• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya eziyet mi desem siz karar verin

Hem maddi, hem manevi, hem fiziki sömürüyor sizi bu kadın. O paraya tek çocuk bile bakmıyorlar nerdeyse. Siz hem 2 çocuk, hem de ev işi yapınca kadın sizi kölesi sanmış. Allah vicdan versin bu insanlara.. Pesss valla çok sinirlendim. Kimse kimseye emir kipiyle konuşamaz..

İkiz bebek artı ev işi exrta olarak da bu kadını çekiyorsunuz 1000 liraya :oha: canım sırf bu kadının çenesi için asgari ücret alman lazım. Yaptığın hizmetler hariç! Helal olsun yine iyi dayanmışsın. İmkanın varsa başka iş bak derim aldığın para hiç bişi değil

hic sevmem böyle takıntılı insanlari. keske 1000liraya kabul etmeseymissiniz. resmen suistimal ediliyorsunuz. allah size iş rastligi versin.
Amin sağolun. Evladıdır bir yandan hakli ama biraz çok abartılı. Geçen gün de yeğenini kovdu evden. 6 yaşında ufak kız. Dedim guzellikle söyleseydin çok kalp kiriyosun. Pişman oldu ama. Sonra bana aynisini yaptı. Bnm yüzümden hasta olmuş cocuklar

Bide üstüne onu sallamaktan kurtardım. Sabaha kadar çocuk salliyodu. Dedim alistiralim kendi kendine uyusunlar. 1 aydır ona uğraşıyorum. Pispisliyoruz uyuyorlar şimdi. Alisirlarsa 1000 lira ödül vericem dedi. Bakalım bahane bukucak mi maaş gününu bekliyorum.
Hangi il burası. Benim 1 bebeğim olacak nasipse. Asgari ücretten aşağı bakıcı bulabilir miyiz diye düşünüyoruz. Kaldı ki bu 8.00-16.00 arası, artı olarak ev işi falan da yok. Sömürülüyorsunuz, muamele de cabası.

Bide üstüne onu sallamaktan kurtardım. Sabaha kadar çocuk salliyodu. Dedim alistiralim kendi kendine uyusunlar. 1 aydır ona uğraşıyorum. Pispisliyoruz uyuyorlar şimdi. Alisirlarsa 1000 lira ödül vericem dedi. Bakalım bahane bukucak mi maaş gününu bekliyorum.
Ödül mü verecekmiş??? Ayy okudukça sinirim zıpladı, sizi ne olarak görüyor aceba 😡😡😡

Töbe Ya Rabbi afedersin ama zıkkımın kökü dedim içimden kadına aşırı sinir oldum
Sabah 7.5 akşam 7.5 başka işmi yok ablacm hemde 1000 tlye çalışıyorsun
Sözleşmen vs varmı? Yoksa hiç durma çık yazık etme kendine

Parasi cok cok az... Neden boyle insanlara prim veriyorsunuz... Artik ev calisanlarina da sigorta yaptirmak gerekiyor kanunen.. Yoksa suc islemis olur... Bi sikayete bakar... Suna bak bir de 1000 liraya calistiriyor . benim bir tanidigim ikizlere 2500 tl ye bakiyordu ev isi de sadece cocuklarin dagittigi yerleri toplamakti, agir is yoktu

Kabul etmek zorunda kaldım. Hep böyle mecburiyetten bunları cekiyorum
Benimde ikizlerim var. 4.5 yasinda.. 2 yil once annem ile beraber bakma sarti ile sabah 8 aksam 5 mesaisi ile 1500 tl veriyordum, ev temizligi vs de yoktu. Ona ragmen yetemiyorum diyorlardi.. ki biz zorlamadik, iyi niyetli davrandik.. insanlik daha onemli bence
Allah karsiniza kiymet bilen,halden anlayan insanlari cikarsin insallah🙏

Hangi il burası. Benim 1 bebeğim olacak nasipse. Asgari ücretten aşağı bakıcı bulabilir miyiz diye düşünüyoruz. Kaldı ki bu 8.00-16.00 arası, artı olarak ev işi falan da yok. Sömürülüyorsunuz, muamele de cabası.
Burda genel olarak ne kadardır bilmiyorum. Ama bi arkadaşım 6 saat tek çocuğa bakicak bin lira oda. Bana böylesi denk geliyo valla anlamadım. Artvin'de yasiyorum

