimi

Brincisi alerjiniz olabilir. Hasta olmadiginiz halde burnunuz akiyorsa alerji olabilir.
Ikincisi gunde 12 saat calisma cok. Ucuncusu iki cocuk gunde 12 saat 1000 tl cok az. Asgari ucret bile bundan fazla. Hem de sigortasi var. Bu arada bir de kadinin gereksiz laflarini cekiyorsunuz. Iki kurus verdi diye kole muamelesi goruyorsunuz. Ha ustelik bir de ev isi var. Ben olsam bir daha gitmem. Somurecek baska birini bulsun kendine.
Doktor faranjit var dedi bundan olabilir belki. Bide kışın hep oluo bende. Artı grip olduğum zamanda yatak döşek yatarım. Kaldiki ise gidocem o halde

Lavaboya hınkır çıkanların fotosunu çek at gargara yaptım de azcık midesi bulansın görgüsüzün

Back