Mrb yeni üye oldum ilk konum arkadaşlar.
2 ay önce ikiz bebek bakıcısı olarak ise başladım. Sabah 7.30 akşam 7.30. hem çocuklara bakıcı hemde ev işi yapicam böyle anlaştık. Aylik 1000 lira. 2. Aydan sonra saat konusunda konusacaktik. Biraz daha erken çıkacaktım. Buna pek yanaşmıyor. Bir diğer konu benim oğlum grip olmustu hanımefendi sanada bulasmistir maske tak çocuklara çok yaklaşma diye uyarmaya başladı. İlk bir kaç gün taktım maskeyi. İlaç verdi onuda ictim "hasta olmamama rağmen". Neyse dün sağlık ocağına gidecektik çocukların aşısı için. Bizde muayene olalım bakalım hastamiyiz diye dedi. Tmm dedim. Muayene etti doktor dedi birşeyi yok gribal olarak. Yine tutturdu maske tak. Artık dayanamadım dedim ben hasta değilim. Yok devamlı burnumu çekiyor musum. Benim burnum her zaman akiyo kendimi bildim bileli. Hasta olsam derim ki hastayım. Kimseden korkacak değilim. Neyse önceki akşamda wp den msj attı bana burnunu tuzlu suyla gargara yap burnundan çek genzinden çıksın. Tm yaparım dedim. Yap resim at dedi. Dedim şimdi dinleniyorum sonra yapicam. Ertesi gün işe gittim maske verdi gene. Çocukları uyuttuk kahvaltı yaptık. Yine sen burnunu cekiyosun demeye başladı. Evde hapsirmaya öksürmeye korkar oldum. Cekebilirim her zaman böyleyim dedim. Hapsirdin burda burayı havalandirdin mi dedi bende dedimki ben içime hapsirdim ortaya hapsirmadim dedim. Çocuklar hasta oldu dedi bilmem ne dedim ben hasta degilim doktorda söyledi biseyim yok hasta olsam gelmem ise. Tuzlu suyla gargara yap diye tutturdu. Yapmadım bende dedim gerek yok. Akşam msj attım yaptın mı dedi yaptım dedim. Bana resim atmadin diyo dedim sana ispatlamak zorunda değilim. En iyisi ben iyleseyim madem hastayım iylesince gelirim dedim. Sen bilirsin maaşından keserim dedi sorun değil kes dedim. Çıktım geldim. Nasil bir yol izliyim ne yapayim size sormak istedim daha çok şey var uzun oluo yazmak istedim. Beni en cok sıkan bu konuydu. Yorumlarınızı bekliyorum
Bikere ikiz bebege o ücret cok az.
Saat konusu da konusulmalı
Annedir tabi istemez cockları hasta olsun ama size esiri gibi davranmasına neden müsade ediyorsınuz?
Maske tmm mantıklı ama gargara yap resim at flan😨
Tmm sahip demenizi falan mı bekliyor acaba?

Malum corona salgını var endişelenebilir bir anne olarak ama yaptığı muamele çok ayıp güvenmiyorsa işine son versin otursun çocuklarına kendi baksın bu ne. İkiz çocuk ve ev işi 1000 tl çok az. Hasta değilseniz muhtemelen bir tür alerjiniz ya da sinüzitiniz falan var. Ne demek foto at ya çok ayıp. O kadar işe 1000 tl kabul edince sizi köle yerine koymuş bence. Maske takmaya birşey diyemem o normal çünkü nerelerde gezip kimlerle temasta bulunduğunuzu bilemez iş vereniniz. Ama böyle salgın varken ben şahsen işime ara verir bakıcıya da "canım malum salgın var şu salgın bitsin yine devam edersin istersen" der çocuklarıma kendim bakarım. İş miş de umrumda olmaz çocuklarımdan ailemin sağlığından önemli değil.
Bence çıkın işten.

Bin liraya benım arkadaşım bir cockk bakıyor 8-5 bide ev işi varmı sormadım illaki iş bulursununz rızkı veren Allah tır cekmeyin bence

Back